0 oy
687 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,594 puan) tarafından
Allah bilir ömrümüzü ama ben her an ölecekmiş gibi benden sonrasını düşündüm hep. Vasiyetimi de yazdım verdim notere. Bir tanesi mesela defin yerim. Ne eşimin memleketini isterim ne kendi memleketimi. Ankara'da Karşıyaka mezarlığına defnetsinler beni. 

Diğer vasiyetim de eşimin evlenmesi. Ardından makul bir süre yas tuttuktan sonra elbette aklı ve gönlü de isterse evladımızı da göz önünde bulundurarak evlensin eşim. Ruhum ancak öyle huzur bulur. Arkamdan yapayalnız bir ömür geçirsin istemem. Bensiz de mutlu olsun. 

Var mı sizin vasiyetiniz? 

39 Cevaplar

0 oy
(20,553 puan) tarafından
Notere filan gidip kağıt vermedim ama çocuklarımın ben öldükten sonra el üstünde tutulması ve asla azar öte git bile denilmemesini yokluğumun aratılmamasını isterim tertemiz bakılsın çiçek gibi koksunlar ütüsüz giymesinler acıktıklarında hemen birinden bişi isteyebilisinler saçlarının teline zarar gelmesin beni ne zaman özlerleerse ziyaretime getirmeyi ihmal etmesinler hep iyi olsunlar onları ağlatan gün yüzü görmesin 
(2,594 puan) tarafından
Senin agresif yorumlarına denk geliyordum hep ama içinde ne duygusal bir kadın varmış, okurken sahneler canlandı gözümde :'(
-Reklam-
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Vasiyetim var ,mezar taşıma pembe olsun
(698 puan) tarafından
Bu vasiyet bana tanıdık geldi :))
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Ben bir yere yazmadım ama eşime dedim bunca yıl beraber çalıştık yaptım benim çok emeğim var ölürsem evlenmesi istemiyorum kesinlikle o benim eşim ve başkasına koca olamaz eğer evlenecekse evim arabam çocuklarımın elin kadına asla helal etmem eşimde zaten der sana bir şey olursa napayım ben başka kadını arkandan bende gelirim heralde der 
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Günlüğüm var dert defterim daha dogrusu bazen ayda bazen 2 ayda bir yazarim oraya yazdim vasiyetimi ölürsem oku dedim ayni zamanda 1 2 ayda neler yasamisiz onlari yaziyorum yaslanmaya ömür yeterse beraber okuruzz diye
0 oy
(635 puan) tarafından
Notere vermedim ama eşime dedim eğer ölürsem ev çocuğumun olacak çilesini ben çektim ele yedirmem yedirirsen haram ederim dedim. Çocuğumun gözünden bi damla yaş akarsa iki elim yakanda olur dedim bide ablama dedim çocuğuma sahip çık ezmesinler dedim. Nereye gömülürüm bilmem ama ben köyümü istersem kızım nasıl gelip ziyaret edecek burada elin memleketi hiç düşünmedim
(2,594 puan) tarafından
Çok derli toplu bir vasiyet olmuş :) Evladım konusunda ben de öyleyim, kalbinin zerresi acısın huzur bulamam huzur da vermem azap olur çökerim
0 oy
(1,881 puan) tarafından

Ben yazmadım bazen eşimle sohbet ederken açıyorum ağzımı ben ölürsem diyorum ağzımın ortasına şaplağı yiyorum öyle kaliyoz:Ddemekki yazmak gerekir rabbim ölümünde hayırlısını versin inşallah 

(627 puan) tarafından
Ayy güldüm ya bizde de böyle
0 oy
(97 puan) tarafından
Helvayi çok severim ❣️

