0 oy
470 göst.
Aile kategorisinde (31 puan) tarafından
Arkadaşlar kaynanam kazandibi yiyodu tuttu bebeğime de verdi 15 aylik bebeğim verme dedim hayır dedim bi baktım vermiş birazciktan bişey olmaz diyo bende olur dedim hep biraz diye diye oldu herşey diyorum anlamıyo dedim annesi benim ben izin veremiyorum vermenize diyo ki ben senin çocuk buyutmene karışmıyorum karışabilirim ama karışmıyom saygı duyuyorum diyo sen kimsin ki karışıyosun diyemedim tabi aklima ve ağzıma gelmiyor o an kelimer diyo arada veririm böyle şeyler dedim sakin eger verirsen hakkımı helal etmem diyo kimin kimde hakki var Allah bilir dedim tabi Allah bilir diyo ki birazcık tan ölmez nerden biliyosun dedim ya sinirimi bozdu gece gece sizlere anlatmak istedim siz olsanız ne tepki verirdiniz ya da var mi sizdede böyle kaynanaa

16 Cevaplar

+2 oy
(644 puan) tarafından
Yani  vermiş vermiş ne olmuş ya şimdiki gelinler çok vicdansız ya öyle bir soylemişsin ki başta çocuk daha ek gıda dönemine geçmemiş sandım 15 aylık olmuş yani oda nenesi sonuçta bu kadar da olmaz
(31 puan) tarafından
Adı üstünde ninesi annesi değil ben vermiyoken kendisi dahil hiç kimse veremez
(644 puan) tarafından
O çocuk sadece sizin değil babanızın evinden getirmediz nede olsa
(736 puan) tarafından
Nasıl yani vermiş vermiş ne olmuş iyimisiniz çok sağlıklı ya birde ne olmuş diyorsunuz annesi buna karar verir anne kural koyar çevre uyar
(2,112 puan) tarafından
Post sahibi fazla tepki vermiş olabilir ama karşıdaki babası değil ki sadece sizin değil diyorsunuz. Sorumluluk nasıl anne ve babaya aitse çocukta sadece onlara ait. Ortak mal mı bu
(1,566 puan) tarafından
Ne demek nenesi ya nenesiyse duracağı yeri bilecek işte bu kafalar yüzünden çocuklar anne lafı dinlemiyo şimarık oluyo ileride okul hayatını herşeyini etkiliyor annesi hayır diyorsa başka kimse söz sahibi olamaz!!!
(31 puan) tarafından
Aynenn öyle canim
(31 puan) tarafından
Girll müsün goril misin nesin ninesi olması ya da dedesi bunu yapabileceği anlamına mi geliyor babam bile olsa aynı tepkiyi veririm benim çocuğum benim kurallarım sen izin ver olur mu
-Reklam-
0 oy
(773 puan) tarafından
Eşiniz ne diyor bu duruma asıl onun tepkisi önemli böyle şeylerde ben hiç münakaşaya girmem mesela yoksa bana inat yine yapar görmediğim bir zamanda böyle şeylerde eşim söyler geçen kayınvalidem lokma vermeye çalıştı kızıma eşim direk söylendi sana ver diyen oldu mu onu niye sormuyosun anne biz eşek başımıyız dedi kayınvalidem tek kelime etmedi aynısını ben desem kötü olurdum kendi doğurduğu deyince sorun olmaz böyle şeylere eşiniz tepki versin ki size inat daha fazla şeyler yapmaya kalkmasın kayınvalideniz ayrıca karışabilirim karışmıyorum lafıda hiç hoş değil yani ne münasebet 
(31 puan) tarafından
Aynen öyle canim ama eşim şuan yanımda değil olsa bile asla söylemez eminim çünkü kendisiyle bu konuda çok kavga ediyorum o da veriyo mesela ve arttık kiminle ugrasicagimi bilmiyorum
0 oy
(204 puan) tarafından
Aşırı tepki vermişsin. Kazandibi sütlü tatlı zaten bebegin 1 yaşını geçmiş.sekerli seyler vermiyoruz anne diyebilirsin.
(204 puan) tarafından
Eski kafa kaynanan varsa he he de geç.bnmde eski kafa çaylı ekmek ver demişti napacaksin böyleler işte.
