0 oy
211 göst.
Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından
Oncelıkle belırtmek ıstıyorum kaç yasında regl olmaya başladım hıc hatırlamıyorum o yüzden kaç yasımdan ıtıbaren hesaplamam gerekir bilmiyorum ama eksik olmaması adına 9 yaşdan ıtıbaren hesaplamak ıstıyorum ama kafam çok karısıyo. Şuan 23 yasımdayım ve 14 yıllık kaza namazı hesaplamam gerekiyo. 14 yıllık sabah öğle ıkındı akşam yatsı olmak üzere ayrı ayrı toplamda ne kadar kaza etmem gerekıyo yardımcı olabılcek varmı

7 Cevaplar

0 oy
(20,613 puan) tarafından
Kaza namazı varmı bazı hocalar yok diyor 
(2,424 puan) tarafından
Alaska geçen gün paylaştı istersen oradan bak doğru olan kaza namazı kılmak ben hiç duymadım kılmayan herkes geçmiş kazaları kılmaya calisiyor hocalarda mutlaka kılın diyo
(20,613 puan) tarafından
Ay bakıyım sağol canm
(16,559 puan) tarafından
Adetli iken kilmadigin namaz kaza olmaz.
Oruç kaza olur ama namaz kaza olmaz.
Âdetli kadın, kılamadığı namazı kaza etmez, orucu ise kaza etmesi gerekir. Hz. Âişe şöyle demiştir:

"Biz Rasûlullah (asm) devrinde âdet görüyorduk. Namazı kaza etmekle emrolunmadığımız halde, tutamadığımız orucu kaza etmekle emrolunuyorduk." (Buhârî, Hayz, 20; Ebfı Dâvud Tahâre,104; Tirmizî, Savm, 67; Nesaî, Hayz,17; Siyâm, 64).
(20,613 puan) tarafından
Sağol canım
(2,424 puan) tarafından
Ben adetliyken kılınan namaz demedim ki kilmadigimiz vakitler blu çağından sonra başlıyor adet harici kilinmayan namazları kaza etmek gerekiyor sadece orucu örnek gösterdim oruçta adet oluruz o tutmadigimiz vakitleri sonra kaza edip tutarız namaz içinde kilinmayan namazları kaza ederiz
-Reklam-
0 oy
(4,073 puan) tarafından
Geçen bir arkadaş paylaşım yapmıştı. Benim de 9 ay kadar vardı kaza namazım 1 sene kılmıştım. Dilerseniz 14 sene boyunca kılın, her vakit sonrası üst üste kılmak zor gelebilir. İşiniz olduğunda kısa kesmek istediğinizde o vakitler kaynayabilir. 
(52 puan) tarafından
Bı uygulama buldum ordan takip edıyorum her vaktın arkasından bır de kazasını kılıyorum ama 14 sene çok ama çok uzun ölür müyüm kalır miyim Allah bilir o yüzden bir an önce bıtırmek ıstedım ama bakalm
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Kaza namazı takip uygulaması var canım ondan yap hem adet olduğun günleride çıkarıyor bide kıldığın gibi işaretliyorsun uygulamayla hesaplamak daha kolay
(52 puan) tarafından
Evet ındırdım canım çok şükür basladım kılıyorum
0 oy
(3,825 puan) tarafından
14 yılı toplu hesaplamana gerek yok. Bir yılı hesapla nasıl kılacağını planla kılarsın inşallah sonra birer birer eksiltirsin yıllardan
(52 puan) tarafından
Uygulama uzerınden hesaplayarak kılıyorum 192 ay var bitmesine kım öle kim kala nasip olurda inşallah tamamını bıtırebılırım
0 oy
(2,061 puan) tarafından
Alasya sanırım adında biri var o söyler yorumunu görürse ama kullanıcı adı tam net mi bilemedim alaya Alaska gibi birseydi
0 oy
(144 puan) tarafından

23 yaşına kadar hiç namaz kalmadınız mi peki? Yani yeni mi başladınız namaza. Çünkü 14 yıl yazdınız ya ondan sordum. Mesela ben her vakitte kazamı da kılıyorum mesela sabah namazında normal 4 rekat kılıyorum sonra 2 rekat kazasını da kılıyorum toplam 6 rekat oluyor öğlen de aynı şekilde normal 10 rekat kılıyorum bi de 4 rekat farzını kılıyorum oye oyle devam ediyor. 

Sabah 2 rekat
Öğlen 4 rekat
İkindi 4 rekat
Aksam 3 rekat
Yatsı 4 rekat 
(52 puan) tarafından
Vitir 3 rekat.vitir namazı da kaza edilir diye biliyorum. 23 yasıma kadar tabıkı kıldım ama sürekli bıraktım yanı baslaıdm bıraktım başladım bıraktım derken ne kadar kıldım fıkrım yok hatırlamıyorum o yüzden eksik olmasında fazla olsa da olur dıyerek basladım
0 oy
(22 puan) tarafından
Ayda kacgun adet oldugunuzu yazın .aydan cikarin sonra bunu 12 ile çarpın çıkan sonucu da 14 ile çarpın. Lohusalık varsa onu da çıkarın. Çıkan sonuç bir vakit namaz oluyor (ben böyle hesapladım)
(52 puan) tarafından
Uygulama buldum da ordan takıp edıyorum gıremedım de kaç gündür yazamadım da sızlere :) 192 ay var bitmesine inşallah nasıp olur da bıtırırım
(22 puan) tarafından
Mesajınızı şimdi gördüm . Bnmde her vakitten 2000 tane var , sabah hariç onu bitirdim elhamdülillah. Bitiririz inşallah ikimizde ☺️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 111 göst.
28 Şubat 2023 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 246 göst.
14 Ekim 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde TOLGA123 (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 64 göst.
5 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 85 göst.
1 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Janya 6 (146 puan) tarafından soruldu

411,055 soru

12,372,797 cevap

42,539 kullanıcı

Kategoriler

...