0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (11,456 puan) tarafından
Vallahi billahi sıkıldım artık.isyan etmemeye çalışıyorum ki bu zaman kadar da hiç etmedim ama yildim.bir çocuk sürekli mi hasta olur? Sürekli hastalar.insan içine çıkmıyorum.gurbetteyim zaten kimsem yok.iki arkadaşım vardı ikisi de uzağa taşındı artık eve gelen giden de yok.maddiyatta iyi değil öyle oraya buraya götüreyim.bir kızım okula gidiyor yani.ama sürekli hastalar.her hafta .artık yildim ilaç alıp içerirken doktor doktor gezerken.annem sende psikolojik rahatsızlık var çocukları sürekli Dr götürüyorsun diyor.yav hasta olan çocuğu da götürmeyecek miyiz?ne bileyim ben hangi ilacı vercem vermicem.haksiz mıyım Allah aşkına? İki hafta önce kız hasta oldu peşine oğlan oldu.kiz atlattı.oglan atlatır gibi oldu kotulendi.burunlari akmaya başladı iştahı kesildi.doktora götürdüm antibiyotik verdi.bitti iki gün geçti çocuk daha kötü oldu.atesi yoktu ateş oldu.mecbur tekrar götürdüm dediler ki ciğer den ses geliyor bir daha antibiyotik içecek.uc gündür aklımda o ya iyilesmezse diye.surekli stres durumundayım.zaten iki dk durmuyorlar.bir Allah'ın kulunun bana yardımi yok.kizlar ben bunlari hangi bölüme goturcem ? Çok hastalaniyorlar diye.o kadar da dikkat ediyorum.yediklerine ictiklerine giyimlerine aman terlemesinler diye dört dönüyorum.gece gündüz asla terli bırakmam.yemin ederim ki yildim .

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
B12 lerı düşük olabılır vıtamınlerıne baktır oncelık sonrasında eczanede vıtamın takvıylerı var onlardan al bıze doktor argıvıt onerdj
(11,456 puan) tarafından
Canım onlara hep bakıldı.hele oğlumun iki hafta önce detaylı kan tarama yapıldı.yok birşey çıkmıyor ama çocuk sürekli hasta ve iki hastalıktan biri cigere iniyor.saka gibi yemin ederim.evde sigara içilmez ictirtmem asla gelen misafir bile içemez.en ufak yemen dumanina bile maruz kalmıyor ev kombili.kullandigim tüm deterjanlar alerjik deterjan ****** yok evde.yemek planını haftalık yaparım illa her hafta balık et olur.sebze olur.bu kadar dikkat ediyorum gene oluyor
tarafından
Uzerıne düşülen çocuk daha çok hasta oluyor nedense:) bu kadar ozenmezsen belkı hasta olmaz
(11,456 puan) tarafından
Vallahi canım kendimden geçtim yemin ederim doktorlar tanıdı beni.gene biz gene biz diyip girdim doktorun yanına geçen gun
-Reklam-
0 oy
(1,399 puan) tarafından
Hastalanmayan çocuk instagram sayfasını bi incele istersen canım buradan biri tavsiye etmişti
(11,456 puan) tarafından
Bende instegram yok canim
0 oy
(380 puan) tarafından
Canım benim Allah şifa versin Öncelikle ben kendi bildiklerimi anlatayım sana Öncelikle çocukların bağışıklık sistemi düşük olduğunu gösteriyor sürekli hasta olmaları tabii yine de Allah bilir bağışıklık sistemini en büyük etkisi d vitaminine ait D vitaminlerini yüksek tutman lazım yani 80-90 arası makul görüyor doktorlar düzenli olarak o dihindi ya çörek otu yağı bunları kullan Bunlar da bağışıklığını güçlendirir
(11,456 puan) tarafından
Çörek otu denemedim canım ama D vitamini ve c vitamini veriyorum.ikisi de tahlil oldu vitaminlerde birşey yok
0 oy
(1,448 puan) tarafından

Oğlum kadar hasta olan bir cocuk var mı bilmiyorum.

Yazon 3 ay sağlam 9 ay hasta nerdeyse 5 yaşında.

Bu au sezonu actik 2 ci antibiyotigi kullaniyoruz.

Geniz etinden oluyor dediler 3 yasndaydi geniz etini aldirdik.

Alerji olabilir dediler geven sene hem kandan hem ciltten alerji testi verdirdik 

Vitamin eksikliği bagisikligi dusuruyor olabilir dediler vitaminlerine baktirdik. 

Bisey olsa o yuzden oluyor diyecem vitaminler dort dortluk alerji testleri piril piril 

Cok terliyor o yuzden hasta oluyor diye dusunuyorum. Her dakka ust degismeme ragmen 

Terlemesi icin tiroitlere de baktirdik onda da bisey yok.

Doktorumuzu aradim en son aglaya aglaya niye boyle diye.

