0 oy
203 göst.
Aile kategorisinde (1 puan) tarafından
Kızlar benim kayınvalidem ailemin gelip sürekli benim evimde yiyip içip yattıklarına dair laf söylemiş teyzeme teyzem de anneme söylemiş annem bana söyledi buna benzer yine birkaç bişey söylendi ama kayınvalidem bir şekilde kendini suçlu olmadığına inandırdı ben de daha önce de aynı şeyler yaşandığı için çok fazla tepki gösterdim ve anneme gelin eşimle konuşun hâlâ annesinin yalanlarına inanacaksa beni götürün dedim ama annem eşine bişey belli etme dedi ben de duramadım annesinin öyle söylediğini söyleyip tartıştım sonra eşim kayınvalidemi aradı o da ben milleti konuşturuyomuşum gibi karın susturacak onları dedi neyse eşim bana ailemin kafamı karıştırdığına beni huzursuz etmek istediğine inandırdı ve ben de tüm ailemi engelledim konuşmak istemedim sonra babam akşam birden habersizce bize geldi eşime küfürler hakaretler seni döverim falan diye tehditler ben de hamileyim beni dövmeye yeltenmeler falan ben de bunlardan dolayı bunaldım üzüldüm hamileyim de kimseyle konışmiyicam gmrüşmiyicem bir süre dedim 1 hafta ailemle konuşmadım dün aradı konuştum eşime de aradığını söyledim eşimin ailesiyle de gmrüşmüyorum ve bana sıkıntı ediyo ki herşeyi yapan senin ailen benim ailemle küstün konuşmuyosun ben de konuşmak zorunda değilim görüşmek istiyosan git ailen orda engel olmuyorum dedim ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce aileme karşı nasıl olmalıyım ne yapmalıyım kayınvalidem bana karşı kötü bir yanı yok ama eşim beni ona karşı hiç savunmayacağını bildiğim için iyi olmak istemiyorum yalan da söylüyo biliyorum ama bana iyi gibi ne istersen yapar alır evime çat kapı gelmez oğlunu her dakka evine çağırıp bana da gel diye zorlamaz görümcem ya da eşim bana bişey diyecek olsa önce o kızar cevaplarını verir ama kayınpederim hayatta olmadığı için ilk çocuğu eşim o benim herşeyim sırdaşım can yoldaşım falan dediği için kıskanıyorum ve onunla iyi olmaya korkuyorum çok fazla samimi olmak istemiyorum Sizce ben aileme eşime onun ailesine karşı nasıl davranmalıyım lütfen bana yardımcı olur musunuz

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Ne yazık ki hatalı olan sizsiniz. Öncelikle aileler, sizin yeni kurduğunuz ailenizde olan biteni BİLMEMELİ. Siz unutursunuz ama onlar unutmaz.

Kaynananız da gayet iyi biriymiş, neler görüp neler duyuyoruz. Siz bariz şekilde kıskanıyorum diyorsunuz, evladınız varsa bunu en iyi sizin anlamanız lazım. Allah korusun kocanız vefat etse ve Siz yarın bir gün evlendirseniz belki daha beterini yapacaksınız... bilemezsiniz. Kaynananızı da haklı bulmadım ayrıca, çok içten pazarlıklı geldi.

