+2 oy
846 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,664 puan) tarafından
Eşim ve 2 oğlum esmer ben ve kızımda kumralız beyaz tenli değiliz ama biraz daha açığız

Bebeğim 2 buçuk aylık bana aşırı güzel görünüyor ama görenler sırf beyaz tenli değil diye çirkin diyorlar ve babasına benziyor diyorlar. Allah etsin babalarına benzesinler zaten babalarına benzesinler istiyorum bende. 

Ama beğenmedikleri için söylüyorlar :)) 

sadece beyaz tenli bebekler mi seviliyor. 

Kızım çok güzeldir komşumun kızıyla yaşıt beraber dışarı çıktığımızda sırf beyaz tenli diye kızıma bakmayıp komşumun kızını seviyorlar

50 Cevaplar

+4 oy
(13,567 puan) tarafından
10 kişiden 9 u kumral veya esmer olduğu için belkide canım illaki dikkat çekiyor.

Esim mesela turuncuymus bebekken o yüzden de çok ilgi odağı olurmuş 
(6,664 puan) tarafından
Dile getirmeleri hiç hoşuma gitmiyor. Çok kapalı tenli değiller yüzleri çok güzel ama insanlar sadece tenine bakıyor bence
(13,567 puan) tarafından
Bu kadar takilmaniza gerek yok bence canım he de gec
(6,664 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum
-Reklam-
+3 oy
(11,376 puan) tarafından
Benim kızlarım da esmer babalarımda. Toplumda öyle bir algı var maalesef. Tombul çocuk çok sevimli bulunurken mesela zayıf çocuk bu niye zayıf diyorlar
(5,986 puan) tarafından
aynn tombul ve beyaz kar gobi cck ilgi gorur bebek. :) ya irkci degilim ama esmer insanlar  bugday ten yine bi nebze ama cok esmerler  bana pismis gibi geliyor afedersin ozellikle erkek mesela cok esmer tenli erkek hic sevmem . kadin yada ccklar beni baglamaz da hani karsivins olarak hic ilgimi cekmez hoslanmam.  ilk kizimi dogurdum zaten 8 saat suni sanci ustune genel anestezi sezeryan . zaten canim burnumda. ayilamiyorum sacma dapan bi durumdayim kizimi odaya getirdiler gosterdiler cck aglio kara kara bide mor gibi. aglarken de kaşlari catilmis sanki boyle kaşlari morarik falan ayy ay bu ne cirkin bebim bebegim olamaz imkansiz bisey geri goturun bunu benimkini getirim demistim. :)) annem yok kizim cok guzel dio ama hayir bu cadi gibi bisey demistim:) ben kendim bembeyaz dogmusum mas mavi gozlerim hani benekler yumuk olur ya gozu benimkiler acik far gibi parliyomus. hep renkli cck dogururm diye dusundum gozleri de kara kara olunca asiri hayal kirikligi olmustu:)
(6,664 puan) tarafından
Hhahahaha abimin eşide hamileyken hep inşallah bebeğim beyaz tenli olur diye dua etti. Sonuç bebeği kar beyaz :D ben hiç öyle dua etmedim benim gözümde üçüde birer ay parçası.
(11,376 puan) tarafından
Ahahahah casperiye :)) benimde öyle kızımı bi gösterdiler amannn dünyam başıma yıkıldı aynı kaynanam ve esmerrrr bu neee dedim
(51,334 puan) tarafından
bende bebeğim çok güzel diye aglamaya baslamistim ☺️☺️☺️
(325 puan) tarafından
Her iki kizima zayıf bu dediler ilkimde mama veriyordum şimdi anne sütü sütün geliyormu yetimiyormu sütün yaramıyor vs bıktım artık kızar bunu okiyinca kafanıza takmayın doktor en iysi bilir
+3 oy
(4,917 puan) tarafından
Ne güzel işte kız benim çocuğumu ben severim başkasının sevgisine ihtiyacı yokki zaten bu devirde de kimse sevmesin
(6,664 puan) tarafından
Öyle de hiç umrumda da değil ama çocuklarımın böyle durumlara şahit olması hoşuma gitmiyor. Biz eşimle sürekli güzel kızım yada oğlum diye seviyoruz.
(4,917 puan) tarafından
Ohhh ne güzel sizin gibi düşünceli anne babası var daha ne ister ki bı yavru
(6,664 puan) tarafından
Aynen öyle❤
+3 oy
(1,330 puan) tarafından
Ayy okurken içim burkuldu.Sesli okudum hatta kardeşim duysun diye o da üzüldü.Üç kardeşim var bnm biri kumral biri sarışın mavi gözlü en küçüğü kara kuru bişeydi.Küçükken psikolojisi bozulmuştu koyu renk elbiseler asla giymezdi güneşte durmazddı daha esmer olucak diye.Halbuki ne kadar tatlı bi kızdı.Bu baba tarafının söylemleri yüzünden hep utanıyodu.Şimdi gülüyoruz hatırlayınca ama çocuk psikolojisi ile kim bilir ne kadar etkilendi.Bu insanlar niye böyle ya
(6,664 puan) tarafından
Doğrudur etkileniyor lar bende etkilensinler istemem biz eşimle hep onları beğenerek severiz ki özgüven kırılması olmasın.
+3 oy
tarafından
Kız bunumu dert edicem..begenmesse begenmesinler..benim kızım 2 aylık galiba esmer olucak su an da öyle çünki..ben ve ailemiz seviyoruz..gerisi isterse sevmesin..dert etme canım..ayrica esmerin suyu şirin olur diyorlar bizde

