+3 oy
1,345 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (48 puan) tarafından

Ben 18 yasindayim esim 24 yasinda :)

53 Cevaplar

+1 oy
tarafından

En İyi Cevap
Ben 26 eşim 38
-Reklam-
+3 oy
(13,213 puan) tarafından
Kiz o ne bebe bebe evlenmisiniz ne aceleniz vardi :)
(48 puan) tarafından
Kocam aşık olmustu bana pesimi birakmiyodu ailesiyle birlikte bide
17 de evlendim bir yılım dogmadan cocuk dogurdum
+2 oy
(6,452 puan) tarafından
Bende 24 yaşındayım eşim 25 ama aramızda bir buçuk yaş var eşim bir ay sonra 26 olacak
+2 oy
(5,436 puan) tarafından
Eşim 29 ben 30 :D 
(4,529 puan) tarafından
Annemin dedesiyle nenesi böyleydi. Dede sohbet ederken hep o benden bir yaş büyük diyip gülerdi ya :D Allah rahmet eylesin
(5,436 puan) tarafından
Jdhshs benim eşimde öyle o yaşlı diyor
(688 puan) tarafından
Biz de öyle:)) benden küçük yaa hic istemezdim
(5,436 puan) tarafından
Hahaha kadın büyük olunca bereketli olurmuş
+1 oy
(213 puan) tarafından
Ben 27 eşim 38 
+1 oy
(4,196 puan) tarafından

Ben 24 eşim 29 <3

+1 oy
(7,991 puan) tarafından
Ben 29 eşim 31 2 yaş var 
+1 oy
tarafından
Anaaam ben de uygulamanın en küçüğü oldugumu saniyordum

