+1 oy
491 göst.
Diğer kategorisinde (844 puan) tarafından
7 ay önce canım annem sağlıklı iken 55 yaşında kalp krizi geçirip vefat etti. Yaşadığım şoku acıyı tarif edemem. Annemden 2 ay sonra kardeşim boşandı. Şimdi babam yalnız yapamıyorum evlenecem diyo. Eskisi gibi gelip gidersiniz diyo. Ona kızmıyorum babam da 55 yaşında ama içimdeki duygunun tarifi yok boğuluyorum. çileyi annem çekti sefayı başkası sürecek

20 Cevaplar

0 oy
(1,637 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Disardaki kadınlarsanirim siraya girmiş. Birinin eşi ölsede gidip adamla evlensek diye. Ne çabuk buluyor adamlar. Kadınlar ne çabuk kabul ediyor. Anlamıyorum. 7 ay da kimse kusura bakmasın ama cookk kısa bir süre. Zaten zaman hızlı geçiyor. Yıllar geçer üzerinden artık acı hafifler o zaman evlatlar bile baba ömür boyu yalnızlık olmaz. Bu konuda evlilik dusunursen seni destekleriz der. Yorumlarda saha 40i yeni çıkınca evlenen var denilmiş. Çok üzücü coook.
-Reklam-
+5 oy
(639 puan) tarafından
7 ayda ne ara unutmuş eşini de evlenme kararı almış gerçekten erkeklerin bu hızı beni benden alıyor yaşlısından gencine kadın bir ömür vermiş evlatlar vermiş bir eve süpürge tutmak kendine karnını doyuracak kadar yemek yapmak çok mu zor sanki yıllar geçse anlarım ama kusura bakmayın kendi babam böyle bişey yapsa gerçekten sizin kadar sakin kalamazdım sanırım Allah içinize ferahlık versin çok zor 
(1,134 puan) tarafından
Amin inşallah, mermahetliler çalsın kapınızı. Annenize de Allah gani gani rahmetinden eylesin
(387 puan) tarafından
Benim babamda 2 ay sonra bulmuştu kıyameti kopardık daha annemin acısı soğumadı vazgeçirdik
(1,517 puan) tarafından
Eşimin bir akrabası daha taziye yerdeyken evlenmekten bahsetmişti zaten 40i çıkınca da evlendi hemen, 50 60 civari yaşı. Yalnızlık zordur ona da bir ses bir nefes olur çok zor bir durum sizin için ama hepiniz evlerinize çekilince yalnız kalan o oluyor onu da düşünmek gerekir rabbim yardımcınız olsun
(387 puan) tarafından
Biizmki 4 yıl sonra evlendi alıştık artık acımız aynı ama kadının suçu yok
(844 puan) tarafından
Haklisiniz gelecek olanın sucu yok. Babam iyi olsun benimde bir beklentim yok
+2 oy
(603 puan) tarafından
 Ne diyelim ki çok üzücü ..
+2 oy
(9,217 puan) tarafından
E ama bu hep böyle kadınlar erkeklerinin en zor günlerini kahirlarini yokluklarini aile sorunları vs vs katlanirlar kadincagizlar bu yüzden erkendende ölürler erkekler 40 ı daha dolmadan evlenirler 7 ay çok bile beklemis baban. 7 ay uzun bir süre demiyorum ama onlar uzun süre demek.. 

Acınıda anlıyorum insanın zoruna gidiyo biri emek verip ömrünü veriyo diğeri hop gelip konuyop sefa sürmesi gerçekten insan hazmedemiyo. Ama yapacak bir şey yok mani olma bence ne hali varsa görsün 
(844 puan) tarafından
Annem öldüğü gün ne olacak evlenirsin diyenleri duydum. Rabbim aynı acıyı tattrmadn anlamazlar
(9,217 puan) tarafından
Ne biçim insanlar ya ne demek ne olacak evlenirsin. Sanki evin kedisi mi öldü ya insanın kedisi ölüyo günlerce aylarca yasini tutuyolar kaç yıllık hayat arkadaşı sen gene durmussun ben olsam kovardim onlari
+1 oy
(28,732 puan) tarafından

Yedi ay çok kısa bir süre baban bayağı acaleci hakkında hayırlısı olsun 

(844 puan) tarafından
Normal süresi ne kadar oluyor ki
(3,010 puan) tarafından
Bizim ki 4 ay sonra buldu ki 4 ay içinde kaç kişiyle konuştu
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Başkası neden sefa sürsün. Baban da insan, kimin için ne hayırlıdır bilemeyiz. Eşime her zaman vasiyet ederim, vakitsiz ölürsem evladımızı asla üzmeyecek, aklına yatan biriyle evlen lütfen yalnız ölme diye. 
(844 puan) tarafından
Evlenmesine gönlüm var ama annemin yerine birini koymak kolay değil başına gelmeyen anlamaz
(1,134 puan) tarafından
Yerine koymayacaksın öyle düşün, annen annendi, diğer hanımefendi babanın hayat arkadaşı olacak. Başka hiçbir organik bağınız yok. Yerine koyulmaz asla. Gelen de başkasının yerine koyulmak için gelmez zaten.
0 oy
(16,545 puan) tarafından

Rabbım rahmet eylesin:( Sanada bol sabır versin 

Babanın evlenme isteği kendine bakamamasj mi canm çoğu erkek  bu yüzden evlenmek istiyor 
(844 puan) tarafından
Yalnızlık zormuş sıkılıyormuş falan filan
(16,545 puan) tarafından
Ama bu devirde hele ki bu yaşta evlenilecek birini bulmak cok zor iyice araştırması lazm
0 oy
(12,890 puan) tarafından
Basın sagolsun canım rabbim cennetinde kavuştursun.

Seni az çok anlayabiliyorum geçen sene biz de k.validemi kaybettik k.peder evlencem demiyor şuan ama evlenecek gibi görünüyor kaynanam cefa çekti gelecek olan sefa sürecek dediğin gibi 
0 oy
(896 puan) tarafından
Annene Allah rahmet etsin. Babana da kalbi iyi, güzel bir hanım eş kılsın. Yoksa üveylik zor. Hiç beklemediğin bı anda başına bir sürü çoraplar örebiliyorlar.
0 oy
(1,709 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin baban çok kalmış bile yanlış anlama bazıları 40 çıkmasını beklemiyor benm babam olsa diğer ay birini getirir öyle biri sen annem çekti sefasını başkası görecek diyince çok üzüldüm benm annemde çok çekti bazen bende düşünürüm öyle birşey olsa ne yaparım diye Allah göstermesin ama böyle erkekler var malesef
0 oy
(3,010 puan) tarafından
Sen benim yılardır ortada olmayan kardeşim olmalısın şuan anlattıklarını yaşıyorum abim 2023 de boşandı 2024 12 ocakta annem ani kalp krizinden öldü ve annem öleli 4 ay sonra bir tane 4 çocuklu  kadın buldu annem hayatında altını kuyumcu vitrininde olarak bilirdi şimdiki pırlanta baget alyans kolye künye 80 gram bilerzik aldı görüşmüyoruz eskisi gibi gidilmiyor bacım el kadını var babanda olsa olmuyo arayıp konuşmaya bile cesaret edemiyorsun çekiniyo insan başın sağ olsun bu arada canım 
(844 puan) tarafından
Aynı annem de öyleydi ölürken üstünden ne yüzük ne küpe aldık saçlarındaki toka hatıra kaldı. Beni sen anlarsın çok zor. Babamdan bekledik ki zaten acımz büyük kardeşim boşandı bi dur demi malesef baban da olsa herkes kendi için yaşıyor
(3,010 puan) tarafından
Tabi canım önce çocuklarını evlendirseler sonra tek kalınca evlensinler ama yok bacım
0 oy
(16,135 puan) tarafından
Benim aklımda kalbimde anlamıyor bunu benzer bir şeyi biz akrabadan yaşadık aynı şekilde kalp krizi ile kaybettik biz daha bunu kabullenemeden enişte evlendi hem de karısının güç bela yaktığı soba yerine eve yeni hanımı rahat etsin diye doğalgaz çektirdi. Yalnızlık Allah'a mahsusta biraz da o acıyı yaşamaya fırsat verseler keşke başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun inşallah 
(844 puan) tarafından
Bizimki de öyle 35 sene annem köyde mahvoldu şimdi gelene merkezde ev açacakmış köy zormuş. Allah bize sabır versin
(16,135 puan) tarafından
Anne gidince aile gidiyor yuva gidiyor maalesef. Tam tersi yaşansa idi ileri geri konuşan bir sürü insan olurdu. Kadından genç yaşta bile dul kalsa oturup sebatla çocuklarını büyütmesi beklenir erkeğe hemen şurda biri varmış diye kısmet aranır adaletsizsin be dünya
0 oy
(74 puan) tarafından
Bu hikaye bana çok tanıdık geldi malesef :((
(844 puan) tarafından
Türkiye nin özeti bu
0 oy
(10,608 puan) tarafından
başıma gelse ne yapardım bilmiyorum. ama 7 ay az bir süre bence. çileyi annem çekti diyorsun ya aslında insanın içini en çok acıtan o. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
(844 puan) tarafından
Annem 35 sene babaannem ve doğurdukları ile terbiye oldu gitti. Şimdi hepsi keyfinde, annem mezarda bizde tek kaldık
(10,608 puan) tarafından
hep öyle olmuyor mu zaten
(844 puan) tarafından
Ama Allah var babam 35 senede kazandığının çoğunu annenizin hakkı diye bize verdi. Kendi hakkıma düşen ilede yaşamak zorundayım dedi Allah hayırlısını versin
0 oy
(4,312 puan) tarafından
Yengemin annesi de o yaşlarda kanserden vefat etti yengem çok mücadele etti çektiği acı bi yana evin tek kızıydı sırf babası evlenmesin diye kadın iki evli gibi oldu küçük kardeşini yanına aldı kendi baktı bi eli sürekli babasının evindeydi temizler yemeğini ütüsünü çamaşırını yapardı etraftan eleştiren çok oldu bırak adam evlensin diye kızıyordu böyle diyenlere de çok uğraştı da erkekler sadece yemek temizlik beklemediği için en sonunda babası evlendi kadın hamileymiş şimdi hatta hiç kolay değil kimse istemez annesinin hatırasına başka birini koymak babasının yanında başka birini görmek falan Rabbim yardımcınız olsun inşallah kalbinize ferahlık versin ❤️
(322 puan) tarafından
Şokla okudum hamile olmasını kız nasıl yıkılmıştr valla erkeğe hiç birşey olmuyor kaldığı yerden daha rahat daha keyifli yaşayıp ikinciyi rahat yaşatıyorlar
(4,312 puan) tarafından
Valla bende duyunca şok oldum bu yaşta ne çocuğu nerden baksan 10 torun sahibi adam ama evlendiğin kadının hiç çocuğu yokmuş o da dünya gözüyle çocuğu olsun istemiş yazık günah o çocuk büyürken anne babası hep yaşlı olacak bencillik bu bence
0 oy
(5,156 puan) tarafından
Eşimin amcasida 3 ay sonra evlenmis karısı kanserden vefat edince . 

