0 oy
818 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (62 puan) tarafından
Eğitim farkı sizde de var mı? Bundan dolayı sorunlarınız oluyor mu?

36 Cevaplar

+5 oy
(73 puan) tarafından
Kayınvalidem ilkokul mezunu ama üniversitelilerden daha akıllı kültürlü mesele nerden mezun olduğunla ilgili değil mesele kendını nasıl yetiştirdiğinle alakalı 

Üniversiteli olup ***** dayakcı küfürlü konusmatı beceremeyen nice insan var
(62 puan) tarafından
Valla benim çevrenin hepsi cahil bacım hepsi birbirinden beter hepsi de birbirinden daha çok herbokolog. Her şeyin en iyisini onlar biliyor çünkü
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Eğitim farkı bizde yok ..ama cevremde var .. kişiye göre değişir bence bu ..1 aile var cok cok farklilar eşi egitimsizlikten..1 aile de var aynilar
(62 puan) tarafından
Zaten başta aile eğitimi ki bu en önemlisi sonrası eğitim yoksa okuyup cahil kalan da çok var o da sebebi ailenin eğitimi aile nasıl gösterirse öyledir. Kimilerinde eğitim de fayda etmez
+1 oy
(591 puan) tarafından
Evet oluyor ,eşim ortaokul mezunu ben üniversite , küçümsemek için değil asla ,ama çok fark var ya 
(62 puan) tarafından
Maalesef köprüyü geçene kadar herşey bizde durum bu en azından hediyeler güzel sozler şimdi eser yok o halinden
(9,677 puan) tarafından
Canın sagolsun Allah aranıza muhabbet versın canım
(926 puan) tarafından
Benim kendi fikrim, kadın kendinden alt biriyle olmayacak. Sevgili ölürken bile egitimli olmasını isterdim. Öyle kara Kaş Kara goz bilmem ne kapilmadim hiç önce mantık sonra Sevgi dedim. Ama şöyle bir durumda var evlenince asıl yüzleri çıkıyor. Benimde kendimce sorunlarım var
(62 puan) tarafından
Amin canım çok sağol umarım hepimizin mutlu huzurlu anlayış içinde bir ilişkisi olur
(62 puan) tarafından
Evet kesinlikle ben de bundan bahsediyorum. Tabii ki dış görünüş para pul hiçbir şey önemli değil. Ortak noktalar anlayış ve iletişim düzgün bir iletişim ilişkinin yapıtaşıdir
+1 oy
(6,221 puan) tarafından
Bizim aramızda yok ben lise mezunuyum eşim ortaokulu ama aileden hiçbiri lise mezunu bile değil her ihtiyacı olan beni arıyor mesela dün gece kayınim aradı zirrat mobilden elektrik faturasıni oder mısın diye çok basit ama ailede eğitimi azda olsa yüksek seviyede olmak iyi
(62 puan) tarafından
Ne güzel bu size verilen değeri de gösterir bence
(6,221 puan) tarafından
Öyle tabi bazen bilgi ile ilgili bişey denince kayınbaba tarafı hep der küçük gelin şimdi biliyordur ona soralım falan aslında hoşuma da gitmiyor değil
(62 puan) tarafından
Bu gayet güzel birşey. Bak mesela bizimkilere. İki üniversite bitirdim ama ailenin en cahili benim. Sırf onlar ile kavga edip tartışmalara girmedigim için ahajjaj
+1 oy
(1,431 puan) tarafından
Eğitim okumakla.olmaz eğitim aileden gelir beni 4 yılık uni mezunuyum esim lise ...
(62 puan) tarafından
Kesinlikle yukarıda da bunu belirttim başta aile içi eğitim. Ha aile kötüyse bir bireyin kendini kişisel olarak geliştirmesi gerekiyor. Öyle okuyup boşa okuyan da çok cahil var. Kafa yapısı degismeyince hiçbir şey olmuyor
(1,431 puan) tarafından
Kesinlikle doğru diyorsunuz
(62 puan) tarafından
Yani eğitim ailede başlar her zaman. Bundan dolayı cahil bir toplum ve pekte bir duzelme olmuyor hatta daha da kötüye gidiyor
+1 oy
(572 puan) tarafından
Arkadaşım ünv mezunu eşi lise mezunu çok sıkıntı var evet çünkü gerçekten kültür farkı var bide gidip gelip kıza cahil diyor kız ünv boşuna mı okudu konuşmaları hareketleri o kadar kötü o kadar cahilce diyor çok sıkıntı yaşıyor 
(62 puan) tarafından
Bu işte benim eşimin ailesi ailede tek okumuş gelin benim. Hatta tek okumuş birey benim ama hepsi benim cahil olduğumu hiçbir şey bilmediğimi söylüyor
(3,027 puan) tarafından
Busrakran ayni durumu yasiyorum sen ne diyon ki anlamiyorus diyolar
(62 puan) tarafından
İşte bu yüzden genelde konuşmuyorum. Hatta oldukları ortama dahi girmiyorum gerekte yok. Onların istediği beş dakikada her kavgalarına katılmam
(3,027 puan) tarafından
Bende gorusmuyorm artik bikmisim laf soz den
+1 oy
(1,865 puan) tarafından
Eltim de kaynımdan aynı üniversiteden mezun..

Eltim 2 kelimeyi bir araya getiremez. Konuşamaz adam akıllı..sadece fesatlığa çalışır. 

Kocası yani kaynım o kadar akıllı o kadar efendi o kadar konuşmasını bilen biri ki bazen diyorum bu s alağı nerden bulmuş çok mu aradı diye. .

Kendini geliştiremedikten sonra

Had bilemedikten sonra

İsterse oxfordan mezun olsunlar 
(62 puan) tarafından
Elbette aile içi eğitim ve kişisel eğitim de çok önemli eğer birey kendini geliştirmeli kişisel olarak
(1,865 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
+1 oy
(1,347 puan) tarafından
Bizim aramızda yok ama ablam üniversite mezunu eniştem lise terk. Aramızda eğitim farkı var diyip kendini büyük görürsen ya da tam tersi küçük görürsen evet sorun yaşarsın ama biz evliyiz artık bir çiftiz dersen açık kapatmaya çalışırsan sorun olmaz
(62 puan) tarafından
Canım onu zaten diyorum. Ama gel gör ki kendisi beni cahil görüyor
+1 oy
(1,330 puan) tarafından
Ortaokulu mezunu olup bilgiye aç, at gözlüğü takmamış biriyse, yada kendini zaten geliştirebildiyse sorun olmaz.Annemin okuma yazması bile yok ama bi genel kültür bilgisi verince can kulağıyla dinler.Evliliğime gelicek olursak sorunun daniskasını yaşıyorum.Eşim hayatında bi kitap okumamış dövüş filmi dışında yabancı tek bi film izlememiş, genel kültür bilgisi sıfır tek bildiği sevdiği partinin koyunluğunu yapmak olan karacahilin biri.Adam da vizyon yok.Kadını köle olarak gören sanki cahiliye döneminden gelmiş gibi biri.Dedelerim hayatta olsaydı o bile daha kültürlü olurdu.Ölüyorum anlasana diye bağırasım geliyor artık 
(62 puan) tarafından
Kız işte başta aile ve kişisel gelişim diyorum ya onlar yoksa isterse on üniversite bitirsin boş. Benim kaynana da işte şey diyor biz düzelsin diye evlendirdik. Lan sen niye düzeltmedin 23 yıl
(1,330 puan) tarafından
Bizimkiler de bana şey dedi boşanın ama senle değil de başkasıyla evlenseydi yine aynı olacaktı.E o zaman neden bnm başıma bela ettiniz.Anne baba sorunluysa çocukta sorunludur.Hatta psikolojik rahatsızlıklar bile geçiyormuş hamileyim şimdi korkuyorum inşallah onlara çekmez
(62 puan) tarafından
Gen aktarımı psikolojik rahatsızlıkları da geçiriyor maalesef. Ama sizin de elinizde mümkün olduğunca eğitimi için cabalayin. Kişisel gelişimi için dikkat edin. Küçüklükten başlar herşey. Mesela küçük küçük işlerinize yardım edin. Beraber eğitici şeyler izleyin. Sinirli olmamaya çalışın. Çünkü bu çok büyük bir etki. Maalesef ben çok asabi bir insana dönüştüm etkilendiklerini de görüyorum ama elimden geleni yapıyorum. Ayrıca neyse ki sizi suçlamamışlar ben aldatıldım hepsi beni rezil etti beni suçladı
(1,330 puan) tarafından
Bana karşı evet ama arkamdan beni suçlamışlar kim yoğurdum ekşi der.Babasına ve onun ailesine benzememesi için elimden geleni yapıcam sırf bebeğim için bile aslında boşanmak istiyorum uzak dursunlar ondan etkilemesinler onu.Allah o adamı da bildiği gibi yapsın boyu devrilesice.
(62 puan) tarafından
Bir çocuk gibi eğitmeye çalışıyorum. Son kez şans verdim zaten vermesem de başka çarem yok. Ama bir daha olursa ne olursa olsun çekip gideceğim
+1 oy
(12,611 puan) tarafından
çok acayip eğitim farkı olup çok mutlu olanlar var, ama eğitim seviyesi aynı hatta aileler bile birbirine denk olup mutsuz olanlar da var. kişilik meselesi, ailelerin uyumlu olma isteğiyle alakalı bu
(62 puan) tarafından
Bence kişinin ailesi ve kendi kişisel gelişimine bağlı. Yani genel bir eğitim diye bahsedebiliriz bundan
+1 oy
tarafından
Eğitim sadece okul, mektep veya medrese eğitimi değildir.

