0 oy
176 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar şimdi bana akıl verin ne yapıyım. 

Sabah kalkar kalkmaz ne yapıyorsunuz işleri nasıl bitiriyorsunuz Allah için bir ben mi varım yetistiremeyen evin her yeri pis geliyor gözüme günlük supururum hafta da 2 kez yerine göre silerim toz alımı 2 güne bir ama yok yani bir turlu söyle tertemiz görünmüyor gözüme psikojim bozuk ondan mı yapıyorum yapıyorum aynı siz nasıl bitiriyorsunuz yazın bende onu deneyim .

15 Cevaplar

0 oy
(65 puan) tarafından
Küçük çocuğun var mı canım 
tarafından
3 yasinda oğlum 6 yaşında kızım var canisi
(65 puan) tarafından
Valla benimde 2 yaşında bi oğlum 1 yaşında da kizim var ben bi günde bi.oda temizliyebiliyorum onlarla vakit geçirmeyi daha çok seviyorum. Çünkü çocuklarım büyüdüğü zaman annem çok temizdi hep iş yapardı bizimle hiç oynamazdi demek yerine annem hep bizimle eğlenceli vakitler geçirirdi demelerini tercih ederim onlar uyuduğu zaman da is yapabilirim yada günlük eve süpürge atim haftada bir silim hiç problem etmem valla hiçbir şey cocuklarimdan önemli değil
-Reklam-
0 oy
tarafından
Önce bir kahve içip ayiliyorum sonra da bismillah diyip hemen başlıyorum hemencecik bitiveriyor☺ küçük bebeğin mi var canim
tarafından
Ay ben çok zor acılıyoruuumm:) yok canm 3 yaşında oğlum ama çok nazlı kızımda çok dağınık:))
0 oy
(5,575 puan) tarafından
Gece yatmadan digini topla sabah toplu gelir gözüne makina çek sil toz al bitti:)
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Bence sen tatmin olmuyor musun bir sorun yok ,ama neden tatmin olmuyorsun yaptığın iş sana yeterli gelmiyor onu düşünmelisin.

Bazısı yapmış olmak için yapar yalap şap sonrada sbu sekilde muallakta kalır, bazısı baskalarinin evine gittikçe özenir boşluğa düşer böyle düşünür. En kötüsü temizlik takıntısı ile yap yap olmadı mikroplar gitmedi diye çabalar durur (ama temizlediği aslında sessiz kaldığı konulardaki diğer başrollerdir haberi yoktur ) vs bir sürü sebep olabilir.

Ben sabah kalkar kahvalti hazirlar hiç birseyi toplamadan kızı kreşe bırakır gelir çayımı kahvemi içer evi toparlar mutfağa geçer yemek yapılacaksa yapar ,ev süpürülecek ve silinwcekse silerim.

Genelde rutinim 1 gün arayla ev supuru silerim ,silme dediğim mopla (kızım Alerjik toz ve akar )

Temizlik günü yemek yapmam (yemeği 2 gün yeriz )

Extra bir durum yoksa (misafir vs ) haftada 2 wc banyo ve balkon temizlerim) haftalik çalışma şeklim bu.

Ayda bir kez de dip köşe halı altı vs temizlerim ,senede 3 kez perde yıkarım (kızın odasını 2 ayda bir ) extra birsey olmadıkça sende 3 kez halıları yıkamaya veririm vs 

Hiç de böyle dertlenmem

Evimde yastik ve oyuncak dağınıklığı olur  katlamam gereken çamaşırlar olur Yapılacak ütü olur onları genelde akşam minnoş yatınca yaparım. Sesli kitap açar dinlerken onları nasıl yaptığımı fark etmem bile.
0 oy
(13,914 puan) tarafından
Ben 8 de kalkıyorum genelde bi kahvaltı hazırlıyorum şuan saat 9.44 sofrayı yeni kaldırdım. Varsa çamaşırım cayi koymadan önce hemen bi camasir atarım makineye. Bazen kızım altını ıslatıyor veya onları çalıştırırım. kahvaltı faslindan sonra makine bitmişse çamaşırları serer bi tane daha atarım.

Bunun haricinde hemen önce bi etrafı toparlar mutfağa girerim. Her yeri toparladiktan sonra temizlemek daha basit. Esyam çok yok o yüzden zorlanmıyorum ne kadar az eşya o kadar büyük rahatlık 
0 oy
(5,659 puan) tarafından
Sabah kalkar kalkmaz yapmiyorum :) 

Aksamdan evi toplarim. Mutfak,salon,camasir katlanacaksa katlarim. Kirlileri makinaya koyarim. Sabah acarim. Tezgahta bulasik falan olmaz sadece 1 tane su bardagi olur. 

Yani sabah uyaninca toplanmis eve uyaniyorum. Sadece supururum. Sonra silinmesi gerekiyosa silerim. Toz falan alirim. 

