0 oy
254 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gebelik öncesi ara ara folbiol kullanıyorduk eşimle beraber gebeliği öğrenir öğrenmez bıraktım 5. Haftada öğrendim bir zararı olur mu 

12 Cevaplar

+1 oy
(2,932 puan) tarafından
Neden bıraktın ilk 3 ay devam etmen lazım. 
tarafından
Demek istediğimi yanliş anladınız folbiol aşırı yüksek ve otizim riski yapıyor ya ben ilk onu kullanmıştım gebeliği bilmeden ama keseyi görür görmez onu bırakıp 400mcg olan elenatele geçtim o kullandığım süre zarfında bir zararı olmuşmudur diye korktum
(2,932 puan) tarafından
Böyle açıkla istersen sorunun içinde çünkü herkes benim gibi anlar. Bir sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum.
tarafından
Tamam sonuçta keseyi görür görmez bıraktım kalp atışı bile yoktu 400mcgye geçmiştim hemen
-Reklam-
+1 oy
(5,965 puan) tarafından
Yanlış duymuş olabilir misin normalde ilk üç ay ve sonrası 3 ay içilmesi lazm  
tarafından
Beni yanlış anladınız ben diyorum ki folbiol çok yüksek diye dedim ilk onu kullandım ama keseyi görür görmez onu bıraktım elenatel 1 e geçtim onun bir zararı olmuşmudur dedim
+1 oy
(6,917 puan) tarafından
Gebelik öncesi ne için kullandınız

