0 oy
246 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (30 puan) tarafından
Sorum yukarıda

11 Cevaplar

0 oy
(931 puan) tarafından
Ben soyuyorum altlarını da keserim hep
-Reklam-
0 oy
(6,760 puan) tarafından
Yıkıyorum ben
(13,100 puan) tarafından
yıkanmaz kız, bütün pisliği içine girer
(30 puan) tarafından
Ay valla sanki ben bi seyi yıkamasam pismiş gibi geliyor
(13,100 puan) tarafından
işte o öyle değil canım. geçen bir video gördüm kadının biri yumurtayı bulaşık deterjanıyla yıkıyor. şok oldum. bütün deterjan içeri girdi :) et, tavuk, mantar yıkanmaz bunlar hiç
(6,760 puan) tarafından
Valla yıkıyorum ya heleki et yıkamadan yiyemem :D eti geçtim kıymayı bile süzgeçte yıkarım :D
(13,100 puan) tarafından
kız eti yıkayacam diye bütün mutfağı bakteri yuvası haline getiriyorsun:) yapma. eti yıkadıktan sonra mutfağı açıkta olan her şeyi çamaşır suyuyla silmen lazım
(6,760 puan) tarafından
Oo uğraşamam valla :D
(13,100 puan) tarafından
o zaman eti de yıkama tüm mutfağın bakteri içinde kalıyor çünkü
0 oy
(4,508 puan) tarafından
Mantar yıkarmaz süngerimsi yapıya sahip olduğu için yıkandığında pisliği içine çeker. Kabukları soymanız yeterlidir
(30 puan) tarafından
Soyup yıkardım artık yıkamam
(4,508 puan) tarafından
Et, tavuk , mantar, yumurta bunlar kesin olarak yıkanmaz. Gıda mühendisiyim inan yıkanınca ne kadar pis olduğunu görsen bunları tövbe suya tutmazsın
(2,194 puan) tarafından
Et yaptım yıkadım bende kanı aksın diye
(4,508 puan) tarafından
Eti delikli bi selede buzdolabında biraz bekletin tüm kanı akar. Yıkandığında bakteriler için çok güzel bir kaynağa dönüyor. Bazı bakteriler sıcaklıkla yok edilmiyor ki etin filan iç sıcaklığı dış sıcaklığı ile aynı olmuyor :)
0 oy
(1,489 puan) tarafından
Soyun diyorlar ama soyarken temiz yerlere de bulaşıyor ben bir leğene koyup üzerine un serpiyorum sonra su koyup çalkalayıp hızlıca çıkartıyorum sudan tertemiz oluyor 
(30 puan) tarafından
Yıkamamak gerekiyomus
0 oy
(14,845 puan) tarafından
Soyup sapını çıkartıyorum 
(30 puan) tarafından
Bende ekstra yıkıyordum yanlısmıs
0 oy
(13,100 puan) tarafından
mantar yıkanmaz, bütün kiri içine girer. ıslak bezle silip kabuğunu soy
(30 puan) tarafından
Ben hep yıkıyorum ya
(13,100 puan) tarafından
yok yıkama temizleyeyim derken daha beter kirletiyorsn, mantar öyle
0 oy
tarafından
Aslında mantar yıkanmaz yani bunu bir çok izlediğim şef aşçilar söylüyor ama ben soyuyorum
(30 puan) tarafından
Bende soyuyorum yıkıyorum da yıkamamak gerekiyor galiba
0 oy
(1,366 puan) tarafından
Evet yıkanmaz diyorlar ama hep topraklı soyunca da deyiyo hep soyarım çok hızlı bi şekilde yıkayıp süzgece atarım birazda  hafiften sıkıyorum doğramadan önce, çeken suyu çıksın diye.Tavukda yıkanmaz mikrop her yere yayılır diyorlar evet yayılıyo ama çamaşır suyuyla köpüklerim tezgahı lavaboyu.Yumurtayı annem de köpüklüyodu gözeneklerden içinr giriyormuş yıkamıyoruz elledikteb sonra elimizi sabubluyoruz
(4,508 puan) tarafından
Ay bi an beynim yandı tavukta yıkanmaz deyip çamaşır suyuyla güzelce köpüklerim filan yazınca :D
(1,366 puan) tarafından
Cümle hem devrik hem de virgülsüz olunca öyle gibi olmuş evet. Siz yazınca okuyup fark ettim:D
(4,508 puan) tarafından
Gıda mühendisiyim okuyunca gözlerim açıldı filan :D sonra dedim cümleden kaynaklı sakin ol :D hızlı hızlı yazınca fark etmiyoruz
(1,366 puan) tarafından
Ahhahshj öyle oldu maalesef.Kimse örnek almasın ilk yazdığımı :D
(4,508 puan) tarafından
Hahaha
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Ben kabuğunu soyuyorum
0 oy
(551 puan) tarafından
Ayranlı suya batiriyorum. Zehiri mikrop varsa alıyor diye 
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Önceden yıkıyodum şimdi soyuyorum yüzeysel olarak bı suya tutuyorum yine içim rahat etmiyo ama alt kısımları yıkıyorum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 140 göst.
14 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Ocakk (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 351 göst.
6 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Enes2020 (4,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 416 göst.
0 oy
4 cevap 82 göst.

409,969 soru

12,326,315 cevap

39,100 kullanıcı

Kategoriler

...