+1 oy
789 göst.
Diğer kategorisinde (251 puan) tarafından

Hanımlar bir şey danışmak istiyorum bazı arkadaşlarımın evine ani bile gitmiş olsam her şeyi tertemiz sanki evde halılar basılmamıs dolaplar hiç iz kalmamış gibi bunun sırrı nedir ben de bir bebeğim var ancak detaylı da yapsam yetişemiyorum milletin de var çocuğu ama nasıl bu kadar tertemiz kalabiliyorlar o birkaç arkadaşım çok merak ediyorum acaba eşleri de yardım mı ediyor ben yetişemiyorum kendimi yetersiz hissediyorum :(

28 Cevaplar

+5 oy
(6,771 puan) tarafından
Dinlenme olmuyo canım çocuğu varsa ilgilenme olmuyo sürekli temizlik sürekli temizlik saatler geçiyor 
tarafından
Canım Konyalı kadınlarda şöyle bir şey var sabah erkenden kalkarlar temizliğini yemeğini yaparlar sonra valla bitirip geziyorlar :D çocuklarıyla falan fadim abla da Konyalı olduğundan böyle bir düzene sahip olabilir ben hiç beceremedim oğlum ne zaman kalkarsa kalkıyorum o yüzden benim de evim dağınık oluyor eşim izinli olduğu gün yapıyorum temizlik banyo tuvaleti de gece yıkarım evi de küçük süpürgeyle süpürüyorum işte gün içinde de bebe eşyanı çocuk ihmal ediliyor gergin temizlik her gün temizlik ama Konyalı kadınlar büyülü gibi valla sabah bütün işleri bitirirler :D
(4,694 puan) tarafından
İdilim beee valla tek kelime ile özetledin kuzum konyaliyiz bize iş dayanamz ki aha bak temizlik yaptım bgun şimdi kalaktim bide hamur yugurdum börek yapacm akşam sofrasına,:)))))
(6,771 puan) tarafından
Bolu luyum canım kızım sabahcı anaokuluna gidiyor 8 de bırakıyorum 12 de alıyorum o gelene kadar temizlik bitmiş yemek hazır olmuş oluyo öğleden sonra da onun yemeğini yediriyorum ve onunla etkinlik yapmaya çalışıyoruz yani bunun konya Ankara vs ile ilgisi yok kişinin kendisiyle ilgisi var bir gün her yeri silip süpürüyorum tuvalet banyo yıkıyorum bir gün sadece süpürme yapıyorum sadece cumartesi günü geç yapıyorum alt katımdaki okula giden 2 çocuk hafta sonu izinli çalışan olduğu için kızım okula gitmeden öncede öyleydi eğer temizlik yapacaksam yatmazdım yapardım onlar uyurken odaları hariç
tarafından
Ee tamam işte senin de düzenin varmış yorumunla şu an ki yorumun apayrı kız :D
(6,771 puan) tarafından
Çok temiz dedi ya işte benim ki o kadar değil çünkü parmak izi yerlerde oyuncak oluyo onu demek istedim :D
-Reklam-
+2 oy
(37 puan) tarafından
Evim genelde temiz olur .Çocuğum olduğu için haliyle oyuncak falan oluyor bu normal.Sabah kalkınca bı süpürge tutuyorum bir kaç güne bir yerleri siliyorum .Haftalık buzdolabı altı ,pencereler , görünmeyen yerleri temizliyorum .buz dolabını haftalık düzenliyorum ve siliyorum .Mutfak dolaplarının yüzeyini ve mutfağın yerini her mutfaktan çıkınca silip öyle yatıyorum .her gece tuvalet ve banyoyu temizliyorum zaten çok sık yaptığım için kirli olmuyor pek .bu şekilde genelde temiz oluyor evim .akşamları da koltuk örtüsü vs yıkıyorum sabahına seriyorum koltuklara .
(18,720 puan) tarafından
Çocuklar kaç yaşında dostum
(4,845 puan) tarafından
Bende böyleyim yazmayim dedim. Gün içinde wc girerken mutlaka yıkar çıkarım. Hergun yıkanmış olur. Akşam yemeği sonrası mutfak dolap yüzlerini silerim. Uyumadan evı toplarım. Bazen aksamustu evı süpürürüm yarına temiz olur. Aksamdan camasır aşar sabah yerleştiririm. Günlük rutin işlerimi aksatmam en önemlisi bu bence. 2 cocugum var. Hastaysam bile kalkar yaparım daralırım dagınık olunca. Hastalığımı unuturum hem:)
(5,882 puan) tarafından
Çok yoğun iş ypyn ben her akşam ortu yikamam iki üç hafta da bir ancak koltuk örtülerini bnyoyuda günlük yikamam ne yalan sylum hafta. Bir iki hftada bir klozet lavabo çamaşır suyu ile yıkarım üç günde süpürge atarım her akşam dezgah ve ocağımi temizler uyurum halim kalmıyor benimde
+1 oy
(1,433 puan) tarafından
Bende bekleyeyim
+1 oy
(6,283 puan) tarafından