Ben 3 gebelikte de kullandım ni sıkıntı olmadı çok şükür
tarafından
Yumurta kalitesini ve sperm kalitesini arttırmak için
tarafından
Ama keseyi görür görmez daha düşük dozlu olan folik asite geçtim gebeliği ögrenince 5 haftalıktı zaten
(6,917 puan) tarafından
Doktor gerekeni yapmıştır zaten canım sen kafana takma
tarafından
Bişey olmaz demişti ilk gittiğim buna demeyi unuttum ama
+1 oy
(310 puan) tarafından
Gebelikte folik asit kullanımının otizme sebep olduğu henüz kanitlanabilmiş bir şey değil. Aslında bir rivayet. Ama Folbiol'ün içerdiği folik asit miktarı da biraz fazla. Ben de hamilelikten önceki 3 ay ve hamileliğimin ilk 2 buçuk ayında kullandım. Sonra doktorum folik asit de içeren bir multivitamin önerdi. ReGenesis idi galiba adı. Daha düşük folik asit ile birlikte magnezyum, çinko, demir gibi mineralleri de içeriyor. 
(310 puan) tarafından
Zannetmiyorum çünkü dediğim gibi fazla folik asitin otizme sebep olduğu gibi bir şey ispatlanmış değil. Oğlum da şu an 15 aylık, çok şükür bir sıkıntısı da yok. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
tarafından
2.5 ay kendin mi kullandın onu yoksa doktormu onu vermişti ben 5. Haftada ögrendim hemen bıraktım elenatele geçtim
(310 puan) tarafından
Aile hekimi folbiol vermişti kadın doğum doktorum sorana kadar onu kullandım. Sonra değiştirdim
tarafından
Teşekkür ederim
(310 puan) tarafından
Rica ederim
+1 oy
(128 puan) tarafından
Evet bende o marka hakkında güzel seyler duymadım yüksek folik asit varmış . Folidoce mi ne var tam bilemedim adını onu kullanıyorum 
tarafından
Ben şuan elenatele geçtim 5 haftalık süreçte zararı olmuşmudur diye korktum bende içeriği fazla olduğu için keseyi görünce hemen değiştirdim onu
(128 puan) tarafından
Süre kiza olmamistir sanmıyorum. Daha bebek gelişmeye yeni başlamış . Elenatel içeriği nasıl peki onu duymadim
tarafından
Folik asit içeren multivitamin aşama aşama 12. Haftaya kadar 1 12. Haftadan sonra elenatel 2 ye geçirdi 2.sinde balıkyağı falan var
(128 puan) tarafından
Teşekkür ederim
+1 oy
(1,468 puan) tarafından
Bizim Dr onu onermedi canım içeriğinden dolayı dedi sende sorarsın başka kullanırsın olmazsa
tarafından
Benim demek istediğim ben keseyi görür görmez onu değiştirdim fakat 5 haftalık süreçte zararı olmuşmudur diye korktum
(1,468 puan) tarafından
Yok canım olmaz kısa süre
tarafından
Teşekkür ederim inşallah
+1 oy
(143 puan) tarafından
Bende bu ilacı kullanıyorum şuan 5 haftalığım sağlık ocağındaki doktor yazdı hatta bana gaz yaptı sıkıntı oldu ben ilaçtan sandm acile gittim acildede yut bırakma dedi doktor şimdi bu yazıyı okuyunca korktum 
(1,742 puan) tarafından
Folbiol kullanma kadın doğuma git değiştirsin ya da eczaneden folidoce al ama reçeteli değil bu
tarafından
Evet yada elenatel 1 ocean mumy al kullanma onu bir çok var bu dediklerim ise multivitamin içinde hepsi var
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Bir sorun olmaz inşallah korkma ben de ilk gebeligimde 3 ay onu kullanmistim, sonradan öğrendim dozun yüksek olduğunu çok şükür ki birsey olmadi. Bu kez folidoce kullandim, şimdi de demir d vitamini ve elenatal 2 kullanıyorum 
tarafından
Çok şükür bende aynı şekilde ara ara içiyordum gebeliği ögrenmeden sonra öğrenir öğrenmez elenatele geçtim şuan 2 deyim ve d vitamini ama demir kullanmıyorum
0 oy
(4,882 puan) tarafından
Folbiol doz olarak yüksek, devlet doktorları devlet karşıladığı için onu veriyor ve kullanan çok kişi var bende aradım bana doktor yazmadı sadece adı verdi ücret istediler 300 TL gibi bi fiyatı vardı bende devlet ilacına o kadar vermektense başka bi folik asit kullanırım dedim düşük dozlu aldım. Ama çoğu gebe onu kullanıyor.
tarafından
Devletin karşıladığı varmı ben elenatel kullanıyorum
(4,882 puan) tarafından
Folbiolü devlet karşılıyor sadece oda yüksek. Gerisini karşılamıyor.
tarafından
Çogu gebe folbiol mu kullanıyor onu anlamadım
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Ben folbiol kullandım şükür bişe olmadı öyle bişey olsa doktorların yazacağını sanmıyorum 
tarafından
Öyle ama dozu çok yüksek ben onun için çok korktum
0 oy
tarafından
Günlerdir kafamda olan şeyi sormuşsunuz.Herkes ilk üç ay kullanman gerekiyor dediği için 3. Haftadan itibaren doktorun da yazdığı folbiolu kullanmaya başladım.Başkada içtiğim bişi yok ama karaciğer enzimlerim çok arttı.Artık karaciğerim ağrıyodu resmen.Araştırdım folik asit arttırabiliyomuş.Ataştırırken folik asit kullanımının zararlarını okudumm.Korktum bu sefer bı hafta yakın içmiyorum.Karaciğerimdeki ağrı da azaldı.Haftaya salı randevum var o zaman tahlil vericem bakalım değerlerim düştü mü.Ama folik asit içmeyi düşünmüyorum.
tarafından
Kaç haftasın ben elenatel kullanıyorum şuan sanada onu tavsiye ederim
tarafından
Şuan 9+2yim
tarafından
12 hafta 1 sonra 2
tarafından
Anlamadım dediğinizi
tarafından
İlk 12 hafta önemli folikasit elenatel kullanabilirsin doktorla görüşüp 12 hafta 1. İlacı sonrasında elenatel 2 veriyorlar
0 oy
(765 puan) tarafından
Folik asit vücutta depolanmıyor canım fazlası vücudun kullanmadığı idrarla atılıyor. 
tarafından
Sen ne kadar kullandın ki
tarafından
Bi aydan fazla kullandım
tarafından
Kaç haftalıksın
tarafından
Üstte yazdığım gibi 9+2yim
tarafından
Kız ayrı ayrı yerlere yazmışsın farklı birisin sandım

İlgili sorular

0 oy