0 oy
363 göst.
Aile kategorisinde (70 puan) tarafından
Kızlar merhaba öncelikle benim eşim önceden berberdi fakat masrafları çok oluyor diye devretti. Biz köyde oturuyoruz eşimin babası çiftci onun emekli kartıyla geçiniyoruz ekstra mahsül fiyatlarıyla. Eşimin abisi ani Bi şekilde 2 sene öncesi vefat etti. Eşimde buna dayanarak çalışmak istemiyor babasının bağı tarlası vs var fakat kendi üstlerine de değil kayınpederimin abisinin üstüne al diyorum üstünüze alın yarın ne olacağı belli olmaz kendi çocukları da var çünkü resmiyette hiç bir şey kendi oturduğumuz ev dahil herşey onların üstüne tamam tamam diyip geçiştiriyor. Yani Allah korusun bugün bişey olsa kendi oturdukları ev bile bağ bahçe hepsi onlarda anlatabildim mi? Buna dayanarak da eşim çalışmak istemiyor tarlalar var yeter diyor ama ben babasının emekli kartıyla geçinmek istemiyorum yami kimseye minnet etmek istemiyorum benim iki tane küçük çocuğum var olmasa kendim dünden razıyım çalışmaya ama imkanlarım el vermiyor Allah aşkına akıl verin ben ne diyeyimde eşim çalışmaya razı olsun malları kendi üstlerine yapsın çok çıkmazdayım artık ya senelerdir böyle bu 

11 Cevaplar

+1 oy
(2,245 puan) tarafından
Birazcık akıl etse zaten harekete geçerdi. Bir şey olsa ve hepsini elinden alsalar ne yapacakmış planı neymiş. Kesin yapmazlar diye düşünüyordur Dünya hali millet bir birini ö.ldürüyor bunu mu yapmayacak? Allah akıl fikir versin 
-Reklam-
0 oy
(82 puan) tarafından

Bence bir erkekteki en önemli özelliklerden biri çalışkan olmak, ekmeğini taştan çıkartmak. Çalışmayı sevmeyen insan çalışmıyor. Bir şekilde bahaneler buluyor. Bir işe girse de kalıcı davranış sergileyemiyor. Hele ki kendi işinde tutunamadıysa, emir altına girerek farklı iş yerlerinde tutunması daha zor. Muhtemelen girdi çıktı şeklinde devam eder. 

Verebilecek tavsiye bulamadım. Tarla ve ev kendi üzerine olsa iyi olur evet ama bunlara güvenerek çalışmamazlık yine olmaz ki. Birçok insanın mal varlığı var ama çalışıyor. Hazıra dağ dayanmaz. Siz çalışıyor olsanız , bu defa da size güvenirdi, hepten çalışmazdı..

Kayınpederiniz emekli aylığını size veriyorsa, onlar nasıl geçiniyor? Bu devirde bu meblağlar ile çocuk büyütmek aşırı zor. 
(70 puan) tarafından
Evet bende diyorum çocuklar büyüyor ihtiyaçları çoğalıyor senin planın ne nereye kadar çalışmıcan ama tık yok bende bıktım artık usandım bu teöbelliğinden neler söylüyorum nafile
(70 puan) tarafından
Ayrı kart var onda, da mahsul fiyatlarıyla
0 oy
(5,745 puan) tarafından
dimdizlak kicindaki donla kalirsa ozaman anyayi konyayi gorur. kardes kardesten mal kaciriyor ki amcanin uzerine hersey. kicindaki donu bile alir amca esindeki bu saflikla. 
(70 puan) tarafından
Evet aynen öyle kaç kere söyledim dinletemedim ki
0 oy
(979 puan) tarafından
 Eşini anlamak çok zor 2 tane çocuk var eşi var geleceğini düşünmüyor bağ bahçe çiftcilik yakın zamanda hicbirsey getirmemeye başlayacak .gücü yeterken calismamak babadan geçinmek ne saçmalık Canim birde topraklar kendi babasinin üzerinde de değil yani o amca ölse kuzenlerine kalacak size hicbirsey kalmayacak neyin rahatlığı bu.ben kadın halimle ailemden kalan arsayı satsam 20 sene çalışmama gerek kalmadan rahat gecinirim ona rağmen o topraklara guvenmeden çalışıýorum maaşımdan ayrı özel dersti kurstu yıllardır uğraşıyoruz .Seninki tembel sanırım canı istemiuor ama kendi uzerine hicbirsey kalmayınca dank eder o zaman da çok geç olur .miras davası hiçbir şey işlemez  o tarlalar miras yoluyla kendi çocuklarina intikal edince amcanin
(70 puan) tarafından
Bi çabası gayreti hiç bir şeyi yok çok bunaldım artık aynı konuları düşünmekten senelerdir böyle yani
0 oy
(13,242 puan) tarafından
Ne zaman yapar biliyor musun birinden büyük kazik yiyince.

