0 oy
60 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,844 puan) tarafından
14 günlük bebeğim başından beri sesli kaka yapıyor. 3 gündür de sabaha karşı 5e doğru ıkınmaya başlıyor. Ikınıyor ıkınıyor bi türlü yapamıyor. 3-4 saat sonra yapabiliyor. Tam popo kısmında kızarıklık başladı. Mustela sürüyorum ama hep aynı. Gündüzleri böyle ıkınması yok kaka yaparken. 

Neden olabilir? Alerji falan olabilir mi acaba? 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,914 puan) tarafından
Bilmiyorum ama doktora götürmende fayda var ilk 1 ay falan hiç kaka yapıp yapmadığını anlamazdım her bezinde olurdu genelde karnı ağrıyor dur bişey öneremem daha çok küçük ya umarım hemen geçer kıyamam ya
(3,844 puan) tarafından
Öyle mi diyorsun? Bu ikinci bebeğim ilki hep kabızdı genelde. Sadece anne sütü alırdı. 1 haftayı geçik kaka yapmadığı olurdu. Yenidoğanken nasıldı tam hatırlamıyorum ama. Şimdi bu bebeğim kakaları seyrek yapmayınca biraz rahatlamıştım ama bu pişik nerden çıktı bilmiyorum. Doktora danışsak iyi olur evet. İnşallah geçicidir.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kabız olmuş olmasın canım 10 güne kadar yapmmasi normal diyolar poposuna zeytinyağı sür canım 
(3,844 puan) tarafından
Gündüzleri iyi aslında. Yapıyor kakasını. Ama sabaha karşı ne oluyor bilmiyorum. Zeytinyağı deneyeyim pişiğine haklısın.
+1 oy
(16,805 puan) tarafından
Benim oglumda bebekken kakasını 1 hafta yapmadığı oluyordu canm doktor normal diyordu bana sadece lavman yapıyorlardı oda bağırsakları tembellestirdigi için sürekli yapilamsinj önermiyordu 
(3,844 puan) tarafından
Benim kızım da öyleydi. Bu bebeğim de böyle
düzenli kaka yapınca çok şükür diye sevinmiştim ama pişik de başladı:/
+1 oy
(766 puan) tarafından
Neyle bekliyorsun, hangi d vitamini kullanıyorsun ve diski kıvamı nasıl,,?
(3,844 puan) tarafından
Sadece anne sütüyle besleniyor. D vitamini sağlık ocağınınkiyi verdim 1-2 sefer. 10 günlükken verdi hemşire. Denk mi geldi bilmiyorum ilk verdiğim günün ertesi sabahı ıkınmalar başladı. Bıraktım ocean400 aldık ama hemen alamadık.
Dışkısı parçacıklı koyu sarı. Normal kaka ama bezin içine de işlemiş oluyor sıvı bişeyler. Çişle karışıp mı öyle oluyor bilmiyorum.
(766 puan) tarafından
Normal canım bebegin dis dünyada çiş yapmayı tuvaletini yapmayı yeni yeni öğreniyor. Korkulacak birsey yok.
(766 puan) tarafından
Pişik önleyici krem kullan bak pişik kremi değil önleyici.
0 oy
(133 puan) tarafından
Mama kullanıyormusun canım mamalarda kapıyı yapabiliyor
(3,844 puan) tarafından
Mama kullanmıyorum canım
(133 puan) tarafından
Hım devam ederse bence bi doktora göster daha çok küçük
0 oy
(1,567 puan) tarafından
Emziriyor musun mama mi içiyor ? Benim bebeğimde de oldu. Sadece popoda değil kolları falan kizarirdi bir doktora yazdım yumurtayı kes dedi bana. Geçti o zaman 
(3,844 puan) tarafından
Emziriyorum. Şu an başka bi yerinde görünmüyor kızarıklık
(1,567 puan) tarafından
Senin yediğin bir şey dokunmuş olabilir canım. Mesela oğlum mandalina portakal falan yediğinde kaka yapsa hemen popo kızarıyor. Senin yediğin bir şey etkilemiş olabilir

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 247 göst.
0 oy
9 cevap 150 göst.
27 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 104 göst.
20 Ekim 2024 Aile kategorisinde Tugceee (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 45 göst.

403,456 soru

12,086,871 cevap

36,377 kullanıcı

...