Ben 19 yasindayim esim 34 yasinda..bunun rekoru bende galiba ssjsjsj
(2,959 puan) tarafından
Amacım yargılamak değil kesinlikle ama sen 19 yaşındasın eşin 34 yaşında çok çok yaş farkı var neden bu kadar erken evlendin. Ben mesela 23 yaşındayım eşim 29 yaşında
tarafından
Doğru canım yalnız degilsin bunu düşünen kişi..nedeni sadece aşık olmam ..evlenmeden önce cevremde o kadar kişi karşıydı ki ailem falan .ama çok şükür evlendik ve mutluyum
(319 puan) tarafından
Hangi bakımdan aşık oldun mesela neyine aşık oldun merak ettiğim için soruyorum
tarafından
İnsan birine niye aşık olur ki..deger gördüğüm için yakışıklı oldugu icin..beni sevdigi için..benim 16 yasimdan beri peşimi birakmadi ilk baslarda cok karsiydim 18 yasimda da nefret ettigim halde aşık oldum.. çoğu kişi düşüne bilir parası var felan.hayir yani benim ailem gibi maddi imkanı ayni
(3,610 puan) tarafından
Ben 34 yaşındayım ve yaşıtım bir erkek 19 yaşında bir kızla evlenmek istese sübyan derim. Net. Aşkın da biyolojik bir yaşı var.
(22 puan) tarafından
Gayet normal bi durum bence kadınlar erkeklere nazarn daha olgundur ve olgun erkekler daha iyidir her zaman bende geçen gün 23 yaşına girdim eşimde 30 yaşında:))
(3,610 puan) tarafından
23'e 30 tolere edilebilir bir fark ama 19'a 34 normal değil canım. 19 dediğin 1 sene önce çıktı "çocuk" tanımından.
(248 puan) tarafından
Bi dahakine size sorsun yorum yaparken nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyorsunuz
(3,610 puan) tarafından
Bana niye soruyor ebeveyni ben miyim :) Normal değil, sağlıklı da değil. Doğruya doğru.
(2,959 puan) tarafından
Yanlış olanı söyleyebilecek hakkımızın olduğunu düşünüyorum. Yorum yaparken kimsenin kimseye de bişey sormasına gerek yok
(319 puan) tarafından
31 yaşında olup 16 yaşındaki birine bu gözle bakması daha da korkunç
(248 puan) tarafından
Neden sağlıklı olmasın bu sizin düşünceniz yok öyle bir şey isteyen istediğiyle evlenir 19 yaşında bi kız da artık çocuk değil benim tanıdığım çok insan var ve gayet de mutlular
(3,610 puan) tarafından
16 yaşında kızınız olsa 31 yaşında biri alıcı gözle baksa eminim böyle demezsiniz... Her neyse. Hangi sosyoloğa hangi psikoloğa hangi zamana sorarsanız sorun mental olarak da biyolojik olarak da sağlıklı değil.
(248 puan) tarafından
16 yaşında kızımı evlendirmeyeceğim için bakamaz yaşı geldiği zaman da karşı tarafın önce başka özelliklerine bakarım ayrıca aradaki yaş size göre çok olabilir ona göre değilmiş ki evlenmiş
(2,959 puan) tarafından
Ya lütfen o ona göre öyle değilmiş diyerek bu tarz olayları normalleştirmeyin artık devir o devir değil..
(3,610 puan) tarafından
Pes diyorum ben.
(248 puan) tarafından
Devrin ne devri olduğu 19 yaşında ki gençlerin tertemiz yuva kurması gerekirken dışarda yaptıklarıyla ilişkili ben daha yazmanızı istemiyorum benim çerçevem başka sizin ki başka yorum sahibinin ki başka
(3,610 puan) tarafından
Ben 19 yaşında tertemiz yuva kurmadım mühendislik fakültesi yollarını arşınlıyordum. Hata etmişim. Şimdiye babaanne olurdum bak.
(248 puan) tarafından
Ben de 29 yaşında evlendim ne yapalım şimdi herkes bizim yaptığımızı mı yapsın her insanın tercihi hayatı farklıdır benim demek istediğim 19 yaşında bi genç kız artık evlilik çağındadır karşısındakinin de 20 yaşında olması gerekmiyor yani koşullar uygunsa neden olmasın ki çok var ve önemli olan mutlu olmaları aynı fikirde asla değilim
(3,610 puan) tarafından
Hanımefendi yapmayın Allah aşkına 19 yaş evlilik çağı değildir lütfen bunu böyle yazıp normalleştirmeyin.
(2,959 puan) tarafından
Bu tarz insanlar olduğu sürece bu dünya düzelmez arkadaş nasıl da normalleştirmiş şaka gibi
(2,266 puan) tarafından
19 yaşında biri gayette evlenebilir. Neden evlilik yaşı olmasın ki.

Bir de yaş konusuna gelince eşi 34 yaşında çok büyük değil şimdi eşi daha yaşlı olmadığı için yaşı belli olmaz.
40 yaş üstü olsa belki olabilirdi

O yaş sıkıntısı ilerideki yaşlarda yaşar.
(319 puan) tarafından
Bu arkadaş her postunda gurbetlikten yakınan genç biri. Kendinden 15 yaş büyük biriyle 18 yaşında evlenip Rusya'ya gidip evlendiği gibi çocuk doğuracak kadar ne aşkı? Bütün bunların hakkından gelemeyedebilirdi? Ailesinin yaptığı da büyük cesaret. Neyse. Çok dillendirmeyelim de örnek olunmasın
(22 puan) tarafından
@pembesever kesinlikle haklısın şimdiki genç kızlar daha farklı yollara başvuruyor daha farklı şeyler yaşıyor yanlış bişey yapmamış kaç yaşında olursa olsun sevgili peygamberimizin sünnetini yerine getirip evlenmiş yani şuan ki düşünce yapısı diyor ki sevgili olsun gezsin tozsun herşeyi yapsın en son evlensin evliliğe çok farklı bi gözle bakılıyor artık Rabbim doğru yol göstersin:))
(3,610 puan) tarafından
Gezdim, tozdum, eğlendim, mesleğim var, kimsenin eline bakmadım, düğünümü kendim yaptım, ailemin takacağı altınları bile kendim aldım. Evlendim yine gezdim, eğlendim, anne oldum geziyorum, eğleniyorum. Allah sağlıklı hayırlı ömür versin herkese ama ben de bilirdim "doğru yol" diye lise biter bitmez soyadımı değiştirmeyi. Şu an koca eline bakan 3 çocuklu kadın olmayı ama ben bir kere doğdum bir kere öleceğim. Hayatı en iyi ve en donanımlı şekilde yaşamak zorundayım. Bunun yolu da erken evlilik değil. İster kibir deyin ister başka şey, köpekler gibi okudum, prensesler gibi çalışıyorum be kraliçeler gibi harcıyorum. Eksiğine de fazlasına da bin şükür.
(5,436 puan) tarafından
Indigo + bende yıllarca mühendislik fakültesinde dirsek çürüttüm hemde ailemde kilometrelerce uzakta sonra evlendim. Okurken gezdim, evlendim gezdim, anne oldum gezdim. Şuan 30 yaşındayım 2 evladım var. Ailemden kilometrelerce uzakta olsam bile kapıdan dışarı çıktığımı derdim. Şimdi de keyfini sürüyorum eşim gelipte beni ezmeye kalkamıyor. Elini bile kaldırsa çekip gideceğimi biliyor çünkü kendi başıma da güçlüyüm. Davranırken de ona göre davranıyor.
(3,610 puan) tarafından
Sorsan biz kötü yola düştük :)
(248 puan) tarafından
Mesele gezmekse evlenince de gezilir ne alaka gezmek ayrıca ben sizi yargılamadım ki siz evlilik yaşıyla ilgili tanımadığınız insanları yargıladınız kimse sizin fikirlerinize göre yaşamak zorunda değil millete sübyancı deme hakkını bulmanız beni şaşırttığı için cevap verdim ki bana ne sen okumuşsun çalışmışsın gezmişsin evlenmişsin ben de istediğim sevdiğim aynı fikirde olduğum insanı bulmayı tercih ettiğim için gezdim tozdum sonra evlendim şimdi ne yapsın insanlar evliliği tek Bi yaşla mı sınırlandırsınlar koşullar uygunsa isteyen istediği kişiyle evlenir bu kadar basit
(248 puan) tarafından
Sibel ne demek istediğimi sizin gibi aynı fikri paylaştığım insanlar anlayabilir çok da mühim değil sadece fikrimi söyledim fikir beyan etmekle yargılamak aynı şey değil benim açımdan belki de bana ne deyip geçmek en doğrusu
(2,266 puan) tarafından
Tebrik ederim okumuşsunuz meslek sahibi olmuşsunuz
Ama Neden çalışmayan kadınları böyle görüyorsunuz.

Belki okumaya imkan olmamıştır.
Ya da istememiştir.

Evlilik çok önemli bir müesse.
Eğer karı koca iyi olunursa çok güzel

Koca kocalık vazife biliyorsa senin benim paranın olmadığını kadının Allahın emaneti olduğunu ve maddi imkanları karşılayacağını biliyorsa çalışmayan kadın da çok mutlu olur.

Hem çalışan kadınların hepsi mi çok mutlu ve özgür.
(2,266 puan) tarafından
Bir de sübyancı deniliyorsa yakın zamanda kendinden 30 yaş küçük biri ile evlenen acun ılıcalı mesela. Yada bunun gibi bir sürü örnek.

Sadece insan ayrımı yapılıyor.
Onun yerinde.....

Onlar okuyup çalıştığı  için normal galiba
(248 puan) tarafından
@gecesiyah Ben bu konuya hiç değinmesem daha iyi olur canım platformu sarsmak istemiyorum :D

Sadece şunu belirteyim ki evliyim mutluyum evimin hanımıyım
(3,610 puan) tarafından
Ben ev hanımları ya da çalışmayan kadınlara yönelik bir ithamda bulunmadım siz kendiniz alındıysanız kişisel bir algılama. Çalışan kadın mutlu mudur bilmem ama güçlüdür ve özgüvenlidir.
Acun komısuma gelince, kesinlikle sübyancı :/
(2,266 puan) tarafından
Yorumunuza bir daha bakın isterseniz
Sadece kendi adıma alınma değil. Buradaki insanları da üzebilirsiniz. 3 çocuk sahibi olup koca eline bakmayı cümlesi mesele.

