0 oy
491 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (32 puan) tarafından
Çocuğum 3. Yaşında 2. Çocuğu esim düşünüyor. Ben degil. Çünkü eşimin bana cocuk bakmada ev isi vs vs yardımı asla asla yok. Cocuga hep bağırır dur otur elleme. Bende çok sabırlı bi insan degilim zaten. Cocugum çok aşırı hiperaktif. Düz duvara tırmanıyor resmen. Ama eşim kardesi olursa durur diyor. Ama ben erken diyorum. İlacim bitiyor (dogum kontrol ile korunuyorum). Ve bidaha almayac diyor. Ne yapabilirim. Hem maddi durumumuz da tam müsait degil borçlar var. Ama düzgün karsima aldimda konuştum kavgada ettim yok yani. Olursa sana yardim ederim diyor ama güvenemiyorum etmez. Bi balkon yıkıyor mesela bak balkon yikadim bak o işi yaptim diyor. İlgisizde zaten. 

20 Cevaplar

+2 oy
(2,036 puan) tarafından
Ben çocuğun evliliğe iyi gelmediğini düşünüyorum. Tek çocuk bile insanı bu kadar zorlarken ikinci çocukla her şey çok daha zor oluyor. Doğuma 2 günüm kaldı en biz ikimiz de istedik ama şimdiden ne yapacağız diye kara kara düşünüyoruz. Bu arada benim eşim elinden gelen her şeyi yaptığı halde böyleyiz
(32 puan) tarafından
Hayır ya yapmaz dogrusu hamileyken bile oturmuşsam çayımı doldursana der
(2,036 puan) tarafından
Canım perişan olursun.  Bu sefer hormonlar da etkiler eşine öfke kusarsın yardım edecektin hani  diye. 2 çocukla ugrasacak olan sensin. Hiç o topa girme derim
(2,036 puan) tarafından
Doğum kontrol hapı sağlık ocağı ücretsiz vermiyor mu canım
(51,904 puan) tarafından
bize hep derlerdi cocuk yuzunden hep kavga edeceksiniz diye cidden öyle oluyor cocuk evlilik kurtarmıyor cogu saglam evliliği bile sarsiyo
(2,223 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum ilk cümlenize. Çünkü sizin hayatınız bitiyor onun hayatını yaşıyorsunuz siz diye bişey kalmıyor. Birinci de yanlız kalmasın diye ikinciyi düşünmeyi de desteklemiyorum
(51,904 puan) tarafından
bana baski yapıyorlar ikinci icin ayda yılda bir gören insanlar yap yalniz kalmasin diyor
(2,036 puan) tarafından
Kendileri doğursun o zaman canım. Sen ve eşin hazır olmadıkca yapma
(51,904 puan) tarafından
biz düşünmüyoruz Allah olana saglik hayırlı ömür versin inşallah
-Reklam-
0 oy
(2,842 puan) tarafından
Ben de bu durumdaydım çat diye erken menopoz teşhisi koyuldu. Acilen ikinciyi düşünmemiz gerekti. Eşim her konudan destekçisidir benden daha iyi bir ebeveyndir bana göre ama ben bile korkuyorum nasıl olur ikinci olursa diye. Tereddüt varsa bulaşma bence o işe. En azından büyük okula başlasın kendini görür olsun. Bir yerde bebek o da hâlâ. 
(32 puan) tarafından
Kaç yasindasin menopoz teşhisi koyulduki
(2,842 puan) tarafından
34 yaşındayım
(32 puan) tarafından
Ya bende 31 yaşındayım hep duzensiz adetim. Bi ara ilacı bıraktım 3 ay olmadim
(2,842 puan) tarafından
Yoktur inşallah ama muayeneleri aksatma derim. Benim de sık adet olma durumum vardı öyle anladık. Yoksa hiç ihtimal vermezdim. Son 4-5 ayım falan var anne olmak için. Yoksa tüp bebek dedi doktor.
(32 puan) tarafından
İnşallah ona gerek kalmadan Allah kendiliginden nasip eder inşallah
0 oy
(4,668 puan) tarafından
Eğer yardımcı değilse neden inanasn ki korkutmak gibi olmasın da kardeşi olunca düzelmez daha da kötü olur içine kapanır ya da daha da kuduruk olur..bence eşin istiyor diye yapma senin de istemen önemli 
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Çocuk bakmak aşırı zor erkeklere kolay onlar ise gidiyor tüm gün anne ilgileniyor. Bedenen ve ruhen insan çöküyor. Gizliden sprial taktir canim istemiyorsan. Burada eşinin istemesi önemli değil.
(32 puan) tarafından
Yani günahi varmi gizli yapmanin acaba
(4,405 puan) tarafından
Hiç bilgim yok, doğurup bakamamak sevgi verememek, dövmek bence daha günah
0 oy
(7,774 puan) tarafından
İlkine bakmayan neden ikincisine baksın külliyen yalan . Ayrıca hareketli çocuk ikinci çocuktan sonra daha beter oluyor maalesef 8 aylık küçüğüm ,o doğduğu günden beri büyük kızım iyice yoldan çıktı 
0 oy
(51,904 puan) tarafından
ikinci olunca düzelmez ki uyduruyo 
0 oy
(6,872 puan) tarafından
Valla istemiyosan ondan habersiz korun
0 oy
(705 puan) tarafından
Çocuk demek daha fazla sabır daha fazla yorgunluk demek. Helede kocayla ilişkin iyi değilse daha fazla mücadele daha fazla kavga gürültü demek. 
0 oy
(29,398 puan) tarafından

Sonuna kadar haklısın ikinci çocuk perişan eder o zaman beni 

İlacı sen al yani 

(32 puan) tarafından
Bütcem yetmez ya aylik 300 tl
0 oy
(1,217 puan) tarafından
Büyük hata olur net...Denemeyin ve görmeyin anlattiginiz seylere bakilirsa hiç mantikli değil.
0 oy
tarafından
Eşin eger seni anlayan biriyse otur konuş canım her seyi..kendi düşüncelerini anlat ..yok anlamiyorsa işin zor
(32 puan) tarafından
Valla anlayan olsaydi coktan yapmistim
0 oy
(3,645 puan) tarafından
Çocuk iki kişinin isteği ile olur eşin sana hap alımıyorsa aile hekimine iki kutu yazdır eczaneden al kullan kafanı toparlayınca eşine güvenince düşün sende demekki hazır değilsin yeniden anne olmaya maddi durum da bebek rıskıyla gelir derler buna inanırım her zaman 
0 oy
(411 puan) tarafından

Benım eşimde üçüncüyü istiyor şaka arasında söylüyor hep.. 

Sen kendine güveniyorsan maddı olarak tamamen yetısebıleceksem yap sabaha kadar nöbet tıtacaksam yap diyorum.. Akıllı adam zaten mafdı olarak yenemeyeceğini bildiği zaman susar istemez. Ben maddı olarak yetebilirsen olur dedım o da sustu.. Vazgectı herhal:D

0 oy
(1,637 puan) tarafından
Kimseye güvenip çocuk yapılmaz kocaya da güvenilmez belki gerçekten yardımı olur ama çocuk anneyi istiyor benim oğlum mesela eşim çok istiyor yardim etmeyi ama oğlum beni istiyor gece uyaniyor emmek istiyor esin mi emzirecek vs vs... yaramaz çocuklar kardeş olunca daha çok yaramaz oluyor sakin çocuklar bile kardeşi olunca simariyor
0 oy
(7,191 puan) tarafından
Yazdığın durumda ben olsam istemem önce olana hakkı ile babalık yapmayı becersin üstelik maddiyatta çok iyi değil demişsin 
0 oy
(1,289 puan) tarafından
İstemiyosan hemen bi korunma yöntemi bul. Çünkü kafayı yedirtiyolar adama. Kendine güvenmiyosan getirme canım 
0 oy
(18,539 puan) tarafından
Mevcut çocuğu ver eline bundan sonra bunun bakımı sende de. Bir hafta bir ay baksın bakabilirse yap 
0 oy
(3,641 puan) tarafından
Ya habersiz alacaksın hapi 

Yada spral taktiracaksin
0 oy
(45 puan) tarafından
Aile sağlık merkezinde/devlet hastanesinde ücretsiz olarak spiral takılıyor. Yerinizde olsam taktırırdım. Maddi gücünüz yoksa ikinci çocuğa nasıl bakacaksınız? İlk çocuğunuz büyük ihtimalle daha da kıskanacak ve olan size ve çocuklarınıza olacak. 

Ben ilk çocuğuma hamileyim, eşim şimdiden ikinciyi istiyor ama hayır diyorum sebeplerini güzelce anlattım beni de anlıyor ama yaşı geçtiği için istiyor. Ben de doğumdan sonra doğum kontrole başlayacağım. Bu bünye bir hamilelik daha kaldıramaz
0 oy
(933 puan) tarafından
sorumluluk alamayacaksa iki taraf da çocuklara oluyor olan.cocuk arayışı içinde değilseniz yazık olmasın bu düşüncelerle çocuk yapılmaz. En büyük sorumluluk annede baba da neler yapar ama yapmıyorlar.cocuk içinse kardeş çok iyi oluyor yalnız hissetmiyor kendini ama kıskançlık çok fazla oluyor

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 421 göst.
14 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayatnur (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.
0 oy
1 cevap 118 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Muhammed emir (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 191 göst.

411,384 soru