0 oy
201 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından
Kızlar 2 ay 11 günlük ikiz erkek bebeklerim var ikiside kolik ve benim anamdan emdiği sütü burnumdan getiriyorlar.Son 10 güne kadar yardım edenlerim vardı, kısa süreliğine yanlızım eşim yetişemediğim için işe gitmiyor, bir gün tek başıma bakmayı denedim ama mümkün değil her gün saatlerce tek başına yetişmek çok çok zor.Gurbet ellerdeyim ailem çok uzakta buralarda kimsem yok, ilk anneliğim ve bunu ikiz bebeklerle tecrübe edip yaşıyorum o kadar zorlu ki beni yaşayan anlar.evimde asla düzen falan kalmadı ben düzenli ve sürekli temzilik yapan biriyim ama şuan hiç bir şey yapamıyorum ve buda beni strese sokuyor, görmezden gelip dağınık olmaya alışmaya çalışıyorum gün içinde bir saatlik uykum yok, herkes geçer düzelir olur öyle bebek bu ağlar falan diyor ama yaşarken öyle olmuyor işte hepsine birden katlanmaya çalışıyorum ruhen yanlız hissediyorum iki aydır evdeyim hiç bir yere gitmedim kısacası kafayı yemek üzereyim, benim gibi olanlar var mı aranızda 

4 Cevaplar

0 oy
(7,891 puan) tarafından

Martta doğum yaptım. Tek baktım tek oğlan buarada. Çok bunaldım yoruldum.  Yardım edenim olmadı.  Tek ilaç Zaman 

(7,891 puan) tarafından
Teyzeminde ikizleri olmustu 4 tane daha cocugu vardı. Toplam 6 çocuk tek baktı.  

Allah yardımcın olsun . Ailen yardımcı olsalar keşke
(18 puan) tarafından
Amin canım amin,ailem Ankara'da yaşıyor ben muğlada yaşıyorum mesafe çok, erkek kardeşim okula gidiyor babam var yani annem gelemez kız kardeşim de çalışıyor, kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz onlar yardıma geliyorlar ama onlar da on günlük memleketlerine gittiler yanlızım, geldiklerinde aynı evde durmayı teklif edeceğiz bakalım ne diyecekler, birlikte yaşarsak 4 kişi olacağız birbirimizi dinlendirerek bakarız diye düşünüyorum
(7,891 puan) tarafından
Aynen kaynanalar bakarlar . Bnde birlikte yaşıyorum ama bebek doğunca köye ise gittiler o yüzden tek kaldım.  Köyden gelince bi rahatladım. Copumu atiyorum camasirimi asıyorum.
(18 puan) tarafından
Aynen öyle en azından bi vakit işini yaparsın bi vakit uyur dinlenirsin
(7,891 puan) tarafından
Gündüz uyku uyumuyorum.  6.5 aylik bebek suan . Gece uyuduğum yetiyor alıştım uykusuzluga.
-Reklam-
0 oy
tarafından
17 gunluk ikiz kızım var gece hic uyumuyorlar uykusuzluk yorgunluk bel agrisi hepsi ust üste allah gercekten ikiz annelerinin yardımcısı olsun 
(11,483 puan) tarafından
Konudan bağımsız isimleri ne canım:) ben hep merak ederim ikiz isimleri
(10,060 puan) tarafından
Sana oğlumun sınıfındaki ve tanıdığımız birkaç ikiz ismi yazayım o zmn merak ediyorsan:)
Muhammed ve Yasin
Musa ve İsa
Umut ve ümit
(11,483 puan) tarafından
Hep istedim ikizlerim olsun ama böyle postları görünce canına mı susadın diyorum kendime :D
(10,060 puan) tarafından
İnan bende hep hayalim bir oğlan bir kız ikiz ama dediğin gibi böyle şeyler beni korkutuyor
(11,483 puan) tarafından
İkiz kız isterim kızları 4leyecem :D
(10,060 puan) tarafından
Ya ikiz oğlan olursa :)
(11,483 puan) tarafından
Bakırköy’e yatırırlar ziyaretime gelirsin :))
(10,060 puan) tarafından
Sesli güldüm:) çok yaşa ya ♥️
(11,483 puan) tarafından
Sende canım benimmm ❤️
tarafından
Zümra ikra
(11,483 puan) tarafından
Maşallah adıyla yaşasınlar sağlıkla büyüt inşallah :)
(10 puan) tarafından
Benim ikizler 13 aylık oldu huyu suyu farklı ilk günden beri çok Zor hem kolik hem gazlı bebeklerdi kusmalar gaz sancıları sarılık burun tıkanıklığı ikide okuyan çocuğum var onlara yetisememek dağınık ev  gece 1 veya 2 saat uykuyla 13 ay geçirdim biri gece beslenmek istemez pek 1 2 kez belki ama uykusu kaçarsa 2 saat huysuz huysuz uyutmaya uğraşırım birisi saat başı kalkıp emmek istiyor karnı tika basa uyutttugum halde emme istiyor hala emiyor göğüslerim aciyo artık tek başımayım ailemle aynı mahallede yaşıyorum ama sadece sevmeye geliyorlar ilgilenmiyorlar yada uyumam için sen uyu biz bakarız demiyorlar eve gelince de çay ikram bekliyorlar ev dağınık diye dalga geçiyorlar ben normalde çok derli toplu titizimdir yani buyudukce rahatlarim sanmıştım kendimi böyle avuttum hergun Allah'tan yardım isteyip ağlıyorum bu arada eşim elinden geleni yapıyor ama yetişemiyorum 4 çocuğa gaz sancıları 3 ay sürdü kolik 4 ay sürdü  Allah bütün annelerin gerçek annelerin yardımcısı olsun çok zor kızlar yaaa çok zor
tarafından
Tesekkurler
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Kolik bebek çok zor ilk kızım çok sakindi ilk 3 ay ama ikinci kızım kolik gazlı bebekti 2 ay sürdü. Kolik bebek çok zor ne yaparsan yap asla susmuyor ne kucakta ne başka yerde. Birde senin ikisi de Kolik Allah yardımcın olsun 
(18 puan) tarafından
Amin amin çok amin ne halledeyim beni benim gibi olanlar anlar:(ne hallere geldim zombi gibi oldum 1 ayda 10 kilo verdim uykusuzluk desen insanı mahvedşyor
0 oy
(622 puan) tarafından
1 yaşında kızım tek bi bebeğe bakarken kendimi kesmek istiyorum zor, bilirdim ama bu kadar olduğunu bilmiyordum yardım istesem edenim var ama takıntılı biriyim asla bırakamam annem bile gelse kızımın herşeyiyle ben ilgilenirim az önce oturdum ağladım artık zaten çoğu günüm böyle geçiyo ben uyuttukça uyanıyo bu saat oldu. eşimin hiç vakti yok bende derman kalmadı bu uyku yüzünden. Bunu ikiyle çarpıp çok iyi anlıyorum seni Rabbim yardım etsin 
(18 puan) tarafından
Ah ah canım o kadar zor ki yani ben anneliğin bu kadar zor olacağını bilmezdim ama iki tane olmaları benim belimi büküyor tek olsa diyorum acaba bu kadar olmaz mıydı:(
(18 puan) tarafından
Ah ah canım o kadar zor ki yani ben anneliğin bu kadar zor olacağını bilmezdim ama iki tane olmaları benim belimi büküyor tek olsa diyorum acaba bu kadar olmaz mıydı:( yardım almak kötü bir şey değil canım bence yetemediğin yerde yardım edin demelisin,bende senin gibi anne olana kadar kimseden hiç bir şey için yardım istemedim her şeyimi kendim yaparım ama bu ikiz anneliği gerektiğinde yardım istemeyi de öğretti bana çünkü bizde birer aciz kuluz gücümüz bi yere kadar
(622 puan) tarafından
İllaki iki tane olması daha da etkiliyodur yedir, yıka, giydir, uyut  ×2 defa. Biri uyusa biri uyanıyodur Allah güç kuvvet versin canım. Hiç alışık değilim yardım istemeye zaten kimseye güvenemiyorum hepsi " bişiy olmaz " cı anlık herşey olabilir güvenemiyorum
(18 puan) tarafından
Aynen öyle canım her şey 2 katı kısır döngü gibi her saat her gün

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 142 göst.
0 oy
5 cevap 129 göst.
0 oy
0 cevap 52 göst.
28 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (754 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 349 göst.
3 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde melekcengi51011gmai (146 puan) tarafından soruldu

409,773 soru

12,319,271 cevap

38,909 kullanıcı

Kategoriler

...