0 oy
1,006 göst.
Diğer kategorisinde (5,899 puan) tarafından
Bizim hemşeri sayılırlar Erzurum işte nişanı vardi bugün kızın yengesine dedim. Başlık paranız nkdr 50 kele altın tam altın mi oluyor ne biz hesapladik eşimle 1 milyon falan  oliyor abooo eşim dedi asla okdr para vermezdim cilop gbi araba alırdım ev alırdım geçen parkta bir arkadaşıma da syledim oda bizim hemşeri biz gelin aldık 95 cumhuriyet altını aldılar dye ben şok biz hiç almadık valhaa byle alanlarda neblm coşuyorlar 

36 Cevaplar

+11 oy
(5,701 puan) tarafından
Kız çocuklari satılık değildir.
-Reklam-
+10 oy
(11,837 puan) tarafından
Hala başlık parası konuşuluyor olması ne kadar saçma 
tarafından
Canim tamda böyle diyolar eti senin kemigi ben im otur evinde cocuk doğur adam besle ama adam her halti yesin
(5,835 puan) tarafından
ben erkek olsam oyle diyen bu zihniyette olan kizinin arkasinda duramayacak bir aileden bir kiz ile evlenmem. yani onlarin tabirle kiz falan almam. o nasi bi hainlik ki ailesi bile arkaainda durmucak eti senin kemigi benim diyecek insanlarla muhattap olup akraba bile
olmak istemem
tarafından
Karaktersiz adamlar aliyo zaten mesala benim esim almaz benim annemin koyundede baslik aliniyo kizlarda baslik almasinlar diye 15 16 da kaciyolar bu kez aile yaşı tutmuyo sikayet ederiz ayagina 25 alacaksa 50 bin istiyo ister ver ister verme kizida kacti diye geri almiyolar mecbur veriyon yani sonra o aile 50 bini veriyo ama agzinada ediyo afedersin ama kendi  kendilerini patlatmış oluyolar kızlarda bildiğin 5 çocuk doğur evden çıkma düğün yaparlar karilar gelmesin ama 5 cocuklu adam halay başı çeksin giysin beyaz gömleği pantolonu gözü karı arasın etrafta milim sasmiyor herkes herkesi aldatiyo çünkü 20 yas olmadan hevesleri kaçıyo kendilerini mal gibi görüyolar uyanık olan kurtuluyo olmayan ömrü boyunca çekiyo
(3,103 puan) tarafından
Recoco canım nerelisin sen. Çok güzel özetledin. Gencecik kızlar heba oluyor
tarafından
Samsunluyum canım hic ummadığın bi şehir Babam bi köyünden anam 2 yan köyünden ama bildigin uçurum fark var Babam Çerkes annem Türk babamlarda geç evlenilir annemlerdede çok erken jsjsjjs
+1 oy
tarafından
Satıyorlar kızlarını sanki başlık parası kadar saçma birsey yok bende doguluyum. Para meraklısı daha doğrusu altın meraklısı kızlarıda anlamıyorum damadı zora sokmaktan başka birsey değil. Ben eşimden altın istemedim o kendi almıştı 
(5,899 puan) tarafından
Evet valaha sonrada kavga oliyor yuzune vuryorlar işte ailen sattı seni falan çok duyuyorum valaha
+1 oy
(6,689 puan) tarafından
Evet o paraları alıyorlar sonra kızlarına nasıl davranıldığı umurlarında olmuyor parasını verdi nasılsa bende Erzurum geliniyim eşimin babası anneme sordu ne istersin annemde ne saçmalıyorsunuz dedi kocamın dayısı geçen sene 40 altına verdi kızını şimdi kız rezillik içinde babasının umrunda değil çünkü kız gelirse altınları geri alacaklar diye büyük saçmalık 
(1,037 puan) tarafından
Aaaa bosaninca başlık parası geri mi veriliyor demek ki o yüzden gelinlikle çıktın kefenle dönersin muhabbeti yapıyor
(5,899 puan) tarafından
Vermezler kız başlık parasi gtti artık o paralar
(6,689 puan) tarafından
Dayının gelini kaçtı başkasına diye babası hepsini geri ödedi
+1 oy
(5,835 puan) tarafından
95 altin verip de oglumun koynuna kadin sokacagima bekar kalsin oglum diyen ana baba hic yokmu acaba
(5,899 puan) tarafından
Kız he vala hata 100 Müş 5 dusurmisler 95 yapmışlar:) yok artık ya
(4,878 puan) tarafından
İyi bari  insaflı davranmislar:)))
+1 oy
(2,926 puan) tarafından
Kızlarının mal yerine koyup satılması kadar aşağılayıcı bi şey yok ki dinimizde de haramdır. Allah cahil insanlara akıl ihsan etsin kızını verip karşılığında para alıp yatırım yapıyorlar herhalde 
(5,899 puan) tarafından
Bzde haram dye almadık mutluluk huzur önemli ya
+1 oy
(1,037 puan) tarafından
Babam başlık parası istese babama küserdim herhalde. Bir insanı para ile almak nedir ne kadar çok istenirse istensin insan kendi evladına değer bicebilir mi ayrica
+1 oy
(1,779 puan) tarafından
Omurken ben utandım... Haram olsun o parayı alana. 
+1 oy
(12,804 puan) tarafından
Satışta mal mı var acaba. Böylesini alan adamın da aklı yok. Trilyoner olsam üzerine para istenen kızı almam ben
0 oy
(4,779 puan) tarafından