Bnmde dağınık .kafaya takarsam kendime yapmış olurum . Bebek büyüyünce toplarım 

(6,283 puan) tarafından
Akşam 9da geliyor. Sabah 8de evden çıkıyor. Yüzünü göremiyoruz ki :D
(1,550 puan) tarafından
:( Olmadı bu işte, benimki kendi işi günde on kez eve gelir gider :D
(6,283 puan) tarafından
Hahahha olsun çocuğa da bakar işte:D
(4,768 puan) tarafından
Laf edecek kpca senınki gibi yerı gelınce yardım ederndır. Benımki elini bi işe sğrmez o yuzden laf da edemez mesela
(1,550 puan) tarafından
Vallahi kuzu şükür öyledir. Bende dağınık olsa kızıyorum vallahi o konuda çok hassasım oda dağınık ve kire gelemiyor.
0 oy
(2,474 puan) tarafından
Hergun süpürge açıyorum deli gibi bı kedim bir kızım var kedi genelde kendi odasında ama nasıl oluyor temizlenmek istiyor hergun milletin evi gerçekten nasıl düzenli kalıyor bilmiyorum 
0 oy
(4,694 puan) tarafından
Sürekli derler toparlarim hiç biseyin dagilmasina izin vermem ama yapım gereği boyleyim hasta bile olsa kalkar yaparım mesela bugün kaltim perdelerimi attım camlarimi sildim koltuklarimi yıkadım makina ile asla yerimde duramam elim hep evin üstüne olur bardak mesela su ictiysem yıkar hemen yerine koyarım 
(4,694 puan) tarafından
Küçük kızım mesela eline kraker bile versem altına örtü sermeden yemez aslinda eşim de çok kızıyor bana sen despotsun diye
(59 puan) tarafından
Koltuk yıkama makinası hangi markayı kullanıyorsunuz
(4,694 puan) tarafından
İhlas kuzum clenmax rose
(1,573 puan) tarafından
Kız inanırmısın bende öyleyim içime sinmiyor hasta bile olsam yatamıyorum içim rahat etmiyor sezaryen oldum annem bende kalıyordu sabah herkes uyurken kalktım mutfak toplamaya :) hastalanıyorum başkası olsa yatak döşek yatar benim için içimi yiyor yapmayınca iki çocugum var biri 7 aylık diğeri 12 yaş erkek e bide kocam var aşırı dagınıklar adamın dolabını her 4 5 günde bir mutlaka baştan sona katlarım tahammül edemiyorum dagınıklıga
(4,694 puan) tarafından
Yani bnce bu dediğim gibi kuzum yapı ile ilgili bir durum
0 oy
(1,819 puan) tarafından
Sürekli temizlendiği içindir bende daha önceden oyelydim suanki gebelikten hep yerde olduğum için detay detay temizliyemiyorum 
0 oy
(9,053 puan) tarafından
Evim öyle olunca hiç oturma olmuyor sürekli elim evin üstünde oluyor sjjs
0 oy
(95 puan) tarafından
Tüm gün çalışıyorum 2 çocugum var 11 ve 3 yaşlarında benim evde düzenlidir yapım gereği hep böyleydim zatn mesela pazar günü misafirim vardı gittiler gittikten hemen sonra önce odayı toparladım hemen odanın tozunu aldım geç saat olduğu için süpürge açmadım ertesi gün okula gelince robotu çalıştırdım bitti zatn öncesinde mutfagı halletmiştim bu yeni çıkan kullan at ıslak mendiller var ya onlar çok pratik mutfak dolabını nerdeyse her akşam yemekten sonra silerim  zatn bu saydıklarım 10dk bile sürmüyor kirlenmeden yapıldığı için 
0 oy
(516 puan) tarafından

Benim evimde öyle. Sürekli temizlerim, toz alırım 1 oğlum var odasına koyarım evin işini bitirip doyurup uyutur sonra kendi odasını temizler. Dinlenirim, uyandığı zaman da tekrardan doyurup dışarı çıkarırım enerjisini atsın diye akşamda eve gelince kendisi ile 1 saat ilgilenir eğitim kitapları oyuncakları önüne dizerim oynar. Bende o sırada yemek yaparım, ütü, vs vs. 

