0 oy
650 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kızlar 4 buçuk yasındakı oğlumu artık yanımızdan ayırdım besıkte uyuyodu ve besık çok eskıydı yengem anneme vermıstı eskı bı besıktı ve çok fazla gıcırtı yapıyodu dıger 2 yasındakı oğlum uyanıyodu bu kez 

Bende aldım attım besıgı oglumada oturma odasını serdım ama yerı rahat yınede yanımızdan keşke ayırmasaydım dıyorum sızce hatamı ettım

Esımde diyor kısı gecırseydı barı dıyor çok pısmanım:'( çocuğa yatak alalım dedım alamam şuan dıyor

29 Cevaplar

+4 oy
(753 puan) tarafından
Niye pişman oluyorsunuz yatak odası anne babanın mahremi çocuğunuz artık bebeklik çağını geçmiş sizinle yatması hem mahremiyet açısından hemde onun uyku kalitesi açısından çok kötü ben 1 yaşındaki kızımı ayırdım artık odasında yatağında yatıyor 1.5 aydır bu ne hata ne kötü hissedecek birşey hatta mümkünse 2 yaşındaki çocuğunuzu da ayırın biran önce çocuklarda sizde rahatça uyuyun 
(753 puan) tarafından
Olsun yatak bu alınır sonrada sorun değil ister yer yatağı yapın ister koltuğu açın ama yanınızdan ayırın hem siz geceleri tedirgin olmadan uyuyun hem onlar sizin sesinizi duymasın insanız gece ister istemez uykumuzda konuşuyoruz dönüyoruz horluyoruz çocukların uyku kalitesi etkilenmesin
tarafından
Evet esım çok horluyor
(753 puan) tarafından
O yüzden kendinizi suçlamayın hiç benim eşimde çok konuşur uykusunda kızım babasına düşkün sesini duyunca hemen açılıyor uykusu odasını ayırdık zaten yan odamızda hemen 2-3 saate bir uyanan kızım artık saatlerce uyuyor kendi odasında çocuklarda çok rahatlıyor içiniz ferah olsun bu sizi kötü bir anne değil aksine iyi bir anne yapar çocuklar için uyku kalitesi çok önemli
(2,133 puan) tarafından
Evet bencede ben salona bile yatak yapardım olmasa kesin yanımızda olmalilar eşim yokken birlikte yatıyoruz ama varken siz benimle yatamazsiniz diyip odalarına yatırıyorum çünkü karı koca ilskisi çok önemli
tarafından
Saolun canım
-Reklam-
+2 oy
(15,277 puan) tarafından
Yani bu zamana kadar odanızda olmasi hata bence. Çoktan ayri odada yatirmaliydin. 
tarafından
İmkan olsa oda yapardım canm ama ne imkan var nede yer var
(15,277 puan) tarafından
Inşallah çok iyilerini yaparsın ama yatak alamazsan bile yer yatağı yap. Bizde yatak odasi olarak büyümedik, yün yorganın üstünde  yatardık sorun olmadı hiç. Bence küçüğün odasini bile ayır. Yan yana yatsınlar yer yatağında.
tarafından
Koltuk çok rahat canım bıde acılınca cıft kısılık yatak halıne gelıyor düşmez hıc
+2 oy
(1,752 puan) tarafından

Ya aslında en güzeli bir odası olsun odalarında yatsınlar ama ben halâ kızımla yatıyorum şu depremden sonra aşırı etkilendim inan dibimden ayırasım gelmiyor odası olmasına rağmen :( 

(711 puan) tarafından
Aynen bende öyle ya ona gidemezsem diye düşünüyorum Allah korusun
(1,752 puan) tarafından
Amin canım Rabbim bir daha yaşatmasın o günleri yaa :(
+1 oy
(28,780 puan) tarafından

Hata değil büyüdü artık yatmasida doğru olmaz sık sık kontrol edersin uygun zmanda da yatak alırsınız.

