0 oy
356 göst.
Diğer kategorisinde (13 puan) tarafından
Kizlar Instagram'da arıcıoglubutik diye bir sayfa vardı orda iPhone çekilişi vardı çekilişe katılmak için özelden katıldım yazmanız yeterli diyordu bende katıldım yazdım 3 gün sonra çekiliş sonuçlandı sayfa bana instadan mesaj attı çekilişi kazandınız vs diye çekiliş kodu verdi elektronikmagazam724 diye sayfdan çekilişi sorgulayın diye yazmışlar çekilişi sayfadan sorguladım iPhone 14 pro Max kazandınız canlı destekten bilgilerinizi iletin dediler bende ismimi soy ismimi ve numaramı Instagram kullanicimi gönderdim sonra instagrama baktigimda çekiliş yapan sayfa kapatılmıştı. Dolandırıcı olduğunu anladım Sorum o ki kizlar numaradan isim soy isimden birşey yaparlarmi icra vs falan 

9 Cevaplar

0 oy
(5,230 puan) tarafından
Kim kime bedava bir şey verir hele ki 70 bin TL değerinde telefon tv hep çıkıyor inanmayın diye bence en yakın karakola git anlat durumu bilgileri vermişsin kredi falan çekerler 
(13 puan) tarafından
TC siz kredi cekerlermi
(13 puan) tarafından
TC kart bilgisi adres falan vermedim
(5,230 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ama sen işini garantiye al telefon bankacılığı  kullanıyorsan telefondan uygulamaları sil
-Reklam-
0 oy
(565 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Bağlantıya tıkladığınızda bilgi girip onay verdiyseniz dikkatli olun. Bankacılık uygulamalarınızın şifrelerini değiştirmek lazım ama elinizdeki telefondan olmaz. Telefonu sıfırlamak mı lazım bilemiyorum virüs programı belki işe yarar. Kredi kartınız varsa yenileyin. Güvenlik adımlarını arttırın. İnternetinizi kapatmayın. Akbank mağdurları diyor ki hep telefonlarını kapatınca yapmışlar ne yaptılarsa. 
(13 puan) tarafından
Linke tıklama gibi birşey olmadı googleden sayfanın ismini yazdım girdim link vardı ama tiklamadim
(565 puan) tarafından
O girdiğin sayfada herhangi bir form doldurmadıysan bir şey olmaz inşallah. Ama yanıltmayayım şimdi seni. Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık yöntemi bulmasınlar. Her ihtimale karşı siber suçlar birimine başvur danış bence.
0 oy
(3,726 puan) tarafından
Bi bağlantıya falan tiklamadiysan sadece telefon numaranla pek bir şey yapamazlar
0 oy
(6,399 puan) tarafından
İsim numara sıkıntı degil ama linke tiklamissin o sorun cikartabilir
(13 puan) tarafından
Linke tiklamadim sitenin adını googleden yazdım öyle girdim
(13 puan) tarafından
Linke tiklamadim googleden sayfayı yazıp öyle girdim
0 oy
(21,301 puan) tarafından
Bedava peynir fare kapanında olur diye bir söz var çok severim. Kimse kimseye bedava bir şey vermez 
0 oy
(4,592 puan) tarafından
Hicbirsey olmasa bile data topluyorlar zaten yarin birgun seni rahatca arayip isim soyisim bilgilerinide vererek herhangi bir seyde dolandirmaya calisabilirler aman dikkat
0 oy
tarafından
Herhangi bir linke tiklamadiysan birşey olmaz ama sanırım tiklamis olabilirsiniz hani dedikleri sayfada çekiliş sonucu için tıklayın yazan yer var ya oraya tikladiysaniz telefona virüs atmış olabilirler inanın öyle dolandırıcılik yöntemler var ki dudak uçuklatir.  Sizin Instagram hesabınızı calabilirler, telefonda virüsü yolladılarsa ve kart bilgileri kayıtlı ise o yöntemle bir şey yapabilirler falan...  Siz garanti olsun diye telefona format atın Instagram kullanıcı adınızı değiştirin güçlü bir şifre koyun herhangi bir yerden mesaj gelirse irtibar etmeyin özellikle onay mesajlarına asla evet ya da onaylıyorum gibi cevap vermeyin sorun olmaz. 
tarafından
Bu arada dediğiniz sayfa kapatılmamış sizi engellemiş büyük ihtimalle. Oraya yorum falan yazmayın diyedir.  İleri zamanda Uzun bir süre değişik dolandırıcılar tarafından sık sık rahatsız edileceksiniz adınızı soyadınızı kullanarak arayacaklar çeşitli yerlerden.  O yüzden o telefonlara cevap vermeyin kapatın gitsin bir şey olmaz sadece rahatsız edilmiş olursunuz. Bundan sonrası da dikkat edin böyle her bedavaya her çekilişe atlamayın. aslında o sayfanin dolandırıcı sayfası olduğu o kadar açık ki öyle küçücük sayfa 20 tane telefonu bırak 2 tane kulaklık vermez
0 oy
(1,557 puan) tarafından
Şaşırıyorum hâlâ böyle seylere inanan var mı diye bakıyorum ki varmış.

Gerçekten oraya katıldım yazdınız diye 14 pro Max i verecekler mi sandınız aşırı şekilde şok geçirdim  size şu an da.. daha dikkatli olun bu devirde kimse kimseye bişey vermez her yer iPhone dolandırıcısi kaynarken hala inananlar var 
0 oy
(9,586 puan) tarafından
Eğer ki dolandırıcı ise sizin sadece bu bilgilerinize ihtiyacı varsa neden dolandırmasin olabilir geçmiş olsun 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 322 göst.
0 oy
4 cevap 409 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 2516 (1,893 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 795 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Asabii (764 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 299 göst.
5 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu