0 oy
876 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,179 puan) tarafından
Kayınvalideye bakma zorunluluğumuz var mı? Kur-an da bununla ilgili bir şey var mıdır? 

30 Cevaplar

0 oy
(5,752 puan) tarafından

En İyi Cevap
Dinimizde mecbur değil. Eş mecbur kılmaya çalışırsa kadının boşanma hakkı var hatta.
-Reklam-
0 oy
(5,204 puan) tarafından

Dinde bile yeri yok hiç bir mecburiyetlik yok

(5,204 puan) tarafından
Melek senin canın yanmamış demekki insan olsalar böyle düşünmez kimse örneğin ben karşımda can çekişiyor olsa bir tekmede ben vurur oturur izlerim hayali bile çok güzel
(867 puan) tarafından
Kaynanam dan dayak yedim şuan konuşmuyoruz ama Büyük konuşmak istemem ama birini çaresiz görmeye dayanamam ben safım galiba bekarım gixi geliyon
(5,204 puan) tarafından
Bende senin gibiydim cnm inan buna ben yatalak kayinperimi bile almış bakmış bir insanım ama şuan yapmam ben 2 evlat verdim toprağa benim ne cenazeme geldi ne umursadi üstüne birde iyi oldu şimdi ayrılırlar dedi bende asla büyük konusulmamasi taraftarıyım ki sağlık konusunda sürekli bir sınavdan geçiyorum o yüzden susarim ama ben kaynana konusunda büyük konuşurum bakmam ogluda bakmak isterse yakından bir ev tutar gider gelir evime almam evine gitmem

Numaramı dağıttı adam tuttu beni tacız ettirdi eşime Büşra seni aldatıyor dedi

Evini her hafta temizlerdim altını sakladı Büşra çaldı dedi beni hırsız etti

Daha neler neler say say bitmez ve bir gün yemin ettim seni oğluna hasret bırakıcam dedim ve dediğimi yaptım eşimi aldım il değişikliği yaptım eşimle bir konu üzerine tartıştılar eşim ne ölüne ne ölüme dedi şimdi sağda solda Büşra yüzünden oğluma hasret kaldım diyormus geçen teyzesi aradı ona bile rest çekti
(1,410 puan) tarafından
Yok artık dayak yedim diyerek hem de bakarım diyor pes.
Düşene bakılır vurup kırana değil düştüğünü düşünüp ona göre hareket edecek vurana bakmak merahmetli olmak değildir bu enayiliktir.
(867 puan) tarafından
Benimkilerinin tek iyi yanı çocuklarıma çok iyiler di evet enajilik ama yaşlıya kıyamam zaman ne gösterecek bilmem arabada arka koltukta oturuyordu koltuğa vuruyorum diye bana değdi dayak dediğim bu ama dayaktan daha ağır sözler duydum
0 oy
(13,243 puan) tarafından
Hayir bakma zorunlulugu yok. Gonlunden gecer yaparsin
(13,243 puan) tarafından
Bazi insanlar bencil oluyo gercekten. Yokmu baska cocugu
(1,179 puan) tarafından
4 oğlu, 2 de kızı var ben kendi anneme bakmak istesem eşim istemez ama
(13,243 puan) tarafından
Yok oyle bi dunya. Herkes sirasiyla bakacak o zaman. Ki neden senin annene bakilmayacak onunki annede seninki degilmi
(1,179 puan) tarafından
Kaynanam misafirliğe gelirlerse 2 hafta kalsınlar diyor. Benim annemler için. Sanki bizim evimiz onun evi
(1,410 puan) tarafından
Bugün yine ikinci kez sinirim bozuldu başka birinin benzer postu birinciydi.