Esimin teyzesi her kaynanama geldiginde helva yaparız kaynanam unum gitti şekerim gitti diyip durur bizde dalga geçeriz geçen gün gene yaptık dedim ben ölürsem helva kavurun teyze özellikle sen kavur dedim ikisi birden tövbeeee deyip gectiler ama ölürsem kavururlar akıllarına ilk helva gelir ☺
(2,594 puan) tarafından
Oy, bir de helva kısmı var dimi :)
(97 puan) tarafından
Artik hep yapmiyolar bee
0 oy
(403 puan) tarafından
Şeye biraz güldüm başkasyla evlensin kısmına :) anam zaten evlenirlerki koca koca 60 yaşımdaki adamlar bile evleniyor. Allah gecinden hayırlı uzun ömürler versin hayırlı ölümler versin dinimizle imanımızla inşallah. İnşallah çocuklarımızı büyütürüz mezuniyetini işlerini evlendiklerini çocukların görürüz sağlıkla inşallah. Sonra da kimseye yük olmadan ölürüz. Benimde istedim yazmadım ama söyledim eşimin köyünü istemiyorum kendi köyümüde istemiyorum. Yaşadığımız şehire gömülsem diye. 
(2,594 puan) tarafından
Tam olarak ben de aynı mantıkla yaşadığımız şehir diye Ankara istedim. Benim eşim camdan kalpli, çok duygusal, arkamdan perişan olmasın devam etsin hayatı isterim :(
0 oy
(728 puan) tarafından
Okumadım ama eşime vasiyet ettim ölürsem kızımı kendi annenede benim annemede emanet etme dedim bakıcı tut dedim evlenirsende sen bak dedim
0 oy
(644 puan) tarafından
Evlenirsen ruhsar gibi gelir basarım seni, musallat olurum, dadanırım diyorum ben :D
(2,594 puan) tarafından
Kız ölüp gitmişiz cennette falan olursun belki ne işin olur faniyle :)
(644 puan) tarafından
Evladım var arkada. Yıllardır eşek gibi çalışıp birikim yapıyorum evladım için. Onun rıskını elaleme yedirtmem :D gerekirse hortlar gelirim :D
0 oy
(1,180 puan) tarafından
Merak etmeyin 1 sene doldu mu evleniyorlar tek kalamiyor beyfendiler vasiyet etmenize gerek yoktu :)
(2,594 puan) tarafından
Eşim fazla duygusaldır, içlidir, uzun uzun acı çeker o. Ameliyat oldum diye bile burnu sızladı nasıl içlenmiş :(
0 oy
(1,911 puan) tarafından
Yaşarken yanıma yanasmamıs insanların tabutuna dokunmasını istemiyorum
0 oy
tarafından
Ben vasiyet ediyorum kendinede dedim ölürsem bsey olursa evlen ama cocuklarima analık yapmasın onlar büyüsün kendilerini ezdirmeyecek yaşa gelsnler öyle dedim ama tabi baya kızdı da evlenmem kimseyi getrmem eve böyle şeyleri aklmdan çıkar dedi benm vasiyetinde asla ama asla basksyla evlenmeni istemiyorm benim helalimsin ölürsem de böyle kendini evlatlarına ada sadece üvey babada istemem ben kizlarma felan filan aman ne bileyim :)
0 oy
(1,010 puan) tarafından
Ben organlarımı bağışlamak istiyorum ama eşim istemiyor
(2,594 puan) tarafından
Yasal olarak onun rızası olması gerekiyor mu peki
(1,010 puan) tarafından
Organ benim organım sjsjsj
Eşe rıza gerekıyor mu bilmıyorum :)
0 oy
(2,053 puan) tarafından
Var ben oludugumde kızımı ve oğlumu anne babama verin onlar baksın 
0 oy
(4,532 puan) tarafından
Var, eşime de aileme de söyledim öncelikle organ bağışı. Tabii ki şartlar el verirse. Olur da erken vefat durumum olursa da çocuğum belirli bir yaşa gelene kadar evlenmemesi. Sevgilisi olur vs o başka ama aynı evde istemem açıkçası. Devire güvenmiyorum.
0 oy
(1,410 puan) tarafından
Daha önce hiç detaylı düşünmedim ama dünya hayatı eğer ölürsem kızıma kendi annem babam baksın isterim. Tamam eşim maddi manevi çok güzel ilgilenir ama bı kadının bakması farklı ve kaynanamın sevgi dolu ve temiz bakacağına hiç inanmıyorum.
(2,594 puan) tarafından
Ben de ablam ve eniştemi seçerim sanırım. Neşe dolu bir aile onlar da. Güzel çocuk yetiştirirler.
0 oy
(7,951 puan) tarafından

Yazmadım. Ama yazmak istiyorum ölümün ne zaman geleceği belli değil......

(2,594 puan) tarafından
Durduk yere vasiyet derdine mi düşürdüm :D
(7,951 puan) tarafından
İyi yaptın;:D
0 oy
(1,647 puan) tarafından
Ben eşime hep ben senden önce ölürsem çocukları sizinkilerle bakma benim aileme emanet et diyorum çünkü çok iyi biliyorum ki benim ailem gözünden sakınır bana bişey olursa ama senin ailenin umrunda olmaz kaç kere yaşadık gördük dedim bilmiyorum Allah onu gunu göstermesin inşallah dedi 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 560 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,743 puan) tarafından soruldu

409,935 soru

12,325,463 cevap

39,085 kullanıcı

Kategoriler

...