Bizim de her şey k.pederin üzerine eşimle kaynim ortak alıyor k.pederin üzerine yapıyorlar dinletemedim hiç. Sana bisi olursa 1 iğnenin peşine düşmem toplar pılımı pırtımı giderim burdan diyorum.
(70 puan) tarafından
Bu adamlar niye bu kadar rahatlar anlamıyorum biz mi ayrıntılı düşünüyoruz desek oda hayır yani ne olcak nasıl yapcak bilmiyorum artık hiç
(13,242 puan) tarafından
Diyorum ya okkalı bi kazık yemeleri lazım ben çat çat söylüyorum zaten
0 oy
tarafından
Hazır para çabuk biter, bırak kazık yiyince aklı başına gelir sonra çalışmaya başlar tabi ne kadar tutunabilirse işe.
(70 puan) tarafından
O zamanda iş işten geçmiş olur işte canım ben bunların olabileceğini ön görebiliyorum ama eşimde tık yok benim sinirimide bu bozuyor işte
0 oy
(326 puan) tarafından
Eşini nasıl ikna edeceğini en iyi sen bilirsin canım. Kimisi yatağından mahrum bırakır, kimisi duygu sömürüsü yapar, kimisi hasta numarası. Ben eşimin merhametine göre konuşurum. Kendi duygularımı gelecek kaygılarımı anlatırım. Onun için yaptığım fedakarlıklara karşılık bunu hak etmediğimi söylerim. Kendim için değil ama evlatlarım için istiyorum derim. Bize bir şey olsa en azından ortada kalmazlar bir dayanakları olur derim. Diğer türlü kimse sahip çıkmaz. En azından kayın pederi üstüne alsın. Eşim anlamazsa babasına anasına konuşurum artık hangisi ikna olmaya daha yatkınsa. Öylelikle halletmeye çalışırım. O da olmadı aileme derim şunlarla konuşun böyle olmaz diye. 
0 oy
(18,702 puan) tarafından
Çalışmayan adamdan hayır gelmez. Ha tarlaları bahçeleri ekip dikiorsa onunla eve para getiriyorsa o ayrı. Oturup kira yiyip tarla satıp yan gelip yatarsa o adamdan hayır gelmez. 
(70 puan) tarafından
Evet bağ bahseden baya fazla kazanıyorlar bin şükür yazın hiç boş durmazlar ama Bi garantisi yok ki bu sene mesela domates para etmedi hiç yoka verdiler ayrıyetten çıkan gübre parası vs ceplerinden çıktı hiç bir garantisi yok
0 oy
(3,929 puan) tarafından
Kayinpederib vefat etti mi kocan unutsun tarlalari. Benim annemler anane yerlerinde dede yerlerinde senindi benimdi 10 senedie ugrasiyolar alsinlar diye.
(70 puan) tarafından
Doğru diyorsun canım kayınpeder de affedersin icraat yok ver abi mallarımızı üstümüze diyemiyor ölür onlar için
0 oy
(12,656 puan) tarafından
Çalışmayan adam cidden bana göre korkunç. O tarla tapan gider bak garanti veriyorum hazıra da dağ dayanmaz. Ne yapıyor akşama kadar ya sonsuz bir tembellik
(70 puan) tarafından
İşte yazın bağ bahçe uğrasıyorlar dikim faln kışında kuşları var kuşlara bakar balığa gider hep öyle yani benimde gözüme batıyor artık evde durması
0 oy
(2,474 puan) tarafından
Aklını peynir ekmekle mi yemiş bu devirde valla insan babasına bile güvenmiyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 524 göst.
1 gün önce Aile kategorisinde Yuska (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 154 göst.
20 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 117 göst.