0 oy
450 göst.
Diğer kategorisinde (13,228 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

sağlık bakanlığının normal doğuma teşvik videosu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

vajinal doğuma teşvikte sıkıntı yok ama sezaryen doğumu eksiklik olarak göstermeleri içimi acıttı. zorunlu sezaryen oldum, gebelik zehirlenmesi yüzünden plesanta ayrılması başlamış, ne olduğunu ben idrak edemeden ameliyat masasında buldum kendimi. bu video de içimi çok acıttı.

not:video kaldırıldı

bazılarınızın yorumları üzdü. keyfi sezaryen dediğiniz şeyde kadının doğumdan korkması sonucu oluyor. Aslında keyfi olmuyor.
vajinal doğuma teşvik evet yapmalı bende buna karşı değilim ama buna teşvik ederken sezaryen doğan bebeğin korku dolu konuşmaları, vajinal doğan bebeğin başardık anne demesi mi gerekiyor? 

28 Cevaplar

0 oy
(2,362 puan) tarafından
Sezaryen doğum yapmış olsaydım bile içimi acıtmazdı video. Öyle ya da böyle doğum yaptın her iki doğumda da acı çekiliyor. Kişi sezaryen doğumu kendinde bir eksiklik olarak görüyorsa bu video rahatsız eder ama görmüyorsa etmez. Mesela bazı insanlar normal doğum yapanların yanında sesi kısık çıkar sezaryen yaptım derken. Hayır ya ne alaka. Sezaryen sanki sıfır ağrı sıfır acı mı yoo. Videoda da zorunlu sezaryenden bahsedilmiyoe zaten. Keyfi sezaryenden bahsediliyor. Bunu bazı psikologlar bile diyor bebekler gelmek istediği zaman gelsin kendi hazır olunca o yola çıkıyor zaten, istemediği zaman ameliyatla müdahale etmeyin diye. 

Düşünsenize sancınız başladı açılma olmadı ama çocuk doğum yolunda olduğunu artık biliyor yani sezaryenle doğsa bile sasirmayacak :) ya da biseyler yolunda gitmiyo ve sezaryenle alınması gerekir çocuk yine biliyor içerde yolunda olmadığını biseylerin ve yine oradan çıkarılmayı o da istiyor :) video keyfi yerinde olan içeride gününe devam etmek isteyen bebisleri zorla oradan çıkarmak isteyenler için :) ❤️
-Reklam-
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Kimseyi ilgilendirmez ister keyfi olurum ister zorunlu. Ülkede ki bütün dertler sıkıntılar bitti de bumu kaldı. Daha bugün istanbul daki vahşeti gördük. Onlara dur diyen yok. Herkes elini kolunu sallaya sallaya her bo.ku yiyor. Tek kusurumuz sezeryan normal doğum karşılaştırması yapmak. 3. Dünya ülkesi olmuşuz hâlâ saçma sapan işlerle uğraşılıyor. Ben videoyu izlemedim bile. Bıraksınlar da kadınlar kendi bedenleri üzeride ki kararları kendileri versin. Karismadiklari bir bu kalmıştı. 
0 oy
(923 puan) tarafından
cok talihsiz amatorce hazirlanmis bir TESVIK videosu oldugunu dusunuyorum ciddiye bile almadim ama hafiften canim yandi cunku annem kardesimi dogururken ikisi birlikte olduler ben 4 bucuk yasindaydim ve belirli bi yasa gelene kadar hamile kadin gorunce cok korkuyordum yazik o da olecek diye hamilelik ve dogum fobim olustu tabi haliyle bu durum ben hamileyken pik noktasina ulasti ve sezaryen dogum zorunlu hale geldi benim icin vajinal dogum icin fizyolojik bi engel yoktu ama psikolojik olarak kesinlikle yapamazdim cunku olecegimi.dusunuyordum oglumu da 38+2 de aldik e ben bekleseydim.belki daha fazla karnimda kalacakti ama o haftada dogan tek bebek de benimki degildi neticede o salk reklam filmini izleyince kandimi tabiki kotu hissettim ama cok da ciddiye almadim cunku dogru yaptiklari ne var ki su ulkede resmen ahira cevirdiler 
0 oy
(13,602 puan) tarafından
İzleyen kimse anlamamış videoyu video da keyfi sezaryen doğumu seçenleri vajinal doğuma yönlendirmek istiyor sonunda da söylüyor bunu zaten
(13,228 puan) tarafından
keyfi sezaryen dediğin de normal doğumdan korkan kadınların tercihi. psikolojik sebepler de sezaryen sebebidir
0 oy
(1,548 puan) tarafından

NORMALDE DOĞURDUM SEZERYANDA BİRDAHA DÜNYA YA GELSEM NORMAL DOĞURUR MUYUM HAYIR. 

0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bende zorunlu Sezeryan olmuştum kızım doğar doğmaz çok ağladı iki gün boyunca hiç susmadan ağladı videoyu izleyince bir kötü oldum korktu mu acaba ondan mı ağladı dedim kötü oldum şimdi gene hamileyim bu defa normal istiyorum mümkün olursa ama yapan doktor bulmak çok zor ve çok pahalı çok üzücü durum
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Her zaman normal doğum yanlısıydım ama bebeğimin kalp ritmi düşünce zorunlu sezaryene alındım. Bence kadının nasıl doguracagina değilde, doğan ve doğacak olan bebeklere nasıl bı gelecek sunabiliriz diye çalışmalar yapsınlar.
0 oy
tarafından
Video nerden izkeyebilirim

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 464 göst.
23 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya02 (1,157 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 398 göst.
0 oy
8 cevap 430 göst.
28 Mart 2020 Diğer kategorisinde Fatmam (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 493 göst.

410,334 soru

12,340,159 cevap

39,581 kullanıcı

Kategoriler

...