+1 oy
475 göst.
Diğer kategorisinde (1,916 puan) tarafından
Kızlar dün kayınvalideme gittik. Görümcem hazırlık yapmış bende birkaç bişey yaptım yedik içtik . Kızıma doğum günü hediye küpe almış ama ben ilk zamandan beri kulak deldirmem dedim büyüyünce ne zaman isterse kendi deldirir dedim yine de almış olsun hani bozdurur çocuğa bişey alırım dedim bebekler için küpe çünkü öyle kalacağına bişey alırım diye düşündüm. Dün otururken bir gün habersiz götürüp deldiricem dedi. Anne öyle yapma sana da güvenmeyeceksem kimse güveneceğim istemiyorum dedim. Tam küsme diyemem ama bozuldu haksız mıyım ya

18 Cevaplar

+1 oy
(662 puan) tarafından
Gayet az bi tepki vermişsiniz benim çocuğumu biri götürüp vücuduna benden izinsiz birşey yapacak bende normal karşılıyıcam öyle mi ? Rüyasında görür valla istediği kadar küssün
(1,916 puan) tarafından
Sadece söylediği için bişey diyemedim umarım anlar ben ilk zamandan beri söyledim deldirmek istemediğimi
(662 puan) tarafından
Ya bu işlere niye karışırlar zaten anlamam 12 aylık kızım var babasıyla gittik birlikte altın küpe aldık mesela ama ne zaman deldiririz Allah bilir :)) ilerde kendi görür ister anlatırız vazgeçmez amenna gider yaptırırız yada şimdi isteriz gider yaptırırız ama bu anne baba olarak bizi ilgilendiren bişey sonuçta kimin ne haddine karışmak
-Reklam-
+1 oy
(5,328 puan) tarafından

Haklısın bence . Babaanne oldu diye herseye burnunu sokmasınlar.  

(1,916 puan) tarafından
Ya sonradan dediğim şey değil yani hep söyledim. Gidince de geri veririm napıyım istemiyorum deldirmek falan bu çocuk daha 13 aylık ne bu hız ya
(5,328 puan) tarafından
Aynen öyle
(634 puan) tarafından
Ağzına sağlık kraliçe.  Bir insan durup dururken kraliçe olmuyor burda:)))
0 oy
(9,472 puan) tarafından
Senın bebegının uzerinde senden baskasının söz hakkı yok. Eşin haric 

