+1 oy
419 göst.
Diğer kategorisinde (252 puan) tarafından
Ameliyat öncesi banamı sorucaklar nasıl anestezi olacagımı ben genel anestezi istiyorum spinal istemiyorum 

Siz tmaamen mi bayılttırdınız yoksa belden altınımı bana fikir verebilirmisiniz hangi si iyi olur

37 Cevaplar

+1 oy
(12,145 puan) tarafından
Ben spinal oldum ikisindede oyle istedim. Ama zaten genelde spinal yapiyolar artik. Sen genel istiyosan son gorusmede doktoruna belirt genel istedigini
tarafından
Canım uzun ve detaylı anlattığın için çok teşekkür ederim ❤️ o zaman bende spinal anestezi ile doğum yapayım, çok çabuk ikna oldum :D sezaryene de çok çabuk ikna olmuştum buradaki yorumları görüp
(12,145 puan) tarafından
Normali denemek çok isterdim ama imkanin varsa ve doktorun oneriyosa bence dene :) benimki 4250 ve çatin musait degil çok kesin dikisin olur dedigi icin spinal oldum. Ama annem dediki iyiki sezeryan oldun masallah bak hemen ayaga kalktin :)
tarafından
Aslında bu şekilde dile getirilmesi ne kadar doğru olabilir bilmem ama benim sezaryen olmak istememin sebebi alt kısım çok genişliyormuş yorumların tümünü okumuştum ve böyle birşeyin başıma gelmesini istemem açıkçası ondan dolayı sezaryen olmaya karar verdim
(358 puan) tarafından
2 tane sezeryan oldum özelde sen şunu istiyorum desen de doktorun senin sağlığın için hangisi uygunsa onu yapıyor ilkinde bende korkarım genel istiyorum dedim ama kalp hastası olduğum için doktorum genel anesteziyi kesinlikle kabul etmedi riske atamam dedi hiç acı bastırma hissetmedim 2 ebe 1 kadın doğum doktoru 2 anestezi doktoru 1 de kardiyoloji doktoru girdi doğumuma sohbet muhabbet fotoğraf video derken çok güzel bir doğum geçirdim 2. Sezeryanımı 1 ay önce oldum önceden tecrübeli olduğum için hiç korkmuyordum artık ama bunda tüplerimi de bağlatmak istedim yine aynı ekiple girdim doğuma çok güzel gidiyordu bebeği aldılar yine fotoğraf video çekildi tüpleri bağlamaya geçtiler nabız düşmüş tansiyonum 24 e fırlamış kalp ritmim bozulmuş uyuttular yani diyeceğim o an senin sağlığın açısından hangi anestezi uygunsa onu yapıyorlar sırf korku yüzden bile tansiyonu fırlayıp uyutulanlar var iyi bir ekibe denk gelirsen korku falan kalmıyor iyi düşün iyi olsun inşallah
tarafından
Allah bin kere razı olsun inşallah canım ❤️ doktorumu buldum çok şükür çok memnunum  onunla ilerliyorum şuan için bakalım hakkımızda hayırlısı olsun
-Reklam-
+1 oy
(8,427 puan) tarafından
Bana genel yaptılar benim sorunlarım vardı acil şekilde sezaryana alındım
(252 puan) tarafından
Anladım canım
(8,427 puan) tarafından
Genel de sadece ben cok şiştim suratım kötüydü oğlum bile tanımadı beni üzülmüştüm baya bi
+1 oy
(599 puan) tarafından
Benimde panik atağım var sordular özel hastneydi genel anestezi istedim devlette tercih yapabilme şansı varmı bilmiyorum 
(252 puan) tarafından
Off cok korkuyorum
(599 puan) tarafından
Korkma Allah yardım ediyor kaç haftalıksin?
(252 puan) tarafından
37 haftalık
(599 puan) tarafından
Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah bende 30 haftalığım biran önce hayırlısıyla doğsun kucağıma alıp onun kokusunu içime çekeyim istiyorum ağrı falan kalmıyor :)
(1,117 puan) tarafından
Korkma eğer sezeryansa hiç korkma ben sezeryan olacağım için hamileikde hic bu korkuyu takamdim zaten mide yanmam hamileigim kötü geçti bunla da kafamı ağırtmadim rahat gecti ilk çıkış anı çok ağrı oluyor oda sakinleşti ağırı kesiciler seronalrla geçiyor rabbim kolaylik versin cnm sağlıkla kucağına alırsın inşallah benimde ilkti ☺️
+1 oy
(4,688 puan) tarafından
Ben de genel istedim ona biz karar veririz dediler iki dakikada belimden iğneyi yapıp yatırdılar beni başlıyoruz dediler ben kafayı kaldırdım ben daha bayilmadim dedim hepsi gülmüştü ameliyathanedekilerin korkama diri diri kesmeyiz diye sonuç spinal oldum
(252 puan) tarafından
Genel iyi diyolar kafamı karıstırdılar
(1,551 puan) tarafından
Kız güldürdün ha :D
+1 oy
(766 puan) tarafından
Özel sana sorar devlet kendi karar veriyor 
(252 puan) tarafından
Hangisini söyledem bilemedim ya:/
(1,117 puan) tarafından
Bence benim gibi karsizsın sende  direk genel derim banda hemşire sordu ben sadce bebeği görme nasıl olur falan sordum çok karsizdim bide ilkti  nasıl olur falan eşimde tamamiyle bana bırakmıştı nasıl rahat edeceksen hemişre bana ikisinde aynı şey sipinal bebeğini görmek istersen yaparız ama Dr anladı gerginim bide sonta takıldı rahat değildim bı baktım bitmiş herşey bayılmışım amlyat bitmiş  sizin ozelmi olcak
+1 oy
(2,746 puan) tarafından
Hiç sormadılar direkt spinali dayadılar baktılar ben fenalaşıyorum üzerine bir de baydılar. Uyandırırlarken iyi bi sövmüşğm narkoz etkisi ile :D
(252 puan) tarafından
Ayyy bende konusurum sersemken diye korkuyorum
(2,746 puan) tarafından
Ben baya kaymışım ne diyorsun anlamadım dediler bana göxüm kapalıydı siz beni duyuyor musunuz dedim evet dediler gözümü açamadan yok olmak istedim :D
+1 oy
(428 puan) tarafından
dogumdan onceki imzalayacagin evrakta yazar o
(252 puan) tarafından
Beni anestezi testine sokucaklarmıs
+1 oy
(71 puan) tarafından
Devlet hastanesi isteğe bağlı yapmıyor. Özel de kendiniz tercih belirtebilirsiniz sonuçta para veriyorsunuz. Ben ilkini özelde oldum genel istedim ama 2. De devlet kabul etmedi spinal yaptı 
(252 puan) tarafından
Benide bu hafta anestezi testine sokucaklar
+1 oy
(2,848 puan) tarafından
İlk sezeryanda sordular. Belden uyuşma istiyorum dedim 2. De de sordular ilkini nasıl oldun bende söyledim dediler tamam bunu da aynı yapacağız korkulacak birşey yok iğneyi belden yapıyorlar.yavasyavas uyuşma ayaklara gidiyor..sonradan sadece bel ağrısı baş ağrısı yapiyor
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Sezeryandan önce bunu anestezi uzmanıyla birlikte konuşuyorsunuz ben sipinal oldum valla gayette memnundum hiç sorun yaşamadım... 
0 oy
(3,134 puan) tarafından