Nefret ediyorum kendine hak karşısındakine çok görüyor
0 oy
(6,837 puan) tarafından

yoo kizi dururken gelin niye baksin ki. ananemler iki gelinle altli ustlu ayni binadalar bi gece inip kalmadilar hanimlar baska yerde yatamazmis. annemler sirayla gtti hergun biri bakti dedeme de ananemede. 7 tyzem var biri almanyada. biri seker hastasi ananemi azarliyor biraz dengesiz. 6 tuzem bide annem 7 kiz hergun donusumlu gitti kaldilar geceli gunduzlu. mallar mulkeler evler hersey dayilara verildi sagken dedemler kizlardan mal

kacirmis evleri hile hurdayla vermisler dayimlara tapulari. ona ramen bakan olmadi insan kul

hakkina girdik bari biyle
odeyelim bircumuzu der bakar anan babasina
tarafından
Aaa deden hesap veriyordur
(6,837 puan) tarafından
artik nasi veriosa versin bi zahmet. dayilarin kayinpederlerine satti gozukmus. sonra dayilar geri devir almis kayinpederlerinden. kizlar itiraz etmesin diye 3. kisiye satmis yani sonra onlar da kaynpederlerinden geri almis. al sat olayi 2005 de olmus . kizlar gecen sene ogrendiler. resmi olarak babasi malini satmis gozukuo. yalovada arsa vardi teee  2017 de 1milyon 750 bine satiliodu dedem satmamisti. gecen sene guya 2 milyona sattilar.30 donum arsa iki ev var uzerinde 3 katli.2 milyonpara on kardes arasinda  patlasilacak gecen sene 2023 aralik ayinda. dayimin biri demis ki kizlara 5 bin tl yeter geri kalan bizim. oteki allah razi olsun 5 az demis dalga gecer gibi hic degilse 20 bin verelim demis.:)))) neyse bunlar toplandilar  gorustuler. hisseleri olan tyzeler vardi 4 kisi . kalan 6 si da babadan miras hakki olarak alacak 4 kisi de hem hissesinin degerini hemde baba miras hakkini alacak. kiza 1 erkege 2 seriatta oleymis dayilar sanki seriatla yonetiyorlar memeleketi.40 ar bin kizlara dustu baba mirasi. kalan dayilara kaldi.200 bin alacakken 40 bin tl aldi kizlar

guya 2 milyona satilmis.2017 yilinda 1750 eden arsa 2023 de 2 milyon etmis:) kimbilir nakit nekadar aldilar da kizlara 2 milyona sattik diye hesaptan 2 milyon yatti. gunahlari biynuna.
(4,437 puan) tarafından
Abbowwww senin dede de bakılacak adam değilmiş ama sizin tarafınızdan. Sanirsin düşmanı yok satti görünmüş bilmem ne cakalliga bak
0 oy
(9,223 puan) tarafından
Bakmak zorunda diğilsin
0 oy
tarafından

Zorunluluk yok. Sadece vicdan meselesi . 

(1,179 puan) tarafından
Bence de öyle ama gel gelelim bunu eşime nasıl anlatıcam
0 oy
(3,105 puan) tarafından
Zorunluluk yok ister bakar ister bakmassin kimsede zorlayamaz ama ben olsam bugun onaysa yarin bana deyip elimden geldigi kadar bakarim
(1,179 puan) tarafından
Ben böyle düşünmüyorum. İleride Allah uzun ömür verirse huzur evine yerleşmeyi düşünüyorum
(3,105 puan) tarafından
Orda cok mu iyi bakiyorlar sanki nelerini goruyoruz duyuyoruz yeri geliyo insana kendi evladi merhamet etmiyo baskasi napsin
0 oy
(1,699 puan) tarafından
Hayır hayır hayır 
(1,179 puan) tarafından
Kesinlikle
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Hayır canım yok 

