0 oy
703 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,057 puan) tarafından
Aylık elinizden ne kadar alıyorsunuz. Aldığınız para ile neler yapıyorsunuz? 

26 Cevaplar

+4 oy
(1,060 puan) tarafından
Bilmiyorum onu bunu da bugün çıktık 3 bin gitti ve inanki ortada bir şey yok elhamdülillâh biz yine alabiliyoruz yâ alamayanlar :'( 
-Reklam-
+2 oy
(6,943 puan) tarafından
Ne kadar olduğunu yazmicam saçma sapan konuşanlarla uğraşamam bir kısmını kullanıyorum bir kısmını altın yapıyorum 
(14,128 puan) tarafından
Arti verem ozMN sana:)
(6,943 puan) tarafından
Tesekkur ederim efenimmm ❤️
(1,652 puan) tarafından
Kız helal sana altın bile alıyomusun
(6,943 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Valla alıyorum ay sonu bazen bozuyorum kıyafet almak için ahahhah bu ay gramcıklar alabildim ama ehliyet için ders aldım çok atamadım kenara
(1,652 puan) tarafından
Rabbim dahada cogaltsın
(6,943 puan) tarafından
Amin helalinden inşallah
+1 oy
(26 puan) tarafından
Vermez ben ona istedigimi  soylerim oda bana miktari  verir
(7,264 puan) tarafından
Aynen benimkide:)
0 oy
tarafından

Esim evin ihtiyaçlarını tam alır hafta da 100 tl harçlık bırakır ihtiyacım varsa daha fazla verir ben aldığım parayı çocuklarla markette harcıyorum yada biriktiriyorum en son evin ufak tefek zuccaciye eksiklerini alıyorum :angel:

(1,057 puan) tarafından
Anladım canım.
(82 puan) tarafından
100 tl ile bir şey alabiliyor musunuz merak ettiğim için soruyorum
tarafından
Yani alabiliyorum her okula çıktığımız da bi çikolata sakız tek bir hak veririm zaten babaları akşam istediklerinde alıyor ben sadece vakit geçirmek için markete girer gezerim onlarda çikolata vs ne isterlerse alırlar :)
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Eşim sadece harçlık alır üzerine geri kalan maaşını bana verir. Ama her şeyle ben ilgileniyorum. Faturalar , arabanın bütün giderleri, ev , çocuk, özel ihtiyaçlar, temel ihtiyaçlar hepsi. Eşim savurgan olduğu için onda para kalırsa ay sonunu göremiyoruz. Para işi ben de o yüzden. 
(1,057 puan) tarafından
Bizde tam tersi savurgan olan benim. Eşim ihtiyaçlarım için para verir. Gerisini hep o öder
(2,049 puan) tarafından
Aile de biri savurgan oluyor illaki
(1,057 puan) tarafından
Aynen öyle :)
0 oy
(881 puan) tarafından
Evin fatura market VS. Şeyleri Herseyi kendi karşılar. Bana da her ay 4 bin lira ev kirası geliyor (normalde 9 bine verdik ama mutfak dolaplarını değiştirince oraya taksit kesiliyor). Onunla da kendi ve oğlumun ihtiyaçlarını karşılıyorum çok masraflı biir değilim Allah'tan. 2.Çocuk yolda şimdii de yavaş yavaş ona birseyler almaya çalışıyorum. Eşim borç ödüyor her ay 10 bin lira o yüzden zorunda kalmadıkça ondan ekstra para istemem yine de çok şükür halimize. 
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Ben nakit kullanmıyorum.Faturalar otomatik ödenir.Market erzak alışverişi migros sanaldan getirden alırım.Sebze meyve yeşillik geliyo zaten tarla var kaynanm yollar.Bişi lazım oldu mu onu da ekmeği de eşim işten gelirken alır Kendime de bişi alıcaksam Trendyoldan alırım.Hiç nakitim olmaz kısacası 
(511 puan) tarafından
Biriktirme işlemi olmuyor o zaman sende kız nakit naısl lazım olmaz ki hiç dışarı çikmaz mısın sen kartın geçmediği şeyler falan olur mesela yani şaşrıdım
(1,330 puan) tarafından
Ben pek dışarı çıkmıyorum gelin gittiğim yere yabancıyım.Tek gittiğim yer iki mh ötede ki kaynanamın evi bi sağlık ocağı eczane işim olur onda da kart kullanırım.Eşim de nakit olur kalan para hepsi kartta olur.Altın falsn alınacaksa da karttan çekilir alınır.
0 oy
(4,251 puan) tarafından
Sabit bisey almam kartim var eve de kendime de istedigimi alirim esim oder. Hesabimi bilirim ama. Esim oyle laf yapacak biri degil.
0 oy
(5,751 puan) tarafından
Aylık eşimin kazancı 50 binle 60 bin arasında değişiyor. 30 bini birikim yapıyorum. Geriye kalan evin, çocukların okul masrafı, dükkanın giderleri için kullanıyoruz çok şükür halimize.
(2,125 puan) tarafından
Kız eşin nerde calisiyo ki o kadar kazanabiliyo Allah daha çok versin ama merak ettim
(5,751 puan) tarafından
Berber canım kendi dükkanımız var.
(2,125 puan) tarafından
Anladm cnm bizde evimizin etrafında dukyan acabilirsek bende kadın kuaförü yapicam diyorum eşime :)) demek ki geliri iyimis erkek berberlerininde
(5,751 puan) tarafından
Hayırlısı ile açarsın inşallah ozaman. Tabiki çok güzel geliri var. Birde benim oturduğum yer gelişmiş biyer bile değil düşün yani. Bu konuda müşteri önemli. Mesela benim eşimin müşterileri asla başka yere gitmiyorlar. Müşterisini çok güzel tuttu çok şükür.
(2,125 puan) tarafından
Ay evet erkekler berberlerini degistiremezler kolay kolay eşim sırf aynı berberi olsun diye önceden köye gidiyordu şimdi köye taşındık berberine yakın olalım diye ahshhaa
0 oy
tarafından
Her param bittiginde verir esim..kendime harciyorum genellikle..kiyafete falan
(1,057 puan) tarafından
Kendime uzun süredir kıyafet almadım. Hamileliğimin sonuna geldim artık. Gelecek ay eşimden bunun için 5 bin TL istedim. Diğer aylar verdiğini hep bebek kıyafeti aldım. Bebeğimin ihtiyaçları bitti şükür. Artık kendime bir şeyler almam lazım.
0 oy
(691 puan) tarafından
Bizim maaşlı değil aylık harcamiyorum kartini veriyor eşim ihtiyacım olunca kullanıyorum para harcamayı sevmiyorum karttan çekip saklıyorum köşeye hepsi kızımın isteklerine gidiyor 
0 oy
(172 puan) tarafından
Belirli bir miktar yok . İhtiyaca göre ne kadar istersem verir çünkü eşim neye ve nasıl harcayacağımı bildiğimi bilir. Bazı aylar çok bazı aylar hiç istemem. Zaten birikimi eşim yapıyor. Alışveriş de beraber yaparız 
0 oy
tarafından
3 bin 4 bin bazen 2 bin alıyorum o ayki duruma gore değisiyor kendi ihtiyaclarimi aliyorum bazen evin eksiklerini alıyorum kalan parayada biriktirip biriken paraya gore bilezik alıyorum 
(1,057 puan) tarafından
Bende genelde her ay o kadar alıyorum eşimden. Ben altın almam. Eşim ay sonu çeyrek yapar bana verir ben de saklarım. Hamileliğimden dolayı kendime bir şey alamdım uzun süredir. Ama gelecek ay alacağım artık. Kendimi çok bakımsız hissediyorum. Kıyafetlerim de olmuyor artık ama son 1 ay artık
tarafından
Dogumdan sonrada oyle bende 20 gun oldu dogum yapali yine kiyafetler vs olmuyor zayiflamayi bekliyorum
(1,057 puan) tarafından
Ben şimdiden zayıflamanın hayalini kuruyorum. :(
tarafından
Bende oyle 10 kilo verdim dogumdab sonra ama göbegım aşırı sarktı
0 oy
(4,300 puan) tarafından

