0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (5,841 puan) tarafından

Hani öyle oluyor yaa ha bugün ha bu hfta dogurcam dyenler geç doğuran oldumu mesela buyik kizimda doktor demişti bna kesin erken olacak bebeek çok aşağıda imkanı yok dye 36 da doğdu bu bebeğimde vajinada hisedyorum resmen baskıda oluyor dinlenince braz geçiyor doktor baya aşağı dayanmiş dedi 34 haftalık sanki bu hftalarda gelecek gbi en az iki hfta dyorum ama bı yandan da dyorum belki geç gelir szde de öyle bişey oldumu :) nasip kuveze alınır dye koruyorum bnde

20 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben gebeligin 16. Haftasindan beri erken dogum riskim vardi ikiz gebeyfim ikiside bas asagiydi vr brbrkler 30. Haftada olmasi gerekrnden aşagidaydı 31. Haftada 2 cm acilmam vardi 1 hafta perinatolojide yatip kendi istegimle taburcu oldum 37. Haftada gelisim geriligi var dendi mecbur sezaryene alındım gelisim geriligi olmasaydı daha duracaklardı 37 haftayı diken ustünde gecirdim 
(5,841 puan) tarafından
Yani 30.hftada kanala grmemişti dimi ?ikizi de normalmi oldu
tarafından
Hayir ikisi de sezaryen dogdu kanala girmemislerdi olmasi gerekenden asagidalar demisti doktorum
(5,841 puan) tarafından
Benimde öyle işte olması gereken yerde daha aşağıda ama senin çabuk açılman olmuş bir hfta içinde ben fazla yuruyemiyorim ayakalrimi kaldryorim falan bide  baş aşağı mi domustu senin
tarafından
26. Haftadan itibaren ikiside bas asagiyfi
-Reklam-
0 oy
(16,877 puan) tarafından

Ben :D geçen sene oğlana hamile iken aha bugün gelecek aha yarın gelecek diye diye geç doğurdum. Hatta post bile açmıştım hissediuoeum doğuracam 2 3 güne diye. Üstünden 1 hafta geçmişti. Suni sancı ile 41+4 doğurdum. O da nasıl doğurma ama saat 10.30 yatış 4 cm açıklık hiç sancı yok bebek kanala girmemiş. Ebeler ellerini sokustura sokustura bebeği aşağı indirmeye çalıştılar. Sonra nst ye baglandim suni sancı falan derken yatakta suyum patladi su patladiktan sonra sancım geldi yarım saat kadar koridorda yürüdüm öyle girdim doğuma 

(5,841 puan) tarafından
Abooo kanala grmeden nasıl doğum oluyor kız haftam aşırı derecede ilerlemiş bide peki kaçıncı haftada hep olacak dye hisedyordun
0 oy
tarafından

34. Haftamda nişan geldi benim. 1 ay boyunca yattım riski atlattım. Sancım çıktı bir kaç kez. Doktorum her an gelebilir diye diye hop oturduk hop kalktık.  40. Haftada hala gelmeye niyeti yoktu benim sıpanın :D  ne sancı ne açılma su hiç bişey yoktu. Zaten makrozomik bebekti. 40+0da sezaryen oldum 

(5,841 puan) tarafından
Valaha maşallah sadece nişanmi geldi başka bişey yokmuydu bende 34 işte aşağı gelmis bide nasıl yattın kız bende hep dinleniyorum falan ama yine yemek çocuk falan
tarafından
Çocuk olunca ayrıca zor canım mecbur ayakta kalıyorsun. Benim ilkti ya ondan amaan evi işi boş verdim annem geliyodu arada bı. Eşim günlük evi toplar temizlerdi. Yemeği oturduğum yerden yardimlasarak yapardık. O yönden şanslıydım. Senin de haftan daha çok erken. Yardımcı olacak birileri var mı etrafında ? İhmale gelmez çok erken
(5,841 puan) tarafından
Evet yemeğimi bulaşık çamaşır yaparyom süpürge atmıyorum kızım TV falan izliyor braz oynuyor ayaklarımı kaldryorim bizimkiler varda çalosyor çocukları okula gdyor annemde çok yaşli hfta sonu eşim süpürge atyor oyle
tarafından
Allah yardımcın olsun kuzum. Böyle yine de ağır işler yapma sen . Yoruldugun yerde otur yat. Çocuğuna bak doyur yeter yapacak bişey yok. Yine iyi eşin yapıyormuş sağolsun
0 oy
(2,098 puan) tarafından
VAlla bende 37 haftalık hamileyim sürekli regli ağrısı gibi ağrılarım hafif kasılmalarım oluyor gece uyku desen zaten yok bakalım ne zaman gelecek :) 
(5,841 puan) tarafından
Benim belim sırtım çok agryor regl ağrısı çok hafif oliuor.ama senin hftan yine iyi ya
0 oy
(250 puan) tarafından

