+2 oy
868 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,733 puan) tarafından
Eşim ve 2 oğlum esmer ben ve kızımda kumralız beyaz tenli değiliz ama biraz daha açığız

Bebeğim 2 buçuk aylık bana aşırı güzel görünüyor ama görenler sırf beyaz tenli değil diye çirkin diyorlar ve babasına benziyor diyorlar. Allah etsin babalarına benzesinler zaten babalarına benzesinler istiyorum bende. 

Ama beğenmedikleri için söylüyorlar :)) 

sadece beyaz tenli bebekler mi seviliyor. 

Kızım çok güzeldir komşumun kızıyla yaşıt beraber dışarı çıktığımızda sırf beyaz tenli diye kızıma bakmayıp komşumun kızını seviyorlar

50 Cevaplar

0 oy
(12,209 puan) tarafından

Hiç öyle bir algım olmadı Allah'ın yarattığı herşey güzel göründü gözüme ki onlar melek kızım beyaz tenli aşırı nazara geliyor bazen esmer olsaydı dediğim oluyor bu düşünce bana göre tamamen kötü niyet 

(6,733 puan) tarafından
İnan bende iyiki esmer diyorum insanlar beyaz sevdikleri için nazar olmaz enazından diyorum :D
-Reklam-
0 oy
(5,112 puan) tarafından
Bende de vardı o algı ta ki esmer bı kocam ve onun tıpkısı olan bı oğluşum olana kadar. Çok da yakısıklı bı oğlum var :)) brn beyazım kızım da kumral ama ben ck beeyaz kalıyorum. Gören keşke sana benzeseymış falan dıyor. Yani önceden bana da öyle geldgı ıcın yadırgamıyorum spnucta kaşı gözu daha belli olugo acık renkşı olunca ondan heralde :)) 
(6,733 puan) tarafından
Ben hiç takılmıyorum öyle bi takıntım olmadı :) görücü usulü evlendik demekki takılsaydım eşimle evlenmezdim çünkü eşim baya esmer tenli :D
(5,112 puan) tarafından
Yanı takıntı demeyım de daha cok begenıyorym dıyım. Beğenmesem ben de kocamla evlenmezdm :D şöyle duşun beyaz bı kagıda bi resım cizsen daha cok belli eder kendını. Tabii ki esmer ın guzeli de ayrı oluyor
0 oy
(12,995 puan) tarafından
ben bebeklerin hepsini çirkin diye severim. ha beyaz tenli hayranlığı var onu inkar edemem ama her bebek güzeldir :) 
(6,733 puan) tarafından
Ama yan yana yürüyen iki çocuk arasında ayrım yapmıyorsundur :)
(12,995 puan) tarafından
yok canım hepsini severim ben :)
0 oy
(2,563 puan) tarafından
Ben beyaz tenmiyim esimin tarafi esnee 3cocugm var 3ude bana benzemis ten ve goz renginde goren herkez iyiki baba tarafina benzememisler cok guzeller diyorlar.aslinda iyi hos bisi degil aama esmer kisim neden sevilmez anlayamiyrm 
(6,733 puan) tarafından
Evet ne kadar güzel olursa olsun beyaz tenli olan beğeniliyor
0 oy
(753 puan) tarafından
Aksine esmer çocukları daha çok seviyorlar kanları tatlı oluyor benim kızımı görüpte sevmeyen yok babasına benziyor :)
(6,733 puan) tarafından
Bilmiyorum canım benim çevremde gördüklerimin ilgisini beyaz tenli ler çekiyor
0 oy
(2,066 puan) tarafından
Bu algı var evet beyaz tenli sarışın bebekler daha çok seviliyor dikkat çekiyor bide aura meseleside bazı bebeler daha sevdirir kendini bazıları sevdirmez şeytan tüyü var bazı bebekler de ben her bebeği çocuğu severim benim için hepsi masum melekler 
(6,733 puan) tarafından
Evet beyaz tenli ler dikkat çekiyor
0 oy
(20,524 puan) tarafından
Saçma bi güzellik algısı var insanların acaba tek bi tüyünü zerresini yaratana saygılları varmı boş boş konuşup çirkin diyebilirler 
(6,733 puan) tarafından
Bide benim gözümden görseler onları :) şükretmediğim günüm yok
(20,524 puan) tarafından
Aynen öyle :*
0 oy
(766 puan) tarafından
Beyaz ten ortaçağdan beri güzellik ve asalet simgesi kabul edilmiş. Sebebi de soydular çalışmayıp evde durduğu için güneşte yapmayıp beyaz kalıyormuş asil olmayanlar çalıştığı için güneş yanığı olup esmerleşiyormuş. İngiliz kraliyet bile bu yüzden melez gelini dışladı ya. Ben de zenci bebeklere bayılırım mesela
(6,733 puan) tarafından
Bunu bilmiyordum ama şu yaşadığımız çağdan belli :)
0 oy
(703 puan) tarafından
 benim ortancım da esmer sürekli anne beyaz oldummu diyor bu beni çok ğzüyor çünkü küçücük çocuk bile toplumdaki açık ten algısının farkında
(6,733 puan) tarafından
Oyy canım benim kim ne dedi de taktı kafasına acaba.
Benim oğlum farkında değil biz onu çok övüyoruz diye oda kendini beğeniyor
(703 puan) tarafından
Bende sürekli kendisii çok yakışıklı bulanları söylerim kaşını gözünü duruşunu överim ama dedeğin gibi bişeyler duymuştur
0 oy
(762 puan) tarafından
Irkcilik tam olarak bu bence.
(6,733 puan) tarafından
Valla yanyana yürüyen iki çocuğa ten renginden dolayı farklı davranmaları tamamen ırkçılık
0 oy
(10,052 puan) tarafından
Kesinlikle oyle benim kızımda esmer bebekjende esmerdi ama gerçekten çok güzel bir bebekti gören herkes keşke beyaz tenli olsaydı bh kdr güzel teni esmer olmamış tövbe yarabbim..