Eminim senin bebisin de cok güzel 
(6,664 puan) tarafından
Bende dert etmiyorum ama söyleyince insanın canını sıkıyorlar.
+3 oy
(15,633 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Büyük kizim peynir gibi beyaz  ve tombul o babasina benziyor. Küçük kızım esmer ve zayıf oda bana benziyor. Bizde tam tersi ne zaman dışarı çıksak herkes küçük bir kizima ilgi gösterir. Parkta çocuklar peşini bırakmazlar. 
(6,664 puan) tarafından
Benim çok dikkatimi çekiyor valla komşumun kızı beyaz benimki kumral diye hep ona ilgi gösteriyorlar. Benim kızımda ay parçası gibi küçücük burnu iri gözleri uzun saçları
+2 oy
(1,853 puan) tarafından

Benim sınıfımda abla kardeş vardı 4 ve 5 yaştı buyuk olan esmer küçük olan bembeyaz renkli gözlüydü. Herkes küçük olana güzel derdi. Ben esmer olanı begenirdim. Mesela sınıfta başka bir kızım vardı. Diğer öğretmenler ne kadar çirkin çocuk diyordu. Ama aramızdaki sevgi bağından mı tavrından konuşmasından mi ne bana çok guzel geliyordu :)

Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa demiş aşık Veysel. Ben de onlardanim galiba :D 