(31 puan) tarafından
Ayyyy hiç sorma aynısı sâdece isimler farklı şekil değiştirmiyolar
(1,082 puan) tarafından
Çaylı ekmek dadak derler ablamın kaynasi yiyenime veryordu :)
(204 puan) tarafından
Yigenin kac aylikti o zmn
(1,082 puan) tarafından
Yani en büyük yiyenin aklimda kalmış 1 yaşında falandi yanlış hatırlamıyorsam yada emekliyordu bide hep çay ekmek arası peynir veriyordu kızda çok güzel yiyirdu cidden:)
0 oy
(2,302 puan) tarafından
İzinsiz yemek verilmesine karşıyım ama 15 aylık çocuk yiyebilir. Ama şunu dersiniz anne bu bebeğimin tatlısı bu tabaktan onun kaşığı ile ver dersin o da verir
(31 puan) tarafından
Yok cnm vermesin öyle de vermesin böyle de
0 oy
(730 puan) tarafından
Biraz değil baya abartmissiniz yani 15 aylık diyorsunuz günlük değil herhalde ek gıdaya başlamış çocuk.yemisse ne olmuş ki sanki alışsın damak tadı herşeye yemeye bazen tek birşeyden verince çocuk büyüdüğünde bu sefer hiç bir yemkten yiyemez seçer benim kaynanam.sadece 3 aylıkken bebeğim bı yere gitmiştim bıraktım ona ağlamış emmek için şekerli su vermiş kaynaanm.da dedim verme dha küçük etkilenir belki güzel bir dille tartışma içine girmeden kaynanam da tamam demişti bu kdr 
(31 puan) tarafından
Ben sirf bebeğim beyaz şekerle tanışmasin simdi diye tatlı larını hep kendim elle doğal olarak alip yapıyorum benim emeklerime de yazık ben bir anneyim dikkat ediyosam onlardan da bunu beklerim kaldı ki asla tartışarak soylemem hep güzel dille anlamışımdır ama hak etmiyolar
(730 puan) tarafından
Biraz tartişmissin gibi olmuş sanki benim kaynanam.ustemez o huyunu severim mesela verme yapma desem yapmaz vermez dediğim gibi bir kere olmuştu böyle bişey onda da anne küçük çocuk sadece sütle beslenmeli dedim ben su bile vermiyordum 6 ay olmadan çünkü kaynanam.da bilir bunu direk tamam açıktı susmadı bende o yüzden verdim dedi konu kapanmıştı
(31 puan) tarafından
Hepsi ayni değil maalesef
0 oy
(2,214 puan) tarafından
Daha dun esimin annesi dayisi esi falan geldi bahcede cay iciyorduk konu cocuklarim cay icmesine geldi 3cocugm var ve qsla hicbirine cay vermedim vermiyormda.kaynnam tuttu hop ogluma cay verdi kizdm hemen anne verme ben vermiyorm tadini bile bilmiyorki kendi ictigi bardaktan hastalik var vesaire.kaynnam bisi olmaz dedi bende bisi olup olmicagina ben karar veririm icirmiyorm verme verme diye tekrarlayip kizdim.eve girerken esimin dayisi kaynanama kizdi annesi vermiyorsa neden zorluyorsn istemedgi seyi yapma burda dedi.esimde kizdi hatta.simdi derler iste cay abartma vesaire diye ama bu kadinin zamannda kola falan icirmeye calistgi gunlerde oldu ordada tepkimi koymustum hatta.yararli bisi olsa zaten annesi olarak veririrz bu insanlar neden herseye burunlarini sokar anlamadim.ama ben susmam gerekeni derim benm cocugm ben bakiyorm kimsede karisamaz mudahalede edemez bitti
(31 puan) tarafından
Kessinlikle katiliyorum sâna ama anlamiyolar yok yanı benim ağzıma da o kadar şey geliyor ama kitlenip kalıyorum
(2,214 puan) tarafından
Yok valla ben anlatirim uygun bi dille anlamazsada sert bi dille.o 5dakka sevcek doye benm covugmn duzeni bozulamqz bozamazda.cok istiyorsan kendin yap istedgn gibi yetistir derim tikarim agzina laflari oyuzdende bana dis geciremiyor.
