0 oy
672 göst.
Aile kategorisinde (700 puan) tarafından
Kayınvalideye bakma zorunluluğumuz var mı? Kur-an da bununla ilgili bir şey var mıdır? 

30 Cevaplar

0 oy
(1,545 puan) tarafından
Hayır canım dinde kaynana kayınpedere bakmak zorunluluğu yok
-Reklam-
0 oy
(199 puan) tarafından
Evlat anneye bakmak zorunda. Erkeğin hanımı bu sebeple dolaylı olarak mecbur kalıyor. Doğrudan bir mecburiyet yok dolaylı olarak mecbur kalıyor İş biraz da karşılıklı aslında. Bırbırınızı seviyorsanız sıze karşı iyiyse neden bırlıkte yaşanılmasın ki Kaynana ya da kayınpeder yalnız ise, kendi kendine yetemetecek kadar yaşlı ise bir yatak bir tabak yemek fazla bulunsun n'olacak ki? Biz de anneyız uzerıne tştrediğimiz evlatlarımız yarın bir gun bızi istemezse evinde üzülmez miyiz empati kuralım 
0 oy
(637 puan) tarafından
 Kuranı kerimi bilmiyorum ama bir hoca yok demişti Instagram'da karşıma çıkmıştı 
0 oy
(7,322 puan) tarafından
Bence böyle şeylerin tartışmasına girmeyin. Sende de haklısın annemiz sonuçta benim annemde olsa bakarız senin annende olsa bakarız de bitti. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. 
0 oy
(139 puan) tarafından
Bakmak zorunlulugun yok ama esim israr edecektir sna aran acilcaktir bn kemdimden bliyorm bide ben babannesine bakiyorm zorla geitirip baktiriyo esm seninki en azindam kaynanan
0 oy
(1,448 puan) tarafından
Kaynanaya bakarım da kayınpedere de bakarım ama altından alınmadığı sürece. Hep bu dünya için mi çalışacağım. Anne baba olmak ne kadar zor biliyorum özellikle ana. Bu yüzden fedakarlık yapılmalı.
0 oy
(904 puan) tarafından
Hayır canm kurandada geçmiyor bu bakma zorunluluğun yok vicdanen bakmak istersen sana kalmış yani hocalar bile diyor öyle bı zorunluluğu kadına kimse yükleyemez
0 oy
(3,800 puan) tarafından
Olur mu hiç gelin eşine ve eşinin ailesine hizmet etmek bakmak zorundadır yoksa ne demeye evlenmiştir(!)

Erkekler bu dünyada çok rahat valla. 
0 oy
(389 puan) tarafından
Canm ilerde bizde kaynana olacağız sana da gelinin bakmasa  hoşuna gider mi gitmez her ne kadar kötü yada iyi olsun Allah rızası için eşinin hatırı için sırayla bakarsin
(700 puan) tarafından
Ben yine de bakmak istemiyorum. İleride gelinim olur mu bilmiyorum bakmasını da istemem. O başkasının kızı sonuçta.
(389 puan) tarafından
Canm sende kaynanan gibi başkasının kızı gözüyle bakarsan ilerde farkın kalmaz ondan.bakmak zorunda değilsin eşinde senin ailene bakmak zorunda değil.
(389 puan) tarafından
Ama Allah için yap yapacaksan yapmayacaksanda niye sordun ki :-/
0 oy
(2,113 puan) tarafından
Bence bakma zorunluluğu yok ama mecburiyeti vardır 

Çocuklarından illaki biri bakmak zorunda eee yerine göre evli olmalı o çocuğu 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 455 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 604 göst.