(6,664 puan) tarafından
Benimde yeğenim büyüğü esmer küçüğü beyaz tenli iki kardeş. Abimin eşi küçüğüm çok güzel falan diyor ama vallahi büyüğü küçük'ten çok daha güzel bende büyüğü seviyorum. Küçüğü evi devirir üzerimize büyüğü kendi halinde kimse ondan rahatsız olmaz
+2 oy
(7,450 puan) tarafından
Büyükler içinde geçerli o . Mesela bizim burda birisi biriyle evlense ve esmer olsa o kişi' aaa evlendiği kişi kapkara ' deniliyor. 
(6,664 puan) tarafından
Evet maalesef
+2 oy
(8,016 puan) tarafından
İnanır mısın benim oğlum 5.5 yaşında o bile ayırıyor. Mesela bi arkadaşımın çocuğu kumral onunla çok ilgilenmiyor bi arkadaşımın cocugu bembeyaz ona diyor aynı oyuncak süs bebeği gibi çok güzel 5.5 yasindaki çocukta bile bu düşünce oluşuyor ben de şaşırdım. Ama genel olarak beyaz tenli çocuklar daha çok ilgi görüyor doğru 
(95 puan) tarafından
Aynen kayılıyotum buna. 3 kızımda beyaz tenli ama en kücügü hem beyaz hem sarışın hemde renkli gözlü olunca çocuklar diyor gerçekmi bu bebek diye çoook sormuşlardır. Dikkat çekiyor evet
(6,664 puan) tarafından
Evet maalesef öyle. Senin oğlun daha küçük ama büyüklerin böyle yapması insanın canını sıkıyor
+2 oy
(3,843 puan) tarafından
Benim kızım da kumral bebekken esmerdi herkesin evladı kendine güzel görenler güzel bir çocuk olduğunu söyler saçları gozleri falan çok güzel derler 
(6,664 puan) tarafından
Ben çocuklarıma bakmaya kıyamıyorum nazar olacaklar diye canım. Benim gibi güzel görsünler demiyorum ama ilgiyi tenine göre vermeleri sinir bozucu
(3,843 puan) tarafından
Bende bazen severken doz kaçırıyorum. Kimsenin güzel gormesine gerek yok
(6,664 puan) tarafından
Aynen öyle canım.
+2 oy
(318 puan) tarafından
Bak canım sana bişi anlatayım ben ve eşim beyaz tenliyiz benim ilk oğlum doğduğunda kırmızılı esmer gibi birşeydi ablam bana hatta kirpi yavrusunu ah canım evladım pamuk gibisin diye sever dedi yani aslında oğlun güzel değil demeye getiriyordu ne kadar şakasına desede içim cız ediyordu kii ben esmer seven biriyim oğlum 6 aylık olduğunda teni saç rengi herşeyi değişti biran beyaz ve sarışın oldu babasının kopyası şuan büyük oğlumu yere göğe sığdıramıyorlar küçüğü doğar doğmaz beyaz tenliydi renkli gözlü. Ben hep kara kaşlı kara gözlü çocuklar severken benimkiler tam tersi peki sevgimden birşey değişiyor mu asla demem o ki milletin hatta kendi zevkimize göre çocuk doğuramıyoruz verene bin şükür deyip ess geçeceksin
(6,664 puan) tarafından
Çok şükür 3 sağlıklı evladım var günde yüzlerce kez şükrediyorum. Benim 3. Bebeğim istemeden oldu hamileyken çok ağladım sevmem dedim ama şuan kucağımdan bırakmak istemiyorum :) Allah ım ne kadar güzel bir bebek verdin diyorum
+1 oy
(19,494 puan) tarafından
Onlar kalbi kararmıs insanlar. Ne desen boş onlar için. 
(6,664 puan) tarafından
Biri var her gördüğünde ben beyaz tenli çocuk seviyorum diyor. Amaç nedir anlamadım
(19,494 puan) tarafından
Benim beynim yok içinde sünger var demenin başka yolu. Seni sinirlendirmek için ezmek için söylüyor. O öyle söyleyince ee bize ne de. Valla  çocukların dıs görünüşlerine biri bı laf soyledigi zaman kan beynime sıçrıyor. Sinir oldum ha
+1 oy
(7,949 puan) tarafından
Olur mu öyle şey benim çocuklarım beyaz tenli herkes sever ama ben böyle beyaz sevmiyorum diyeni bile duydum.Şahsen ben bekarlığımdan beri çocukları çok severim bence hepsi ayrı güzel ve bi o kadar da tatlı. 
(6,664 puan) tarafından
Ayrım yapmaları can sıkıcı ya. O güzelliğe rağmen teninden dolayı çirkin denilmesi sinirlerimi bozuyor
(7,949 puan) tarafından
Boşver bu devirde kimse sevmese de olur.Evlat senin evladın önemli olan senin sevgin en güzel sevgi anne baba sevgisidir gerisi fasa fiso.
(6,664 puan) tarafından
Aynen öyle doğrudur. Çok şükür sağlıklılar ve bizim için ay parçası gibi 3 evlat. Daha ne isteriz
(7,949 puan) tarafından
Çok şükür Rabbim size bağışlasın inşallah.
(6,664 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun ❤
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Ben beyaz tenliyim hortlak gibi .oğlumda öyle toplumda kalıplaşmış güzellik algısı banasor guzelmisin diye hayır yani normalbir guzelligim yok
(6,664 puan) tarafından
Canım çocuklarım çok güzeller ama insanlar sadece ten renginden dolayı güzel görmüyor sanırım
0 oy
(4,175 puan) tarafından
Onlar bir hata yapıyor ve sen farkındasın neden bu hatalı davranışın seni etkilenmesine izin veriyorsun ystelik seni etkileyen durumların çocukların hissettiğini biliyorsun

Yapma ,ilerde sevilmek için çok çabalayan çocukların olur ne demek istediğini anladın değil mi surekli sevilme ihtiyaci onaylanma kabul görme ihtiyacı duyan birileri olur.

Ten rengi bir ayrım değil ama buyume şartları yetiştikleri toplu gereği öğrenilen seyler.Karsi tarafında yargılama çünkü büyüdüğü evde bh ve buna benzer düşüncelerin zihniyetlerin elinde büyüdü o onun problemi onuda biz düşünemeyiz demi ... o kadar çok sevin ki evlatlarınizi, sevgiyi ilgiyi bu kadar basit düşük  frekans şeylerde ve kişiler de aramasınlar. 