40+5 te doğurdum 38 haftada bir cm açıklığım vardı yumuşamam vardı doktor yatış vermişti hatta yarına doğurursun diye bende ilk doğumum olduğu için sancımı evde çekeyim deyip imza atıp gelmiştim 40+5 e kadar herkes darlıyordu beni doğur artık diye:D

(5,841 puan) tarafından
Kendin sancinlami dogurdun
(250 puan) tarafından
Evet canım 12 saat sancıdan sonra doğdu
(5,841 puan) tarafından
Bide sancın gelmeseydi mecbur suni alacaktın
0 oy
(1,097 puan) tarafından
29. Haftada erken doğum kasılmaları başladı 32 de nişan geldi 2 cm açıklık oluştu ve bebek kanala girdi bugün yarın derken 37 de doğdu
(5,841 puan) tarafından
32 de bebek kanalami grmişti
(1,097 puan) tarafından
Evet nerdeyse doğacaktı o gece doktorlar doğum olur diye bana kağıt bile imzalatmışlardı ama mucize gibi   Olmadı
0 oy
(527 puan) tarafından

19. Haftamda düşük tehlike başladı progestan kullandım 39.4 de suni sancı ile zorla geldi :D

(5,841 puan) tarafından
Valaha erken olmaması için ilk aylarda bende progestan kullandım baklaim.ne zaman gelecek
0 oy
(441 puan) tarafından
41 de doğdu artık bıkmıştım heryere doğum çantam ile gidiyordum 
(5,841 puan) tarafından
Hadiyaa :):) yerini sevmiş demeki ama çok geç.olinca insan çok yoruluyor şuan kendini toplu yor.sert oluyor akşamları okdr canım agryorki yatamiyorim
(441 puan) tarafından
Suyum geldi sonra gittim hep bende biraz geç doğuyorlar içeride okuma yazma öğrenip geliyorlar
(5,841 puan) tarafından
Benimde erken geliyor yaa:(
(441 puan) tarafından
Sağlıkla gelsin inş walla bana da erken doğum olabilir dediler spiralli gebelik şuan 16 haftalık hamileyim inş zamanında doğar
0 oy
(3,172 puan) tarafından
36 haftamdan beri aha geldi ahada geliyor dedim ..41ci haftada geldi sonunda ;)
(5,841 puan) tarafından
Bir risk yoktu dimi
(3,172 puan) tarafından
Hayır canım yoktu
(5,841 puan) tarafından
Benim aşağı inmiş işte
0 oy
(562 puan) tarafından
Valla ben de korkuyordum erken doğacak diye. Hep öyleydi çünkü. Ama 39+2 de doğdu 
(5,841 puan) tarafından
Demeki bebeğe bağli nezaman isterse
0 oy
(214 puan) tarafından
Bnede her an doguracam gibi hissediyorum 34+3oldum bakalim ne zaman gelir doktorda 20 gune gelir dedi 37 haftada gelenilir dedi normal dogum olmasina ragmen bilir mi bilmem
(5,841 puan) tarafından
Seninle aynıyız kız zaten
(214 puan) tarafından
Aa evet post sahibine bakmadim
0 oy
(5,470 puan) tarafından

2 gebeligimdede yaşamadım o duyguyu. Büyüğü 39 haftalikken sancilanip gittim suni sanci verdiler doğmadı. Sezeryana alındım öyle doğdu 

Küçüğü 37 haftalikken doktor erken aldi bebek iri diye . :)