Hiç belli olmuyor Kendi maaşıma dokunmuyorum aama eşimde 1 lira bile birakmaz kendine bendedir kolay kolay birşey almam para gitmesin diye 

(1,057 puan) tarafından
Benim kendi maaşım olsaydı ben her ay yerdim onu. Birikim de yapsrdım ama daha çok harcardım :)
(3,894 puan) tarafından
Öğretmen misin Büşracim
(4,300 puan) tarafından
Gizem ben kıyamıyorum  gerçekten alacağım seye ihtiyaçim olması gerekiyor çünkü oğlum var şimdi bitanede yolda onların geleceği önemli benim için

Yasmin emekliyim ben canim evdeyim
(3,894 puan) tarafından
Hee tamam Büşra mi desem abla mi desem bilemedim fotonu bir ara atmıştın çok gensiniz o yüzden kusuruma bakmayın öğretmen misiniz dememin sebebi o tip sizde varda ondan hayırlı akşamlar dilerim ♥️
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Lazım oldukça istiyorum kartıma para atiyo ekstra canı isteyince verdiği parayı köşeye atıyorum:)
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Market harcı pazar harcı bende duruma göre eşim veriyor yetmezse tekrar veriyor. Kendim için ihtiyacım varsa alıyorum onun dışında genelde evim için gözüme çarpan bisi olursa onu alıyorum yani belli bi miktar söyleyemem 
0 oy
(771 puan) tarafından
İhtiyacım olursa o zaman kartını verir ondan alırım beğendiğim istediğim bişey olursa netten alırım 300 500 harçlık verir onunlada oğlumla markette bakkalda harcarız ama mutlaka kıyıda köşede birikmisim olur fazla fazla hesap sormaz eve braktigi paradan kullanırım belirli bı aylık vermez yani canım neyi nasıl isterse o şekilde harcarim alacağı ödemeler de benim hesabıma yatırıyor ordanda kullanırım 
0 oy
(3,894 puan) tarafından
Eşim bana aylık 3000-5000 TL alırım eşime çocuğuma evime harcarim ama eşim bana kızar o parayı sen kendine harca diye veriyorum der ama benim gönlüm el vermez 
(1,057 puan) tarafından
Benim de öyle maalesef. Ona bir şey almazsam vicdan azabı çekerim ben
(3,894 puan) tarafından
Bende yaa vallahi
0 oy
(519 puan) tarafından
Aylık beş bin alıyorum eşimden

Faturalar (elektrik,su,doğalgaz,internet)

Ayda dört defa pazar

Markete kahvaltılık için giriyorum.(Kuru erzaklari toplu alıyorum ama azalinca bu paradan illaki bı eşya aliyorum)

Kasap (tavuk kıyma yumurta)

Giymem çok fazla. Dolabımdakiler bana yetiyor.

Kızıma her dışarı çıktığımızda bı ürün alma hakkı veriyorum. 

Ayın sonunu zor getiriyorum ama eşime sorsan bunun dışında verdiği beş binden bide köşeye birikim yapmaliymisim. Ne kadar harcadığını bilmem. Ne maaş aldığını bilmem. Söylemez...
(1,057 puan) tarafından
Söylemesi gerekmiyor mu?
0 oy
(3,246 puan) tarafından
Aylik alisverise beraber çıkarız 

Faturalar giderler telefon faturalarini filan öder 

İş durumuna göre de harçlık verir 

Kendi işi olduğu için duruma bağlı verir parayi
(1,057 puan) tarafından
Benimki de öyledir

İlgili sorular

0 oy