+1 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde (5,114 puan) tarafından
Simdi kizlar yedik biz hep ozel günlerimizde oraya gidiyorduk tatildeyken de bildigimiz yer deyip girdik eee simdi domuz eti cikti gunaha girmis olduk mu aklım da soru isareti olustu 

17 Cevaplar

+2 oy
(11,261 puan) tarafından
bu senin günahın değil. yapanın günahı. sen nerden bileceksin ki bilsen gider miydin 
(5,114 puan) tarafından
Gitmezdim tabi tatilde bile bildigimiz yerden deyip navigasyonla aradık bulduk orda yedik o kadar şasirdık ki esimle
(11,261 puan) tarafından
bizde yol güzergahımızda ha iyi köfteci yusuf varmış gidip ordan yiyelim diye gittiğimiz oldu hep
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ay ablamlarda hep gidiyordu:O

(5,114 puan) tarafından
Benimde kafam karıstı rabbim affetsin bilmiyorduk güvenli temiz diye gidiyorduk
+1 oy
(3,319 puan) tarafından
İnşaAllah girmemişizdir inşaAllah yediklerimizde yoktur
(5,114 puan) tarafından
Insallah canım
+1 oy
(989 puan) tarafından
Bilmeden yiyince günah olmaz.
(5,114 puan) tarafından
Korktum açıkcası temiz guvenilir yer biliyorduk
+1 oy
(3,921 puan) tarafından
Bilmeden yediginiz icin size gunah degil ama onlar yedirdigi icin onlara gunah.
(5,114 puan) tarafından
Rabbim onları bildigi gibi yapsın
+1 oy
(793 puan) tarafından
Bizde çok sık gider çok sık alır mangal yapardık sucuğunu köftesini ayy Allahım bilsek gider miydik 
(5,114 puan) tarafından
Rabbim bildigi gibi yapsin bir suru kisinin hakkina girdiler
+1 oy
tarafından
"Yanılarak yaptığınız hatalardan dolayı size bir günah yoktur. Fakat kalplerinizin kasıtlı olarak yaptıkları böyle değildir (Allah, onlardan sizi sorumlu tutar.) Allah, (hata edeni) çok bağışlayıcı,(günahına tevbe edene) çok merhamet edicidir." (Ahzâb, 5)

Peygamberimiz (sav) de bu konuda şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Allah, hata (yanılma), unutkanlık ve yapmaya zorlandıkları şeylerde günah işlemelerinde ümmetimi sorumlu tutmamıştır." (İbn-i Mâce, hadis no: 2043. Elbânî de hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.)

İmam-ı Gazâlî hazretleri bu ayet ve hadisin akabinde buyuruyor ki: "Kul, yiyeceği yemeği araştırmalı ve haram olma şüphesi olan şeylerden de sakınmalı, çünkü hadis-i şerifte, "Şüphelilerden sakınan, dinini, ırzını korumuş olur. Şüphelilerin etrafında dolaşan, harama düşebilir" buyuruldu."
0 oy
(665 puan) tarafından
Canım bilsek yermiydik ben bile düşünüyorum midem bulanıyor bide hamile hamile kaç aydır yedim ya ayda 1 kere  Allahım bildikleri gibi yapsın onları :(
(5,114 puan) tarafından
Amin bir suru insanin hakkina girdiler
(665 puan) tarafından
Amin canım ya Ayn
0 oy
(1,283 puan) tarafından
Bence bilmediğiniz için sorun yok kim bilir daha neler yedik :(
0 oy
(2,945 puan) tarafından

Kız bilsen yer miydin :D günahı onların insallah. 

0 oy
(102 puan) tarafından
Kız yok biz niye girelim sanki bile bilemi yedik merak etme konu bizlik değil:)))
0 oy
(4,564 puan) tarafından
Bunu gavur dediğimiz begenmedigimiz  insanlar yapmazlar dana etiyse dana eti satıyor domuz etiyse domuz eti domuz etini pişirdiği tavada ızgarada bile dana etini pişirip vermiyor adamlar yazık Allah onları bildiği gibi yapsın köftesini beğenmedim için yemedim ama gel gör ki et donerinde de çıkmış 
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Ben oradan kıyma alacaktım indirim vardi uygundu bi turlu nasip olmamıştı almak bu haberi görünce midem kalktı bizde sadece 1 kez yedik o zmnda eti çok güzeldi bende eşimde çok beğendik köfteyi dahada almadık ordan bizim köfteci var ordan yeriz o kapanmasaydi belki köfteci Yusufu köfteni yemezdik Allah ıslah etsin onca insanın günahını aldılar hadi şimdi ne kilif uyduracaklar
0 oy
(451 puan) tarafından
Hadi ya domuz eti mi çıkmış pislikler ya haram et yedirmisler insanlara 
0 oy
(1,765 puan) tarafından
Size değil onlara günah birsürü insanın hakkına vebaline girdiler. Bir insan niye bu kadar paragöz doyumsuz olurki zaten onca yerde işletmeniz var fazlasıyla kazanıyorsun. Daha niye bataklığa harama bulasiyosunki. İyiki bizim buralarda yok ama bilmediğimiz neler yedik belkide marketlerden aldıklarımız ne kadar güvenilir ki
0 oy
(5,287 puan) tarafından
Ben cok az gittim ama yedim mi yedim yani. Yollarda tercih ederdik genelde. Lezzetini pek begenmiyorum hele kofteleri cok kotu lastik gibi. Doner yerdik genelde. 

Bilmeden yemek gunah degil diye biliyorum. 

Ulkenin buyuk cogunlugu bi kerede olsa yemistir. 

Calisiyorum buna ragmen artik disarida yemekten vazgectim. Uzun yolda da yanimiza hazirlayip alacagiz. 

Eti de kendi bildigimiz yerde kestiriyoruz genelde. Et bile almiyorum kasaplardan,marketlerden. 
0 oy
tarafından
Bu senin bilgin olmadan yapılan bir şey olmadığı için bilinçli yiyenler gibi bir günah olamaz ama çok araştırmak gerekiyor akıllı olmak lazım bundan sonrası çok büyük bir kitleye ders olmuştur diye düşünüyorum. Sizin hesap biz de tatil vs zamanlarında bilindik yer diye giderdik tek tesellimiz o pis hayvandan kaynaklı hastalık kapmamamiz olsun. 

İlgili sorular

+4 oy
21 cevap 605 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde BETIGUL (2,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 895 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Gozdeh (11,261 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 934 göst.
14 Ocak 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 720 göst.
17 Ekim 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hasrett (851 puan) tarafından soruldu

404,760 soru

12,124,698 cevap

36,483 kullanıcı

...