7 ay kısa bir süre ama adamda tek başına yapamayabilir
0 oy
(305 puan) tarafından
Babam 20 senedir tek yaşıyor. Annemden boşanmadılar. Araları bozuk vs. De değil. Biz istanbula gelince annem başımızda dursun diye yolladı vs. Karışık işler yani o orda biz burda. 20 yıldır tek.. yaşaması gereken herşeyi yapıyor. Diğerleri 7 ay dayanamıyor. 7 ayda birini ölen eşinin yerine nasıl koyabilir o eve nasıl getirebilir. Daha yeni yani
(844 puan) tarafından
Erkek kafası başka çalışıyor. Sizinki istisnai galiba. Eşi ölüp tek yaşamaya devam eden erkek tek tük galiba. Gönül istiyor ki tek kalsın yine evimiz diye gidelim ama olmuyor
0 oy
(387 puan) tarafından
Benim annem de 4 sene oldu babam 1 aydır evlendi içimiz acıyor üzülüyoruz anneme yapılmayan herşey bu kadına yapılıyor ama kadının bu durumda suçu yok içimizde yaşıyoruz gidip geliyorum hep kadın iyi biri evimiz çöplük olmuştu bi tanede bekar abim var şuan da ev çiçek gibi olmuş,babamlar her gün hazır çorba içiyorlardı şimdi 3 öğün yemekleri önlerinde elbiseleri ütülü böyle görünce sevindim dedim yazıktırlar çok perişan haldelerdi sizde zamanla alışacaksınız ama hep gidip gelin ben öyle yapıyorum çünkü sonra kadın demesin siz zaten gidip gelmiyorsunuz bir şey demeye hakkınız yok acımız çok her o eve girince annem yerine başka kadın görmek çok ağır çok zor ama alışmaya çalışıyoruz
0 oy
(1,250 puan) tarafından

Bu erkekleri anlamiuorum kadınlar hayattayken evde yüzüne bakmazlar sohbet dahi etmezler eşleri vefat edince de yanlızım yapamam diye evleniyorlar be  adam neyseeee :angel:

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun sende kardeşlerine sarıl sahip çıkın birbirinize 

0 oy
(9,460 puan) tarafından
Olur mu canım öyle. O da onun ımtıhanıydı insallah kazanmıstır. Allahım babanı iyilerle karsılastırsın 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 381 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Miraysu (2,918 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 292 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 432 göst.
15 Şubat 2024 Aile kategorisinde Havin06 (2,448 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 125 göst.