+2 oy
562 göst.
Diğer kategorisinde (1,714 puan) tarafından
Dini bişeyler meşkul olunca etrafdan dinde derine gitme sadece namazını kıl orucunu tut o kadar bla bla bla . Sıkıldım artık .

.. bunu diyenler içkide derine gider , günahlarda derine gider ama dine gelince derine gitme diyolar. Nasıl cevap verilir ???

13 Cevaplar

+5 oy
tarafından
Dinde ileri dedikleri her şeyin islamda yeri var. Aynı namaz oruç gibi. Bir evladını sırtlayıp diğerini vahşi hayvana yem eden anne için ne düşünürsünüz? İkisi de onun evladıyken o zorlanmamak için birini terk ediyor.

Böyle bir anneye bile mantıklı iş yapmış diyecek adam bir elin parmağını geçmezken, genel olarak neredeyse her kesimden insan dinde "ileri" gitmemek gerektiğini söylüyor.

Dinde ileri geri diye bir şey yoktur, iman artmaz eksilmez. Ya vardır, ya yoktur. O sebeple insan ömrünü daha ne kadar iyi ibadet edebilirim gibi düşünceler ve hareketlerle doldurmalıdır. Ölmeden tüm İslama vakıf olmak büyük zorluktur evet ama imkansız değildir.

Son nefeste iman isteyenler, şu hadisi şerifi akıllarından çıkarmamalılar.

“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz!” (Münâvî, Feyzü’l-Kadîr, V, 663)

Allahü tealanın adaleti keskindir, 24 saatin kaçında ibadet ettin, kaçında gafletle oyalandın bilir. Üstelik o ibadetlerin kabul olup olmama tehlikesi de vardır.

Eğer maks 50 60 senelik dünya nimeti, eşyası, malı ve mülkü için gece gündüz çalışan birine "neden bu kadar ileri gidiyorsun" deniyorsa, buyursunlar bunu ebedi sonsuz ahiret yurduna hazırlık yapanlara da söylesinler.
tarafından
Estetik konusunu bilmiyorum ancak eşinizin ahlakı peygamber ahlakına dönsün diye her gün 1 kez cuma suresi okuyabilirsiniz. 1.5 sayfa bir şey ve okunması çok kolay. Arapça bilmeyen biri türkçe okunuşundan da okuyabilir. Sadece adet, lohusa ve cünüplük halinde okunmaz, sure ayettir çünkü.
(435 puan) tarafından
Alaska hocam cevap için teşekkür ederım  ne kadar sanslısınz allah size ne güzel ilimli insan olmayı nasıp etmiş
(1,714 puan) tarafından
MaşaAllah Allah ilmino artırsın bitanem çok tesekkurler yorumun içinde. Ama dinde derine gitmek derken ben bidatlara haramlara karşı çıkıyorum nazar boncugu falan takiyolar coxugumu bunca saçma insandan nasıl koruyacam bilmiyorum hele bide ayni evde yasiyorsak aık sık gelip gidiyorlar. .kuran harfleri öğreniyorum  boş şeyle uğraıyosun öğrendiyinde bi faydasi olsa diye laf çarpiyor, nebilim cocuguma nazar noncugu takiyorlar, domuz yağlı karışımlı salam yedirirken kavga çıkartdım. Biri alkol veriyo oğluma ortaligo ayaga kaldıryorum. Ama ne faydaa .
(1,714 puan) tarafından
Nasıl koruyacagim çocuklaırmı ya koruyamazsam diye korkuyorum daha 2 yas olmasın 3 ay var alkol vermis onunda fotografını cekmisler
(435 puan) tarafından
Yaaa çok saçma su testisi su yolunda kırılır  senın 2 yaş çocuğa bıle alkol verecek kadar assagılık insanlarla ne işin var başta bunu sorarlar adama
-Reklam-
+1 oy
(2,218 puan) tarafından
Belki şu manada olabilir malum suanki devirde manalara 1e bin katıp sunuluyor coook fazla araştırma yaparsan aklın sulana bilir sağlam yer bulursan sıkıntı değil ama işte şimdi herkes hacı hoca kesilmiş neler neler diyorlar insanın ağzı açık kalıyor o yüzden denmiş olabilir tabi kendimce böyle örnek verdim 
(1,714 puan) tarafından
Tamam katiliyorum ama ben bidatlara karşı çıktıgım için çok elestiriliyprum cocuguma nazar boncugu falan takiyolar
+1 oy
tarafından
Sizden birinize deli denmedikçe hakiki manada iman etmiş sayılmaz. Hadisi serifini hatırlat 
(1,714 puan) tarafından
Kaç yerden ayet hados soyluyorum yine ayni.  Görmezden duymazdan gelmek istyorum yine insanı qıcık ediyolar nasıl tutarlı cevap vereyjmki sussunlar gidip gelip laf sokmalardan yildjm
tarafından
Insanlara kendini anlatmaya calisma canim onemli olan senin ne yaptigin bu kadar ayet hadisten anlaman gereken ve anlatman gereken sey tam olarak size ne anlamina geliyo birak onlar istedigini desin
(1,714 puan) tarafından
Baska care yokk sustulcada ustume geliyolar ama
tarafından
Gelecekler zaten
0 oy
(356 puan) tarafından
Ay milletten sanane kardeşim sen neden aldırış ediyorsun onlara gittiğin yol belli niyetin belli boşver sen onları ayrıca buda çok güzel bir sey
0 oy
(702 puan) tarafından
Takva diye bişey var onun lezzetinden mahrumlar ancak çok ileriye gitme der
0 oy
(6,019 puan) tarafından
herkesin gunahi sevabi kendine. dini cok onemseyen insan zaten  allahin yasakladigi seylerden zinadan ondan bundan uzak durur.  ne bakima derine gideceksin ki sufi olacak halin yok yada  mutasavvif olmak yada komple bu dunyalik islerden elini etegini cekip inzivaya cekilmek mi derinin. namazindi orucundu zekatin haccin  vs vs iste 
(1,714 puan) tarafından
Ya yok inzovaya falan cekilmiyorum . Bidatlara karşı çıktıgım ikjn, nazar boncugu krusun dokme cocuguma yapoyolar bende karşı çıkıyorum ben cocuklaırma bunları öğretmiycem yanlış bunlar diyorum ben oyle derine gotmiyorumki zaten
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Hiç takma boş ver. Öğrenecek çok şey var bu dünyadan Kuran bize ne demiş öğrenmeden mi göçmek istiyorlar. Veya ellerinde fırsat varken en küçük günahı öğrenip dikkat edebilecekken sadece farzları yaparak gitmek mi. Bilmediğimizden mesul değiliz belki ama öğrenmezsek Rabbim neden diye sormaz mı. İlim öğrenmek ilimle meşgul olmak bizim için en güzel şifa sen yolunu bırakma❤️
(1,714 puan) tarafından
Bırakmam hayirda bidatlardan bıktım cocuguma nazar boncugu takiyorlar bende şirk bu yapmayin takinca cikariyorum atiyorum evde bulundurmuyorum bile . Bi sürü laf isitiyorum
0 oy
(3,999 puan) tarafından
Müslümanlık namaz ve oruçla bitmiyor en güzel şekilde takvayla Rabb'e inanarak yaşarsak gerçek müslüman oluruz. Bir yandan da çok üstüne gidip, aklını oynatanlar da var. Bunu kastedmiş olabilir 
(1,714 puan) tarafından
Ben o kadar aklımımoynatmiyorum ama hanj şu tutsu yakmalar  başa tuz dolamalar , kurşun dökme nazar boncugu takma şimdi bunlara karşı çıkıyorum diye bir ton laf işitiyorum naısl baş edecem
0 oy
tarafından
Diyecek hiç bir şey yok ders isen hepsi nefsin ile demiş olacağın için sessiz kalmayı tercih etmek daha evlâ
(1,714 puan) tarafından
Yani sessizde kaliyorum yine beni iğnelemeye yer ariyolar her firsatda. Cocuguma nazar boncugu takiyolar. Ben çıksrinca anlatinca sebepleride bir ton laf işitiyorum
0 oy
(29,059 puan) tarafından

O diyenlerse sorsaydin imanı daha çok kuvvetli tutmanın Allah'a yakın olmanın nesi yanlış? 

(1,714 puan) tarafından
Kafam yıkanmışda , sürekli cocukların basına tuz falan doluyorlar onada izin vermiyorum falan bunlar yanlış diye  sqrekli eleştirilmekden sıkıkdımmmmmm. Ben tamam hiç, ama cocuklaırmıda saçma sapan bidatlara alet ediyolar. Onları koruyamiyorum artık, nazar boncugu takuyolar
(29,059 puan) tarafından
Saçma sapan şeyler gerçekten
0 oy
(19,569 puan) tarafından
Hmm tmm oldu deyip geç. 
0 oy
(17,984 puan) tarafından
Günahta derine gitmeyin sonra işin içinden çıkamazsınız derdim 
(1,714 puan) tarafından
Aaaa harika )))
0 oy
(21 puan) tarafından
Ben böyle diyenlere mesafe koyuyorum direk asıl din araştırılması gereken kuran bize ne emrediyor diye araştırıp bilip ona göre yaşamalı
(1,714 puan) tarafından
Aynen öylede bide o uzak durmak istediklerimiz ailemozdensen  biraz zpr zor
(21 puan) tarafından
Benim kendı ailem ferace eşarp yaptıgımda çok lafları olmuştu yobaz bile dediler kuranın emirlerine uyayımda yobaz olayım dedim eşarplarım büyük kayınvalidem de sofra bezi gibi diye gülüyor
(1,714 puan) tarafından
Sadece Oteki tarafffta anlayacaklar.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 534 göst.
12 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 316 göst.
31 Mart 2021 Diğer kategorisinde Emine S (17,260 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 700 göst.
11 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu