0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (5,371 puan) tarafından
Kızlar sürekli oyuncak alinan cocuk doyumsuz mu olur mu ben her markete gittigimde yada civile bir tane araba aliyorum yada başka oyuncak oglum arabaları cok seviyor istiyor bende kıyamiyorum alıyorum etrafimdakiler doyumsuz olur başa cıkamazsin dedi haklilar mi ben surekli markete gitmiyorum bu ara da esim gider hep iki haftada 1 yada 3 hafta 1 giderim ben 

13 Cevaplar

0 oy
(7,055 puan) tarafından
Her çocuk aynı olur mu bilemem ama kızıma sayısız oyuncak almışızdır 4.5 yaşında şuan çok tokgözlü bir çocuk asla doyumsuz bir çocuk olmadı bazen ben diyorum bak kızım bu çok güzel alalım diye evde vaaarr diyor bana 
(5,494 puan) tarafından
Büyük kızıma her tür oyuncak aldım. 5 6 yaşlarında anne kız günü yaptık çok lüks bir oyuncakçıya girdik ne istersen alabilirsin bugünün anısına dedim. Kızım baktı baktı bunlardan evde var dedi. Satıcı çocuk çok şaşırmıştı. Ve şimdi 14 yaşında kredi kartımın ek kartı onda kesinlikle harcama yapmaz sormadan. Küçüğüme de alıyorum. En azından ben gözünü doyurayım ki başkasının eşyasında oyuncağında gözü kalmasın.
(599 puan) tarafından
Ben de kesinlikle böyle düşünüyorum. Çocuk özenmişse durumum da varsa neden içinde kalsın ki. Kimin için, ne için çalışıyoruz ki :))
(7,055 puan) tarafından
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum çocuk evde doymalı ki gözü kalmasın market AVM cafe oyun alanı heryere gideriz daha bir kere bişey için tutturmuş değil yerlerde debelenmiş değil maşallah çünkü herşeye doydu var biliyor geçen bizde arkadaşlarla çocukları oyun alanına götürdük benim kızım bizimle masada oturdu arkadaşım diyor hadi sende oyna çok geldim ben artık burdan sıkıldım dedi benimle soda içti hepsi şaşırmıştı ☺️ annem dayısı teyzeleri der sana ne alalım herşey var bende der hep
(5,371 puan) tarafından
Bende imkanımız varken almak istiyorum alti ustu 100 liralik bir araba zaten ayda bir tane yada 2 tane aliyorum iki tane oyuncak varsa bir tanesini alcaz diyorum o da kendi seciyor mesela dun robot vardi bimde onu gosterdi ii dedi arabasini istedi sadece
(7,055 puan) tarafından
Valla kuzum varsa al doysun ki gözü kalmasın çocuğun güle güle oynasın inşallah
-Reklam-
0 oy
(3,949 puan) tarafından
Evet doyumsuz olur ben kolay kolay almam yiyecek olsun oyuncak olsun mahallede bakkal var oraya gideriz mesela abur cubur ister almam her seferinde paramız yok yeterince almamışiz derim dönerim ki her zaman fazla olur yanımda var yok bilsin eşim de aynı şekilde davranır 
(12,834 puan) tarafından
canım yaptığın doğru ama paramız yok deme. bu hafta almamız gerekeni aldık, haftaya alırız gibilerinden bir şey söyle. çocuğun içinde yer eder bu para yok lafı.
(3,949 puan) tarafından
Neden yer etsin yeri geldiğinde en güzelini en pahalı olanı alıyoruz ki canım o bunun bilincinde bu ay ihtiyaç olanı aldım dimi diyor
0 oy
(1,156 puan) tarafından
Doyumsuz olur mu bilmiyorum ama 27 aylık kızım var her oyuncaktan aldık alıyoruz. Scooter bile alalı 1 sene olacak. Parkta görüp binmek istedi diye. Zaten tek çocuk düşünüyoruz. O yüzden mümkün olduğunca herşeyi tam olsun istiyoruz. 
0 oy
(20,524 puan) tarafından
Evet kesinlikle daha çok ister hiç doymaz ve herşeyden çabucak sıkılan bi çocuk olur
0 oy
tarafından
Ben de aynı şeyi yapıyorum oğlum 22 aylık ama doyumsuz olduğunu düşünmüyorum sadece araba istiyor o da bir tane beğeniyor alıyor ilgi alanı 
0 oy
(29,110 puan) tarafından

Her çocuk farklı kızıma alırım yeri geldikçe ama çok olunca değer bilmiyorlar onun için önce elindekileriyle doyasıya oynar sonra farklı şey alırım her seferinde oyuncak almam yani 

0 oy
tarafından
Ay benim oğlum beton mikseri istedi aldık. Ekskavatör istedi aldık. Yengeç istedi aldık. Traktör istedi aldık tâbi yeşil istiyormus beyfendi kırmızı aldık diye küçük çaplı sinir krizi geçirdi. 

Bir gece ağlayarak uyandı niye ağlıyorsun oğlum kırmızı yarış arabası istiyorum dedi. Abartmıyorum bir saat ağladı gece 3de.Yarış arabası istedi diye aldık kırmızı istiyordu ama yeşili gördü yeşili aldı sonra sordum bak kırmızı istiyordun kırmızıyı al istersen diye kırmızıyı aldı eve gelince ben yeşil yarış arabası istiyordum diye ağladı. 

Yine bir gece ağlıyor ama öyle böyle değil turuncu çöp arabası istiyorum dedi yine bir saat ağladı. Tâbi ara ara istiyor görünce çöp arabasi lâkin oyuncak olarak görmediğimiz için hiç bir yerde alamadık.

Dün akşam ben koltukta uyumuşum kafama çamaşır selesini attı kaşım hâlâ ağrıyor dedim sana ceza oyuncak almama cezası.

Bügün de geldi vinç istiyormuş robota dönüşen vinç. Dedim cezalısın alamayız. Bir ağladı ki ödüm patladı nefesi kesildi ölüyor sannettim. Nitekim duâ okuduk sakinleşti uyudu. 

9 gün çizgi film izleme cezası var 4 gündür izlemiyor. Sebep de komşunun kızına vurdu bir hafta ceza verdim sonra yine bı bana vurdu 1 gün ekledim dışarda masumca oynayan çocuğa vurdu 1 gün daha cezasına ekledim bakalım düzelmesini umuyorum.
tarafından
Misâl yengeç görümcemde bıraktı. Beton mikserini kız kardeşimde bıraktı. Ekskavatör ise kayıp nerde bilmiyorum. Yani oyuncaklara değer de vermiyor kırıyor atıyor. Fıtrat ile âlâkalı bir durum kimi çok alır hepsi değerlidir zarar vermez. Benimki aynısı kendisinde olduğu halde baskasinin elinden almaya çalışıyor. Kendi evine biri gelince oynatmıyor. Görümcemin oğlu ve kızı o kadar uysal ki maşaAllâh çok daha fazla oyuncakları var biz den her istediklerini alırlar ama gel gör ki bir güzel oyuncak paylaşıyorlar oynatıyorlar diyorum inşaAllâhur Rahman benim oğlum da böyle uslanır öğrenir büyür diye.

Teyzesi motor almış yeşil. Yeğeniminki de mavi illâ gidiyor iki motoru da alıp kendi oynamak istiyo ağlat ağlat çocuğu tehdit ediyorum işte vermezsen Musab'ın motorunu ceza veririm diye anca öyle gözü korkuyor.
(2,482 puan) tarafından
Oğlunuz kaç yaşında
tarafından
3 e girecek Kasımın sonunda
0 oy
(766 puan) tarafından
Çocuğu geç bulduk, tek çocuğumuz olacak, biz çok oyuncak aldığımız gibi amca dayı da çok hediye aldı. Kızım şimdi her markete gidişte oyuncak ister babası hiç yok demez ve alınanın 1 gün sonra yüzüne bakmaz. Bir de etraf çok oyuncak solu olunca dikkati dağılıyor oyunları uzun süre oynayamıyor
0 oy
(742 puan) tarafından
Çocuğum çok ısrar etmese bile ben alıyorum yeri gelince alamayiz diyorum param olsa bile şimdide Barbie Rüya evi istiyor fiyatı 13 bin TL ona kumbara yapıp yaza kadar ancak alabileceğimi söyledim 
0 oy
(12,834 puan) tarafından
biraz doğru aslında. fazla oyuncak, oyuncak zehirlenmesi yapar. çocuk isteyecek ama hee istediğinde değil. beklemeyi bilecek  ne bileyim para biriktirecek üstünü sen tamamlayacaksın falan. 
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Bende yeterli mutlu olsun alalım alalım diyenlerdenim bir traktörü var sadece onla oynar diğer lerine sinirlenir bana çekmiş asabi
0 oy
tarafından
Sadece çocuk değil, yetişkinler de öyle ki. Hedefsiz, amaçsız ve çabasız elde edilen her şey insanı tembelleştirir.

Özellikle erkeklerde çocuk olsun büyük olsun daha çok görmüşümdür, çabasız elde ettikleri para olsa değeri yok. Alın teriyle elde ettikleri çöpse baş tacı ediliyor.

Bir şeyi hedef veya amaç olmadan elde etmek her insanın değer duygusunu köreltiyor, değer duygusu olmayan biri de haliyle eksik insan oluyor çünkü değer vermeyi de görmeyi de bilmiyor.

Günümüz babalarına bakabilirsiniz, tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz ancak genel hatlarıyla anneleri hiçbir şey yaptırmadığı ve her şeyi önlerine hazır sunduğu için çoğu evliliğinde değil karısı çocuğu, direkt kendine bakmaktan aciz. Bilen de bir kadın kadar iyi bilemiyor.

Tek başına bekar evinde kalan erkekler bir nebze iyiler hatta aralarında en az kadınlar kadar hamaratları çıkıyor ama işte istisnalar kaideyi bozmaz.

Peşinden koşulan şey değerlidir, dünyanın kanunu bu. Tüm her şeyi alıp sunarsak çocuk değer kavramını öğrenemeden yitirir.
(336 puan) tarafından
Mesela bnm büyük oğlum oyuncak istediği zmn almam hemen ama birsure bekledikten sonra alırım sever oynar asla kırmaz ama ortancam aldığım gün kırar oysaki onu da bekleyip sonra alıyorum ama her çocuk bir değil iste
tarafından
Biz 6 kardeşiz, 5 kız 1 oğlan. Fakir de büyüdük, zengin de. Babamın cebini de bilirdik, anneminkini de.
Almanyalardan (o zaman lüks bir yer ya Türkiye gözünde) binbir çeşit oyuncak geldiği de olurdu, topraktan çamurdan ve yamu*k bakır tavalardan yemek yaptığımız evcilik oyunlarımız da.
Hiçbir zaman hedefsiz amaçsız bir şey elde ettiğimi hatırlamam. Şu an bile bu bende bir düstur olmuş, markete girerken bile bir hedefim var, listem var, onu en kısa sürede elde etme çabam var. Cebimde bol param da olsa aldığım her şeyi kafada hesaplamayı öğrenmişim. Çünkü değer bilinci verilmiş elhamdülillah.

Erkek kardeşim sizin küçük gibiydi. Ama onun için de hedefsiz bir oyuncak alınmadı. Hedefine ulaştıktan sonra ne yapacağımız bizi ilgilendiriyor. Ablam hala ilkokuldaki defterini 0 çizikle saklar mesela, ben geçen aylarda aldığım ajandayı doldurdum neredeyse. Ama bedava almadık, hedefsiz çabasız bir şey elde etmedik. Ediliyorsa o kıymetsiz geldi çünkü yerden bir çöp parçası hedefsiz alınabilir, taş, yaprak vs gibi nesneler çabasız elde edilebilir. Ve biliyoruz ki bunlar değersiz şeyler.
(336 puan) tarafından
Bu bence huyla da alakalı biraz bende elimde olduğu Zmn alırım asla gözlerini biseyde bırakmamaya çalışırım gerekirse kendimden kisarim çoğu zmn ama küçüğüm genelde değer bilmeyen bir huya sahip ve doyumsuz buyugum öyle değil tam tersi o da ama ikisinede eşit davrandigim halde huyları tamamen zıt
0 oy
(7,137 puan) tarafından
Biz oğluma hangi oyuncak istiyosa aldık inan bı oyuncak almak için dükkan dükkan gezdik şimdi oyuncakciya gireriz sadece bakar ve çıkar asla al diye diretmez gözü doydu Şükür 
(336 puan) tarafından
Bnmde buyuk oğlum öyle asla diretmez ama ortancam alalım diye yırtar kendini alincada kırar hemen

İlgili sorular

+1 oy
20 cevap 667 göst.
3 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 170 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Seymaak1 (267 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 443 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,750 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
3 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu

408,973 soru

12,291,887 cevap

38,231 kullanıcı

Kategoriler

...