0 oy
404 göst.
Aile kategorisinde (322 puan) tarafından
Evet kızlar heyecanlı maratonlu hamilelik serüvenim cok skür bitti 36+4 de artık bitmek bilmeyen sancilarim oğlumuz Adn beyin acelesi ile oldu 1 ay erken oldu onu gectimd3 24 Ekim doğum günümdü oğlumla aynı gün olsun doğumu diye doktorla ne güzel anlaşmıştık ama benim paşam erkenci davrandı cok zor bi hamilelik geçirdim zaten gebelik şekeri cikti ve sürekli hastaydım acildeydim enfal ile de ilgilenemiodum anlayacağınız cok zorlandım neyse ki güzel günler göreceğiz inşallah bundan sonra dua edin bana 1 bcuk yaşında enfal ve kardeşine karşı tepkisi çok farklı napacagim nasil yaklasacagim bilmiyorum benim gbi olup tecrübeliler fikir verir msiniz  

6 Cevaplar

+6 oy
(193 puan) tarafından
Değişik isim koyacaz diyip zirve yapanlarda bugün 
(322 puan) tarafından
Keşke post dogru okuma yetisine sahip olabilseydik insanoğlu işte hesabina ne gelirse
-Reklam-
+2 oy
(1,565 puan) tarafından
İsim adn mi ben mi yanlis okudum
(2,156 puan) tarafından
Söyleyiş tarzı zor olmuyor mu
(1,835 puan) tarafından
Adn nasıl okunuyor kelimeyi çıkartmaya çalışıyorum ağzımla çıkmıyor anlamı güzelmiş ama söyleyince bir anlamsız kelime çıkıyor.  Ayy yanlış anlama ill defa duydum .
(322 puan) tarafından
Yani bi bcuk yaşındaki kızım konuşmayı yeni sekmesine rağmen oldukça rahat bi sekilde söyleyebiliyo kardeşinin ismini okuduğun harfleri söylüyorsun sadece  eylül_
tarafından
A d n diye mi yani a de ne diye mi okunuyor
(322 puan) tarafından
Ewt idilt adn diye
+2 oy
(1,622 puan) tarafından
Hayırlı olsun da adn miş ismi nasıl seslenilcek o isim ya valla merakıma soruyorum yanlış anlama 
(322 puan) tarafından
Tek tek anlamayana telaffuz etmek için söylenir adın diye söyleniyor ama arada ki ı harfi yutulur öyle dsün
(1,622 puan) tarafından
Kız ben yutamıyorum sölerken :D neyse ya allah size bağışlasın sağlıkla büyüsün
(1,810 puan) tarafından
Allah bağışlasın adıyla büyüsün inşallah
(322 puan) tarafından
Kuranı okurken tevcid dersi almadın mı kız hiç saolasin bacım güzel temmenilerinix için amin
(1,622 puan) tarafından
Yok valla almadım ya belkide ondan söleyemiyorumdur
+1 oy
tarafından
Maşallah Rabbim analı babalı büyütsün ❤️ Konudan bağımsız çocuğunuzun adı Enfal ve Adn mı? Lütfen yanlış anlamayın, neden bu isimleri koyduğunuzu merak ettim.
tarafından
Sözlükte, “devamlı ikamet edilen yer, bir şeyin merkezi ve ortası, bir cevher veya madenin aslı, yatağı” mânalarına gelir. Tevrat'ta Hz. Âdem'in yaratıldıktan sonra içine konulduğu bahçeden Aden (İbrânîce Eden) diye bahsedilir (bk. Tekvîn, 2/8, 15).