tarafından
Gece onla uyuyorum bende dıger koltukta ben yatıyorum
(28,780 puan) tarafından
Tek uyumaya alışması lazım bence
tarafından
Acaba usurmu altına yorgan serdım uzerınede yorgan serdım
(28,780 puan) tarafından
Altına döşek at
+1 oy
(12,046 puan) tarafından
Yatak alsan nereye koycaksin sizin odayami yine
tarafından
Yerımız de yok bı gün tadılat yapcaz o zaman yer acılcak ama ne zaman olur bılmıyorum
+1 oy
(50,771 puan) tarafından
6 yasinda kizim ilk kez dun gece ayri yatti cok oksurdugu icin yer yatağında yattim bu gece de uyudu yerde tele bakiyorum gidemedim odaya ☺️ bana daha zor geliyor
(1,380 puan) tarafından
Hemencecik geçer inşallah. İzi de kalmaz bugünlerin duygusal olarak.
(50,771 puan) tarafından
bebekkende uykuya dalsin yerine alirdim ezilmesin diye tırmanıp gelmeye baslayinca hic gitmedi ☺️ en son yatagi kaldirdim bu sefer bende bağımlı oldum sabah beste almis yastigini sarilma yastigini yorganini gelmiş o gelince uyku daha guzel oldu☺️
(50,771 puan) tarafından
amin insallah kim ister basinda beklemeyi ben uyudu deyip hic baska odaya gidemedim burda puan nasil arttı saniyosun beklerken vakit gecsin diye yazmaktan☺️
(1,380 puan) tarafından
Ay hakkaten puana bak ahahhaah şimdi gördüm :D
(50,771 puan) tarafından
basinda bekliyodum işte kivraninca aliyodum gazını cikarip gene yatiriyodum o gecti şükür sonra alerji kruplar basladi 6 yildir deliksiz uyudugum cok nadirdir
+1 oy
(72 puan) tarafından
Niye hata olsun canımm annesin sen vicdan yapmışsın ama bebiş de büyümüş artık ben kızımı 6 aylıkken yatağına alıştırdım çok iyi yapmışsın merak etme :) 
tarafından
İnşallah acaba usurmu altına üstüne yorgan serdım ama
+1 oy
(564 puan) tarafından
Bende kızımı koyuyorum geri geliyor iyi yapmışsın çok büyümüş artık yaza iki yatak alırsınız kardeşiyle uyur 
tarafından
Evet yazın alırız dedı esım
+1 oy
(141 puan) tarafından
Benim oglim uc yasinda girdiğinde odaya yer yatagi yapip yatirmayi dusunuyorm sık sık gider bakarım anne baba mahremiyet icin cok onemli sizim ki dört yaşında diyorsunuz algilari hersey farkinda olucak yastalar kari koca arasindaki mahremiyet cok onemli birseydir oyuzdn en iyisini yapmissiniz diger cocugunuzu oraya koyabilirsiniz gece kalkmiyorsa tek kalmamis olur cocugunuz vicdan azabi cekmemis olursunuz 
tarafından
Küçük olan gecelerı kalkıyor
+1 oy
(2,764 puan) tarafından
Geç bile kalmışın canım hatta 2 yaşındakinide yanına alıştır hem yalnız hiisetmez kendini 
tarafından
Çok kavga edıyolar canm ıkısını bır odada bırakmaya korkuyorum
+1 oy
(1,016 puan) tarafından
4 buçuk yaşında artık kocaman adam olmuş annesi. Sizden ayrı yatması onun psikolojisi açısından da doğru bir karar olmuş 
tarafından
İnşallah ama bazen üzülüyor sankı oda
(1,016 puan) tarafından
Çok özlerse gelip sarılıp yatsın ama artık ayrı yatmali
+1 oy
(448 puan) tarafından
Bizde yatak aldık odasını yaptık ama çok zorlanıyoruz doğum yapacam gece sürekli odasına gitmek zorundayım oda sürekli vicdanımızla oynayıp duruyor eşimde bende aşırı zorlanıyoruz oda ama alıscaz illaki
tarafından
Anaokuluna baslayıncada vıcdan yapıyodum hep
(448 puan) tarafından
Evet öyle ama alısırız herhalde
+1 oy
(673 puan) tarafından
Simdi duygusal yönden bakarsak benim de kızım hemen dibimde beşikte uyuyor 30 aylık  oğlum  ortamızda uyuyor yatak odam çok geniş ikisine yer yatağı yaptım uyudular da ama ben kıyamadım yerlerine aldım tekrar 

