0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (263 puan) tarafından
Ne yemek düzeni ne uyku düzenimiz var galiba sağlıklı uyumadıkları için yemekte yemiyorlar çocuklar kaçta uyanıp kaçta uyumalı? 

15 Cevaplar

0 oy
(12,867 puan) tarafından
Oglum 4 yasinda. En gec 8de kalkar aksamda 8 8.5 9da yatar
(263 puan) tarafından
Ben şimdi size çocukların uyku saatini söylesem valla topa tutarsnz beni. Gün içinde uyuyor mu peki? Bide o kadar erken kalkmak sizi yormuyor mu
(12,867 puan) tarafından
Valla canim brn bastan beri duzeni bu sekilde kurdum. Kucuk olan 20 aylik. Onada duzen oturttuk suan. Oda abisiyle yatip kalkiyo. Buyuk olan gunduz uyumuyo. Kucuk oglen 1 1.5 saat gibi uyuyo. Erken kalkmak beni yoruyor evet. Hatta 8 en gec kalktigimiz zaman 7de 6da  ayaktayiz çogu zaman. Ama gece onlarla oturmaktansa sabah erken kalkmayi yegliyorum. Hem onlar icin hem kendim icin. 8de yatiyorlar mesela. Ben 12ye kadar kafami dinliyorum film izliyorum kendime zaman ayiriyorum kitap okuyorum. Seninkiler kacta yatip kalkiyo
(263 puan) tarafından
Çocukların uyuması bazen gece 1i buluyor biliyorum hiç sağlıklı değil ama ben eşimle ayrıyım boşanma sürecindeyiz o yüzden çocuklar erken uyuyunca çok boşlukta hissediyorum kafamda kuruyorum öyle olunca erken uyutmuyotum ama geri dönüşleri hiç saglıklı olmadı ikisinde de yemek yeme sorunları oluşmaya basladı gündüz 11e kadar uyuyoruz uyanınca iştahları olmuyor
(12,867 puan) tarafından
Yani canim tamam sen kolay bi yoldan gecmiyosun ama burda çocuklarinin ne sucu var peki. Yazik degilmi onlara tam gelisme cagindalar ve uykudan mahrum kaliyorlar. Hem erken kalkarsan sende erken yatarsin zaten. Benimde 8 9da uykum geliyo. Yatsam uyuyorum. Çogu zamanda yatiyorum 9 10da. Bazen oturuyorum
(263 puan) tarafından
İşte canım öyle olmuyor evet hiç kolay değil yaşamayan bilmez bazen çok zor oluyor herşey onlarla kafam dağılıyo. onları uyutmadıgmdan değil aslında ne zaman erken uyutsam gece oturmaya basladık yani uyandıktan sonra tekrar uyumadılar ve öyle çok zor oldu evet biliyorum hiç doğru değil ama düzen de kuramadım bugün den sonra inşallah uyku konusunda çok disiplinli olacağım 9.5 da yatakta olacaklar. Bu konuda çok ciddi olacağım cünkü bana da zor olamaya başladı
(12,867 puan) tarafından
Once sabah uyandirmakla ise baslaman lazim. Sonra aksam erken yatiracaksin.
-Reklam-
0 oy
(5,592 puan) tarafından
Aksam 8-9 arasi uyumus olmalilar sabahta 7-8 gibi uyanirlar zaten. 9 gibi kahvalti 12-1 gibi oglen yemegi 6-7 gibi aksam yemegi. 2 kez de ara ogun. Tabi yerlerse :)
0 oy
(4,546 puan) tarafından
3 yaş oğlum, 8:30-9civarı yatar sabah 7-7:30 civarı kalkar. Öğle uykusunu 2 hafta önce bıraktı gibi bir şey. Çok nadir yarım saat kestiriyor. O zaman geceleri sık uyanıyor, onun dışında su içmeye kalkar arada burun tıkanıklığı sorunumuzdan dolayı bazen sık kalkar. 
0 oy
(4,330 puan) tarafından

Yorumlari keşke okumasaydim :( oglum sabah 9.30 10 da uyanır öğlen uykusu yok akşamda 11 de zorla uyutuyorum uyumak istemiyor 