(31 puan) tarafından
Keşke bende öyle olabilsem Allah'ım bana da versin o gücü
0 oy
(7,439 puan) tarafından
1 yaşindaki bebeğe ne olacak ki canım kazandibinden  5 6 aylık filan sandım bende 
(31 puan) tarafından
15 aylik bir bebek ek gıdayı tatlari onu bunu vs yeni öğreniyor tutupda kazandibi de verilmez ( şeker)
(7,439 puan) tarafından
1 yaşına kadar kızım herşeyi tadmisti evet şeker çok faydalı değil ama büyüyünce önüne zaten gecemiyorsun bende onu vermeyelim bunu vermeyelim dedim sonuç kızım her bulduğu şeker cikolatayi yiyor ve hiç duru yok sakindikca mi böyle daha çok düşüyorlar bilmiyorum 4yadinda eve çikolata almıyoruz alsak o gün bitiyor yani çok pimpiriklenmekte iyi olmuyor naçizane fikrim komşum bir rahat buyutuyo gördükçe imreniyorum herşeyi veriyo ama çocuk çikolata şeker diye dusmuyo benimki tam tersi
(31 puan) tarafından
Hiç yemesin demiyorum ki şimdi tanışmasin ne kadar erken o kadar iyi büyünce de yemek isticek tabi ama sürekliliği olmıycak en azından
0 oy
tarafından
Oğlum 9 aylık, tam olarak ne yiyorsam ucundan kaşıkla tattırıyorum. Anneme de kaynanama da başta söyledim. İstediğiniz kadar yedirin ama kurban olayım abdestli olun ve şeker bal gibi (saydım teker teker) şeyleri vermeyin. Diğerlerinden dilediğiniz kadar yedirin.

Allah razı olsun saygı duydular. Oğlum da manyak, sarımsaklı naneli yoğurt sevdalısı olmuş. Geçen limonlu çay içerken bir tatlı kaşığı da ona içirdim tadına baksın diye. Merakı gitti. Çok meraklı.
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Arkadaslar mesele kazandibi yiyebilir aman cocuk zaten bir yasinda filan fesmekan degil mesele bi annenin babanin istemiyorum dedigi seyi cocuguna bi başkasının yapmasi. Ben kendi anne babam olsa da ayni tepkiyi veriyorum. Bi kereden bisey olmaz bi lokmadan bişey olmaz diye bisey yok. Şu bisey olmaz lafina sinir olduğum kadar baska bi laf da yok. Ne olunca bişey oluyor anlamiyorum. Kiza da sert tepki verdin demissiniz ama bir senede eminim o bin kez kibarca da soylemistir. 
(31 puan) tarafından
Ben hep güzellikle olsun diyorum hep uğraştım ama faydadan çok zarar gördüm kibar mibar tarih oldu benim için
(4,138 puan) tarafından
Ben seni anlıyorum canim. Dedigim gibi kendi anne babam da olsa ben tepkimi koyuyorum. Gun bi gun degil bunun ilerisi de var kimse çocuğumun gözünde benim otoritemi sarsamaz esime diyorum sen bile bir yere kadarsin son karar yine benim
(31 puan) tarafından
Aynenn öyle
0 oy
(773 puan) tarafından
Biraz inatlaşır gibi konuşmuşsunuz. O da otoritenizi sarsar. Gerekirse açıklama yapın, neden vermediğinizi anlatın. Ben böyle uygun görüyorum doktoruyla da konuştum, saygı gösterirsen sevinirim demeyi deneyin. 

Şeker ben de yedirmiyorum çocuğuma, ama gerçekten bir kere tadına baktı diye birşey de olmaz merak etmeyin. 
(31 puan) tarafından
Bir kere değil işte benim bebeğim yürümeye yeni yeni başlamıştı tuttu ağzına kendj içtiği şekerli çayı kaşığıyla verdi son anda gördüm odada değildim sordum verdin mi yok dedi yani canim bu bir değil iki değil afedersin beni sikklemiyolar çok çok afedersin sinirlerim bozuldu hepinizden özür diliyorum bu kelime için
(773 puan) tarafından
Tahmin ediyorum canım, o yüzden diyorum inatlaşma diye. Seni eleştirmek için değil yani. Doktora git mesela, bilsinler gittiğini, doktora sordum böyle böyle dedi ya da ne bileyim sen bu çocuğa şeker mi verdin diye kızdı falan diyin. Sonra kendi kurallarınızı koyun. Eşinizin tavrı önemli tabi bu noktada.
