0 oy
995 göst.
Diğer kategorisinde (5,899 puan) tarafından
Bizim hemşeri sayılırlar Erzurum işte nişanı vardi bugün kızın yengesine dedim. Başlık paranız nkdr 50 kele altın tam altın mi oluyor ne biz hesapladik eşimle 1 milyon falan  oliyor abooo eşim dedi asla okdr para vermezdim cilop gbi araba alırdım ev alırdım geçen parkta bir arkadaşıma da syledim oda bizim hemşeri biz gelin aldık 95 cumhuriyet altını aldılar dye ben şok biz hiç almadık valhaa byle alanlarda neblm coşuyorlar 

36 Cevaplar

0 oy
(1,634 puan) tarafından
Bizde de alınıyor 20 tam altın  ( ağrı ) ama kıza çeyiz düzüyor o parayla yani baba alıp yemiyor
(5,899 puan) tarafından
Bende ağriliyim evet çoğu cebine atyor coguda çeyiz düzüyor halı beyaz eysa falan
-Reklam-
0 oy
(17,235 puan) tarafından
Altına karşılık kız çok kârlı alışveriş 
0 oy
(1,787 puan) tarafından
Bizde erzurumluyuz ama ailem öyle şeylere karşı biz hiç almadık bir sene oldu Mardin'den gelin aldık yani aslen Mardinli ama burda oturuyorlar 20 bin başlık aldılar ve A dan Z ye bütün eşyasını kayınbaba aldı kız sadece lif patik havlu oda kaçar tane bilmiyorum çok azdı ama oylelerinn daha çok şansı oluyor bacım biz almadık  almak da istemem haram zaten helal değil çok saçma birşey başlık falan 
(439 puan) tarafından
Erzurum'un neresindensin kiz
(5,899 puan) tarafından
He valha oylelerin şansi oluyor
(1,787 puan) tarafından
Hınıslız canm eşimde bende ama Bursa'da yaşıyoruz
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Bu ülke bu yüzden gelişmiyor, her yıl biraz daha geriye gidiyor işte. 
(5,899 puan) tarafından
He vala
0 oy
(3,368 puan) tarafından
Kayınbabam beni isterken başlık ne kadar istiyosunuz diye sorduğunda brnim kızım satılık değil karşılık isteyeyim huzurları olsun yeter dedi. Kurban olduğum babam
(5,899 puan) tarafından
Valaha bzde dedik mutluluk huzur olsun
0 oy
(407 puan) tarafından
Valla kaç yılındayız tamam eskiden varmış, şimdi hâlâ devam ediyor benim düşüncem bildiğin mal satmak bu.
(5,899 puan) tarafından
Yaniii
0 oy
(3,652 puan) tarafından
3 sene önce komşumuz gelin aldı Erzurumlu onlarda 25 bin vermişler 
(5,899 puan) tarafından
Arkadsimda 25 altın di galiba vermislerdi
0 oy
tarafından
Adamın yerinde olsam almam parayla kadın mı satın alınır 
(5,899 puan) tarafından
Eşime dedim sen olsan alirmisin almam.dedi valaha
tarafından
Benimki de almazdı sizde kalsın der gelirdi valla
0 oy
(199 puan) tarafından
Erzurum neresi ki bacım 
(5,899 puan) tarafından
Koyudu galiba Karaçoban falan tam bilmiyorum vala
0 oy
(417 puan) tarafından
Bende doguluyum.urfaliyim 2000 yılında evlendim ama bizim aramızda hiç para konusu konuşulmadı. İki ailenin gücü neye yetdise yaptılar.eksikleri eşimle tamamladık 
0 oy
(1,627 puan) tarafından
Başlık parası adı altında evladını satan o babalara da yazıklar olsun 
0 oy
(2,756 puan) tarafından
Ohaa başlık parası ne ya mal mı bu kadınlar kızlar. Başlık parası gerçekten benim açımdan iğrenç bı olay sömürmek resmen 
0 oy
(664 puan) tarafından
Bizde doğuluyuz ama bizim çevre başlık parası alınca bir kuruşuna bile dokunmazlar bütün parayı kızlarına çeyiz diye harcalar, eşimin kuzeni bir kaç gün sonra evleniyor onun başlığı 250 bin TL ydi babası 100 bin uzerine koyup kızına birsuru şey aldı ama  bazıları kendilerine saklıyor o parayı o kötü bişey işte 
0 oy
(10,051 puan) tarafından

Bizde de süt hakkı var ama öyle şeyler değil anneye çeyrek kolye bileklik bilezik almak isterse yok almam derse diretme yok o nasıl adetmis öyle 1 milyona başka karı bulur düğünü de o parayla yaparsın zaten inek öküz satıyor sanki kadınlar bunu nasıl kabul ediyor anlamıyorum hicmi kırılıp incinmiyor

0 oy
(2,851 puan) tarafından
Erzurumun neresi canım başlık parası var 
0 oy
(4,133 puan) tarafından
Erzurumda başlık parası mı varmış 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 307 göst.
12 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya 5821 (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 39 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde 2024.tazeanne (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.
8 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evlatlarim (837 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.
9 Haziran 2022 Aile kategorisinde Violet (9 puan) tarafından soruldu

406,318 soru

12,182,305 cevap

36,682 kullanıcı

...