Bence ne mutlu ki o anneye 3 çocuk dünyaya getirmiş bakıyor. Eşi de çok mutlu olup daha da değer vermeli.

Bir de çalışmayıp çok gezen tozan mutlu olan da var. Şahsen ben çok şahit oluyorum:-D
(22 puan) tarafından
@Gece siyah çok güzel bi konuya değinmişsin söylemeden geçemiycem okumamış ve o değeri gören bi çok kadın var mesele sadece okumak da değil insanlığa bir katkısı olmiycaksa kimse okumasın artık hava atılıcak bişey değil bu bence herkese hayırlı geceler:)))
(2,297 puan) tarafından
Ya hatunlar okumakla bir ilgisi yok konudan uzaklaşmayın konu sadece şu bence de 31 yaşında bir erkek 16 yaşında bir kızın peşinden gidiyor bu gerçekten olmayacak bişey. 19 yaşında evlenilebilir ama en fazla 23-25 yaş biriyle. 19 yaş gerçekten kendinden o kadar yaş büyük biriyle gurbete gidecek kadar sağlıklı değil.

Yorum sahibi mutlu olur inşallah.
(573 puan) tarafından
Şimdi aşık oldum dersin ama eşin 40 ı aşınca artık beğenmeyeceğine o kadar eminin ki.
+1 oy
(2,612 puan) tarafından
Eşim benden 40 gün büyük. 
+1 oy
(2,082 puan) tarafından
Ben 27 eşim 32 yaşında. 

5 yaş var aramızda
+1 oy
(100 puan) tarafından
Ben 26 eşim 25
+1 oy
tarafından
İdeal senin için 

2 yas var bnm ve eşimin arasinda
+1 oy
(1,185 puan) tarafından
Ben 22 eşim 30 ama aynı yaşta gibiyiz :)
+1 oy
(4,710 puan) tarafından

Bizim 5 yaş ben 29 olcam bu ay. oda geçen ay 34 oldu yaşlı herifim :D

+1 oy
(19,901 puan) tarafından
Ben 35 eşim 34 yaşında 
+1 oy
tarafından
Ben 22 eşim 43 yaşında
(213 puan) tarafından
Severekmi evlendin peki nasil sorun oluyormu canım bu yaş farki kaç yillik evlisin merak ettim vallahi
tarafından
Bazen çocuklara ilgili sorun oluyor ikinci evliliğimiz bir sene olacak kasımda evleneli çok seviyorum bazen sorunumuz olsada iyiki evlenmişim diyorum
tarafından
Ciddiyim kız niye ciddi olmim bazen eşimin oğluyla kardeş zannediyorlar beni 13 yaşında çocuk
(1,482 puan) tarafından
Rabbım ağzının tadını bozmasın canimm evinde neşe bereket huzur bol olsun
tarafından
Amin cümlemizin
+1 oy
(9,025 puan) tarafından
Ben  32 eşim 39 
+1 oy
(3,488 puan) tarafından
Ben 25 eşim 35 yaşında 
+1 oy
(1,678 puan) tarafından
Ben 31 esim 39 yasinda.  Platformda 18 den 27 28 e kadar olan herkes kucuk geliyor bana keske bende o yasta olsam diyorum
+1 oy
(5,144 puan) tarafından

11 yaş var iyikide var bilerek ve isteyerek büyük secimim oldu anasının buyutemedigini ben büyütmeyle ugrasamazdim 

İlgili sorular

+1 oy
68 cevap 1,749 göst.
2 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde E&C (2,385 puan) tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 1,522 göst.
19 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
52 cevap 1,389 göst.

Kategoriler

1,438,974 soru

23,658,134 cevap