Bana göre esas eğitim; öncelikle aile evinde, sonra eğitim mecralarında ve nihai olarak kendi kendine uyguladığı fiziksel ve zihinsel eğitimdir.

Ben ilkokul terkim ama 18 senelik medrese geçmişim var. Eşim üniversiteli ama medrese eğitimi 1-2 seneden ibaret.

Kimi zaman benim bilgilerim onun üniversite bilgisini geçiyor, kimi zaman onun medrese ilmi benim ilmimi geçiyor. Duruma bağlı. Okul, medrese veya mektep hiçbir şey değil ama kesinlikle ahlaki eğitim karı-koca arasında bir değilse o evlilik yürümez çünkü saygı ve edep çerçevesi içinde kalmaları mümkün değil.

Edep ve saygı yoksa aşk ve ilişki de olamaz.
(62 puan) tarafından
Kesinlikle aynı şeyleri yukarıda yazdım. Yani bir kişinin aile eğitimi ha aile berbat diyelim kendi öz gelişimi en önemli yoksa istersen on fane üniversite bitirsin boş yani. Ne yaparsa yapsın düzelmez zaten başta kendisini geliştirmesi çok önemli
+1 oy
(1,530 puan) tarafından
Ben lisans mezunuyum esim ise lise. Hic bir olaya ayni pencereden bakamiyoruz. Benim icin siyah  onun  ici  beyaz mesela. Ama bizde hem egitim farli hemde kultur farki var o yuzden bosanma asamasindayiz eski esim olmam uzere. 
(62 puan) tarafından
Aaa yani peki sebebi ne? Sırf farklı görüş ayrılığı mı? Onun ailesi ile ilgili sorunlar mı
(1,330 puan) tarafından
Kafa yapıları bakış açısı farklı oldu mu saçma şeyler bile kavga sebebi olur onu o kadar iyi anlıyorum ki keşke bende boşanabilsem
(62 puan) tarafından
Keşke ben de boşanabilsem. Ne kadar üzücü bir cümle ama işte ben de çok istedim boşanmayı ama olmadı. Her seferinde son bir hak diye diye bu duruma geldik. Çok haklısınız iki farklı kafadan olmaz. Ayrı dünyalar her zaman sıkıntıdır. Boşuna davul bile dengi dengine demiyorlar
(1,330 puan) tarafından
Bnmki son bi hak değil bn insanların değişebiliceğine inanan biri değilim.Bi kere oldu mu kim olursa olsun biter bnm için.Ama hayat bnm olsa da kendi hayatımla ilgili kararları almak bnm değil.Toplum baskısı elalem ne der o kadar iğrenç bişey ki
+1 oy
(2,244 puan) tarafından
Bence işini yapsın yapmasın kadın da erkek de üniversite yolundan geçmiş olmalı. Erkek de ya çok zeki olmalı ya da donanımlı. Eşimde beni şak diye çeken şey üstün zeka işaretleriydi. 
0 oy
(762 puan) tarafından

Eşek derviş olmaz odun çekmekle tekkeye adam hacı olmaz gidip gelmekle Mekke ye 

Üni okuyup eşek olan çok.