O gelinin vicdanina kalmış bisey 
(4,088 puan) tarafından
Oh ne iyi yaa
Gelin olarak alıyorlar ama hersey olarak kullaniyorlar
 Allah'tan da korkan yok
(1,179 puan) tarafından
Kaynanam bir de dışarıdan çok dindar görünür. Kalbi kötü olduktan sonra . Allah her şeye şait zaten. Onu Allah'a havale ettim
(4,088 puan) tarafından
Zaten dindar gozukenlerde sıkıntı oluyor
Benim kaynanamda oyledir ama tam bir cadidir
Simdide bosandirmaya calisiyor
(1,179 puan) tarafından
Benimki de her tartışmada anasının evine gitsin der aramızı bozmak için yer arıyor.
(4,088 puan) tarafından
Çoğu kaynana böyle bence canım
Allah islah etsin
0 oy
(6,451 puan) tarafından

Hayır yok ister baka bilirsin ister bakmazsın ama şu hadisi şerif çok hoşuma gidiyor senle de paylaşayim 

image

(1,179 puan) tarafından
Ama o kişi size kötü davransa bile siz bakar mısınız. Amacı sizinle yarışmak, size ve ailenize ha bire laf söylese hoşunuza gider miydi. Benimki her şeyi yapıyor o yüzden bakmam. Bana gerçekten değer verse, sevse başımın üstünde yeri var
(6,451 puan) tarafından
Haklısın işte yaşlılara inan ki bakmak zordur kendim geniş ailede büyüdüğüm için söylüyorum bakmak zorunda değilsin ama bakarsan eğer faydalanacağın bir nimetten bahsettim bu sadece bir tanesi ama dediğim gibi gülüm bakmak zorunda değilsin eşinin de bunu bilmesi lazım
(1,179 puan) tarafından
Eşim anlamıyor maalesef ne ara bu kadar anlayışsız oldu anlamıyorum. Hamile olmasaydım çoktan boşamıştım. Biraz daha sabredicem olmazsa bitiricem yürümüyor böyle gerçekten annesini ben ve bebeğimden üstün görüyor her şeyi sanki o biz yokuz
(1,757 puan) tarafından
Kaynananın sana yaptıklarını bilemem ama sen de anne olacaksın. Evlat o kadar zor ki. Tabiki evlatlarımızı bize baksınlar diye yapmıyoruz ama gönül de istemiyor değil.
0 oy
(1,734 puan) tarafından
Bana karşı iyiyse bakarım.Değilse bakmam.
(1,179 puan) tarafından
Benimki kötü işte
(1,734 puan) tarafından
Kötüyse ben bakmam.Diğer gelinleri baksın ya da kızları baksın derim
(1,179 puan) tarafından
Oğlunun yanında bana karşı melek oğlu olmayınca gösteriyor yüzüne. Ben annesi hakkında bir şey söyleyince annem seni çok seviyor diyor hemen. İki yüzlü ona farklı bana farklı
0 oy
tarafından
Hayır değil ben bakmam
0 oy
tarafından
Gelinin.mecburuyeti yok ama Allah rızası için bakmak isterse bakar 

Ama erkek evladın anne.babasina bakma.yukumlulugu var diye düşünüyorum tabikide daha ii bilen birine sormak lazim
(1,179 puan) tarafından
Eşim de yanımdayken bir hocaya sormak istiyorum bu konuyu
(4,582 puan) tarafından
Evet canım erkek kadın ikisinin de var. İki tarafa da razı olmak bizim kârımıza aslında. Sıra bizim ailemize gelince de eşimizin razı olmasını isteriz. Gerçekten çok zor ama ya Rabbim kimseyi muhtaç etmesin
(1,179 puan) tarafından
Eşime gelirsek benim aileme bakmak istemez kendisi. Ailem onu damat olarak istememişti. Şimdi onları çok daha iyi anlıyorum ben hata yapmışım maalesef.
0 oy
tarafından
Benim eşimde.bakmak.istedi tutturdu getirecem.bizimle.yasasin 