(263 puan) tarafından
Sizin yine iyisiniz ben beter durumdayım şimdi yatağa koydum ne zaman uyurlarsa bekleyeceğim düzen oluşturmam lazım
(4,330 puan) tarafından
Galiba sizin gece 2 leri felan buluyor yada daha mı geç uyuyorlar. Öğlen uykusu var mı varsa eğer saat 3 den sonra uyutmayin ben o hatayı yaptim gece 1 2 buluyordu uyuması öğlen uykusunu birakti öyle duzeldik
0 oy
tarafından
Benmkiler 20.30 da bilemedim 21.00 da uyuyorlar neyseki sabahda 6 da ayaktalar yemek sorunları kalktı ayarladım nyseki 
0 oy
tarafından
8 de uyuyor 8 de kalkıyor 
0 oy
(2,411 puan) tarafından
Sabah 8 bazen 9 bazen öğlen yada ikindi bazen hiç yatmıyor akşam hangi saatte uyumuşsa kafayı koyup uyuyor 
0 oy
(2,100 puan) tarafından
Akşam 20.30-21.00 arası uyumuş oluyor. Öğlen uykusu yok. Öğlen uyursa gece uyumasi geçe kalıyor. Sabah da en geç 8.00-8.30da kalkar. Genelde 7.30 gibi kalkıyor ama. Bugunumuze şükür daha küçükken 6.30 olmadan kalkiyordu. Uyku düzeni iyi olmayan çocukların bağışıklığı da düşük oluyor
0 oy
(2,940 puan) tarafından
3 yaşındayız. Öğlen uykusu var hala. Sabah en geç 8de uyanır. Öğlen 2 de uyur. Bazn cok uyur bazen az. Aksam 10da uyur. 
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Yeni girdi kızım 3 yaşına, 8 aylık iken tam oturmuştu düzeni. Akşam 8-9 arasında yatar sabah aynı saatlerde kalkar. 2 buçuk yaşından sonra 9-10 arasında kalkmaya başladı. 2 yaşından sonrada gündüz uykusunu bıraktık. Her öğünü güzelce yer kızım. Bence bu alıştırma ile alakalı, ben kızıma uyku düzenini 1 aylık olduğunda başlamıştım. Hiç sallamadım, 4. Aydada odasında uyumaya başladı. Bu yaşa geldiğinde her şeyi halletmiştik yani. 
0 oy
tarafından
3 buçuk yaşında kızım akşam en geç 9 da uyuyor o da en geç şuan 8 buçuktan beri uyuyor sabahta 8 de uyanıyor 

Gündüz uykusu da çok yorulursa uyuyor o da çok nadir 
0 oy
(11,579 puan) tarafından
1 yaş kızım ve 4 yaş kızım 8. Buçukta yatarlar. Sabah 9 da kalkarlar şuna yeni uyudular. Yemek uyku oyun hepsi saatlidir. Çocuklar düzen sever
(263 puan) tarafından
Canım mesela düzeniniz gün içinde nasıl
(11,579 puan) tarafından
9 uyanış, 10 kahvaltı 10 buçuk park, 12:30 de eve geliriz çorba içilir. 1 de küçük kızım öğle uykusuna yatar. Büyüğü de boyama, etkinlik veya tv izler. 3de kızım uyanır. Yemekleri hazır etmiş olurum zaten gergin pilav yada makarna mutlaka yerler. 4 ye yemek yerler. 5te babası gelir hemen parka çıkarlar. 7de eve dönüş  bu sefer ailece yeriz. 8 buçuk gibi hazırlar yatırırım 9 da uyumuş olurlar tabi bazı günler aksamalar oluyor geç uyanış yada erken uyanış olduğunda. Kışın parka da çıkamıcaz programı nasıl yapıcam bilmiyorum
0 oy
(1,705 puan) tarafından

Benim kizim 4yasinda bu sene okul sabahçı sabah 8 bucukta okulda oluyor. 

Önce tereddüt ettim ama sabahlari erken uyanmak istahina iyi geldi masallah
 Sabah gitmeden yumurta okulda ara ögün eve gelince cok acikmiş oluyor yine krep tarzi kahvaltilik. Sonra ogle uykusu kalkinca yine ara ögün aksam yemegi derken baya bisey yemiş oluyor. 

Tavsiyem güne erken baslamayi deneyin 
0 oy
(3,770 puan) tarafından
9 yatıyor 9 da kalkıyor 4 yasa 3 ay var 
0 oy
(252 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında akşam en geç 10 buçukta yatırırım genelde 10 da yatırmaya özen gösteririm yarım saate uyurr sabahta 10 11 gibi kalkar kahvaltı yaparız yemek saatleri değişiyo bizim eşim işte oluyo bazen geç kahvaltı yapıyoruz o yüzden yazmicam ama iştahı güzel yemek hazır dediğim zaman gelir hemen yakında kayinvalidemler gelcek koyden ve malesef düzen bozulacak 11 12 ye kadar oynamak isticek ağlayacak oğlum çünkü simdi bile uyumak istemiyo durmadan konusuyo ama düzeni bozmamam lazım sadece misafirliğe gidince geç uyuyo haftada 1 defa falan eve gelince hemen üstünü değiştir dişlerini fırçala falan derken yatiriyorum 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 273 göst.
+1 oy
6 cevap 78 göst.
0 oy
3 cevap 67 göst.
18 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneymben (876 puan) tarafından soruldu

411,024 soru

12,371,176 cevap

42,417 kullanıcı

Kategoriler

...