Doktorum bu gun acilde nobetteyim 1 dakika boşluğum yok bu durumda olan sabah 9 öğle 12 arası 20 cocuk baktim diyor 

Salgınlar çok öksürmeyen bir tane çocuk gormedim ben bu aralar. Boğaz enfeksiyonu ates kusma 

Hele oglumun okulunda öksürük sesinden koro oluyor resmen. Hepsi iyilesmis ama oksurukler kaliyor

Sen ne yaparsan yap cocuklar hasta olacak.

Sıktıntı olan şu ki bu yıl ki enfeksiyon ve virüsler tek antibiyotik ile geçmiyor geçtikten 1 hafta sonra tekrar ediyor nasıl beter bişeyse antibiyotiklee yetersiz kaliyor 

Versiğim takviyelerin haddi hesabi yok kürler sağlıklı beslenmesi çabasi kafayi yemisler gibi saglikli besliyorum ustune titriyorum ama en cok ta benim coxugum hasta oluyor buyuyene kadar boyle boyle bagisiklik kazanacaklar kendini suclama seni cok iyi anliyorum ama el bebek gil bebek te baksan hasta olacaklar kacis yok 
(11,456 puan) tarafından
Ah bacım ah.beni vallahi billahi sen anlarsın.sana sarılıp hıçkırarak ağlamak istiyorum.aynen böyleyim.yaptirmadigim test kalmadı.bize de geniz eti dediler bir sprey verdiler kullanıyoruz hatta bitmek üzere bir daha goturcem.o kadar üstüne titriyorum ikisinin de.yemin ederim ki etraftan kendimi soyutladim.aman biri hastalık getirir diye kimseyle gorusmuyorum.kiyafet elimde.her dk üst değiştiriyorum.resmen havayı kokluyorum derece kovaliyorum.en ufak serinlemede şak kıyafet değişiyor.cok terliyor benimkide testler yapıldı bizimkide pırıl pırıl.ha alerjik bir çocuk ama sürekli alerji ilacı mi kullanacagiz onu kimse demiyor.alerji olabilecek birşey asla yok evimde.dediler ki yün alerji yapıyor.evdeki yün yorganlari halıları yastıkları attım.sacma sapan halıda oturuyorum tozlanmayan cins diye.surekli evi süpürüp siliyorum en ufak bir toz olmasın diye.tukendim artık .yildim.surekli ciğere iniyor.cigere inmesin diye seksen kere Dr gidiyoruz.ben ciğer dinlemeyi öğrendim biliyor musun.doktor gibi anlıyorum artık kulağımı dayayip
(1,448 puan) tarafından
Ah cicegim vallahi bak oturduğum sitede bir cocuk var 6 yasinda gorsen 3 yasinda sanarsin surekli sokakta ne yemek ne su cocugu oyle salmis ki basindan annesi eliyle pipisine elliyor yuzune dokunuyoe yerlerde surunuyor annesne sordum bu havada cok durdu disarda bisey olur mj diye benim cocukta hirka ince sapka kulaklarina esmesin kulak enfeksiyinu olmasin diye cocukta atlet ve sort var annesi dedi 6 senedir aşı disinda doktora hic gitmedik masallah sok oldum biz cok ustlerine titriyoruz diye boyle oluyor belkide
(11,456 puan) tarafından
Heh bacım yemin ederim annemin kiracısı öyle.birngor çocuklar kışın hu diyor soğuk çıplak ayak terlikle sokakta oynuyorlar.benimkiler cama yaklassa cam soguk diye geri çekiyorum.onlara bir halt olmuyor benimkiler böyle oluyor.kemdimden gectim yemin ederim temizlik çocukların bakımı derken.
(7,192 puan) tarafından
:((((((( kaderdaşlarim gelin sarilak.  1 ay dolacak 1 hafta sonra bizim grip öksürük gidip geliyor geri bize.. Okul açıldı yanlız 1 hafta  anasinifa gidebildi.. pekmez içirin öksürük gicigini biraz kesiyor.
0 oy
(2,647 puan) tarafından
Canim beslenmeleri etkiliyor olabilir. Rafine şekersiz sut ya da işlenmiş gıdalar aburcubur tuketiyorlarsa ve çok antibiyotik kullanılırsa oluyor maalesef
(11,456 puan) tarafından
Canım o kadar dikkat ediyorum ki .kurabiye diyor ben evde kendim yapıyorum şekerini yağını bile ona göre kullanıyorum.evde sadece tereyağ ve zeytin yağı kullanılıyor.ama çok hasta olduğu için antibiyotik çok içiyor o gerçek
(2,647 puan) tarafından
Antibiyotigi kesin canım doğal antibiyotikler ile hastalanmadan takviye yapmaya çalışın. Instagramda Hastalanmayancocuk diye bir sayfa var orada fonksiyonel beslenme ile alakalı öneriler bulunuyor. Çocuğum biraz büyüsün sarimsak kürünü her hafta 1 defa vermeye çalışacağım insaallah. O kürün düzenli kullanımda bağışıklığı kuvvetlendirdigi bir gerçek.