Benım cocuguma yapılsa cok buyuk olay çıkarırım 
(1,916 puan) tarafından
Esim karışmaz ben deldirmek istesem de istemesem de kizm için en iyisini düşüneceğimi bilir. Deldirmediği için bişey diyemedim yapmaz herhalde
(634 puan) tarafından
Bence yapar sizin bu tepkisizliğiniz oldukça
0 oy
(6,714 puan) tarafından
Çok iyi demişsin bende aynı düşüncedeyim kendisi ne zaman isterse o zaman deldirsin tepkimin sert olacağını bildiklerinden lafını bile edemezler 
(1,916 puan) tarafından
Bana 2 oldu söylüyor bidaha söylerse gerçekten kalbini kıracağım
(6,714 puan) tarafından
Kesin niyeti var o zaman dikkat et canım
(1,916 puan) tarafından
Eşime söyledim gitmem çocuğu da göndermem diye bugün konuşacak canım. Bir daha da söylemez herhalde
(6,714 puan) tarafından
İnşallah canım yoksa işin zor
0 oy
(5,162 puan) tarafından
Benim bebegim 5 aylikti bigun kavinvalidemlere gittik gorumcemde orda. Biz bugun bebegin kulaklarini deldirmeye goturecegiz dedi. Hayir dedim suan zararli. Buyuyunce kendisi karar versin kendi bedeni dedim. Zaten asla yanliz birakmam benle gider benle gelir cocugum 3 yasinda oldu. 1 yas dogumgununde de kulagini deldiirirseniz hediye kupe alacagim dedi. Deldirmeyi dusunmuyoruz bebegimin de zaten kupesi var teyzesi aldi dedim :D
(1,916 puan) tarafından
Bende hiçbir yere bırakmıyorum. Onun gidemeyeceği yerse zaten gitmiyorum. Çok iyi demişsin hahaha
(634 puan) tarafından
Vaaaay harika bir cevap ,minnak35
(5,162 puan) tarafından
Ayy kimseye de guven yok. Benden gizli mutfakta biseyler yedirmeye calisir (alerjik bebek).
Bi de goturup kulak deldirecekmis. Ben bile annesi olarak bedeni uzerinde degisiklik yapmak hakkini kendim de bulamiyorum. Buyusun kendi isteyince yapariz yani.
Teyzesi de almisti yani aldigini onlara duyurmamiz mi lazimdi bilemedim. Kendisi alsa cocuga taksak herekese gosterirdi :D
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Gayet terbiyeli bir tepki vermişsin bozulacak biri varsa o da sensin o yüzden hiç dert etme 
(1,916 puan) tarafından
Yemin ederim sana kendi annem kardeşim babam dese daha sert tepki verirdim. Yapmasın anlasın diye dedim yaparsa bu kadar olmaz herhalde. İstemiyorum yani neyini zorluyorsunuz
0 oy
(5,264 puan) tarafından
Benim kaynanam bunu bana söylemeye bile cesaret edemez :D kaynana diye değil yani yanlış anlaşılmasın annem bile yapamaz. Benim annem de kızıma ilk doğum gününde altın küpe aldı bende attım kutuya büyüyünce ne zaman isterse deldirir o zamana da takamazsa satar istediği bişey alırım dedim. Her masada varlar maşallah. Az bile söylemişsin. Ben olsam yap bakayım bir daha görüyor musun torununu derdim
(1,916 puan) tarafından
Eşime söyledim zaten deldirmek gibi hata yaparsa bende gitmem çocuğu da göndermem dedi konuşacak bugün. Yemin ederim kendi ailem dese daha sert tepki verirdim. İncinmesin kırılmasın dedim
(5,264 puan) tarafından
İyi yapmışsın konuşsun uyarsın. Torunlarını kendi çocukları zannediyorlar
0 oy
tarafından
Bizimkide oyle diyodu hic faaliyete dökmedi sağolsun bende kati biriydim 

4 yaşında kendi istedi deldirdik ikinci kizimda ne zaman isterse o zaman deldircem
(1,916 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum peki ağladı mı ağlar zor olur diyor ben kesinlikle istemediğimi belirttim.
tarafından
Bizimki 2.5 civari arkadasina özendi gittik deldirmeye biraz korktu ağlamıştı sonra enfeksiyon oldu o kapandi baya ara verdim hatta hiç düşünmüyodum tekrarini gene kendisi dedi anne sizin kupeleriniz var benim niye yok diye bende durumu anlattim dedim korktum senin ondan yok diye istiyosan deldirelim dedim anladi gittik sarildi bana hic tepkisiz deldirdi cokta sevindi herkese gösterdi renginide pembe secmisti ❣️
(1,916 puan) tarafından
Bende böyle olsun istiyorum kendi isteği ile 13 aylık daha çok küçük ne bu acele anlamış değilim. Bende hep isteği ile deldiririm diyordum herkeste aynı fikirmis zaten
tarafından
Yani kulak onun kulagi belki sevmicek istemicek ben kaynanama suan seni tutsalar biyerini delip bisey takcaz deseler hoş olurmu demistim ne alaka dedi dedim cok alaka çocuğa bunu uyguluyosun oda bi birey sonucta annesiyken ben bile istemediği biseyi neden yapayimki ☺
0 oy
(634 puan) tarafından
Burda bu lafı söylediği için senin küsmen gerekiyor..öylede bişey yaparsan son görüşün olur onun annesi benim benim istemediğim bir şeyi yapamazsın deseydin keşke daha da üstüne kuserse en azından yerinde bir küsme olur ay ayrıca kussun ne olacak kafanı dinlersin:)
(1,916 puan) tarafından
Eşime dedim ne ben giderim ne çocuğu göstermem dedim. Sadece söylediği için pek bişey demedim. Cesaret edemezdi böyle demeye ne oldu anlamadım
0 oy
(12,933 puan) tarafından

