0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (5,867 puan) tarafından

Mesela sancım geldi yada neblim.acilmam suyum falan oldu bilemem belki suni sancı da verirler kızımda suni sancı verdiler çok bağırdım çagirdim çok kötüydü nefesimi harcadım.baya doğum esnanina kadar ağzım dilim kup kuru olmuştu sancı gelince ıkiniyoriz galiba gidince derin nfes alıyoruz kuzenim ebe dyordu herşeyi ikinmaya bırak kakan geliyormuş gbi bütün gücünle ikincan ebe sana dyecek dye blmiyorum bı arkadsim da Cennet hurması ananas ye doğum esnasında yakın kolay geçiyormuş kızlar şöyle yaptım kolay geçti dyen varmı napmamiz lazım birbirimize motive olalaim tavsiye verelim 34+1 haftaligim<3

6 Cevaplar

0 oy
(1,016 puan) tarafından
Hamileligim boyunca her gün olmasada günde 40 dk yürümeye özen gösterdim 34. Haftadan itibaren de her gün youtubedan 3. Trimester egzersizleri açtım yaptım dogumum 41+2de oldu ama çok kolay bir doğumda ilk doğum olmasına rağmen bu kadar kolay olmasına ebeler bile şaşırdı. Acilma başlamış dediler ben hastane odasında oturup sancimi beklemedim bildiğim egzersizleri otur kalk falan hep yaptım. Bir de bana suni sancıyı yavaş yavaş verdiler öyle birden serumla değil 
(5,867 puan) tarafından
İşte ben korkuyorum erken doğumdan kziimda 36 hftada oldu doğum acilmam olmuştu herkes bunda da dyor karnın baya aşağıda bide hamileliğim.boyinca çocuğu parka cikartim annemlere falan gttim yürüyüş yaptım çokta gidip gelme dyorlar dinlen dyorlar açılman olur haftan erken dye
(1,016 puan) tarafından
35. Haftada 1 cm acilmam vardı canım 41. Haftaya kadar da  1 cm kaldı. 36. Haftada çok erken değil zaten. Siz doktorunuza danışın o ne derse onu yapın
(5,867 puan) tarafından
Evet cuma günü gdecem peki senin bebek kanala inmismiydi benimde iki santim di açılma bekleyecek dedi doktor byle beklemeyesin mecburen suni dedi ıkınamadim karnıma bastrdilar falan çok kötüydü ilkti bide hicbisey anlamiyordum
-Reklam-
0 oy
(10,918 puan) tarafından
nefes egzersizlerini araştır. sancın geldiğinde nasıl karşılaman gerekiyor bunu, sana yardımcı olur. gebe okulunda, hamile pilatesinde hep bunu gösterdiler önerdiler
(10,918 puan) tarafından
sancıyı karşılamanı sağlıyor, bu şekilde doğum anında nefesini gereksiz harcamamış oluyorsun ve doğum anında enerjin yerinde oluyor. yani gebe okulunda söylenen bu. ben sezaryen oldum :) duyduğumu aktarıyorum
(5,867 puan) tarafından
Açılma falan olmaz dimi YouTube izlim bnde yapayım açılma falan olamsinda
(10,918 puan) tarafından
yok canım. ben 24.haftadan itibaren hamile pilatesi yaptım, nefes egzersizi yaptım. deli gibi hurma yedim 35.haftada doğum yaptım sıfır açılma o yüzden sezaryen.
sancın olmadan açılma olmaz zaten
(5,867 puan) tarafından
Kuzenim ebe dedi bol bol dinlen o egzersiz leri 37. Hftda yap dye benim belim sırtım çok agryor arada hafif kasık ağrısı yasyorum dedi şuan yapma açilman olur
(10,918 puan) tarafından
doktoruna danışman daha iyi bu durumda
0 oy
(1,361 puan) tarafından
Gebeliğin başından beri düzenli hareket etmediysen son zamanlarda yapılacak mucizevi bir öneri yok maalesef. Nefes tekniği çalışabilirsin ve kalan haftaları pilates topu ile bütünleşerek geçirebilirsin. Ben 14. haftada başladım hamile pilatesine çok fayda gördüm.
(5,867 puan) tarafından
Ama çok erken baslmasşin açılma olmiyormu öyle korkuyorum kızımda erken doğum olnustu
(1,361 puan) tarafından
Erken doğum riskim yoktu ve ayağımda problem olduğu için yürüyüş de yapamıyordum o yüzden evde pilates yaptım hep
(5,867 puan) tarafından
Benm belki olablir ben doktora önce bı danişayim
(1,361 puan) tarafından
Mümkün olduğunca kasları aktif tut, pilates topu rahim kaslarını popo kaslarını iyi çalıştırıyor. Nefes çalışmayı da ihmal etme nefesim yetmedi benim ıkınırken :) 4200 bebeği vajinal doğumla çıkardım ama bi şekil :)