(62 puan) tarafından
Evet bunları zaten yukarıda belirttik. Başta aile eğitimi he tabi genel olarak aileler de sorunlu olduğu için ardından kendi öz kişisel gelişimi
(762 puan) tarafından
Tek tek bütün yorumları okumuyorum canım benim fikrim bu
(62 puan) tarafından
Yanlış anlamayın ben sadece belirtmek için yazdım.
0 oy
(6,955 puan) tarafından
Diploma  farklılığı değilde kendini geliştirmiş biri ve geliştirmemiş bilgisiz biri arasında olur bence konuşacak konu bile bulunmaz 
(62 puan) tarafından
Evet çok doğru kesinlikle. Başta aile eğitimi ardından kişisel gelişim yoksa isterse birkaç üniversite okusun kendisini kişisel olarak geliştirmemisse tek bir kitap alıp okumamissa oturup konuşacak ortak bir konunuz bulunmaz
0 oy
(766 puan) tarafından
Hem de nasıl sorun oluyor. İnsan kendini geliştirmiş sorun olmaz falan bunlar fasa fiso. Ben yüksek lisans mezunuyum eşim önlisans. Benim maddi kazancım ondan fazla ve adam bu yüzden öyle kompleksli ki kompleksi gizlemek için sürekli psikolojik baskı altına almaya çalışıyor. Ayrıca hiçbir zevkimiz uymuyor sinemaya gideriz saçma sapan recep ivedi gibi filmler izlemek ister. Ben kitap okurum kızıma ananın okuduğu yetmemiş kızım alim olacak der güya benle dalga geçer aklınca. 8 yıllık evliyim, bitmesi için gün sayıyorum
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Ben onlısans halkla ılıskıler mezunuyum eşim endüstri mühendisi ama ben kendını gelıstırmıs okumayı seven biriyim. Eşimle ortak yanlarımız cok yok o sporun her turlusunu ızler eder ama ben ızlemem. Filmlerimiz dızılerımız aynı degıldır bazen bırlıkte baslarız bişeylere öyle izleriz. Baksan seviyoruz bırbırımızı ama paylasımımız biraz az. 
(62 puan) tarafından
Evet ortak nokta önemli. İletişim ilişkilerde en önemli şeydir. Eğer iletişim yoksa herşey bitmiştir zaten. Eve gelipte beraber vakit geçiriliyorsa bu bile ilişkinin düzgün bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur
0 oy
(3,031 puan) tarafından
Bilmiyorum ikimiz de üni mezunuyuz o memur ben de tercihen kpss ye girmedim bu sene şu an çalışmayı düşğnmğyorum hemşirelik okudum.ama bence sorun teşkil etmez evin içinde diploma geçmez. Etraf türlü türlü okul okuyup kendini bilmez ayyaş cani katillerle dolu devir çok değişik okumakla adam olunmuyor annelerimiz okul bile okumamoştır ama keşkee onlar kadar kendimizi her alanda geliştirebilmek. Keşke eğitimle adam olunsaydı 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Yüzde 80 oluşturur diyebilirim .Yakın bir  öğretmen arkadaşım zamanında lise mezunu bir uzmanla evlenmiş doğuda tanismislar yeni atanınca.suanda eğitim farklari o kadar ortaya çıkıyor ki hayata bakış açıları genel kültürleri hersey faklı yani .arkadaş ortamında sohbet muhabbet farkı var .başta bu sebep olmak üzere başka şeylerde var tabi boşanma aşamasındalar ama bu yönünü yüzüne vurmadan kırmadan boşanmak istiyor .er yada geç sorun oluyor yani .kadın kendinden daha alt eğitim kademesinden bir erkekle evlenmemeli.ha mutlu olan uyumlu olan varmı illaki var kimi adam kendini güzel yetistirir .fark kapanır 
0 oy
(13,567 puan) tarafından
Daha çok yetiştirme farkı sorun oluyor bizde

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 704 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (540 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,253 göst.
17 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kederlikader (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 343 göst.
+2 oy
10 cevap 294 göst.

408,402 soru

12,270,158 cevap

37,572 kullanıcı

Kategoriler

...