Birde siz evaldiniza ne kadar kıymet vererek davranırsanız emin olun çevrenize de onu yansitiyorsunuz ve çevre ona göre sekil alıyor .sadece  evlat değil herkes için gerekli bu.
(4,175 puan) tarafından
Bir de daha etkili birsey söyleyeyim size yukarıdaki yazdıklarımı unutun
Hiç kimsenin dis güzelliği ile asla yaftalayip yargılamayın
Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek lazım unutmayın.
Beğenmediğinizin ne olduğunu düşünürken ayrım kısmı icin değil aklınıza bu düşünce gelip davranışının dökülmeden tövbe demeyi bilmek lazım değil mi

Bir de bunu karşı tafa yansitip küçükcuk bir yüreğin, ve annesinin üzülmesine hic bir sebep yokken incinmesine sebep oluyorsunuz. Bazen normal vebgenel sandığımız şeyin bir ömre nelere sebep olduğunu bilmeden yaşıyoruz. Akledelimmm
(6,664 puan) tarafından
Çocuklarımızı hep güzel kızım yakışıklı oğlum diye seviyoruz. Sadece dışardan güzellik algısının cilt tonuna göre olması can sıkıcı.
3 çocuğum var en büyüğü 5 yaşında ve biz
5 yaşında oğlumu kucağımıza alıp yeni doğan bebek gibi seviyoruz diğer ondan küçük 2 kardeşini kıskanmasın ilerde sevgisiz büyüdüm demesin diye. Yani kimsenin sevgisine ihtiyaçları yok aslında
(4,175 puan) tarafından
Ne güzel işte gerek yok değer algısı ailede oluşuyor cocuklarda başka insanların gölgesine gerek yok . ,güzellik bir yere kadar önemli insanın huyu suyu düzgün olmadıkça hiç birseye yaramaz bunu herkes bilir.Cocuk yetiştirirken bence en önemli şey doğru bir davranış sergilediklerinde gözden kaçırmadan taktir etmek çünkü hepimiz iyi insanlar olsun istiyoruz.
(6,664 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(3,981 puan) tarafından

Evet malesef öyle. Bi de çocuğu beyaz saçları sarı diye sürekli nazar değdiğini düşünenler var. Biri eltim. Onun çocuklar sarı. Benim kızım esmer doğdu sonradan beyazladı ama saçlar koyu kahve. Eltim bikaç sefer benim de nazar değdirdiğimi ima etti. Kısacası sarı diye çok nazara geliyor tüh tüh. Ama ben sarıları değil renkli gözlü olanları daha çok beğeniyorum bi de tatlı gülüşlü olanları:D Çocuğu kahverengi gözlü ve fazla bi sevimliliği yok bence.

İşte ne bileyim. 

(6,664 puan) tarafından
Evet insanlar beyaz tenli sevdikleri için nazar ediyorlar aslında. İşte güzellik algısı budur
0 oy
(647 puan) tarafından
Nadir olan kıymetli olduğu için. Her konuda bu böyle . Haklılar demiyorum ama toplumsal olarak renkli göz düşkünlüğü de tam bu sebepten bana göre. Kuzey avrupalilar için de aşırı sıradan bir şey mesela beyaz ten renkli göz. Onlar da kendilerini standart görüyordur
(6,664 puan) tarafından
Olabilir öyle beğeniyor olabilirler ama bunu çocuklara yansıtmak yada annelerine çirkin demek doğru değil. Ömrümde hiç kimseye çocuğun çirkin demedim
(647 puan) tarafından
Tabii ki diyorum doğru degil
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Çünkü genel olarak esmer bir toplumuz farklı olan seviliyor. 
(6,664 puan) tarafından
Sadece ten rengi ile de ayrım yapılmaz diğer güzellikleri görmüyorlar
0 oy
(606 puan) tarafından
Benim böyle huyum yok çok esmer güzeli insanlar var çok ta beğenirim.. Kendim beyaz tenli yim kızım doğduğunda doktorlar alıp götürdü bembeyaz bebek doğdu diye öbür doktorlara göstermeye böyle şaşırdım ben ayılıp bayılmalarına.

Hatta bir ay sonra hastalandım acile gittim aynı doktor orda bana diyo ki sen beyaz bebeğin annesiydin demi diyo acaipler yani. 
(6,664 puan) tarafından
Sevsinler de çocuklara yansıtmasınlar.
0 oy
(4,748 puan) tarafından
Eşim esmer doğar doğmaz kime benziyor babasına benzemesin  babasinkara diyeni duydu bu kulaklar çocuğu kıvançtan yapmadım yani tabi ki babasına benzeyecek demiştim insanlar  çok dengesiz çok tuhaf 
(7,949 puan) tarafından
Kusura bakma bacım Kıvançta koptum :D
(6,664 puan) tarafından
Bende tabiki babasına benzeyecek diyorum.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
5 cevap 214 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mrvgul (3,393 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 200 göst.
10 Kasım 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde AyseN. (4,096 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 278 göst.

408,403 soru

12,270,128 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...