95 mi ohaaa kız ben 2019 da evlendim bnm başlık parası 15 tam altın verdiler şimdi linç tayfası gelir bana:D

(4,779 puan) tarafından
Tabikide öyle cnm ama ztn ailemin aldığı altınların hepside düğünümde ve alisverisimde harcandı ailem kendisi için almadı eskiden beri gelen adet olduğu için onlarda sürdürüyor
(1,779 puan) tarafından
Çok uzak konular Bilmiyorum belki de Yaşamadığım için. Ben evlenirken de Annemlerin takacağı takıları kendim alıp ellerine verdim bunları takın masraf etmeyin diye. O yüzden Başlık parası gerçekten aşırı uzak bir konu bana.
(17,207 puan) tarafından
Bize normal geliyordu önceden ama şuan altin yüksek ve yükseldikçe altin adedini de yükseltiyorlar maalesef ciddi derece de sorun var evlenmeyen gençler çok var ne yazıkki keşke son bulsa devletin el atması gereken bir durum bence yoksa diğer türlü zor
(5,899 puan) tarafından
Coğu almıyor evet köylerde çok alıyor batıya gelmişler halen alıyorlar gelişme yok zihniyet.ayni tuh bende abime dusunuyordum ay abim yüzük alacak parası yok abim dyor hayır gelmez o dugunden
(3,103 puan) tarafından
Eşim bizim köylü, Biz 5 eltiyiz. 2 si kqrdes eltilerden. Hepsi de almış para kaynanamlardan en elitim diye takılan hele en çok o almış. Bize de sordular annemler dedi ne başlığı saçmalamayın dedi ee dedi diğerlerine vermiştik annem dedi benim durumum iyi ki olmasaydı da asla almazdım 4 kız evlendirdim 1 tl istemedim dedi. Ama şöyle bir durum var. Bazı insanların gerçekten durumu yok ve eşya alacak para yok. Erkek tarafi bunu biliyorsa kendi gönlünden veriyorsa ayrı. Görümcem benim kuzenimle evlendi tanışıp ve kaynanamlarin hiç durumu yok gerçekten, teyzem biraz para verdi eşya alabilsin kızına diye. Onlar talep etmedi tabii ki. Babamlwrin zamanında yani 40 sene önce varmış ama artık yok bizde. Fakirlik ayrı aç gözlülük ayrı bir şey.
0 oy
(1,143 puan) tarafından
Teknoloji çağındayız hala başlık parası adı altında kızlarını satan var. Ben Erzurumluyum bizde asla böyle şeyler yok.
(5,899 puan) tarafından
Valaha bizim.ailedede dört kız verdik hiç almadı yeterki kızım mutlu olsun dyorlar
0 oy
(51,057 puan) tarafından
2 bilezik bir set takıldı düğünde bütün akrabalar cok az dedi. Allah gecim versin millete gosteris icin çok taksalardi borcu bize kalirdi 
(6,689 puan) tarafından
İkboşum bu düğünde takılan değil kızın babasına veriliyor alım satım gibi
(5,899 puan) tarafından
Valaha 4 bilezik bir kolye takilti oda verdim düğünde gösteriş için taktik akşamı satıldı altın falan hepsi
(51,057 puan) tarafından
tamam iste baslik falan hak getire bedavaya evlendik☺️
0 oy
tarafından
Kızını satmak hâlâ var mı ya ne kadar acı bir durum. Siz de başlık parası olayına üzülmekten ziyade miktara şaşırmış gibisiniz Allah aşkına normalleştirmeyin şu saçmalıkları 
(5,899 puan) tarafından
Başlı başlina saçma zaten de bukadr olmadı da abartı yazık günah
0 oy
(763 puan) tarafından
Başlık parası kızın babasına mı veriliyor kıza mı veriliyor kıza veriliyorsa beni çok mantık ama babaya kalıyorsa çok mantıksız ve saçma
(5,899 puan) tarafından
Valaha kimisi cebine atyor kimiside eysa diziyor güya
0 oy
(1,869 puan) tarafından
Ohaaa 50/95 nedir ne mantıkla veriliyor 

