0 oy
734 göst.
Diğer kategorisinde (138 puan) tarafından

5 bileziğim vareşimin kafasını dolduruyolar herkes faize at şuan evin olmuştu diyorlar beni sık boğaz ediyorlar bende istemiyorum faiz haram diye. Sürekli faize atalım diolar napcam bilemiyorum. Korkuyorum bi yandan ya faize atsam o parayla ev alsam o evde huzurum hiç oşmazsa yada o ev bi depremfe gitse sonuçta alın terin olmicak . Sürekli bana at diyolar altınlarını evin olmuştu dioyolar yok bu atmış şu atmış diyor :(

17 Cevaplar

+6 oy
tarafından
düzenlendi
Faiz, olan malı tüketir. Sadaka ise aksine eksiltmez, arttırır. Ayrıca faiz kişinin evladından çıkar, bunu göze alacak kişi o konuşanlar değil, siz olacaksınız. Yapmayın. Çocuklarınızın hakkına da günahına da girmeyin.
(9,332 puan) tarafından
Nasıl yani evladından çıkar birqz daha açıklayıcı yazar mısınız merak ettim :)
tarafından
"Duvar ise, o şehirde iki yetim oğlana ait idi. Duvarın altında onların bir hazinesi vardı. Babaları da (7 nesil yukarıdaki dedeleri de) iyi bir kimse idi. Onun için Rabbin istedi ki o iki çocuk erginlik çağlarına ersinler ve Rabbinden bir rahmet olarak hazinelerini çıkarsınlar. Ve ben bunların hiçbirini kendiliğimden yapmadım. İşte senin sabredemediğin şeylerin içyüzleri budur." (Kehf, 82)
Bu ayetteki baba, 7 nesil üstteki dededir. O dedenin hürmetine Allah o 2 yetim çocuğun hakkını gözettiğini ifade ediyor. Alimler bu ayetin tefsirinde; "Nasıl ki iyilik, helal ve sevap dededen evlada akıyor, aynı şekilde kötülük, haram ve günah da evlada akar. Kimse kimsenin günahını üstlenemez ancak bu ayete göre atasının işlediği amellerin neticesini imtihan olarak çekebilir." Buyuruyorlar.
Faiz haramdır. Diğer tüm günahlar gibi bunun günahını da Allahü teala evlada (hem de ilk nesle de değil, belki 7 nesil aşağıya kadar) imtihan kılabilir. Bu ayet bunun delilidir demişlerdir.
(5,319 puan) tarafından
Hz. Musa aleyhisselam ile Hızır aleyhisselamın kissasi cok ibretlik olaylar var orada sizde okuyabilirsiniz post sahibi
(9,332 puan) tarafından
Çok teşekkürler canım..benimde dedem 30 lu yaşların sonlarında sirustan vefat etmiş babam o zmn ilkokul öğrencisi imis. Doktor eve götürün zmaani kalmamış son zamanlarıni ailesiyle yaşasın demiş. Getirmişler eve dedemi babam hep anlatır diyo dedem demiş tüm cocukalri mi getirin 5 çocuğu vardı babam ikincisi. Toplamjs başına babamla babamdan bir büyük amcama size vasiyetimdir haram mala el uzatmayın sizin olmayini almayın yemeyin. Eger ki haram lokma yiyip çocuklarınıza yedirirsenjz hakim helal değildir. Babamda bize sürekli bunu diyip büyütü şuan markete gitsem  50 kuruşta eksik olsa getirecem diyip sonradan gidip veriyorum o kdr bizi tembih etmiş
-Reklam-
+4 oy
(11,061 puan) tarafından
Altında artıyor zarara girmiyorsun ki iyisini yapıyorsun 
+2 oy
(61 puan) tarafından
Kimseyi dinlemek zorunda degilsin altin senin çene onlarin konuşsun dursunlar
+2 oy
(3,717 puan) tarafından
Sizin bileziğinizden kime ne? Evinize müdahale etmelerine müsaade etmeyin. soeun çözülür 
+2 oy
(15,255 puan) tarafından
Size bu öneriye gelenler dost değil düşman. Net söylüyorum sana düşman. Sizi resmen harama yönlendiriyorlar. Üstelik altin hepsinden karlı. Elindeki altini bozdurup faizden medet ummak çok saçma olur. 
+1 oy
(1,355 puan) tarafından
Bir şey vicdanını zorluyorsa dünya yansa yapma. 
(138 puan) tarafından
Eşimi dolduruyolar at faize diye eşimde sıkboğaz yapıyor bana
+1 oy
(2,048 puan) tarafından
Faiz haramdir, verme bacim altinda artiyor. Herkes bir cenesini kapasin, bu konu benim icin kapanmistir de kestir at
0 oy
(930 puan) tarafından
Altın sürekli yükseliyor. Faiz hem günah hemde faizler düşüyor. İnsanlar faizden çekmeye başladı parasini
0 oy
(1,567 puan) tarafından
5 bilezik kaç gram yapiyor da ev alırsın diyorlar ki :D 
(138 puan) tarafından
Gelde söle
(1,567 puan) tarafından
Bir de helale haram karıştıracak yani. Benim kaynanamlar bizim paramıza çöktü. Faizini yiyorlar. Allah nasip etmiyor. Her ay ya bir eşya bozuluyo, ya arabaları bozuluyor ya da 1 yılda kaç kere kaza yaptılar
0 oy
(122,356 puan) tarafından
toplamda kac gramki
0 oy
(18,416 puan) tarafından
5 bilezikle ne evi Allah aşkına. Kandırmaya çalışıyorlar. Altın yıllar içinde faizden daha fazla gelir getirdi. Hem de dediğin gibi haram 
0 oy
(2,377 puan) tarafından
Altın da az para değil ki durdukça oda değerlenir 
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Beş bilezik nerde ev ediyorsa hemen alın başkasina ne ki sizin malınız altında sürekli olarak artıyor zaten sakın verme akıl kim veriyorsa sizin altınlarla gözü olan biridir bozulduğu an borç isteyen çok olur 
0 oy
(16,805 puan) tarafından
Altin gün geçtikçe artıyor zaten kardasınız yani takma bosver kimse senden alamaz dediğin gibi faize girme hiç 
0 oy
(696 puan) tarafından
Bizim cevremizde de faize yatıran var çok şükür ne ben nede eşim hiç girmedik eşim de çok karşıdır babam mecbur oluştu bir durumdan dolayı kredi kartındsn para cekmisti iki kardeşimin başına o ay içinde gelmeyen kalmadı kurban kestik belayı defetmek için oydu daha babam hiç bulssmadi 
0 oy
(5,665 puan) tarafından
Faiz dinimizde haramdır. Senden çıkmasa bile senden sonraki çocuklarında hatta onun çocuklarında bile çıkar Allah muhafaza. Allah Resulü kim faiz yerse Allaha savaş açmış ilan eder kendini buyurmuş. Bence hiç bulaşma. Ben mesela 20 sene oldu kredi kartı bilmem borçla eşya almam. Çok şükür Rabb'im bana fazlasını bile verdi. İnşallah sanada verir.
0 oy
(1,090 puan) tarafından
Benimde 5 bilezik var pişmiş aşa su katılmaz cigaltirsa idare edip bilezik alsın en son bozdurur ev alırız kafamda vicdanında faiz kaldirmaz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 125 göst.
0 oy
6 cevap 116 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51.. (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
6 cevap 295 göst.
2 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (627 puan) tarafından soruldu

403,376 soru