0 oy
536 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
Sınıftaki çocuklara meyve suyu almıştm cappy marka boykotmuş yeni gördüm almış bulundum artık o an aceleden almıştım oğlum okuldan gelicekti ona yetişicem diye aldım çıktım 30 a yakın Meyve suyu aldım tekrar başka marka mı alsam napayım kızlar akıl verin 

6 Cevaplar

+6 oy
(2,855 puan) tarafından
Ben yurt içindeki boykotun maalesef yerli esnafa zarar verdiğini düşünüyorum :/ İsrail ile ticaret kökten bitmedikçe boykotun çok manası yok... Ülke içinde satılan Cappy de Isparta'da üretiliyor.
(329 puan) tarafından
Canım inanki artık neye elimi atsam boykot bende normalde dikkat ediyorum tarım kredi marketten alıyorum aylık alışverişimi ama bir anlık dalgınlığıma geldi valla
(2,855 puan) tarafından
Tarım Kredi de Coca Cola satıyor gayet :D Ben dediğim gibi mantıklı bulmuyorum boykot işini, sadece İsrail ABD olarak düşünmüyorum konuyu, elimden geldiğince yerli üretici kazansın diye düşündüğüm için senelerdir ithal almamaya çalışıyorum
(329 puan) tarafından
Öyle mi ben kola içecek bölümüne pek bakmadığım için farketmedim kendi markalarından alıyorum genelde güzel oluyor
(2,855 puan) tarafından
Hem de öyle bir satıyorlar ki, bizim ofisin yanına açıldı sık sık da gideriz. İsrail'in ilk saldırdığı zamanlarda gizli gizli depodan getiriyorlardı. Raftan kaldırmış ama almak isteyene depodan sattılar. Herkes yaptı bunu sadece Tarım Kredi değil. İnşaat işçileri var, onlar alıyordu hep. Kimse kimseyi kandırmasın yani :) Biz lisede deneye yapmıştık, kasaptan aldığımız etleri numune kabına koyduk ve üzerine kola, gazoz, fanta döktük. Kola dökülen kısa sürede mahvoldu, ötekiler de zarar gördü ama kola dökülen çok hızlı çürüdü. Ondan beri travmadır bende asitli içemem. Sadece maden suyu o da suyla karıştırıp :)
(329 puan) tarafından
Ciddi misin bilmediğimiz neler dönüyor :(
(4,797 puan) tarafından
Ben ve eşim bu düşümcedeyiz diye yahudi ilan edildik biliyor musun? Akrabalar tarafından çocuk katilisiniz filan dendi suratımıza
(2,855 puan) tarafından
Yapılır maalesef. Bir ürün ülke sınırlarımı geçtikten sonra artık iç ticaretin malıdır. Ülke sınırlarına girmesine müsaade edilmemeli. McDonald's Burger King kapatılsa ya. Starbucks ya da. Kaldı ki onların sahibi de Arap falan. Ama anlatamazsın insanlara, bir de sana vicdan mastürbasyonu yaparlar. Emin ol çoğunun da telefonu Iphone'dur.
(4,797 puan) tarafından
Aynen öyle bana bunu deyip elinde iPhone 15 le geziyor. Bu ürün Türkiye de üretiliyor biz fabiraka olduğu sürece bu adamalra marka adı için vergi veriyoruz zaten. Alınmasa da vereceğiz bu vergiyi bu sefer dış borçlanma artacak gelirler gideri karşılamayacak sonra ekonomi kötü diye dert yanıyoruz.
 Diger kola markaları çıktığında 25 TL idi 1 ayda 50 ye kadar çıktı. Buda milleti kazıklamak yani benim halkımın işine geldi hemen herkes ticaretle milleti yollmaya başladı
(2,855 puan) tarafından
Ben vicdanım rahat uyuyorum çok şükür. Kendini kandıran da bal gibi farkında. Vicdan muhasebesini de biz gibi düşünenlerin üzerinden yapıyorlar.
(4,797 puan) tarafından
Bizde öyleyiz eşimle bir şey diyenede he he diyoruz artık. Ben öteki evlatları düşündüğüm kadar kendi evladımı da düşünmek zorundayım. Devlet ne diyor kredi kartı limiti fazla olana vergi kedicez savunma sanayine durum bu kadar ciddi demek ki. Ekonomim dış borçlanmam arttıkça asgari gücüm artsa ne olacak
(2,855 puan) tarafından
Durum ciddi maalesef. Ben savunma sektöründe çalışıyorum, gayet iyi biliyorum :/
(4,797 puan) tarafından
Sonumuz hayır olsun.
-Reklam-
+1 oy
(3,952 puan) tarafından
Bence okula verme iade et edemiyorsan da yenisini al örnek olmak açısından iyi olmaz benim düşüncem. İçim rahat etmediği için başkası alsa bile onların mallarını yemek istemiyorum yemiyorum. 
(329 puan) tarafından
İade edemem fişini attım
0 oy
tarafından
Yazık günah 30 tane meyve suyunu atmayı düşünmüyorsun inşallah. Almışsın içsin çocuk 
(329 puan) tarafından
Atıcam demedim ki okula farklı bi marka mı alıp götürsem dedim alınmış artık nasıl atayım bu yok zamanda
tarafından
Anladım canım. Sen bilirsin
0 oy
tarafından
Değiştirebilirsin bence. Onların malınj almak boykottan da öte haram. Fetvası bile verildi. Sana göresi bana göresi yok. Elimden geldiğince değiştir. Eşim alınca yanılıp ben geri yolluyorum markete 
tarafından
Peygamber efendimiz döneminde de boykot yapılmış yahudi malları alınmamış. Kendiniz yapmayabilirsiniz ama insanların şevkini kırmayın derim
(2,855 puan) tarafından
Gösteririm, dayım. Diyanetin en önemli imamlarından. Şahsi telefonu da kurum telefonu da IPhone. Sizin duyduğunuz pek çok fetvanın onay makamlarından biri. Bir de onun çevresi var. Ne sen son ne ben söyleyeyim. Dayımın oğlu madde bağımlısı. Diyeceğim en hafif şey bu.
(2,855 puan) tarafından
Diyanette çalışan üst tabakanın evilerine bir gidin bakalım. Kaç yerli ürün var kaç boykot ürünü var ;)
(4,797 puan) tarafından
Bizzat çevremde var boykot diye ölüp elinde 100 bin liralık iPhone ile gezen. Gayet yeterli bir örnek bence.
2. Olarak Peygamber efendimizin döneminde Müslümanlar bu kadar dışa bağlı değildi şuan yerli malı diye yediğin şeylerin içerisinde kullanılan malzemeler bile dışarıdan gelme.
(2,855 puan) tarafından
Benim anne tarafım silme muhafazakar ama katılar epey. Eski Fazilet Partililer. Hepsi de nasıl olduysa bir şekilde kamuda çok önemli yerlerde. Hepsinin ciğerini biliyorum maalesef. Keşke akraba olmasaydık da bilmeseydim.
0 oy
(3,672 puan) tarafından
Geri götür bu boykot ürünü olduğu için okuldakiler kabul etmiyor başka markayla değiştirmek istiyorum de
0 oy
(1,680 puan) tarafından
Değişim yapacağını söyle iade etmeyeceksin sonuçta belki işe yarar ama a101 yardımcı olmaz sanmiyorum

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 286 göst.
19 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde kaavimsi (2,894 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 194 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hasret03 (347 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 442 göst.
15 Aralık 2019 Diğer kategorisinde ❤️berk bebek❤️ (1,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 390 göst.

411,615 soru

12,391,353 cevap

43,813 kullanıcı

Kategoriler

...