Oğlum ise sapsarıydi herkes çok beğeniyor şuan 5 yaşında halada gören aynı dayısı sapsarı babasına abalasina cekmemiş diyo
(6,733 puan) tarafından
Ay şakamı. Nasıl olmamış tövbe bu kimin elinde
0 oy
(2,260 puan) tarafından
Karadeniz genelde öyle. Bende Trabzon dayım. Bir oğlum beyaz,biri kumral,diğeri esmer. Herkes şaşırıyor ama kimsenin hor gördüğü yok şükür. Karadutum diyorum ona :)) kendimde beyazları renkli gözlüleri çok severdim. Ama evlat olunca ayrım olmuyor,sen bakma millete. Allah güzel günlerini göstersin inşAllah
(6,733 puan) tarafından
İnan umrumda değil ama bazen canımı sıkıyor yoksa biz yeteri kadar beğenip seviyoruz ilgimizi sevgimizi veriyoruz
0 oy
(3,379 puan) tarafından

Ay bizim sülalede o var hatta herkeslere güzel ama esmer ya da çok esmer değil açık esmer vs diye. Oğlum dogdu ben ve eşim esmeriz diye hemen esmer mi bebek aaa bebek beyaz vs. :D zaten 6 kardeşiz tek esmer benim babama çekmişim eşimin ailesi genelde beyaz birkaçı hariç. Ee oladabiljr SİZE NE

(6,733 puan) tarafından
Benimkine de direk esmer va denildi. Bu herkeste var sanırım
(3,379 puan) tarafından
Aman boş yorumlar boş ver
0 oy
(65 puan) tarafından
Bosver daha güzel kızına nazar değmez en azından 
(6,733 puan) tarafından
Öyle valla ben bakmaya kıyamıyorum nazar olacak diye
(65 puan) tarafından
Rabbım evlatlarımızı nazardan korusun inşallah
0 oy
(29,179 puan) tarafından

Amanın takmayın kız milletin ağzı torba değil buzesin

0 oy
(963 puan) tarafından
Evet canım toplumun algısı o yönde malesef kızım sarışın beyaz tenlidir benle kumralım eşimde aynı sekilde kızımı kim görse maşallah çok güzel diyor şimdi de bir oğlum var komşular görmedi ilk 5 ay boyunca algılarını biliyorum çünkü hep diyorlardı buda kızın gibi sarışın mi nasıl bı göster bakalım kumraldir oğlumda gördüklerinde bu kime çekmiş böyle filan hele konuşan kişileri görsen dersin sanki Rus lar hepsi esmer coxuklari da kendileri gibi takma o yüzden pek 
0 oy
(971 puan) tarafından
Kirpi yavrusunu  pamuğum diye severmiş 

Biz anneler de öyle herkesın yavrusu kendine özel ve güzel
0 oy
(882 puan) tarafından
Sarışın ve beyaz olanlar her zaman dikkat çekiyor Afrika'da da öyle Avrupa'da da.annelik duygunuz kabarmış.ama şöyle dusunun ccugunuz dikkat çekmediği için nazar da etmezler ne güzel işte güzel çocuğa çok nazar değiyor boşver Allah ahlak guzelligi versin anneler için çocukları çok değerlidir o değeri de başkası anlayamaz bunları düşünüp canınızı sıkmaya değer mi çok şükür sağlıklı deyip şükretmek varken
0 oy
(340 puan) tarafından
İki buçuk aylık bebeğe çirkin diyen de ne bilim. Çok saçma insanlar var ya
0 oy
(990 puan) tarafından
Benim için öyle değil bebeğin güzelliğini ten rengiyle ölçmek çok sacma

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 342 göst.
0 oy
5 cevap 215 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mrvgul (3,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 212 göst.
10 Kasım 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde AyseN. (4,464 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 297 göst.

409,614 soru

12,314,229 cevap

38,794 kullanıcı

Kategoriler

...