+3 oy
1,329 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (688 puan) tarafından

image

valla arkadaslar tartisma yarakmak icin paylasmiyorum kesinlikle ama ben inanmiyorum koskoca kofteler zinciri adam kac kez denetlendi bugune kadar kim bilir ayrica madem maliyetten kacacak neden at es.ek degil de o malum ****** olsun e neden cunku muhafazakar kesim cok tercih ediyor burayi adami bitirmeye calisiyorlar muhtemelen rakip iktidara yakin bi firmadir ben ilk gunden beri inanmamistim hem o hayvanin eti yavan sası olur diye biliyorum yusufun kofteleri inanilmaz lezzetli yani aciklamalari da dinledim bilmiyorum o etin olacagi pek inandirici gelmedi bana . bunu paylasanda bi siyasetci mesela ben de magazin sayfasindan gordum

39 Cevaplar

+1 oy
(3,603 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben oladabilir olmayadabilir diyorum ama domuz eti diye tepki veren millete şunu sormak istiyorum arkadaşlar ülkemizde her türlü haram yalan insanlar varken belki içinde bizde bir şeyler yapıyoruz hepimiz dört dörtlük doğru değiliz ve dinimizi hepimiz bütün yaşamıyoruz malesef ülkemizde cinayetler çocuk ölümleri varken sizce sadece konu domuz etinin haram olması mı gercekten bir video izledim çocuk diyorki ülkede tacizler tecavüzler herkesin günahları var ama dindariz domuz eti tek haram diyoruz aslında çok fazla günah işleyip haramada ortak oluyoruz haberiz yok simid burda kimseyi savunmadim sadece toplum olarak bu kadar ayiplandi ve konuşuldu ya taciz ve tecavüzler içinde ayiplansin bu ülke konuşulsun 
(688 puan) tarafından
tabiki tabiki sonuna kadar hak veriyorum bu soylediklerine bu ulke hep boyleydi her zaman tacizler tecavizler magduriyetler konusulmadi ayiplanmadi ensidenlldirmedi kimseyi surekli birileri cikip kime nikah duser kim kime haram ne yenilir ne yenilmez bunlari konustu asil konusulmasi gerekenler hep ortuldu  cinayetler isleniyor her gun ama biz allahin yarattigi domuzun etinin haram olup olmadigini tartisiyoruz ulkecek daha acik ve net yazmak isterdim ama bu uygulamanin potansiyel kitlesi buna musait degil gelirler simdi cahil cahil konusurlar
(3,603 puan) tarafından
Valla canım kimin ne düşündüğü benim için önemli değil ama gerçekten o kadar çok konuşulacak konu var ki televizyonu açamıyorum haberler ya bir yerde bir genç kızımız ölmüş ya bir polisimiz şehit olmuş ya bir askerimiz şehit olmuş ya bir köşede biri öldü bir kadın katledildi küçükcuk çocuk hatta bebeklere taciz tecavüz edildi yok narin bu sebepten öldü bizim için ne sebepten öldükleri değil hepsinin nasıl ve ne şekilde öldükleri önemli yani bunlara kimsenin sesi çıkmazken kalkıp domuz eti haram yemisizdir diye af söylüyor etrafımızda o kadar çok günah işleniyor ki o haram olsa ne olur tamam haram yemiyoruzda yani şunun kadar ses çıkarmıyor kimse sesini çıkarsa balkide bir yasa getirecekler
-Reklam-
+8 oy
tarafından
Karalama olsun olmasın, şüphe bir defa girdikten sonra bir daha kalpten çıkmaz.

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifinde; "Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe etmediğini yap.” (Buharî, Büyü 3; Tirmizî, Kıyâme 60.) Buyurulur.

Bir başkasında da; "Şüphesiz helal de bellidir, haram da bellidir. (Fakat) bunlar arasında (helâl mi, haram mı olduğu belli olmayan birtakım) şüpheli şeyler vardır; ben bu konuda size bir misâl vereceğim (bu konuyu size bir misâlle anlatacağım): Şüphesiz Allah (c.c) (girilmesi yasak olan) bir koru kurmuştur. Biliniz ki, Allah'ın korusu haram kıldığı şeylerdir. Şüphesiz hayvanlarını korunun etrafında otlatan kişi, her an oraya dalabilir ve şüphesiz şüpheli şeylere dalan kişi de (harama) her an cesaret edebilir.”(Buhari, İman 39)

Böyle bir mesele varken bir müslüman olarak hakikati öğrenemediğim için şahsen mümkün mertebe uzak durmayı tercih ediyorum. Hiç yemedim, görünüşe göre Allah imtihan etmesin ama yemeyeceğim de.
+5 oy
(1,307 puan) tarafından
Ben köfteci yusufta çalışmıştım 1 yıl. Adamın kendi büyükbaş çiftlikleri var. Et her gün taze taze gelirdi. Koftesinde yüzde 70 dana yüzde 30 kuzu eti var birde baharat. Adamın adını karalayip başına çökmeye çalışıyorlar. Kendisi de CEO'su da mütevazı insanlardı. Şubeye gelir garson forması giyer çalışırlardı. Personel yemek saatinde onlarda bizimle beraber yer icerlerdi hal hatır sorarlardi. Ben hiç inanmiyorum o tür illegal işler yapacağına. 
+4 oy
(12,628 puan) tarafından
çok muallakta bir şey. zamanında bu adama çökmeye çalışmışlar, sedat Peker korumuş. kendi videolarında var. şimdi bu çıktı. bende şüphe etmeye başladım. ilk başta bende aman aman dedim ama komplo olabileceğini düşünüyorum. ha kim yediriyorsa zaten beter olsun 
(4,493 puan) tarafından
Sadece çökme konusu da değil ki. Adam helal sertifikalı irün alıyor faturalı. Ee kim verdi bu sertifikaları? Onu geçtim Akp’li okullara catering veren Saydamlar firmasında da domuz çıktı ama kimse konuşmuyor. Köfteci Yusufa algı operasyonu yapıldığı çok belli bence.
(688 puan) tarafından
kesinlikle haklisin denetlemeler guvenilir bi sekilde yapilsa kim bilir hangi buyuk markalar ne yediriyor bize iktidara yakinsan bu ulkede her sey cok kolay
(4,493 puan) tarafından
Uyarı veren aveller, açıkça yazın kardeşim korkunuz yoksa. Yalan bir şey yazmadık, olan bu. Millet artık konuşsun bile istemiyorsunuz, anca korkak korkak arkadan iş çeviriyorsunuz. Herkes sizin gibi dilsiz değil..
(12,628 puan) tarafından
kula kulluk eden o uyarıyı verenler. doğruyu duymak islerine gelmiyor
(2,020 puan) tarafından
Uyarı veren korkusuz korkak kim yaaa ☺️☺️
+2 oy
(1,359 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Do muz eti yavaş şaşı değil tam tersi yumuşak oluyor çünkü yağlı ve hareket etmeyen bir ****** yani kassiz yumuşak o yüzden tercih ediliyor ve çok yavruluyor maliyeti düşük bir et yani at eşek eti sert olur ve yaşlanana kadar beklenir tek doğurur o yüzden daha pahalı

Köfteci Yusuf'a gelince bugüne kadar hiç yemedim. Diğer firmalar boykot yaparken o da boykot yapsaydı su an herkes yanında olurdu ama şu an ne söylense üzerine yakışıyor domuz eti çıkmış da olabilir çıkmamış da olabilir ben boykot yapmadığı için protesto ediyordum zaten. 
(2,818 puan) tarafından
Cikan zaten ciftlik domuzu degilmis ki yaban domuzuymus  ve helal sertifikasida almamis
(1,359 puan) tarafından
O kadar anlaşılabiliyor muymuş yaban domuzu çiftlik domuzu diye şaşırdım su an.
(2,818 puan) tarafından
Neden anlasilmasin ki koy yumurtasiyla market yumurtasi ayni mi
+1 oy
(1,530 puan) tarafından
Açtıracaklar ağızımı. Her şube actiginda illegal iş peşinde olan kaypaklar çökmeye çalışıyor adama. Zamanında çökmeye çalışan sözde mafya babaları (isim vermiyorum) anlarsınız. çökemeyince nasil mındar ederiz derdine düştüler. Haraç ta vermeyince. Basladi zaten iddalar  Yakın bir akrabam akraba dahi demeyecegim uzun yillardir gorusmeyi kestigimiz kisiler de denedi bunu cok zamaninda. Basarili olamadi sundan eminim ki illegalde parmagi olmadigi icin boyle rahat karaladilar kofteci yusuf u yoksa kim cesaret edecek.
(208 puan) tarafından
tarım kredi marketinden biz de alışveriş yapıyoruz ne çıktı merak ettim şimdi
tarafından
Gıda boyaları uygunsuz katkı maddeleri paketlerinde Kürtler böcekler internetten bakabilirsiniz
tarafından
Hepsini kaldırmışlar haberlerin  tabii ki öyle olacaktı
(1,329 puan) tarafından
Şikâyetvarda var gördüm şimdi kurtçukları falan
tarafından
Bir ara sansasyon olmuştu tarım da uygun olmayan koruyucu maddeler sucuklarında boya vs o zamandan beridir almam yani annemler almazdı bende evime almıyorum  ürünlerini ha indirimde baki ürünler olursa alıyorum
+1 oy
(405 puan) tarafından
Valla afiyetle yiyin o zaman ne diyelim
(688 puan) tarafından
yicem zaten
(405 puan) tarafından
Afiyet olsun
+1 oy
(4,104 puan) tarafından
Ben söylediklerini ve yazdıklarını okudum çok fazla açık var kendi dediklerinde. Öncelikle devlet çift numune alır ilk numune de şüphe varsa 2. Numune analizi yapılır ve oda şüpheli ise üründe sorun var demektir. Firma bu iki sonuca inanmayıp özel laboratuvar analizi için hakkını kullanabilir. Devletten bağımsız bir gıda laboratuvarı yani. 

