0 oy
204 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (133 puan) tarafından
Kızlar ben Eylül 28 de adet oldum 4 Ekim de sona erdi bitti buraya kadar herşey normal fakat bugün ara kanamam geldi 13 Ekim'de yumurtlama kanaması olabilir namaz kılmali miyim kilmamali miyim bilmiyorum araştırıyorum 10 günden sonrası özür sayılır diyo da yani benim normal 7. Gün bitti zaten bidaha kanama falan olmamıştı bugün adet gününü de sayarsak 16. Gün birde iki adet arası temiz kalma süresi 15 gün diyo bu 15 gün neye göre sayıyoruz adetin ilk gününden mi bitiş gününden mi kafam çok karıştı kızlar yardım edin

9 Cevaplar

0 oy
(78 puan) tarafından
Adetin ilk gününden itibaren 15 gün temiz hesaplamak gerekiyor 
(133 puan) tarafından
16. Gündeyim şu an kılmamak mi gerkiyor
(78 puan) tarafından
16. Gün ise kılınabilir 15 gün sonrası sonuç olarak
(133 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
tarafından
İlk gününden değil gusül aldığı saatten itibaren
(133 puan) tarafından
Teşekkür ederim kilayim o halde
-Reklam-
0 oy
(4,070 puan) tarafından
Yıkandıktan sonra 15 gün geçtiyse özür olmaz adet oklyorsunuzdur. 15 günden azsa çok kanama bile olsa özür olur namaz kılmaya devam etmelisiniz 
(133 puan) tarafından
Yani adet bitisinden sonra 15 gün mü öyleyse 9. Gün oluyo
(4,070 puan) tarafından
Özür olur, namaz kılabilirsiniz
(133 puan) tarafından
Teşekkür ederim kilayim o halde
0 oy
(1,683 puan) tarafından
Kanama az gelip bittiyse özür sayılır ama kanama su an devam ediyorsa da 15 gün temiz günün olmadığı için özür sayılır her vakit abdest tazeleyerek namaz kılmak gerekiyor 
(133 puan) tarafından
Tamamdir teşekkür ederim
0 oy
(4,589 puan) tarafından
#alaska seni buraya alalim canim
0 oy
(581 puan) tarafından
Bende seninle aynı durumdayım benim yoğun olduğu için malesef kılmıyorum ama vicdanımda rahat değil 

Yani bende 8 gün sadece temiz kaldım 
(133 puan) tarafından
İşte ben de o yüzden şaşırıyorum kanama yeni başladı ama adet gibi geliyo yani öyle damla damla değil bı peceteyi dolduruyo
0 oy
tarafından
(3,547 puan) tarafından
Lohusalığım 32 gün sürdü 32nci günden sonra kanamam olmadı 40im çıktı 2 gün sonra adet oldum ilk adetim 30 temmuzda
tarafından
Kız ısrarla saati soruyorum, çocuğun doğum saati ve senin lohusalığın bitiş saati ne? 15 gün tam dolmuş mu dolmamış mı anlamak için lazım
tarafından
19 haziran doğumla birlikte lohusasın. 32 gün sürmüş, 21 temmuzda gusül almışsın. 40 günün içinde de gelmemiş.
Lohusalıktan sonra adet olabilmek için 15 gün temiz görmek lazım. Sen 9 gün temiz görüyorsun.

30 temmuzda lohusalıktan sonra ilk kez kan görüyorsun. 30 temmuz 3 ağustos arası 4 gün, BU ÖZÜR HÜKMÜNE GİRDİ.

13 gün temiz kalmışsın ama işte özür hükmüne girdiği için o 30 temmuzdaki kanı da temiz sayarız. Temiz kaldığın gün sayısı 26 oluyor. Bundan sonraki kanama adet olacak.

16 ağustos ve 20 ağustos arasında gördüğün 4 günlük kan adetti. Üzerine 24 gün temiz görmüşsün. Yani 15 günden fazla, bir sonraki kan da adet sayılacak.

13 Eylül ve 17 Eylül arasında gördüğün kan da adet oldu böylece. Ama bundan sonra 10 gün temiz kaldın da 27 eylülde kan gördün ya, işte o adet değil özür hükmündedir. 4 gün sürmüş yine, özrü temiz saydığımız için (cepte bir 10 gün temiz vardı) Bu 4 günü de temize ekleriz eder 14 gün.
Bir sonraki kanı da 11 ekimde görmüşsün, bu da temiz olarak 10 gün daha ekliyoruz demek, yani 24 gün temiz oluyor böylece. (10+4 gün özür kanı+10)
Yani 11 ekimde gördüğün kan ADET HÜKMÜNE GİRDİ. ADETSİN.
(3,547 puan) tarafından
Çok sağol bayağı karışıklık olmuştu şimdi oturdu Allah razı olsun vakit ayırıp yardımcı olduğun için
Saatleri yazamadım çünkü not etmiyordum ama önemliymiş bunu da öğrenmiş oldum bundan sonra saati de not alırım
Teşekkür ederim tekrardan
tarafından
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
0 oy
tarafından
Canim adetin bitti diyelim 15 gun icinde kanama gelsede ozur sayilir bu durumda vakit namazi farzdir tabi mezhebin hanefiyse 
(133 puan) tarafından
Hanefiyiz canım anladım teşekkür ederim
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Evet istihâze yani özür kanamasi oluyor. Namazlarına devam et. Eger pamuk kullaniyorsan pamugu taşıyorsa kanama her vakit abdest tazelemen lazim, eğer tasmiyorsa gerekmez 
(133 puan) tarafından
Tamam öyle yapicam canım teşekkür ederim
0 oy
(844 puan) tarafından
10 gün âdet sayılıyor 10.gun.sonrasi bir adet gününe kadar özür sayılıyor namazını kıla biliyor sun cnm
(133 puan) tarafından
Tamamdir teşekkür ederim

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 118 göst.
0 oy
2 cevap 89 göst.
1 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tug.b7az21 (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 380 göst.
12 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,447 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 252 göst.
14 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,613 soru

12,391,423 cevap

43,825 kullanıcı

Kategoriler

...