0 oy
301 göst.
Diğer kategorisinde (378 puan) tarafından
Hani bizde masada öyle düzenli hazırlarım ama bikaç arkadaş var sağolsun gelecez diye özenir ama aşırı düşkün sunumlara falan kahvaltıya gideriz masa öyle bir hazırlanmış olur ki kullandığı büyük küçük minik sunum tabakaları süsler de var şunlar bunlar derken yanlış bir şey yaparsam diye düşünürüm bazen rahat yiyemem. Ee yer sofrasında büyümüşüz napalm :) 

16 Cevaplar

+6 oy
tarafından

Ben o masalara ait değilim ya...

Ben ekmek arası peynir domates, bal kaymak yapılan sofraların, ekmeğe sürülen çikolataların, tereyağlı yumurtaların direkt tavayla sunulduğu yer sofralarının adamıyım.

Çatalla tereyağını ekmeğe sürüp üstüne tuz serptiğim, çay kaşığı yoksa çatalın tersiyle şekeri karıştırdığım, en önemlisi zeytin çekirdeğini tepsinin ya da yer masasının kenarına iliştirebildiğim sofraların adamıyım.

(920 puan) tarafından
Aynı ben ve bebek oldu gene yer sofrası ha misafire göre masa koyarım öyle asiriyiya kaçmam az öz ve butçeme göre
(65 puan) tarafından
çok tatlı anlatmisin özellikle çay kaşığı yoksa çatalla ve zeytinin yer masasının altına attığın bölüme çok keyifle okudum hepimiz öyleyiz... ama hepsi gösteriş olmuş suan resmen yarış içindeler herkes
(6,692 puan) tarafından
Ayyy kesinlikle öyle valla masada yer sofrası kadar rahat edemiyorum olmuyo
(920 puan) tarafından
Benimde belim ağrıyor bide bebk doğdu masaya otur yere in belim agiryordu
-Reklam-
0 oy
(11,756 puan) tarafından

Ay yerim valla hazirlamasaymis o kadar teferruatli :D herkesin kendine gore bi duzeni var. Bizde kendimizce luks hazirliyoruz yani :D seviyoki yapiyo derim yerim

0 oy
(10,498 puan) tarafından
rahat edemeyeceğim yere gitmem. yakın arkadaşımsa da sofranın önemi yok. ister yer sofrası olsun ister lüks masa farketmez 
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Bunu arkadaşım demişti bana. Ya bu kadar özenmişsin peçete çatal kaşık bıçak yağ sürmek için ayrı falan. Ya dedim rahatına bak yani. Masam Gold renk evim desen bembeyaz oturmasam mı falan dedi. Takıntılı birisi değilim silinen kumaş zaten. Çatal kaşık da Gold renk şey dedi hatta parmak izim çıkmış. Ya dedim nerenin izi çıkacak.ya Umay ben gelince böyle koyma ben evden pazardan aldığım çatal kaşık getircem bune böyle yiyemedim demişti. Artık o gelirken takımı çıkartmıyorum hahahhaha
0 oy
(999 puan) tarafından
29 yaşındayım ne kendi evimizde ne ananemde ne babannemde yer sofrasında yemedim masada yeriz hep ama yer sofrasi kurana da uyum sağlarım tek tek tepsili kahve sunumu yapana da uyum sağlarım ama kendi kendimi ayarlarım hemen. Mesela bazı yerlerde pilavı salatayı ortaya koyarlar ben hemen tabağıma alır tabagimdan yerim ortan yiyeni de gayet normal karşılarım. Bazı evlerde sunuma aşırı dikkat edilir eşimin bir arkadaşı öyle eğer nasıl yapacağımı çözemezsem çaktırmadan biraz beklerim ya da hiç önemsemem kendime göre bir şekil bulur oradan devam ederim 
0 oy
(5,108 puan) tarafından
Bende yer sofrasin da buyudum yerde yemek daha rahattir. 

Ama misafir gelince ozenerek masa hazirlarim. Zaten misafirlikte yerde yemeyi falan dogru bulmuyorum en basitinden ben etek ,elbise giyiyorum rahat edemem baskasinin evinde yerde. Bana gelende edemez yani. 

Ozenirim cok guzel kahvalti hazirlarim. Pecetesine kadar uyumlu olur. Ama gelende cekinmez rahat rahat yer yani. 
0 oy
(210 puan) tarafından
Öyle masaları sevmiyorum yani sunumları gittiğim yerde rahat etmeliyim
0 oy
(2,740 puan) tarafından
Ben tam anlattigin gibi yaparim masayi..ama misafirlerim hic cekinmez yemeye..bence o daha cok insanindan asılı..sana misafirlikte davranisindan
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Yerim en sık restorana da gitsem en güzel sofrayada otursam yerdede yesem aynıyım kendimi kabul ediyorum çevremde kabul ederse eder etmeyen görüşmesin sen bize uymuyorsun desin hiç gücenmem 
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Masada hıc rahat olamam yer sofrası candır bız öyle büyüdük tmm özenırsin ama abartı ya gerek yok bence ☺gittiğim yerde samimiyet ararım asla sunum süs püs aramam.. 
0 oy
(18,123 puan) tarafından
Bilmiyorum hiç o masalarda yemedim. Normal ufak tefek sunumlar oluyor da aşırı abartı olursa ben de rahat yiyemem belki. Arkadaşımla samimiyete bağlı gerçi .
0 oy
(14,578 puan) tarafından
Kasıla kasıla yemekten nefret ederim ya yemek yiyoruz alt tarafı ne gerek var şer sofrayı yeter:/
0 oy
(6,692 puan) tarafından
Valla hiç gelemem öyle şeylere o yüzden o yüzden çevremde de öyle insanlar yok olsa bile gidip gelmem azalır rahat olduğum yer olması lazım valla dışarda kahvaltı yapmaya bile çıkmayız rahat edemiyoruz diye hazırlar kendimiz gideriz bir yere 
0 oy
(727 puan) tarafından
Her ortama ayak uydururum sorun yok 
0 oy
(28,711 puan) tarafından

Fazla incik boncuk türü şeyleri sevmem orta yollu sofrayı severim gereksiz gelir bana çok ozenmek en güzeli.yer sofrası sıcak muhabbet

0 oy
(14,062 puan) tarafından

Bize özenmiş hazırlamış diye düşünür daha güzel yemek yerim :)

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 470 göst.
2 Kasım 2021 Diğer kategorisinde S.m.h (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 197 göst.
0 oy
4 cevap 224 göst.
16 Ocak 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Eminebbk (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 460 göst.
6 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Azkaban (2,746 puan) tarafından soruldu