Bu kadar büyük bir firma bunu neden bilmiyordu ? Direk gizlilik davası neden açıldı da aylarca saklandı. Ben bir müslüman olarak eger ki içime bir şüphe düşmüşse yemem. Ki dinen de olması gereken budur. Şüpheli şeylerden uzak durmak gerekir. Eğer ki gerçekse ve sen bu şüpheyi bilerek oradan yiyorsan da bu Allahla senin aranda. Hınzır eti yemenin günah olduğunu biliyorsun sonuçta.
(688 puan) tarafından
ben yusufa inaniyorum bu sizin gorusunuz siz yemeyin tsk
(4,104 puan) tarafından
Gıda mühendisi olarak bende inanmıyorum. Afiyet olsun
0 oy
(3,996 puan) tarafından
Bir daha asla yemem ama domuz etine de inanmadım. Binlerce çalışanı var onlardan da gizleyemez ki bu durumu. Bilenler ilka ki şimdiye çoktan duyururdu, orada çalışmazdı... Boykot ürünleri de satıyor diye suçluluğunu artırıyorlar ama bizler de Müslüman ülkesi olarak ithal eden devlet değil miyiz? Belki de bir kaç yıllık sözleşme imzalayıp, o boykot ürünlerinin parasını önceden verilmişti. İnşaallah gerçekler ortaya çıkar, ve böyle bir şey yoktur. Binlerce insan işsiz kalacak çünkü. 
0 oy
(1,657 puan) tarafından
Ben de karalama olduğunu düşünüyorum, bulunduğum bölgede şubesi yok başka bir şehirde de yemedim hiç ama böyle büyük bir firmanın bu riski göze alacağına ihtimal vermiyorum. Yine de inşallah doğru neyse bir an evvel ortaya çıkar umarım ☺️
0 oy
(2,134 puan) tarafından
Bence de gündem değistermek için yapıyorlar hic oradan birsey yemedim ama kendi fikrim
0 oy
(11,493 puan) tarafından

Banada karalama kampanyası gibi geldi :wassat:

0 oy
(3,153 puan) tarafından
İki üç yılda bir hakkında böyle bir şey çıkıyor bile bile neden domuz eti koysun bende inanmıyorum  sonra arkasından mafya çıkıyor şirketi ucuza almak için iftira attıkları ortada çıkıyor 
(688 puan) tarafından
evet . daha once bu kadar ses getirmemisti ama
(3,153 puan) tarafından
Tv dinlemiştim domuz çiftliğinde yetişen domuzların eti beyaz oluyormuş onuda ancak selam sosis gibi gıdalarla karıştırabiliyorlarmış yabanı domuzun eti koyu renk olurmuş adamın yabani domuz avlayacak hali yok diye düşünüyorum bide bu burger ging ve MacDonals gibi yerlerden ben pek yemem güvenmem
0 oy
tarafından
Bende inanmıyorum domuz eti olduğuna araştırınca mantıksız geliyor 
0 oy
(1,302 puan) tarafından
Yahu o et daha pahalıdır niye onla yapsınki
0 oy
(2,296 puan) tarafından

Ben de inanmıyorum. Sıkıyorsa McDonald's, Burger King'e falan denetim yapsalar ya :D

(762 puan) tarafından
Gerek yok orası zaten haram israil malı.
(2,296 puan) tarafından
Gerek yok olur mu Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında var olan restoransa onlar da denetlenmeli. Esasında hiç olmamalı bile Türkiye'de. Ama yemiyor işte hayır demek.
(762 puan) tarafından
Domuz eti Müslüman olanlara haram Türkiyede olduğu için değil ki
0 oy
(1,432 puan) tarafından
Ben asla inanamıyorum adamı harcayacaklar 
0 oy
(1,553 puan) tarafından
Kuzum bencede öyle Çünkü adam diyor ki 700 e yakın gıda mühendisimiz var. 700 ne demek hani hiç mi içinde insan olanı merhametli olanı yok. Bende inanmıyorum adamı bitirdiler resmen. 
0 oy
(1,799 puan) tarafından
Benim eşim 5 senedir orda çalışıyor ve bir senedir orada şef gelen giden herşeyden haberi var denetimciler ansızın her gün veya iki güne bir gelir hiçbir gün birşey çıkmadı diyor bırak o pis şeyin etini içinde okadar denetleme yapıyorlar hiçbirsey yazmadan ben uğurluyorum diyor nasıl olur bende anlamıyorum diyor işte başka şeylerde olabilir herşeye inanırım diyor adam biraz işleri buyutu diye çekemeyen illaki olmuştur ben çok gittim defalarca bikere sahibini gördüm kasık bardak temizlediğine şahit oldum okadar yumuşak görünümlü bir adam yani bilemiyorum ya çoğu insaan bu şekilde paylaşım yapıyor karalamak amaçlı diye ama rabbim biliyor ya bakalm ne olacak
0 oy
(428 puan) tarafından
İns yalandır çok yedim köftesini .

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 650 göst.
0 oy
12 cevap 546 göst.
5 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 188 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,062 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 464 göst.
11 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,498 soru

12,274,173 cevap

37,682 kullanıcı

Kategoriler

...