Bence tamamen bir disiplin içinde olmak böyle. Yapmayınca da rahatsız his ediyor insan ve buda kötü birşey aslında en güzeli. Olması gerektiği gibi, suçu kendinizde aramayın çünkü bu bir genetik yapı gibi birşeydir. Güzel olduğu kadar güzel olmadığı da bir gerçek. En güzeli akışına bırakmak. Şahsen en değiştirmek istediğim huydur düzenli olma huyu. Çünkü evin temiz de olsa ön numara iş yapsanda kimse gelip madalyon takmıyor. O yüzden sen bildiğin rutininden devam et:). Bazıları da sırf misafir geliyor diye 1 gün önceden dip bucak temizlik yapar beni temiz bilsinler diye. 

(3,268 puan) tarafından
Oğlun kaç yaşında eskiden bende aynı dediğin gibiydim kızım oğlan uykusunu bıraktı ve düzenim bozuldu çünkü sürekli ilgi istiyor bir şeyler yaparken beni çekiyor
(516 puan) tarafından
2.5 yaşında
0 oy
(12,149 puan) tarafından
Şoyle oluyo canim :) bende asla takmam amaan daginik napiyim kendimimi olduriyim diyorum saliyorum yani bendede 2 tane var. Kendime zaman ayiramam hic o zaman ve asiri yorulurum diyorum. Neyse persembe gunu misafirim geldi mesela carsambadan evi temizledim topladim. Ve o gunden beri bak 6 gun olmus. Hic dagilmasina izin vermedim. Aninda topladim. Bi yerde okumustum duzenli olmak istiyosan 5dakikada yapabilecegin isi sonraya birakmayacaksin diye. Oyle yapiyorum şuan. Ve şuna dikkat ettim salon mutfak toplu oldumu heryer toplu gibi gorunuyo. Mesela hergun silemiyorum ama napiyorum tezgahi hic daginik birakmiyorum. Kiz insanin kendi bile ici aciliyo yapasi geliyo. Ama salincada amaaan diyosun oylr kaliyo. Sabah kalkiyorum direk mutfak balkonunu silip kapisini aciyorum. Yatagimi topluyorum. Klozeti camasirsulayip yikiyorum hoop temiz :) supurgeyide gunde 2 kere falan aciyorum en az silmesemde. Silmeyide hoop birden yapmiyorum mesela mutfagimi sildim sabah kahvalti falan ediyoruz gun icinde salonu siliyorum mesela holle birlikte. Sonra 2 oda kaliyo. Çocuk odasi yatak odasi. Gercekten sonraya birakmayarak duzenli oluyo insan. Mesela ne yaoardim camasiri asardim kururdu onu ayardim yatagin ustunr yada kurutmalikta yaparim derdim e olurdu aksam amaan yoruldum dursun derdim bu sefet oyle surunurdum simdi kurutmadan ciktimi. Gecr bilr olsa yarim saat gec uyuyorum onlari katlayip yerlestiriyirum oyle yatiyorum birakmiyorum
(251 puan) tarafından
Maşallah size
(4,768 puan) tarafından
Hahabab bu tam ben bı sure sabahtan öğlene yemegımı temızlıgımı herseyımınyaoarıım duzen lı bısekıl. Sonra bı gun bı aksar ucununtutamam aman derm kımse görmuyo nolacak derım bıraz öyle gıder sorna bı sılkelenır kendıme gelırım duzene tekrar gırerım :D
0 oy
(16,880 puan) tarafından
Eşin yardımı ile alakası yok 