Burdada alınır süt parası adına ama bu kadr çok değil 15/20 arası alınır fazla veren yok durumu olmasa o altını nerden getirip verecek
(1,037 puan) tarafından
Yani anne emzirdigi sütün parasını istiyor öyle mi?
(5,899 puan) tarafından
Biz onu bile almadık ama.alan var
(1,869 puan) tarafından
Evt öyle diyip alıyorlar almayanda var tabi
Geçen komşumun kızını nisanlandirdilar 18 cumhuriyet dediler
0 oy
(441 puan) tarafından
Bende erzurumluyum öyle birşey yok bizde Kürt olan kesimlerde oluyor
(17,207 puan) tarafından
Canım ben doğuluyum kabul ediyorum bizimkiler başlık parası alıyor ama benim gördüğüm süt parası veya bilezik alan kişiler de var kürt değiller yani şimdi Türk Kürt ayrımı gibi oldu ama ayrım yapmıyorum var yani ikiside kesinlikle yanlış  doğru bulmuyorum
(441 puan) tarafından
Ben ayrım yapmak için yazmadım zaten biz hep Kürt olanlardan gördük yani gördüğümü yazdım
(17,207 puan) tarafından
Ben ayrim yaptın demedim zaten canım sadece öyle gördügumu yazdım yani iki durumda yanlış ben savunmuyorum yani keşke temelli kalksa bizim burda çok bekar genc var başlık paraları altin  uctukca adedi artıyor maalesef
(441 puan) tarafından
Tabiki doğru değil ne zorluklar yaşıyor aileler
(17,207 puan) tarafından
Öyle malesef şuan çocuğu olan gençler ilerde çocuklarının başlık parasını almaz cnm yani zaman içinde kkaybolacak inşallah bu adet
0 oy
tarafından
Evlenırken hıcbısey almadı babam ama eşyaya ben karısmam dedı salona düğünde karısmam dedı herseyı erkek tarafı yaptı bende fazla lükse kacmadım sımdı hıc borcumuz yok çok şükür 
0 oy
(7,597 puan) tarafından
İğrenç bir durum. Şükürler olsun ailem beni parayla satmadı 
0 oy
(2,124 puan) tarafından
Bizde doguluyuz bir çocuğa aşık olmuştum hemen beni istemeye geldiler dogululardi ben böyle şeylere çok karşıyım parayla satilmak gibi ben mal miyim ailemi cok uyarmistim bu yüzden bu konuda nişanlımın annesinden gidip bilezik istemiş babaanem halam bende yüzüğü atıp ayrıldım babamda keriz bulup parasını yiyicem şimdiye kadar ben baktım sana şimdiden sonra damadimiz bize baksın dedi ve sırf ona inat sevdiğim adamdan ayrıldım böyle konuştu diye ve çok ağladım çok sevmiştim babamda babalık yapmadigi halde bana yediğim bir lokma ekmeğe laf etti diye aç uyurdum o halde böyle konusuyordu başkasıyla kactim sirf kurtiliyim diye eşim beni ikna etti ailemden helallik istedim kactigim için barıştık şimdi eşimden sürekli para istiyor eşim verince de enayi parası diyerek dalga geçiyor o yüzden verdirtmiyorum eşime 
0 oy
(1,815 puan) tarafından
Bizim gelince başlık parası olarak bir metre zincir 5 tane 22 ayar bilezik istediler annem bir metre yapmadı normal kolye yaptı geri kalanla geline kelepçe yaptı bizde gelinde Erzurumlu.bazi yerler çivisini çıkarmış benim dedem başlık parasına karşı istemiyor siz gelininize ne yapmak isterseniz yapın diyor sadece 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 308 göst.
12 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya 5821 (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde 2024.tazeanne (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.
8 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evlatlarim (837 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.
9 Haziran 2022 Aile kategorisinde Violet (9 puan) tarafından soruldu

406,354 soru

12,184,114 cevap

36,687 kullanıcı

...