Mahrem olarak da bakarsak artık zamanı gelmiş büyümüşte 

Ama bilemedim ya ben :)
+1 oy
tarafından
Çocuk ergenliğine girince mi ayıracaktın canım ? Çok bile geç kalmışsın
+1 oy
(13,522 puan) tarafından

Anne yüreği <3

Geç kalmişsınız bile emin olun doğru yapmışsınız 

Benim kız 28 aylık 1 yaşında ayırdım oğlum 9 aylık baştan beri odasında uyuyor ikisiyle de yatmıyorum ihtiyaçlarını görüp yatırıp çıkıyorum 

+1 oy
(2,514 puan) tarafından
2 yaşında ayırdım odası yok salonda uyuyor. Babası gece vardiyasına gidince de benimle yatıyor.
+1 oy
(556 puan) tarafından
Canım bende hep ikinci hamileliğimin öncesinde de 1 yaşından sonra ayırmak istiyordum şuan 16 aylık bebeğim yanımızda yatıyor ama birkaç aya bende ayırmayı düşünüyorum hem ikinci bebek gelecek uykusu felan bölünmesin istiyorum odası da 5 6 adım uzaklıkta zaten
(753 puan) tarafından
Bende 2. Bebeğime hamileyim çocuk doktorumuz tavsiye etti odasını ayırmasını işinize karışmak istemem ama doğumdan en az 3 ay önce ayırman lazım dedi doktoru yeni bebek eve geldiğinde annem beni yanından ayırdı diye düşünür kardeşine alışması zorlaşır oda ayırımını onunla bağdaştırmasın dedi yine en iyisini siz bilirsiniz ama doğum yakınsa biran önce ayırın bence :)
(556 puan) tarafından
Doğumum Mart sonu gibi olacak Allah izin verirse. Odasına uygun yatak arıyorum aldığım zaman hemen ayırmayı düşünüyorum. Yorumun için teşekkür ederim
+1 oy
tarafından
Keşke bnde  yapabiksem kıyamıyorum bmm oğlumda 4 yaşında yatağımın yNind kardesiyke yer yatağında uyuo sabah kalktığımda ikisi kucağımda oluo
+1 oy
(477 puan) tarafından
Herkesin yatağı yol ki niye üzülüyorsunuz siz zannediyorsunuz her anne çocuk odası mı alıyor çocuk alışması lazım bende yerde süngerin üzerinde uyutuyorum bizde öyle büyüdük ne olacak yeri rahat yumuşacık ayrıca ben beşiği 1 yaşından sonra attım dışarı artık beşiklik değiller ki güzel rahat yatak serdim çocuğun ayrı yatmaya alışması lazım benimde 3.5 hamileyim bebek doğmadan farklı odaya bırakacağım kötü anne diye bir şey yok her anne iyidir imkanlar ne yetiyorsa onu yaparıZ benim çocuklarımın da dolabı da yok yatağıda kötü anne mi oluyoruz 
+1 oy
tarafından
Oğlum 1 yaşındayken odasına ayırdım kızımı da 1-2 yaşında ayıracağım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 310 göst.
0 oy
9 cevap 546 göst.
29 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Pink26 (352 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 141 göst.
0 oy