(5,867 puan) tarafından
Valaha masallah benimde nefesim yetemdi ama suni sancida hep harcadım ya
0 oy
(223 puan) tarafından
Bende daha birsey yapmadim bunda erken dogumdan korkuyorum yarin gidecem insallah doktor sorun yok derse egzersiz yürüyüş falan yapacam 33+4oldum bende 3 dogumum olacak oncekiler erken dogmadilar ama bunda karnım asagida vajinama asiri baski oluyor yuruyemiyorum bazen omdan korkuyorum
(5,867 puan) tarafından
Blyorim cnm özelden konuşuyoruz Allah yardımcımız olsun senin erkek belki senin geç gelir :)
(223 puan) tarafından
Bilmiyorum cnm allah zamaninda saglikla hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah
0 oy
(3,468 puan) tarafından
Hamileligim boyunca psikolojimi kolay doguma hazirladim..dogumun zor bir sey olmadigina inandirdim kendimi..ilk gebeligimdi...ne yürüdüm ne egzersiz yaptım..yaptigim sey sadeece 35 haftadan sonra hurma yemek ve dualar okumak..her gun semmes sebile yesserah zikri cekmek ..bu zikri sancim basladiginda da cekti...hastaneye 3te gittim 6da dogum oldu ..kendim bile inanamiyorum bu kadar kolay dogum yapmama
(5,867 puan) tarafından
Bende hep bu kolay geçer inşallah dyorim kuramını hatim edecem bugün yarın bide Meryem suresi okuyun dyorlar syledigin ayeti kaydetim onuda gün içinde bol bol okuyacam cnm bildiğimiz hurma dimi sen kaçıncı hftada dogurdun hurma açılmayı kolay ypyor
(3,468 puan) tarafından
41ci haftada dogurdum canim..erken dogum olmadi ben de..evde 2 sat hastanede 3 sat .5 sat sanci cektim..ilk dogumumdu..hurmanin sayesinde
(5,867 puan) tarafından
Kendi sancinla.dimi cnm maşallah valaha
(3,468 puan) tarafından
Evet canim kendi sancimla..rabbim tüm kadinlara benim gibi doğum yapmayi nasip etsin
(5,867 puan) tarafından
Amin cnm başka  bildiğin ayetler süreler varmi
(3,468 puan) tarafından
İnsirah intikak bunlari cok okudum.. el musavvir ..er rakip..el mubdi. Gunde 99 defa hepsinden okursan bebeyinin yuzu huyu guzel olur inşallah
(5,867 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm inşallah herkesin benimde kolay geçer kendi sancimla olur suni çok zor inşallah suni sancı almam bütün dualari hep okuyorim kaydettim Allah razı olsun
0 oy
(188 puan) tarafından
Sürekli hareket hali artı yürüyüş merdiven indim cıktım bide çömelerek oturdum ayaklarım ağrıyana kadar dayadım sırtımı koltuğa. Dr squat önerdi ama tabi son zamanlar sandalyeye tutunarak eğil kalk yapabildim :) bide vajinaya yağ sürmemi söyledi dr yumuşataın açılma olsun  diye sancım geldikçe yürüdüm doğuma kadar hep ayakta ileri geri gittim. Sancım kaçıyodu hastahane de.  Düşükten verdiler  sancı  kesilmesin diye. Doğumda yönlendiriyorlar canım sancın en yüksek noktasında ıkınıyorsun bak onun bideosu var bağırmak ıkınmak aynı değil  ve nefes kontrolü ve onu evde kendini  hazırla çok işe yarıyor .

allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına al inşallah :) 
(5,867 puan) tarafından
Son haftalarda bu hareketleri yaptın demi
(188 puan) tarafından
Ay ben görene kadar ay olmuş . Durumunuz nedir acaba
(5,867 puan) tarafından
Dogurmadim daha vala:) bekliyorim
(188 puan) tarafından
Az kalmış ama postlarına baktım da hayırlısıyla bi avazda rabbim kolaylık sağlasın inşallah sen yap egzersizini  :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 57 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elanurtok (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 62 göst.
11 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mutluu annee (532 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
5 cevap 108 göst.
29 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1111 (285 puan) tarafından soruldu

403,435 soru

12,086,023 cevap

36,375 kullanıcı

...