(31 puan) tarafından
Eşim onlardan beter bıktım artık tükendim
(773 puan) tarafından
O zaman Allah yardımcın olsun canım. Verebileceğim tek tavsiye net sınırlar çizip inatlaşmadan çözmeye çalışman. Bir de herşeyi bir günde çözmeyi bekleme.
0 oy
(1,046 puan) tarafından
Geçen kuzenim anlattı. Kızı hastanede yatarken iki hasta bebek gelmiş. Birine kremsanti diğerine de reçel vermişler. Çocuklar yoğun bakıma kaldırılmış. Belki senin çocuğunun da birşeylere alerjisi olabilir ve Allah korusun yoğun bakımlık olabilir bunu kaynanana söyle.
(31 puan) tarafından
Yok canım bi kereden ölün mez sen bilmiyo musun kaynanam öğretsin sana
(1,046 puan) tarafından
Keşke bir kerelik kalsa. Bazen kaynanalar herşeyi kendileri biliyor sanıyorlar ama yanlış biliyorlar.
(31 puan) tarafından
Kaynanama göre bir kereden ölünmez işte naparsin bende ölümün nerden ne şekilde geleceğini Allâh bilir dedim sustu tabii
0 oy
(931 puan) tarafından
1 yaşını geçmiş ne var ki bunda yani abartmayın bence tadına baktirmistir yani  büyütülecek bsey goremedim
(31 puan) tarafından
Tmm cnm sağol
0 oy
(278 puan) tarafından
Kaynanam çok karışmaz bende de annem herşeye karışır kızıma asla abur cubur vermeyecem diyordum daha 8 aylıkken tanıştı çocuğun vücudu çikolataya da ihtiyacı var diyerek koyduğum kurallar zaten kimsenin umrunda değil bırak çocuk istediğini yapsın birşey dediğin zaman da bir çocuk sende mi var diye üste çıkıyorlar bende çok bunaldım 
(31 puan) tarafından
Müge Anlı'nın dediği gibi bi söz var soylicem ama terbiyesiz bi söz var ama neyse bu kaynanalar kapatılsın ya nedir çektiğimiz bi çocuk var evet o da BEN'im çocuğum kimse karışamaz bitti gitti
(278 puan) tarafından
Benim kaynanam değil annem diyor kaynanam konuşur sadece he hi derim geçerim bir gün bebe aspirini ver rahat uyursun ben her gün verirdim demişti ben çocuğuma kafama göre ilaç kullanmam demiştim değişikler laf anlatmak zor gerçekten
0 oy
(2,897 puan) tarafından
Verme dediğin şeyi vermesi yanlış olmuş. Ama sizin de tepkiniz ağır olmuş. Kaynanamla uzağız çokta iyidir ama eminim o da verirdi bir şeyler anne verme alışıyor derim bu kadar hakka filan girmem
0 oy
(3,584 puan) tarafından
Kız oda bir seymi benimm kayinvalidem 40 gunluk bebegime yemekleri tatdir diyo ...ahahah tamam anne diyom bende ..

Sal gitsin yahu 
0 oy
(75 puan) tarafından
Ay pazar günü kayınvalidem bize gelmişti aynı olay gerçekten de bnde ona su bile versen daniş bna diyorum yok anam yok ağzından ısırıp vermeleri mi desen pişmaniyeyi kaşla göz arası ağzına tıktırmayı mı desen kahve verip keşke vermeyide becerse sanarsın torbaya yem atıyor yuzünü ağzına sıcak suyu dudaklarına döktüre döktüre veriyor bn asla istemem aha kuru buskiviyi bile eline vermesine o kadar mı ki odar korkar olmuşum kayınvalidemden. Asla yiyecek icecek varsa o esnada sürekli gözüm üstünde. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 566 göst.
27 Ocak 2020 Aile kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 326 göst.
0 oy
2 cevap 516 göst.
18 Ocak 2022 Aile kategorisinde Busemlih (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 808 göst.
21 Şubat 2021 Aile kategorisinde Elif yalçın (1,326 puan) tarafından soruldu