Merak edip araştırdım hocam :D
(1,346 puan) tarafından
Dilerim farklı isim olsun diye koyulmamıştır ya da sırf Kuran'da geçiyor diye...
tarafından
Ben ilk defa duydum , bende Kuran'da geçen bir isim koymak istiyorum ama öyle bilinen bir isim , garip geldi
(1,346 puan) tarafından
İsmin Kuran'da geçmesi şart değil, anlamlı olması mühim.
(167 puan) tarafından
Dilerim adn koyulmamıştır. Nerden bakarsan bak çocuga haksızlık
tarafından
Başlık ve içeriğe bakılırsa koyulmuş gibi geldi bana
(322 puan) tarafından
Ewt Enfal ve Adn kızımın ismini degisik ve anlamlı bi isim istiyodum babasıyla hoşumuza gitti duyunca Enfal koydum oğlumun ismini d3 kızım a seçtiğim kuranın bi sayfasını actirdim ona babam okudu orda adn ismini duyduk hoşumuza gtti ama kararsizdik sonra kızım kardeşinin ismini daha doğmadan cok net ve çabuk öğrenince Adn da karar kildik
(322 puan) tarafından
Humakus ned3n haksızlık olarak gördüğünüzü merak ettim açıkçası tam olarak Adn ismini koydum bi sorunda göremedim acikcasi
(8,830 puan) tarafından
Kusura bakma ama adn çok saçma olmuş ve ilerisi için de düşünmen lazım akran zorbaligina uğrayabilir çocuğunuza neden bunu yaptınız sanki kimliği yarıda bırakmış gib
(1,346 puan) tarafından
Telafuzu çok zor bir isim. Öte yandan anlam olarak çok cazip değil. Enfal da anlamsız aynı şekilde. Sırf farklı olsun ve Kuran'da geçsin diye böyle isimler koyulmamalı bence... Farklı olma çabası ve bunu çocuğa da doğar doğal adıyla etiketlemek sağlıklı değil, sonuçta ikisi de dünyaya gelen ilk ve son çocuk değiller. Her neyse, ismin de vebali var, sağlıkla büyüsünler.
(167 puan) tarafından
Dini açıdan koyduğunu hiç düşünmüyorum öyle olsa çok başka isimler koyardın. Farklı olsun diye çoçuğuna isim bile olmayan, zikretmekte bile zorlanılan 3 harfi yanyana koyup koymuşsun. Kimsede uyarmamış sanırım.
Allah bağışlasın.
(322 puan) tarafından
Akran zorbaligina karşı kendi savunmasını gerçekleştirebilecek bi çocuk insallah yetistirebilecegimi dsünüyorum suan için isim konusu ali Mehmet sıradan isimlerden hic bi farkı yok gözümüzde ne henüz yuvamin icind3 ne de yuvamin dsinda ki aile bireylerinde bi sorun yaşamadım henüz dünyanın da hoşuna gid3n bi isim oldu Hee ilerleyen yaşlarda ismi hoşuna gitmez d3gistirebilir kendi tercihi sonuctq
(322 puan) tarafından
Tskr ederim inşallah Saliha ve sal8h evlat olarak büyürler ama isim konusunda sadece kuranda geciyo degisik oldgu icin koymadık iyice araştırdık ve öylw karar kıldık bi günde düşünülüp konulan bisey degil 9 aylık bi süreç
(1,346 puan) tarafından
Zorbalığın nereden nasıl geleceğini bilemezsin. Sınanmadığın bir konu için iddialı olma. Beğenmezse değiştirir diyorsun 18 sene değiştirme iradesi olmayacak. Koca 18 sene. Ne anlamı var ne de kulağa hoş geliyor. İnancımız da böyle kutsal kitabımızı açın rastgele bir kelime koyun çocuklarınıza demiyor...
(322 puan) tarafından
Dini bilgi yarışına girmeyi sevmiyorum humakus güzel temenniler için teşekkür ederim ama ben postta çocuklarımın isimini eleştirme konusunda fikir sormamış bulunmaktayım sizin düşüncelerinizi siz kendinize göre uyarlayin bizde sorun yok cnkü
(322 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Inancimizq göre peki adn diye kuran da geçiyor ama bizim insanlarımız Türkçeye çevirmek için telaffuzu kolaylaştırmak için aden diye çevirip öylece çocuklarına koyuyor bunun bi anormallik görulmed3n doğrusunu koyduğum için anormal olması saçma acikcasi bana göre ve ayrca 18 yaşına kadar bekleme diye bisey yok lütfen kanun bilgisi ve hak bilgilerinizi de biraz sorgulayın
(167 puan) tarafından
Çocuğuna adın ismini kimse koymamıştır bence. Zaten sizinki de telaffuz edince ağızdan adın diye çıkıyor.
(322 puan) tarafından
Aden olarak koyuyorlar klavye hatası
tarafından
Yok estağfirullah ne koyduğunuz bizi ilgilendirmez, babasının sorumluluğunda. Ben sadece ilginç bulduğum için sormuştum belki yapay zeka bir düzenleme yapmıştır diye.
Enfal savaş ganimeti demek, isim sahibine çeker ve çektirir derler. Adn da bir cennet ismi, Firdevs gibi. Yerleşke manasında. Pek bir anlamı yok yani, o sebeple bir acaba dedim.
Yanlış anlaşılmazsa keşke bir 2.isim daha koysaydınız, en azından seçeneği olurdu. Benim 2 ismim var ve biri bu isimler gibi telaffuzu zor ve anlamı herkesçe bilinmiyor. Çok zorbalığa uğradım, takılmayan lakap kalmadı ve herkes de dalga geçti. Hep harf harf hece hece öğretmek zorunda kaldım. Neyse ki 2 ismim var artık akıllandım, millete Şeyma diyorum direkt. Diğerini sadece ailem kullanır.
(322 puan) tarafından
Ewt enfal çektiriyor ve isminin hakkını veriyor hafızım ikinci bi isimi dsündüm acikcasi ama babası bu konuda yanasmadi ısrarcı olmadım o yüzd3n ama zorbalık konusunda benim ismim zehra gayet olağan bi isim ama benim bile ugramisligim var bu konuda akran zorbaligina sdce yetistrilme tarzına bağlıyorum aileler bu konuda birazcik eğitim verse bence zorbalık ortadan kalkar sizin art niyetle sormadginizin blincind3 olarak cevap verdim size zqten ama insanlar sınırlarını bilmior malesef sözüm hak kendinde blupta eleştirmeye çalışanlara bu tür eleştiri yapanların çoğu akran zorbaligina sebebiyet verenler bana göre
(1,346 puan) tarafından
Benimki eleştiri değildir bana diyorsan. Ben işin vebal kısmındayım. Hem çocuk açısından hem kendi vereceğin hesap açısından. Elbette çocuğuna savaş ganimeti adını vermenin de vardır bir vebali. Her neyse, hesab etmişsindir elbet.
+1 oy
(28,774 puan) tarafından

Sağlıkla büyüsün.

İsim konusuna gelince sizin kendi tercihiniz birşey demek kimseye düşmez.

(322 puan) tarafından
Teşekkür ederim insanlar garip
0 oy
(3,454 puan) tarafından
Kızlar kadın burda çocuğun ismi hakkinda bir şey yazmamış..dogumu hakkinda konuşmuş..

Sevindim canım senin adina ..saglikla büyüt bebeğini ❤️❤️
(322 puan) tarafından
Ahhhh cokskür biri beni anlayabildi cok teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 109 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 214 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 143 göst.