0 oy
232 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (359 puan) tarafından
Meraba anneler   benim kız 3 yaş 2 aylık  ben sanırım çok büyük bı hata yapdım genede allah bilir ama  belkıde  benjm suçum yok   çocuğum hala blender dan gecırerek yıyor   çiğneme yapmıyor sadece   çorba yıyor bulamaç halıne getırıyorum çocuğum da gurt dıye yutuyor asla çiğneme yapmaz   3 yıldır neler cekıyorum bır ben bırde rabbım bilir benı kımse anlamadı çok zorlanıyorum mısal blenderı tam yapamadıysam azcık bogazına  pirinç tanesı takılsa kusar  ben artık çok yoruldum   ve böyle yedıgu ıcın 40 dk buluyor yemek yemesı   az önce pirinçten yayla çorbası yapdım ve blender dan geçirdim yoğurt gb kıvamı neyse bır tane pırınc gecmemıs blender dan o bunun bogazına takıldı kustu  artık canıma tak ettı sayısız özel devlet terapılerıne gttk devlet zaten bızım yapcamız bsıy yok dedı çünkü çocuk alısmamıs annesi alıstır dıyor  özelde cıgneme terapisine gttk  çok pahalı ve farklı ildeydı daha fazla gıdemedım  .. Böyle bır durum yaşayan var Mı dıycem de kesın yoktur  bana tavsıyenız var mı. Bugünden itibaren canıma tak ettınartık blender yapmayacam  ama ne yedırcemkı 

15 Cevaplar

+4 oy
(5,653 puan) tarafından
blendiri brakcan cnim kusa kusa iseye sica bir sekilde alisavak baska bir ihtimal yok. 
(5,653 puan) tarafından
benim kizda mesele 5 yas hala sehriye corbasinda yemezdi sehriyeleri . kati yemek yerdi heraeyi blendir isini 22 ayda biraktim emzirmeyi brakinca. ama corbalari sevmez yiyemezdi hala puturlu sevmez ama pirinc sehriye falan yer artik corbada
-Reklam-
+2 oy
(12,546 puan) tarafından
Blenderdan geçirip alıştırdıysan evet maalesef senin hatan. Ek gıdaya dahi böyle başlamadım ben. Elimle ya da çatalla ezip verdim. Çözüm nedir bilmiyorum çünkü O süreçte gerek Dr umuz gerek takip ettiğim ebeler ek gıdada asla bunu yapmayın diye bas bas bağırıyordu. Sen çocuğa telkinde bulun belki işe yarar. Kızmadan bağırmadan yalnız neden yemiyorsun diye çünkü Bu bir sonuç ve bunda onun çok da bir hatası yok. Önüne koy onunla sen de he çiğnemeyi öğret aklıma başka bir şey gelmiyor 
0 oy
(11,059 puan) tarafından
Benimki de 2 yaşına kadar çiğneyemedi sadece çorbayla beslendi. Yapacağım tek şey blendıtı çıkarcaksın hayatından ve yemekleri olduğu gibi önüne koyacaksın. Ben acımasızlık olur mu acaba dedim ama iyisini etmişim. Aç kaldı yemedi ona özel bişey kesinlikle yapmadım. 3 ayı bulmadı alışması. Önce makarna sonra pilav ve öbür şeyleri yemeye başladı. Şimdi başımın etini yiyor yemek diye
0 oy
(1,016 puan) tarafından
3 yaş çok büyük konuştuğunda anlayacaktır önce yumuşak boğazına takılsa da kayıp gidecek şeylerle başla koy önüne yiyeceksin de biraz kusmasına da müsade et bir iki aç kalır sonra illaki alışır 
0 oy
(4,432 puan) tarafından
Benim oğlum 3 yaşında. Tavuk, et, balık, köfte, pilav, ekmek, yumurta, tost, omlet, salatalık, elma vs yer sorunsuz. Ama iş çorbaya ya da sulu yemeğe gelince asla içinde tane sevmez. Bence bu oğlumdaki tercih meselesi ama seninki hiç mi çiğneme yapmıyor onu anlamadım yoksa bizimki gibi seçi mi?
(359 puan) tarafından
Bızım herşey bulamaç
(4,432 puan) tarafından
Bu kadar ileri durumda ağız içi hassasiyeti araştırılıyor aslında. Yani reseptörler çok yoğun çalıştığı için taneli şeyler rahatsız ediyormuş. Bunun için de ergoterapi öneriyorlar. Eğer yakınlarında uygun fiyatlı varsa istersen bir görüş durumu anlat, belki yardımcı olabilirler. Bir de bunun yanında belirli ödüller belirleyerek dene istersen. Küçük tabaklar hazırlayıp bunu biraz ye ki parka gidelim aç karınla gidilmez vs gibi teşvik edebilirsin.
0 oy
(725 puan) tarafından
Evet 2 yaş kızım kahvaltı dahil hep bulamaç. Biber dolması içini ezip suyuyla karıştırıp verdim yedi hiç takılma olmadı ama blender hayatımızda bizimde. Biliyorum yaptığım şey yanlış ama peyniri normall önüne koysam az yer ama böyle olunca koca bi peynir yiyor. 
(359 puan) tarafından
Derhal hayatından çıkar asla  bı sonu yok bataklık gıbı
0 oy
(14,185 puan) tarafından
Kraker gibi şeyler yiyor mu 

Eline verin onu sırarak yemeği öğrensin 
0 oy
(1,388 puan) tarafından
Bu yüzden eline herseyi verdim boğazında kalır dediler ama ben yanında durdum eline verdiğim şeyler yumuşak seylerdi kalma olasılığı yoktu cigneye cigneye yedi nasıl atlatacaksinuz bilmiyorum ama meyveleri flnda mi püre yaoiyorsunuz 
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Peki neden böyle oldu ek gıdaya geçtigin dönemde katı pütürlü gıda vermedin mi sürekli blenderdan mı geçirerek verdin
0 oy
(4,676 puan) tarafından
Acaba sakız falan mı versen ya cok zor bi durum alışır ınsallah
0 oy
(4,554 puan) tarafından
Ek gıda döneminde bile fazla blender falan geçirmemek gerekiyor hiç öyle sorunumuz olmadı  onune mısır haşlayıp verdiğinde falan kemirmiyormu 
0 oy
tarafından
Benimki 6 aylık kızım 2 buçuk asla blender kullandm hiç korkmadım herşeyi çatalla ezip pütürlü verdim öyle alistilar acilen bırakman lazım ablam da aynı hatayi yaptı çocuk asla yemiyordu 
0 oy
(3,349 puan) tarafından
Ek gidaya geçerken blenderden mi geçirip verdin acaba ? 
0 oy
(18,409 puan) tarafından
Ben bununla ilgili bı video görmüştüm. Önce abur cuburlarla başlamışlardı. Uzmandi. Bebe bisküvisi ve cips le başlamışlardı. Küçücük küçücük ısırıp karşılıklı yiyolardi. 
0 oy
(249 puan) tarafından
Ek gıdaya yanlış başladiysan yani 6 aydan bu zamana kadar blender kullandiysan evet senin hatan herşeyi olduğu gibi hazırla koy önüne döke döke öğrenecek sen karşısına geç göster çignemeden yutmaya alışmış o yüzden taneli gittiği zaman kusuyor blendiri çıkart hayatından zamana bırak alışır 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 79 göst.
27 Aralık 2023 Aile kategorisinde Zehra212121 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 80 göst.
0 oy
5 cevap 86 göst.
0 oy
4 cevap 78 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (696 puan) tarafından soruldu

403,340 soru