Evinde cok esya yani gereksiz kalabalik varsa onlari at kurtul onlardan ne kadar temizlesende oyle seyler evini daginik ve pis gosteriyo. Organizerler ,dolap ici duzenleyici kutular,hurclar falan al. Bu sekil her yer duzenli oluyo ve temizlemesi de kolay oluyo. 

Mutfakta aksamdan bisey birakma her gun ya da 2 gune bi mutfak dolaplarinin disini ,buzdolabi,bulasik makinasini falan sil. Temiz duruyo ve cabuk kirlenmiyo. Aksamlari banyonun lavabosunu ,aynasini falan islak mendille sil. 

Ben calisiyorum mecbur aksamdan her isim biter. Ertesi gun ev toplu olunca robot supurge acarim . Haftasonu de supurur ,siler,toz alirim. Haftada 1 kez da kadin gelir ev sil-supur-toz almaya. 

Duzenimiz bu sekilde. Daginik olunca is bitmiyo ve ev pis gozukuyo.
0 oy
tarafından

Evin eski mi kuzu? Ben sabah kalktığım an önce yatakları toplarım. Akşamdan ev toplu yatarım zaten çamaşırım varsa asarım genelde çocuklar uyuyunca robotu çalıştırır evi silerim akşam. Asla etrafta yerleşmemiş çamaşır bırakmam. Topladığım an katlarım çamaşırları. Bulaşık makinemi anında boşaltırım tezgahta bulaşık bırakmam. Banyo zaten hep elimde bez vardır elimi yıkarken bile lavaboyu yıkarım. :D 2 günde 1 duşakabin fayanslarını bolca çamaşır suyuna bular bekletirim. Öyle yani kuzu iş biriktirmem. Hergün evi silerim  bazen 3 4 kez. Çarşafları sürekli yıkarım. Halılarımı kirlenmeden ayda bir değiştiririm o şekilde 