Misal benim eşim çok yardım eder ama ev yine bildiğiniz gibi. Onlarda devamlılık var her şeyi günü gününe yapıyorlar ben elimde sürekli bezle gezemem :) gerektiği kadar temizliyorum 
0 oy
(788 puan) tarafından
Ben dağınıklığa gelemiyorum.Bi odadan bı odaya gidince boş gitmem sürekli düzenlerim.Bulaşık asla kalmaz ki iyi de değil sabah kalktığımda tezgahın tertemiz olması lazım.Çöp evde bırakmam.Hergün makine yapılır dolap içleri boş zamanlarmda düzeltirim.Sezbelerimi bile yıkamadan dolaba koymam yıkar kurulanır kaplarda dolaba katılır.Zaten tek olurdum evde canım da sıkıldığı için müzik açıp en geç saat 2de temizliğim yemeğim hallolmuş olur.Her yemekten sonra da ocağı silerm.Ama çok detaylı temizlik haftada bir.Şimdi babamgildeyim annem de öyle, burda pek bişi yapamıyorum şuan gebelikten dolayı ilk üç ay dikkat ediyorum 
0 oy
(50,874 puan) tarafından
bende merak ediyorum ☺️
0 oy
(18,720 puan) tarafından
Ben de yetisemiyorum. Kendimi paralamak da istemiyorum doğrusu. 
0 oy
(14,355 puan) tarafından

2 çocuğum var güne sabah erken başlarım mutfak veya diğer odalar gece yatmadan toparlarım Çocuklwr uyuyunca camları aynaları vs silerim 

Çocuklar uyanıkken pek iş yapmam arada oğlumla yaparım kızım okuldayken 

Tuvalete girdiğim de hemen çamaşır döker silerim sürekli temizlendiği için uğraştırmıyor :)

Ama tabi eşim de yardımcı olur bazen çocukları çıkarır parka iş yaparım 

Çocuklarla saklambaç oynarken çamaşır varsa onlar saklanırken hemen toplarım onları ararken de yerine yerleştiririm :) veya hemen yere bir şey döküldüyse silerim yarın tüm evi silerim diyerek bırakmam :)

0 oy
(4,552 puan) tarafından
Benim evime  saat kaçta gelirsen gel her zaman temizdir  bebeğim de var
0 oy
(11,073 puan) tarafından
Dırdır eden bı eşin arkandan laf söyleyen kaynana kayın baba olunca kalıyor 

Sabah cocuklari bırakıyorum geliyorum sil süpür 

Çocuklar oyuncak dağıtıyor oynamadiklarini gördüğümde toplatiyorum yada kendi odalarina döküyorlar 
0 oy
(1,550 puan) tarafından

Bu anlattığın ben :D 2 çocuk var. Günde 5 hatta 6 kez mutfak dolap odadaki sehpa ev ekran silerim. Ayda bir halıları değiştir temizini sererim. Yazın sürekli halı yıkama faslım vardır. Sürekli koltuk örtüsü yıkarım. Ayna silerim yatak örtüsü jilet gibi olmalı. Takıntı hiçbir şey ***** olmayacak. Günde 3 4 kez viledayla ev silerim. Her gün banyo çamaşır suyu bazen 2 gün de 1 olur. Çamaşır kurur hemen katlar yerine koyarım. Bulaşık makine dolar hemen boşaltırım. Bu şekilde yani sürekli temiz tutmak gerekiyor. Oyuncak dağıtır çocuklar 10 dk oynarlar toplarım birkaç tane bırakırım onlarla oyalanırlar. 

0 oy
(12,670 puan) tarafından
Çalışıyorum çocuğum da var bak bugün 12.30 geldim öğlen yemeği yedi eşim gitti mutfağı bırakıp çıktık parka kızımla dönüşte marketten sebze aldım eve geldim önce dolma doldurdum saat 15 30 du bu arada geldiğimde. Onu ocağa koydum kızı yıkadım saçını kuruttum dolma o arada pişti ben mutfağı topladım makineye çamaşır atmıştım kızı duşa sokmadan onu kurutmaya attım. Kızıma meyve verip evi süpürdüm vileda attım toz aldım tuvaleti çamaşır suyu ile bir yıkadım. O ara eşim geldi. Cacık yapıp sofrayı kurdum sofrayı kurmadan çayı ocağa koydum yemek sonrası bir bardak çay alıp kızımla boyama yaptım. Şimdi o babası ile kitap okuyor ben uzanıyorum. Oyalanmak yerine işine bakınca her şey halloluyor. Çalışıyorum diye kızı da evi de mutfağı da ihmal etmemiş oluyorum 5 aylık hamileyim aynı zamanda. Halimden şikayet etmek bana göre değil. Rutin nimettir elhamdülillah diyip yola devam ediyoruz 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 254 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 555 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 459 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Buket masal (2,480 puan) tarafından soruldu
+2 oy
25 cevap 784 göst.
19 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde heygirls (700 puan) tarafından soruldu

404,870 soru

12,128,551 cevap

36,492 kullanıcı