Ailenizi, dolduruşa gelerek engellemeniz de 2 taraf arasında orta yolu bulmakta zorluk yaşadığınızı gösterir. Kimse sizin zihninizi kontrol edememeli, sizi dolduramamalı. Gerek ailenize, gerek eşinize karşı. Burada sizi pek çok şeyde yetersiz gördüm, kusura bakmayın. Bana da kızmayın, yazdıklarınıza hitaben söylüyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Sen aileni engellemekle hata etmişsin yarın bir gün başına bişey gelse kaynanan değil annenin cigeri yanar kaynanan ne karışır senin evine ona ne onun cebinden mi çıkıyor aynı muhabbeti bana kayınbabam yaptı benim babam yok annem doğumuma geldi ve kalmasını istedim eşimde kalsın annen dedi 3 ay kaldı sağolsun yardımcı oldu kaynanam hiç arayıp sormadı sonra kayınbabam dedi ki annen burda diye gelmiyoruz annen gelip kalıyor çocuğu seviyo biz gelemiyoruz dedi dedim sizin haddinize değil istediği kadar kalır o benim annem dedim siz benim hiç bir zor günümde yanımda yoktunuz ayrıca geldinizde evimden mi kovdum dedim annem naptı size dedim kaynanamlarla benim evimin arası 10 dk ama annem başka ilde yaşıyor kıskançlık yaptılar sonra bir sebepten dolayı ben kaynanam ve kızlarıyla kavga ettim haklı olduğum bir konuda bana bağırıp çagırdı kızları bende hepsini hayatımdan çikardım her yerden engelledim 3 4 aydır ne evime gelebiliyolar ne torunlarını görebiliyolar eşimde haklı olduğumu bildiği için ses etmiyor ama asla ailemi ayaklar altına alıpda kaynanamın agzına bakıp mesafe koymam 
(1 puan) tarafından
Ya eşim annesinin öyle söylediğine inanmıyo benim ailemin herşeyi yaptığını iddia ediyor daha önce de halamdan yana böyle bişey çıktı kayınvalidemle ilgili bişey söyledi kayınvalidem yanımda halamı aradı kayınvalidem sordu hayır sen bana öyle bişey demedin dedi ve üstüne benim babamı ailemi de kayınvalideme kötüledi eşim de halan da aynı şeyi yaptı şimdi sıra teyzen de yalan söylüyolar annemi kötü bil diye yapıyolar diyo
(1,525 puan) tarafından
Ya bence aile işlerinize halanı teyzeni dayını amcanı vs sokma uzak tut
0 oy
(1,546 puan) tarafından
Yani kaynanan ortalığı karıştıriyor ve sen de eşinin lafıyla kendi aileni engelliyorsan suç sende canım...
(1 puan) tarafından
İnanın ki bilmiyorum ne yapacağımı eşimi öyle bir inandırmış ki asla o yalan söylemiyo herşeyi benim ailem yapıyo şimdi de ailesiyle küsmüşüm diye bana sıkıntı yapıyo ben de konuşmak istemiyorum sen git gör konuş benimle de ailenle iyi olacaksam iyi olma dedim
(335 puan) tarafından
Bence senin eşin sen kendi ailen ile kütüğün için kendine dert etsin  insan ailesine böyle bişey için niye kızar ya anlamıyorum hatta neden engeller oh valla erkek tarafının ekmeğine bal sürmüşsunuz  aileyi silerek. Bak sen eşini araya sokmayacaktin ya ailenin dediği gibi konuyu kapatacaktin ve aynı şekilde ailen gelir gider kimseyi takmazdin söylediyse kayınvaliden böyle bişey bu ona kapak olurdu .bence ailen ile arani duzeltmelisin  ha kaynanan söylememiş ise de bu lafı götürüp getiren amacına ulaşmıştır  bak herkesin arası bozuldu eşin kendi ailesi ile kütüğün için sana tavır alacak ama ailem ile kustugun için umrunda olmayacak herkes kendi ailesini baş üstünde tutarken sen ayak altına alma
0 oy
(7,304 puan) tarafından
Hepsini okumadım ailemi engelledim yazısından sonrası çöp yani nasıl bir kafayla ailene böyle bir saygısızlık yaptın ? Eşin seni satar ama ailen seni satmaz sonuçta. Aileye böyle yapılır mı. Eşin ailesine bunu yapar mıydı? Çok yanlış bir hareket yaptığın. Kendini bir şekilde affettirmeye çalış dicem de ben olsam senin gibi bir kızım olsa yüzüne bakmazdim açık söylüyorum çok kırıcı bir hareket. Annen sana ne demiş yani kaynananın dediğini demiş bunda kötü ne var yine de eşine söyleme demiş aranız bozulmasın diye. Yazık kadına ya. 
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Sen nasıl aileni engellersin çok ayıp etmişsin  kayınvaliden öyle birşey dediğini inkar etmemiş bile üstelik gelin susturacak demiş ben demedim yok öyle birşey demek değil ki bu eşine hiçbir şey deme bence direk kayinvalidene egerki daha benim ailemin gelip gittiğine laf etme gelip senin ekmeğini mi yiyorlar senin evindemi oturuyorlar sana ne bu durumda aile benim ev kocamla benim biz kimi istersek girer cikar sen üçüncü kişisin v seni ilgilendirmez de esinede öyle kavga değil ağla baktın hayla ters onlar benim ailem sen ve annen çenenizi tutmaz saygısızlık yaparsanız bana ve aileme bak annen girebilecekmi kapıdan oda illaki girecek benim evim falan der öylemi hadi bakalım ananın evine oturun beraber 
0 oy
(3,006 puan) tarafından

Başkasının ağzına bakarak kendi aileni engellersen yarın bir gün bir şey olduğu zamanda ailenin engelini açarsın, senin yaptığın çok ayıp başta. Kaynanana ne ki senin evinde yiyip içilenden? Aileni engellemek ile başlı başına bir hata yapmışsın zaten, ailene kendini affettirmeye çalış bence. 

0 oy
(16,135 puan) tarafından
Aileni engellemenin alakasızlığını sorguluyorum ayrıca kıskanıyor olmak seni haklı yapmaz kaynanan oğlunu kıskansa burda post açardın ve çoğu yorumda onu linçlerdi yani kıskançlık kıskançlıktan dolayı tavır almak aşırı saçma. Ateşe su döküp söndürmek yerine yel olup coşturmuşsun 
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Kaynanan sinsi bı şekilde ortalığı karıştırmış sende kocanin lafına bakıp da kendi aileni hiçe saymissin kusura bakma da tek suçlu sensin yarın öbür gün bı şey olsa eşinle hangi yüzle gitcen babana annene. Eğer arkasında durmayacaksan söylediğin şeyin ailen esinle arandaki her şeyi bilmemeli ben 6 senelik evliyim hiç bı zaman eşimi babama anneme kötülemedim çünkü ufacık bı şey de ben unutur affederim ama ailem unutmaz biz bı keresinde kaynanam yüzünden boşanma eşiğinden döndük ben eşyaları alıp gittim babamın evine he olay çözüldü bitti ama biliyorum ki annem babam unutmadı bunu. Bende unutmadım bakmam kaynanamin yüzüne kolay kolay babam o günden beri sayılı gitti evlerine irtibati kesti sen sen ol asla arkasında durmayacagin lafı götürme ailene 
0 oy
(38 puan) tarafından
Her şeyi çorba etmişsin.Arada laf taşımalar var.kim doğruyu söylüyor belli değil.Tavsiyem kocanla iyi ol,her iki aile ile de iyi ol.ailenle küsme ama kaynana ile de çok samimi olma içinden gelmiyorsa.erkekler idare etmeyi kadınlar kadar bilemez.onlar sonuca bakar ilişkilerde.sevdiklerinizin kıymetini bilin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 183 göst.
24 Eylül 2024 Aile kategorisinde Mirayin annesi (2,841 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 316 göst.
24 Kasım 2021 Aile kategorisinde bodur (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 93 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,143 puan) tarafından soruldu

401,533 soru

12,018,736 cevap