Bi gün annemlere gittim. Babam kızımı aldi markete caralim gelelim gezelim diye. Bi geldiler kızımın saçını kestirmiş nasıl kızdım nasıl soylendim babam da pişman oldu ben öyle tepki verince bazen hala şakasına söyle hadi gidelim saçını Bi kestirelim diye ama artık cesaret edemez kızım da izin vermez  :)

(1,916 puan) tarafından
Nasıl cesaret etti de söyledi anlamıyorum. Kızı ölmüş eşimden büyük 10 gün falan yaşamış kayınvalidesi de torunum diye mezar taşını yaptırmış ona laf söyledi benim çocuğumun mezarını ben yaptırırım falan filan madem sen niye yapıyorsun. Ya bunlar annenin alacağı karar bence aile büyükleri biraz kendi çocuğu zannediyolar
(12,933 puan) tarafından
Evet bu iki taraf için de geçerli ben yaptırmaz şaka yapıyordur diye düşünürken yaptırmış allahtan sadece saçı ve daha küçüktü. Simdi kızım büyüdü kendisi bi şeye izin vermez artık o konuda rahatım
0 oy
(16,234 puan) tarafından
Benden habersiz çocuğa kalıcı veya geçici herhangi bir şey yaparsa ( saç kesmek bile dahil) o çocukla bir daha asla güvenle baş başa kalamaz o hakkını kaybeder göze alıyorsa yapsın derdim 
(1,916 puan) tarafından
Eşime aynısını dedim aradım şimdi öyle demiş valla kendi de gelmez çocuğu da bırakmaz kendi yoksa demiş aman yok karismam demiş. Akşam niye o zaman moralimizi bozuyorsun ki...
0 oy
(172 puan) tarafından
Kendi kızını kac aylikken deldirmis sorsaydin
(1,916 puan) tarafından
Kendi deldirmemis ki 6 aylıkken komşusu götürmüş. Aşırı sinir oldum ben bırakıp markete gitmiyorum bi tuvalete gidiyorum artık sağ olsun cisimizi de tutcaz fkfnfnfn
(172 puan) tarafından
Eşine soyle
(1,916 puan) tarafından
Söyledim yaparsa gitmeyeceğimi çocuğu da göndermeyeceğimi söylemiş aman tamam karışmam demiş. Akşam burnunu sokma söyleme o zaman. Yemin ederim kendi ailem olsa daha sert tepki verirdim. Kalbi kırılmasın diyorum sınırını aşıyor. Sen izin verdin diye ben vermek zorunda değilim. Eşimden büyük ablası varmış ölmüş 10 günlükken kayınvalidesi ben torunumun mezar taşını yaptırıcam dedi ve yaptırdı diye senelerdir görüşmüyor. Aynı şeyi bana yapıyor
0 oy
(18,262 puan) tarafından
Haklısın bacım. Kimse bir çocuğun annesinden habersiz üstelik de annenin istemediği bişey yapamaz 
(1,916 puan) tarafından
Zaten zoru zoruna konuşuyoruz bugünde aradı godel beraber diye. Küpesini veririz
0 oy
(971 puan) tarafından
Çocuk için çok tartışılıyor ben geçen kaynaya gitim kızım yer yadurgadi die azcık huysuz bacısınıda duymuş şerbetli su ver die sancısı var bende sancısı gazı yokki dedim sonra bende yok dedim daha 3 aylık yok vercem dedi peki veryorsan içme suyu dedim kaynatıp verilmesi lazım neyse eşim aradi kız nasıl huysuzdu oda kaynam ikide bir kızın agliyor durmuyor halbuki evde öyle degil yer yadurgamiş die neyse eşim sordu bende eşime su vercek anne dedim mikrafon açık eşim de verme dedi Dr demiş 6 aya kadar verme bı sinriledin suyu döktü bacsinı aramış vay efendim ben zehirmi vercektim oğlum demiş su verme falan fistan eşimin de konuşma tarzı öyle tutrmus oğlum bağırmış çağırmış sonra diyor karsı haber etti su verme die bana laf saydı oğlumla arama girmesin bilmem ne ben zehirmi vercektim kızınza bazen kaynaalr çok mudahle ediyor çocuk konusunda yani küpe sen izin vermden nasıl takar yani sırf kaynya die demiyom kim olursa olsun ben izin vermden kızma başka birşey yapmaz 
