0 oy
212 göst.
Aile kategorisinde (159 puan) tarafından
Annesiyle arası iyi olmayan var mı? Kavgalı olmak veya gecinememek gibi değil, annesini sevmeyen arada bir bağ olmadığını düşünen var mı? Ben bu düşüncelerden ötürü psikolojik destek aldı. Hipnoterapi yapıldı. Aslında içimde annemle baristigimi düşünüyordum ama annem 8 aydir bizle yaşıyor. Resmen tetikleniyorum her davranışından. Çocukluğum aklıma geliyor. Hiçbir seyrini beğenmiyorum. Bazen ergenler gibi annemden nefret ediyorum diye bağırmak geliyor içimden. Bir yandan da utanıyorum bu duygu ve düşüncelerimden. 

11 Cevaplar

+1 oy
(3,986 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Böyle bir postun altına lütfen kimse biz annemle şöyle iyiyiz böyle iyiyiz yazmasın, pist sahibi daha da içlenmesin.

Büyüklere göre evlat sevmek ayıpmış, büyüklerin yanında evlat sevmezlermiş. Ee bir de o zamanlar işler çok olduğu için bebeğine vakit ayıp bir öpücük kondurmak bile imkansızmış. Bunlar varken de anne bebek bağı kurmak çok zor. Belki bu sebeplerden dolayı anneniz tam olarak size vermesi gereken sevgiyi veremedi. Annenin hakkı olduğu kadar evladın da hakkı var tabii. Siz de beni dünyaya getirdiyse en güzel şekilde büyütmeliydi diye düşünüyorsunuz. Siz de bir annesiniz ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz sırf bu yüzden Rabbin rızası için de sabırlı olup alttan alın ki kazanan siz olasınız.
(159 puan) tarafından
Desteğiniz için teşekkür ederim. İnanın zaten sessiz sakin bir tipim. İçimde yaşıyorum her şeyi. Bu nedenlerle terapi aldığımı bile bilmiyorlar.
-Reklam-
0 oy
(1,983 puan) tarafından
O kadar çok seviyorum onca şeye rağmen ayağı taşa değse kendimi parçalarım herseyine koşmak isterim ama annem malesef beni hiç görmedi duymadı o yuzden mesafe koydum o sevgiyi içimde kendi kendime yaşıyorum hasret oluyorum varlıklarına yokluklarina kızıma sarılıp birazda olsa kendime geliyorum diyecek bieseyim yok artık dilimde tüy kalmadı 
(159 puan) tarafından
Ben de bir dönem mesafe koymuştum o zamanlar rahattım. Terapinin de etkisi vardı tabi. Ama şimdi dipdibeyiz. Çocuklarıma davranışlarını da gördükçe tetikleniyorum. Aklıma hep eskiler geliytor. Düzeltmek istitorum duzeltemiyorum. Güzellikle konusuyorum, anında çocuk gibi azarlaniyorum. Oğlum bile anneannem anneme bağırıyor diyor.

Bu arada ben de ayaghina taş değsin istemem her şeyde koşarım yanına. Allah başımızdan ekskik etmesin.
(1,983 puan) tarafından
Aynisi yaa yan yana gelince lafla beni bi güzel gömer brn alttan aldıkça durmaz evim uzak arabayla 2 3 saatlik yol bazı sorunlardan dolayı gidip gelme sık olmaz o yüzden ne ben giderim ne o gelir ve bu önümüzdeki ay abimin büyük düğünü var içim yanıyor gitmek o kadar istiyorum ki ama bi yanım hiç istemiyor duvarlar üstüme üstüme geliyo :(
0 oy
(506 puan) tarafından
ne yapti size bu kadar
(159 puan) tarafından
Aslında gözle görülür, taciz dayak vs yok. Ama çok ihmal var. Degersizlestirme var. Aslında biraz da gözle görülür bir şey olmadığı için utanıyorum ama sözle dövüyor. Nerdeyse 40 yaşıma geldim bana tek dokunması oturuken sırtıma vurup dik dur kambur demesi. Asla nerde ne konuştuğunu bilmiyor. Başkalarının yanında devamlı utandırıyor. Tam bir narsist. Anlatılacak çok şey var tek tek yazmak istemiyorum.
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Babamla ben de aynı sekildeyiz. Sesini duydukça yaşadıklarımız geliyor aklıma. 1 aydır görusmuyorum. Babaannem De aynı şekilde. Her gün arardı ve resmen onlarla konuşunca zehirleniyor gibiyim evimde huzur kalmadı ben de görusmuyorum artık. Aşamadim affedemedim çünkü onu 
(159 puan) tarafından
Biz psikilogla affetme çalışması yaptık. Gerçekten çok iyi gelmisti.  Hatta duzeldim diyordum. Şimdi hala ayni tavırlar için de olduğunu gördükçe diyorum ki onun düzelmesi lazım. Annelik bu değil.
(1,718 puan) tarafından
Bazen affetmek değil de onu olduğu gibi bırakmak gerekiyor. Ben kan bağına inanmıyorum.  Bakıyorum da etrafımızdaki insanlar daha çok seviyor bizi kendi aileme bakıyorum en büyük zararı onlar vermiş. Bazen bırakmak gerekiyor.  Bana babalık yapmayan babamın 56 yaşında dünyaya getirdiği 2 yaşındaki oğluna nasıl babalık yaptığını görüyorum. Affetmeye çalıştım önceden ama o çocukla beraber her şey hortladı benim de. İsteyince babalık yapılıyor demek ki. Ben affetmiyorum... Allah affetsin.
0 oy
(4,095 puan) tarafından
Peki sorun sence ne bir fikrin var mı, başka birseyin öfkesini ona yansıtıyor olabilir misin orda bir açık gördükçe rahatlamak için anne daha iyi sünger o benim kahrımı çeker mantığı ile bir düşün.Eminim annenin seni tetikleyen tavır davranış ve sözü olduğundan ama senin bu kadar gözüne batmasını sebebi başka birsey olabilir mi ?
(159 puan) tarafından
Asla başka bir şeyin öfkesini yansitmiyorum. İçimde yaşıyorum her seyi. Başka nedenler var elbet. Çocukluğa dayanıyor bence. İnsan sevgi ve değer görmek istiyor. Annesinden özellikle. Ama bizde yok maalesef. Aksine devamlı yerine ve yalnız bırakma var.
0 oy
(3,000 puan) tarafından

