0 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
Gece baş dönmesi oluyor iyi gelen bildiğiniz bisi varmi

3 Cevaplar

0 oy
(130 puan) tarafından
Ya ben de kaç gündür hatta bir haftadan fazladır Bu şekilde baş dönmem falan var Ben nörolojiye gittim bana mr emar  verdi Ben emarımı dün gece çektim  dedim sonucu Cuma günü çıkacak sürekli başım dönüyor Ben de anlamadım yani günde bir 10 defadan fazla baş dönmesi yaşıyorum oturduğum yerde böyle bir anda sarsılıyorum başlıyorum vesile Acaba gerçekten bir vertigo oldum ben de
(2,252 puan) tarafından
Vertigo normal baş dönmesi gibi değil. Ayağa kalkamazsınız yattağınız yerde bile eviniz çok hızlı döner yer kayar çok hızlı dönen birşeye binmiş gibi bir baş dönmesi olur. Çok rahatsız edicidir. Yatakta sağa sola dönerken hemen tetiklenir ve etraf çok hızlı döner böylemi?
(130 puan) tarafından
Evt aynı seyleri yaşıyorum az önce oğlumu koltuktan alayım dedim ani kalktım diye dünya dönüyor sandım suan koltuklar halı vs dönüyor gibi hissediyorum ani kalkma olunca daha da kötü oldum suan baş dönmemn geçmesini bekliyorum geceleri oğlumu emzirmek için uyanınca da hemen Yataktan kalktığım için böyle bir anda boşluğa giriyorum ben böyle baygınlık geçiriyoruz gibi oluyorum Çok mecbur çocuğu Uzanarak Emziriyorum ve uzandım yani böyle sanki Bir Çukura girmişim mezardaymışsın oluşuyor benimle çok rahatsız edici bir şekil
(329 puan) tarafından
Evet uyurken yatakta dönüyor genelde
(2,252 puan) tarafından
Tansiyon düşüklüğü olabilir. Çünkü vertigo atağında yazmanız pek mümkün değil.  Tansiyon düşüklüğünüde yaşadım vertigoyuda tansiyon düşünce insan kendini atıyor yere veya yatağa bir süre sonra geçiyor baş  dönmesi ama vertigo gün boyu aralıksız geçmeden kalıyor.
(329 puan) tarafından
Tansiyon gece düşünce bas dönermi uyumadı 2 3 saat  bas donmesi olduğu için daha önce ilac kullandı
(2,252 puan) tarafından
İlaç tetiklemiş olabilir vertigoyu.  Öyle bir durumda istifra edebilir biraz rahatlatıyor. İstifra ede ede ayağa kalkabiliyorum ataklarda ben. Yani daha iyi hissetmemi sağlıyor.
(2,252 puan) tarafından
Tansiyonu size dememiştim. Hanımefendiye söyledim. Ama bu anlattığınıza bakılırsa ilaç dokunmuş eşinize.
(130 puan) tarafından
Ben sonucu mu aldım bugün doktor sende damar zedelenmesi olmuş dedi beyin damarlarında
(2,252 puan) tarafından
Geçmiş olsun
-Reklam-
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Yastığı mümkünse yüksek olsun 2 yastık koyun. Yatakta çok hareket etmeden uyusun.başka bir çözüm bulamadım ben.
(130 puan) tarafından
Bakalım cuma günü emar sonucu cıkınca öğrenirim umarım yoktur rabbim şifa versin eşinize de inşallah
(329 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyelim
0 oy
(310 puan) tarafından
Vertigo ise sadece gece dönüyor olamaz. Ama uzandığı da hissediyor olabilir. Sağ, sol ve sırt üstü yatmayı drnesin birinde daha az dönüyor olmalı. O tarafta hareketsiz yatsın. Bol su içsin. Alkolü sigarayı bıraksın. Telefona, bilgisayara çok bakmasın, başı dik ve hareketsiz dursun. Nöroloji tetkikleri temiz çıkarsa Kulak Burun Boğaz'a gitmeli. O da varsa odyolojiye gönderir, burada uzman birkaç manevra yapıp kulak içinde oynayan kristalleri yerine oturtur rahatlar. KBB doktoru da Betaserc veya Vasoserc adında bir ilaç verir. Birkaç ay düzenli kullansın.

Geçmiş olsun.
(2,252 puan) tarafından
İşte bu vertigo :(Allah bildiği gibi yapsın bu hastalığı ne illet birşey bitiriyor beni atak başlayınca.
(310 puan) tarafından
Öyle bir baş dönmesi söz konusu ki sağın ne taraf solun ne taraf olduğunu ayırt edemiyor insan. Ayakta durmak mümkün olmadığı gibi yatarken bile sallanıyor dönüş yüzünden. Bir de mide bulantısı... Gerçi mide bulantısına sade soda çok iyi geliyor. Son birkaç seferdir soda ile bastırabiliyorum mide bulantısını, bilginiz olsun.
(2,252 puan) tarafından
Mide bulantısını bastırmıyorum direkt istifra ediyorum öyle biraz düzeliyorda ayağa kalkabiliyorum istifra edemezsem ayağa kalkmak bile mümkün olmuyor.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 117 göst.
17 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 79 göst.
4 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 79 göst.
21 Şubat 2021 Diğer kategorisinde _Forbidden_ (1,198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 22 göst.