(5,841 puan) tarafından
Benim normal doğum valaha
0 oy
(1,260 puan) tarafından
Bende 39+4 doğurdum 10 gün 4 santim açıkla gezdim en son suni sancıyla doğurdum sağlıkla al kucagina inşallah 
(5,841 puan) tarafından
Acaba açilma olursa bir sorun olmuyormu öyle bide bebek kanala inmişmiydi
(1,260 puan) tarafından
Yok sorun olmadı yatış verdiler ben kabul etmedim imza atıp çıktım çünkü su,kan sancı yoktu kanala inmesini bilmiyorum valla ama 4 santim açıklık vardi
(5,841 puan) tarafından
Açilma varsa kanalda inmiş oluior.iste inşallah kendi sancimla.dogurumim.bnde
(1,260 puan) tarafından
Stres yapma inşallah saglikla digurursun bende çok stres yapmıştım doğmuyor aşırı sismistim falan suni verdiler bı sancı gekdi 5 ikinmayla dogirdum
0 oy
(1,555 puan) tarafından
Ay ben de en fazla 36 da doğuracağım erken gelecek bu çocuk diyordum. 38 oldu bugün 2 gün sonra sesaryenim var :D 
(5,841 puan) tarafından
İşte sezeyaryan olunca hun veryorlar normal doğum olunca nezman olursa
0 oy
(3,814 puan) tarafından

Benim karnım aşağıda duruyordu. Çatı ağrılarım da erken başlamıştı. Bebek ilkinden daha hareketliydi. Sert hareketleri vardı. Doktor bu sefer 40ı beklemez demişti aşağıya yakın olduğu için. Sonuç olarak 39+4te doğum yaptım :D

(5,841 puan) tarafından
Çok asagidamiydi cnm benimde karnım aşırı aşağıda doktor aşağı dayanmiş dedi
(3,814 puan) tarafından
Evet canım. Karnın aşağı düşmüş denen aşağıdalar gibiydi. Daha erken doğum yaparsın diye bekledik diyen oldu hatta. Dr da bikaç sefer başı baya aşağıda, baskı hissedebilirsin falan dedi hatta ama o kadar. Panik yaptıran bi dr değildi neyseki.
0 oy
(9,281 puan) tarafından
Ben varım doktor bana ikinci doğumlar daha erken olur dedi. Sevk etti 38 haftalıktim 41 de doğurdum neler yaptım doğsun diye oturdum ağladım bazen 
(5,841 puan) tarafından
Kız yine hftadan da dogurmuşsun olsun benim daha erken
0 oy
(4,516 puan) tarafından

Bnde senin gibiydim hep geç doğuracağım derdim heosi de erken doğdu bebelerimin :D34 ilk doğum 36 ikinci doğum 38 üçüncü doğum 37 dördüncü ve son doğum

(5,841 puan) tarafından
Maşallah kız 34 v 36 da kuveze alindimi
(4,516 puan) tarafından
Yok cnm hiç biri girmedi erken doğum olacağı belliydi hep ciğer geliştirici iğne yapıldı
0 oy
(1,017 puan) tarafından

Gebelik şekerim vardı sekeri olanlar bebek büyük olduğu için erken doğuruyor dediler 35. Haftada 1 cm acilmam vardı 41+2de suni sanciyla doğurdum:D

(5,841 puan) tarafından
Maşallah valaha
0 oy
(916 puan) tarafından
36 haftalık iken doktor bana eşime bebek aşağıda doğum pozisyonunda sancinda var bir iki haftaya kalmaz gelir dedim bizim cimcime 41. Haftada geldi dünyaya 
(916 puan) tarafından
Ahahahah ciddi mi valla doktorum bana 36 haftalık iken yürüyüş yap dedi
(5,841 puan) tarafından
Benim çok aşağıda hata egzersiz yada ilişki yasakmi yasak dedi bnce yapmayın son ay bebek zaten aşağı dayanmiş dedi
(916 puan) tarafından
Hee o zaman uzan gülüm ayaklarını yukarıda tut inşallah bebişin tam zamanında sağlıklı bir şekilde gelsin inşallah
(5,841 puan) tarafından
İnsallha cnm benim
(916 puan) tarafından
Amin kardeşim
0 oy
(684 puan) tarafından
2 cm açıkla 4 hafta gezdim :)) doktorum yeter artık dedi suni sancı verdi 39+5 de 17 saatte suni çektim 4.5 cmde kaldı açılma bide üstüne sezaryen oldum :))
(5,841 puan) tarafından
Ayy boşuna mı almış oldun suni sancı yi ozman
(684 puan) tarafından
Biraz öyle oldu hanımefendi gelmek istemedi:))

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 257 göst.
8 Mayıs 2023 Aile kategorisinde baharsena (1,199 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 90 göst.
18 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Havin06 (2,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 811 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Fatmayaren (878 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,089 göst.
12 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤️Derin❤️ (2,720 puan) tarafından soruldu

402,449 soru

12,048,354 cevap

36,285 kullanıcı

...