Biraz daha kendi uzerinizde calisin ben yetiskinim annemin uzerunde tonla emegi var bunlari gozunuzun onune not yazin ben annemi kaybettm o benim anam babam bacim arkadasm herbir seyimdi asla sevmemek bu duygulari beslemenun mumkunu yok ne kadar sevsem az ama herkesin semasi 0 6 yasinda eksik kalan atlanilan seyler yetiskinlikte cok buyuk swkilde geri geldigini okumstm muhtemelen o donemdem kalma hisler yasiyorsnz 

Size dpgan cuceloglunun yetiskin cocuk kitabini ve tulay kok un ilk yardim psikoloji kitabini okumanizi tavsiye ederim ikisinin de youtube da bu konular uzerinde konusmasi var onlari da dinlemenizi siddetle tavsiye ederm
(159 puan) tarafından
Teşekkürler. Kesinlikle 0-6 yaştan kalma bu hasar zaten bundan eminim. Ama bu zamana kadar hep kendi üzerinde çalıştım. Şimdi görüyorum ki sorun ben de degil. Karşında empati kurmayı bilmeyten çocuk ruhundan anlamayan yetişkinlerle bir araya gelince ne dediğini bilmeyten biri var. Ve uyardiginda düzeltmeye çalışmak yerine üste cikiyuor. Tamamen cahillikten. Dusuncesizlikten. Şu an şunu düşünüyorum: kendimi yipratiyorum. Bu sorunlar benle alakalı değil. Ama maalesef hasarlari bende.
(3,000 puan) tarafından
Tulay kok narsist anne videosuna bugun denk geldm cnm muhakkak izle bu kadini herkes tanisin bilsn gercekten cok iyi
0 oy
(1,046 puan) tarafından
Anneme değil de babama öfkeliyim. Sesini bile duymak istemiyorum  1 buçuk senedir de konuşmuyorum zaten. Çocukluğum aklıma geliyor sesi aklıma geldikçe. Yaşayamadıklarım, çektiğim eziyet, hakaretler geliyor:(
(159 puan) tarafından
Sizi çok iyi anlıyorum Allah sabrinizi artırsın gönlümüze ferahlık versin.
(1,046 puan) tarafından
Amin canım :)
0 oy
(6,604 puan) tarafından
Neden nefret ediyosun çocukluğun kötümü geçti
(159 puan) tarafından
Çok da iyi geçmedi. Çocukluğumu hafızadan silmisim resmen. Nerdeyse hiçbir şey hatırlamıyorum.
0 oy
tarafından
Annemi çok seviyorum ben babamı sevmiyorum çünkü kötü biri
(159 puan) tarafından
Üzülüyorum böyle durumlara gerçekten.
0 oy
(2,189 puan) tarafından
Ben senelerdir görüşmüyorum, ve aldığım en doğru karardı. 
(159 puan) tarafından
Ne desem bilemedim. Sizi çok iyi anlıyorum inanın. Kimse böyle olsun istemez.
(2,189 puan) tarafından
Çok iyi hatırlıyorum bir keresinde nereye gidiyorsan git zaten bu eve baktığın yok demişti. Asıl demesi gereken şey "nereye gidiyorsun kızım ben sensiz naparım" olması gerekirken. Bu tip ebeveynler genellikle çocuklarını kullanan tipler. Söylediği burda söyleyemeyeceğim daha ağır tranvalar yaratacak şeyler varda. Gerek yok. Bu kurmuş olduğu cümle en basiti idi.
0 oy
(2,473 puan) tarafından
Ben, ama eskiden beni babannem büyüttüğü için diyordum ama anne olunca dedim bir insan evladından nasıl vazgeçer. Annemi yıllarca aramayım merak etmez beni. Zaten aradığım zamanda kolay kolay açmaz telefonu
(159 puan) tarafından
Doğum tuapinca teorik olarak annesin, pratik olarak anne olup olmadığını aradaki bağ gösteriyor. Benim de annemle alakalı bu düşüncelerim anne olduktan sonra başladı. Öncesinde de mutsuzdum ama anlamlandiramiyordum.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 254 göst.
9 Eylül 2023 Aile kategorisinde Tubaka (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 170 göst.
15 Aralık 2024 Aile kategorisinde Melektir (51 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Uzumlukekim (531 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 100 göst.
3 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2121erva (1,523 puan) tarafından soruldu

407,352 soru

12,227,424 cevap

36,834 kullanıcı

...