(1,916 puan) tarafından
3 aylık bir bebeğe zehir zaten o su ne demek su vermek ya bu daha beter
(971 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hiç sorma ya zaten 3 gunlüukken orya gitmiştik yine bacısı demiş sarılık die su ver yok dedim ısrarla neyse verdi eşimde annemdir ne diyim küser sonra 1 aylikken gene gitik vercem dedi oyaladım oyaladim gene verdi bide o kaşık bı tık büyük yine verdi ben yok demesem bide  3. Kaşığı geçecekti zaten Dr gitik ishal Dr dedi ne verdiniz sonra aklıma Su geldi başka birşey vermedigimze göre sudan olmuş ola bilir dedi kızdı zaten Dr dedi die eşim geçen isrralra verme dedi yoksa birşey dememezdi sanki ben dedim diemi illah verme dedi bide şerbetli su ya yakar mideyi dedim akşamada uymşum o gün eşim gece geldi ya diyor karın seni öğreti eşimde dedi ben istemedim senin yanında konuştuk falan bu bı darılyo yok gidip agalamışım sanki saygısızlık yapmışız gibi haller endamlar bana ters tavırlar ki bebek"de ağır sancı olsa batlarcasina ağalrsa Dr gideriz zaten  yok  biraz ağlamış die hemen bacisina demiş oda ağrısı sancısı var ya diyom bebek keşf döneminde başka evi keşf ediyor etrfa bakıyor tabi birzda huysuz olcak yatmıyor sancısı olan çocuk öyle dururmu esimede diyorum bak kız evde böyle değil artk etrfa bakıyor normal degilmi
0 oy
(671 puan) tarafından
Yerınde  olsam herkes çocuğu hakkında söz sahıbı bırısı sana sormadan kızınla ilgili karar verse hoşuna gıder mı? Asla istemiyorum ıyıyken kötu olmayalım derdım  
(1,916 puan) tarafından
Kalbi kırılmasın diye uğraşıyorum beni zorluyor bu da böyle güzelce uyarımın sonuydu zaten
(671 puan) tarafından
Yapamaz bence ya gıcık edıyor aklınca
(1,916 puan) tarafından
Esim dedi Umay gelmez çocuğu da kendi olmadan bana vermez getirmez öyle bişey yapma demiş. Karismiyorum diyor akşam niye beni sinir ettin o zaman zor tutuyorum kendimi ama bebeğim için sakın kalıyorum biraz sesim çıksa korkuyor çünkü. Görümcem de diyor sanki napcaz çocuğa benim yeğenim o bitarafından çıkarttı sanki de söz sahibi sanıyor kendini su çocuk olmasa çene çene kavga ederim de işte
0 oy
(753 puan) tarafından
Inanmiyorum cnm kız çocuğunu küpe daha da güzelleştirir neden takmıyorsun küpe
(1,916 puan) tarafından
Evet çok gaddarım ondan galiba canımm
0 oy
(577 puan) tarafından
Bende aynı fikirdeym biri 8 biri 4 yaşında 2 kızım var. Deldirmedim kulaklarini. Saçlarını da kısacık kestirmedim. büyüyünce ne isterlerse onu yaparlar. 
(1,916 puan) tarafından
Hay ağzından çıkan söze kurban ya. Anlatamıyorum 13 aylık bebeğin küpesii mı olur ya
0 oy
(110 puan) tarafından
Ne münasebet  kimsenin öyle bi hakkı yok istediği kadar torunu olsun kimse annesinden babasından habersiz hiçbir şey yapamaz kuserse küssün senin düşüncene saygı duymayı öğrensin. 
(1,916 puan) tarafından
Normalde böyle bişey diyemez nasıl oldu anlamadım. Bende kalp kırmak istemediğim için sert soz söylemedim eşim gerekeni söyledi o yüzden sustum
(110 puan) tarafından
Iyi yapmış eşin kim olsa sert çıkışırdı dediğine

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 501 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 417 göst.
6 Şubat 2022 Aile kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 531 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (8,369 puan) tarafından soruldu