Beni belden uyuşturdular sonra başladılar tabi ben hissettim ve panik atak geçirdim "beni bayıltın" diye ağladım resmen sonra uyuttular beni komple 

0 oy
(1,117 puan) tarafından
Ben genel istiyordum korkularim vardı ama sipinal 'de istiyordum ilk bebeğimi görmek için bana hemşire sordu karsız kaldım neyse dedi doktorum gelsin yine konuşuruz sonra sonta taktılar rahat edemedim amleythaneye girdim doktorym daha bayilmadinmi dedi bide analdi rahta değilim sontayla o arda olanlar olmuş genel oldum çokta rahatı tavsiye ederim eğer bebeğiniz görmek istersen bilmemde ama genel bence rahat 
0 oy
(23 puan) tarafından
Vala canım ilk doğum çok zor gerçekten Rabbim yardımcın olsun ama cesaretli ol korkma bebeğini göreceksin kucağına alıcaksın İnanki ağrıların azda olsa diniyor 
0 oy
(1,755 puan) tarafından

Bana sormadan ben spinal istediğimi söyledim öylede oldu :)

0 oy
(665 puan) tarafından

Benim doktor dedi beni sakinleştircekmiş ben baymalı istiyorum ama norkoz bebeğe anneye zarar diyorlar ocağa ne kaldı benimde :) 

0 oy
(172 puan) tarafından
Bana sormadılar tam istedim oralı olmadılar . Ama korkulacak bir şey yok yani biraz urkuyor insan tabi
0 oy
(50 puan) tarafından
Artık zorunlu bir durum olmadıkça genel anestezi yasak canım 2 doğum yaptım ikisi de spinal oldu 34+6 hamileyim yine öyle olucak. 

Bilmiyorum ilk dogumun galiba endiseleniyosun koekuyosun büyük ihtimal ama asla hissetmiyosun hiç korkma bebeğini de hemen görüyorsun bu çok güzel bişey. En önemlisi de genel anesteziden uyanmak da sıkıntı kendine gelmen kötü bir süreç oluyo onu yasamiyosun 
0 oy
(5,114 puan) tarafından
Ben genel aldım benim panik atagim var en ufacik birseyde bile sakin kalamiyorum doktorum bu huyumu bildigi icin genel yaptı
0 oy
(2,405 puan) tarafından
İlk doğum genel anestezi ikinci spinal oldu iyikide spinal olmuşum doğumdan üç saat sonra ayaklandım yürüdüm bebeğime eve gelince kendim baktım yanımda birisine ihtiyaç duymadım bana hiç yan etki yapmadı genel anestezi ile olunca çok zor kendıme gelmiştim ağrım fazlaydı ama en güzeli bebeğinin doğum anına şahit oluyorsun bu duygu anlatılamaz  Rabbim senide bebeğine sağlıcakla kavuştursun 
0 oy
(2,405 puan) tarafından
Spinalde belin üç yerinden iğne vuruyorlar sakat kalma diye bir şey yok iki saat olmadan tekrar hissediyorsun epidural vardı önceden onda ilaç dozu daha fazla ve farkı yere yapılıyordu ve imza falan alınıyordu önceden şimdi kalktı spinal olarak deri altına uygulama yapılıyor benim ağrı eşiğim çok az hemen canım yanar iğne bile zor olurum sen hiç korkma doktoruna güven

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 276 göst.
11 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianne_tugce (1,463 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
0 oy
42 cevap 439 göst.
18 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+12 oy
23 cevap 681 göst.
29 Eylül 2022 Aile kategorisinde Birdilektut (1,299 puan) tarafından soruldu

404,751 soru

12,124,453 cevap

36,483 kullanıcı

...