(824 puan) tarafından
Ayy ne güzel ben de biriktip öyle dip bucak yapıyorum aslinda geceden düzenli bıraksak sabah iş kolay oluyor
tarafından
Evet kuzum hep öyle yaparım bu huyum hamileyken ortaya çıktı çünkü zorlu bir süreç geçirip millet ne der korkusuyla her an  temiz bırakıyorum
0 oy
(6,198 puan) tarafından
Kalkar kalkmaz camları acarım bıraz durur yatakları toplarım kahvaltı yapar işlere başlarım her gün aynı işleri yaptığım için çok pislenmez bendede ıkı çocuk var bence sana öyle geliyor her gün siliyosan temizdir
0 oy
(5,570 puan) tarafından
Once karnimi doyururum aç ayı oynamaz sonucta birde 10 u beklerim supurge acma camasir makinesi acmak icin alt komsumun esi dukkan sahibi gec geliyor esi uyuyordur diye makul bir saatte acarim hep gun boyu temizlik yapsamda sıpam arkamdan dagitti icin toplu durmaz 
0 oy
tarafından
Akşam işten gelince eşim, oğlum uyumuş oluyor 3gğn falan akşamcı oluyor eşim  o toparlıyor etrafı oyuncakları vs sabaha bende temizliği yapıyorum sabahçı olduğu sıra bırlıkte yapıyoruz öyle yetişiyor yoksa kendi başıma yapamam oğlumla 
0 oy
tarafından
Kiz gunluk supuruyosan daha ne bende onceden senden beterdim gunluk sil supur toz al banyo wc yika bolkon yika 3+1 ev 3 balkon bu oyle hesap et turlu cesit yemek ve tatli gunluk olcakti ayda bi kere evde ne varsa sudsn geciyodu derin temizlik yapiyodum sonra evlendim yeni evliydim esimin vardiyasi kaynanamlarsa kalma falan derken yetisme zaten de 2inci ayimda halime kalmistim gebeligimde riskliydi yapamadim sonra cocuk huysuzdu benim dogru duzgun bi temizlik yapmam 9 ayimi aldi sonra da yine eskiye donemedim bi yandanda ibadetlerim eksik geliyodu sunu da yapiyim ibadeti artiriyim bunu da yapiyim ibadeti artiriyim derin temizlik yapiyim adetim olsun bitsin cocukla guzel vakit geciriyim yani hersey dort dortluk olsun oyle ibadete doneyim diyodum sonra dedim kac yasina geldin bitmiyo bitmiyo yani basla gitsin o gunden sonra onceligim cok sukur ibadet oldu suan soyle bi duzen kurdum kendime hayiz oldugum zaman derin bi temizlik yaparim camlar kapilar perdeler ortuler dolap ilceri dislari kopmle elden gecer bilirsin derin temizliği onu yapiyorum 2 gunde sonra buzluga hazirlik yapiyorum mesela icli kofte borek pogaca kek kurabiye sarma dolma manti falan yapiyorum buzluga koyuyorum zaten yazin taze fasulye ve cesitli patlicanlar koydum domates sosu yaptim bunlar hazir oldur temiz gunlerimde de evimi surekli toplu tutmaya calisirim en fazla oyuncak daginikligi olur onu da cocuga oynama diyemem cocuk uyudukca da girgir atarim gorunen yerleri silerim haftada 1 2 de supurur silerim banyo wc yikarim bunluk islerim en fazla 2 saat surer o bile surmuyo ve yemek dahil oyle olunca bana dunya vakit kaliyo aksama kadar cocukla oyle guzel vakit geciriyorum ki neler neler yani disari cik.aya vaktim var esime vaktim var ibadetime var cok sukur yani ben boyleyim 
0 oy
(2,573 puan) tarafından
Aslında evin temiz ama sen temiz olarak görmüyorsun bunu idrak etmen lazım benim eve misafir gelse bile dip köşe giriyorum misafir geliyor gidiyo gene giriyorum ama oysaki evim tertemiz değmiyor yıpratmaya o yüzden saldım kendimi normal temizlik yap geç yapıyorum 
0 oy
(3,165 puan) tarafından
Ay ayni ben sanki heryer leş hasta halimla kalktım gece mutfak dolaplarını sildim yarın cumartesi çocukları kaynanama yolliycam tabi evde olursa cam yer halıları kapıya Arıcan perdeler nevresimler yıkanacak yada yarın hepsini yıkarım pazar sil supur yerleştir yaparım , 
0 oy
(1,832 puan) tarafından
Bir evde düzen yoksa canım nekadar temizlik yaparsan yap gözüne hep kirli gelir ben akşam yatmadan mutlaka salonumu mutfagımı tuvalet banyomu temizler düzenler öyle yatarım sabah kalkınca ilk işim bebegimin bakımlarını yapıp karnını doyurmak sonrasında bir çay koyarım o sırada bebişin uykusu gelir onu uyutur kendi kahvaltımı yaparım sonra 10 dk uzanma molası sonra mutfagımı bulaşıkları hallederim o sırada bebek uyanmış olur ona mama içirip alt degişikligi yapıp süpürge açarım kirliler varsa atarm makineye evi süpürür siler toz alırım sonra mutfağa yemeğe geçerim yemeği de hallettmmi akşama kadar işim sadece bebekle ilgilenmek olur haftada 1 defa dip köşe yapıp 2 günde bir mutlaka sil süpür yapıyorum ama dedigim gibi yine söylüyorum düzen aşırı önemli mutfak çekmecesinden tut gardolabına kadar koltuk yastıklarının şekilleri mesela onlar bile düzenli olursa ev temiz gözüküyor 
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Ben kalkar kalkmaz yatagimizi çocukların yataklarını topluyorum hemen her yeri makina tutuyorum bir tek mutfak kalınca önce kahvaltı yapıyoruz sonra mutfağı temizler toplarlarim onun haricinde de evim hep temiz olur dağılan şeyi dağıldığı an toplarım camasirlarim varsa hemen yikar kurutmaya atarım ckinc katlar yerleştiririm hiç dolaplarimin içi bozuk olmaz her şeyi anlık yaparım sonraya bırakmadan evimi temizleyince çocuklara çanta hazırlıyorum parka çıkarıyorum gelince hemen hiç bir yeri kirletmeden banyo yapıyoruz banyoyu hemen temizliyorum çıkarken çocukları giydiriyorum onlar yorgun oluyorlar parkta yorulduklari için TV izliyorlar yatıp sonra yemek yeriz oğlum 4 yaşında o mutfağı makina tutar daha pek güzel tutamiyo ama oyalansin diye sen makina tut diyorum yoksa her yeri dagitiyo bende o sırada bulaşıkları makinaya koyuyorum hemen sonra mutfağı kitlerim isim olmayan odayı toplayıp kitliyorum çocuklarda girmiyor bir şey yapicaksak boyama falan birlikte yaparız batirmiyo o şekilde duvarları halilari şuana kadar hiç evimde bir damla kalem lekesi yok o yüzden salon halimi 3 sene önce yıkamaya verdim hala tertemiz o yüzden genelde bizim gunumuz böyle geciyo zaten yemek yaparken bir taraftan toparliyorum o yüzden hiç bulaşık birakmam bulaşık makinasında hemen bosaltirim temizleri yerleştiririm o şekilde 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 572 göst.
8 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Zeyneb123 (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 338 göst.
17 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
55 cevap 1,227 göst.
5 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Tunanin annesii (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 80 göst.

412,491 soru

12,418,432 cevap

45,107 kullanıcı

Kategoriler

...