Soylw bir durum var antibiyotik evet çok elzem durumlarda önemli anca çalışma mekanizması bağırsaklarda vs yer alan mikropları öldürmek. Bunu yaparken sağlıklı sağlıksız ne kadar bakteri varsa yok ediyor bagirsakta. O yüzden bağırsak miktobiyotasi zayıflıyor ve en ufak enfeksiyonda hastalik oluşuyor. Çünkü yararlı bakteriler de öldüğü için. Antibiyotik kullanımından sonra bağırsak mikrobiyotasinin çok hızlı bir şekilde onarılması gerektiğini söylüyor ve bununla alakalı beslenme önerileri sunuyor. Kesinlikle bakmalısın sen hesabın yoksa da sadece bunun için açmalısın bence
(11,456 puan) tarafından
Hesabım Yok canım.prebiyotik kullanıyoruz bunun için . antibiyotik zaten çok elzem olunca kullanıyoruz ki misal şu an kullanıyor çünkü ciğere inmiş
(2,647 puan) tarafından
Bi üyelik açıp bakmanı öneririm yinede sen bilirsin
(11,456 puan) tarafından
Kardeşimin kini isterim bakarım canim
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Ah canım benim seni çok iyi anlıyorum şimdi sana çok ucuz bir şifa söylüyorum 2 diş sarimsagi incecik incecik dogra 1 tk bal biraz limonla karıştır çocuklara yuttur suyla hastalar şimdi günde 2 kere yutsunlar hastalık geçince korunmak için haftada 1 ya da 2 kere yutsunlar böyle Allahin izniyle bir şeyleri kalmaz. Bir de paketli şekerli unlu gıdaları hayatınızdan çıkartın senin çocuklar alerjik çocuk benim yeğenim de aynı oradan biliyorum sadece mevsim sebzesi meyvesi yesinler kış geldi balık tavuk yedirmeye calis sadece bunlar öyle ekmek makarna çikolata cips kola meyvesuyu hayatlarında olmamalı bak bunlara dikkat et nasıl farkedecek goreceksin
(11,456 puan) tarafından
Canım paketli gıda zaten olabildiğince az yiyorlar.beslenmede her hafta haftada en az bir kere balık tavuk ve et tüketiyoruz çok dikkat ediyoruz.yazin da balık yedik annemin yazligin orada balık mezati vardı sürekli gidip aldık.sarimsagi doktoruna soracağım alerjik oldukları için.kullan derse tabi ki denerim.benimkiler çok değişik ya yanindan kelebek geçse hasta oluyoralr
(1,016 puan) tarafından
Ablamın küçük oğlu da aynı 5 yaşını bekliyorlar genizeti ameliyatı olacak. Dediğin gibi rüzgar esse hastanelik oluyor
(11,456 puan) tarafından
Cildircam yemin ederim cildircam
0 oy
(239 puan) tarafından
Bagisiklik düşük olabir, vitamin kan değerleri düşük olabilir,alerjik olabilir... yani sık hastalanmalarinın bircok nedeni olabilir. asıl nedeni bulduğunuzda hastalanma sıklığı azalacaktır.Kızım şuan 32 aylık. 10.ayindan itibaren her ay boğaz iltihabı bronsit oluyordu. Psikolojim bozulmuştu 18.ayinda  çocuk doktoru alerjik dedi bunun üzerine çocuk alerjisi doktoruna götürdüm bir sürü test yapıldı bazı maddelere alerjisi olduğu anlaşıldı o zamandan beri düzenli ilac kullanıyoruz bu ilaçlar antibiyotik değil. Yediklerimize dikkat ediyoruz d vitamini demir ilaci da aliyoruz ara ara.18.aydan sonra bronsit hic olmadı bir daha. Bu sene yazın 3-4 ay ilaçları kullanmadik. Simdi yine başladık kullanmaya. Bir de grip aşısı da yaptırıyoruz hasta olsak da ağır geçmiyor cok şükür. Allahim şifasını versin yavrularınızın.
(11,456 puan) tarafından
Kan değerleri vs bakıldı.aslinda kanında da alerji çıktı fakat bize alarset verip 5 gün kullan Kes denildi sadece .
0 oy
(315 puan) tarafından
Şuan yeni bir salgın varmış. Çocuklar 4 5 gün hasta 1 2 hafta iyi sonra tekrarlıyor dedi. Benim oğlumda öyle 1 aydır hastalık tekrarlıyor. Değerlerine baktırdım kanı beslenmesi herşeyi çok güzel. 
(11,456 puan) tarafından
Zaten ne salgın çıksa önce biz oluyoruz

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 202 göst.
0 oy
1 cevap 66 göst.
18 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 131 göst.
9 Mart 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.

404,102 soru

12,106,264 cevap

36,423 kullanıcı

...