Yanlış anlama acik.yaraya kurt dusmezmis ama.ben bakamam.oburude gelini dedim.ben baksam.bile.ben sürekli annenin misafirlerini agirliyamam dedim yapamam olmaz başta ozaman beraber otturcaktin dedim ayrı kazan kaynamış ben yapamam ama ev alalım otursun dedim gider gelriiz kalırız yemeğine bakarım kışlık alışverişini yaparız dedin seve seve ama evler ayrı dedim kabul etti
tarafından
İsi gücü de istersen yap desi geri ben senin ağzını yokladım aşkım dedi ama bilemiyorum gerçek miydi sakamiydi
(1,179 puan) tarafından
Ben kaynanamı görmek bile istemiyorum. Ne zaman görsem illa ki kalbimi kırıyor.
tarafından
Anladım.benimki öyle değil.mesela.gelsin kalsın sorun yok ama devamlı istemem
(1,410 puan) tarafından
Gerçekti kabul etseydin getirecekti istemeyince ağzını yoklamiş oldu .  En güzelini siz yapmışsınız yoksa oğlunu yanına sizi karşısina alacaktı senin evinde prenses gibi ilgilen bissuru tantana ama onu evine gidip yapınca iyilik ettin olur bu kural şaşmaz herkes kendi evinde otursun ev üstüne ev olmaz...kaynanan melek gibi de olsa aynı evin içinde olmak delirmek için bile yeter.Allah yazdiysa bozsun
0 oy
(414 puan) tarafından
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin canım. Kendi annemi babamı bile. Hayır zorunluluk yok. Şimdiden bunları düşünmeyin kimin kime bakacağını Allah bilir benim yengem ve dayım anneanneme bakarlar. Yengem kaza geçirdi şuan anneannem yaşlı haliyle evi işi yemeği görür yani hiç belli olmaz kalbini temiz tut. Ben 3 ay hamilelikte mecbur yattım sadece wc ye kalktım, kendi annem gelmedi kayınvalidem geldi 3 ay bizimle kaldı mis gibi baktı bize bide anaokuluna giden kzıım vardı onu da okula bıraktı aldı bir kere gık demedi. Allah ele ayağa düşürmesin gerçekten bakıma muhtaç olursa eğer bakarım. Zaten kayınvalidem öyle aman bana bakacaksınjz diyen kayınvalidelerden değil sağolsun. Kalbin temiz olsun şimdiden bunları düşünmeyin 
0 oy
tarafından
Zorunda değil ama zorunda bırakılıyor genelde
0 oy
(2,166 puan) tarafından
Mecburi değil ama fikrimce eğer kaynanam kendi annem gibi olsaydı bana kaynana olacağına anne olsaydı ona yaslandiginda bakardım kimse birakmazdim ilk evlendigim zmn bunu eşime de söyledim ama gerçek yüzlerini gördükten sonra eşime bak desende bakmam demişligim var 

Kısacası hak edene bakılır sonuçta insanın kendi annesi de var empati yapmak gerek
(1,179 puan) tarafından
Ben de böyle düşünüyorum. Bana annem gibi davransaydı başımın üstünde yeri vardı
0 oy
(773 puan) tarafından
Dinen mecbur değil bakmazsa hiçbir günahı yok eşin zorlayemazda onun bakması zorunlu hatta ama bakarsan sevap tabiki sen bilirsin
0 oy
(4,437 puan) tarafından
Anaya babaya kizi varsa kızı bakar arkadas. Eger yoksa gelin vicdanen bakarsa bakar. Annem ameliyat oldu tuvalet klozet degildi o zaman ben bebek gibi lazimligini degistirdim ög demedim. Anamdir. Ayni seyi kaynanaya helekiiii bu saatten sonra dumyayi onume serse yapmam. Ben tek cocugum esimle evlenmeden once anlastim oyle evlendim ama ailemle ilgileneceksin ilerde benim memleketimde oturacaz diye ki yapicaz da
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Önce kendi kızı oğlu bakmalı diye biliyorum 

İlgili sorular

+8 oy
44 cevap 1,170 göst.
0 oy
12 cevap 515 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 663 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu