0 oy
250 göst.
Aile kategorisinde (1,583 puan) tarafından
Kızlar yarın sezaryene gireceğim. Senede 1 kere hasta olan kocam doğumdan 1 hafta önce hasta olup bana bulaştırdı perişan bir haldeyim. Ben bu adamı ne yapayım ? Sezaryen sonrası hapşurup öksürürsem diye çok korkuyorum. Benim gibi hasta olup doğuma giren var mı 

14 Cevaplar

0 oy
(902 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. 
(1,583 puan) tarafından
Allah razı olsun canim
-Reklam-
0 oy
(3,365 puan) tarafından
Sezeryana girdiğimde hasta değildim ama doğumdan sonra istemsizce ufak ufak öksürüklerim oluyordu o bile beni mahvediyordu hapşurman öksürmen iyi değil yani doğum esnasında birden hapşırma tutarsa. Belki genel anestezi verirler. Ama doğum sonrası zor oluyor ben hasta olmadığıma rağmen çok kötüydüm
(1,560 puan) tarafından
Çok çoook zararlı bacım sakına içine hapşırma gibi bir hata yapma.
Bebeğine de kendine de zarar verirsin aman diyim. Her duyduğunu yapma hemen ..
Doktoruna da danış söyle muhakkak. Gripken aşı bile vurmuyorlar. Sezaryen doğumu bilemem
(3,365 puan) tarafından
Doğum yaptıktan sonrasından bahsediyorum. Belki gripliyken doktor almaz bile sezeryana bir hafta bekletebilir
(1,560 puan) tarafından
Yine tehlikeli canım o şekilde. Hemde çok tehlikeli. Damarı patlayabilir baskıdan Allah korusun
(3,365 puan) tarafından
Aynen olabilir ben normalde öyle hapşırıyorum ama bilerek değil yani öyle hapşırma hapşıra öyle yüklendi herhalde bana :D
(1,560 puan) tarafından
:D :D.
0 oy
(18,550 puan) tarafından
İnşallah yarına kadar ilesirsin cnm

Çünkü kötü olacak öksürük sezeryan sonrası 

Bende narkoz öksürüğü tutmuştu Allah'ım çok kötüydü patlayacak sezeryan yeri saniodum
(1,583 puan) tarafından
Dikişlerim patlarsa ben de onun kafasını patlatacağım :D
(18,550 puan) tarafından
Valla çift patlat hatta ')

Ama inslalah birşey olmaz cnm
İyi düşünelim iyi olsun ♥️
(1,583 puan) tarafından
Amin canım inşallah :)
0 oy
(1,205 puan) tarafından
Ay bende  öyle olmuştum benim okusurgum cok vardı genel anestezi vermezler sana doğumda sonrada çok zorlanirsin bir süre  ben sezeryandan sonra hiç uyuyup dinlenmedim öksürük yüzünde her öksürükdugumde sanki karnım yirtiliyordu
(1,583 puan) tarafından
Ben bu adamı boşarim o zaman kesin ilkinde anası yüzünden doğum burnumdan geldi bu sefer virüsleri :D
0 oy
(7,499 puan) tarafından
Sezeryani 2 gün daha erteleme şansın varsa çok iyi olur canım bu şekilde çok zor 
(1,583 puan) tarafından
Doktoru arayayım o zaman
(1,583 puan) tarafından
Sağ ol canım
(6,239 puan) tarafından
Bal ve zencefil macunu yersin dogumdan sonra öksürürsen eğer
(1,583 puan) tarafından
Çok teşekkur ederim
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Hemen sarımsak kürü yap biraz iyi gelebilir ama vajinal doğumdan sonra bile hapşırmak öksürmek çok kötü oluyor belki erteler doktorun 
0 oy
(6,239 puan) tarafından

Kağıt imzalatiyorlar. Öksürük varsa sokmuyorlar. Bnde de hafif vardı ameliyat masasına doktor çağırdılar boğazıma baktı bisi yok. Sonra ameliyat oldum sezeryan yani

(1,583 puan) tarafından
Doktoru aradım şimdi haber bekliyorum ben de sağ ol canım
0 oy
(2,747 puan) tarafından
Başlıktan dolayı odaklanamadım soruya jxhshha iyileşmeye bak çünkü sezaryene almama ihtimalleri var. Hastayken çok tercih etmiyorlar diye biliyorum. Kocanı da bir şey yapma yazıktır adama :D benim koca gibi olmadığına şükret 12 ayın 13 ayı hasta öteki yıldan borç alıyor artık
(1,583 puan) tarafından
Onun da sesi kısıldı travesti gibi geziyor ortalıkta kız zaten sinirliyim dedim konuşma şu sesin sinirlerimi bozuyor
(2,747 puan) tarafından
Jxhsha bulmuş bulacağını bacım zaten
(1,583 puan) tarafından
Ahahahahahaha valla öyle
0 oy
(730 puan) tarafından
Gözünüzü korkutmak istemem ama sezaryenden sonra hapsurup öksürmemek için sürekli dua ettim yani hapsursam o halde bayılırdım acıdan inşallah kolay atlatirsiniz keşke eşiniz dikkat etseydi biraz çok üzüldüm 
(730 puan) tarafından
Önceki doğumunda neyden çektiysen onu kendinden uzaklaştir bu doğumunda
(1,583 puan) tarafından
Kaynanamdan :D  Allah'a şükür küsüz gelmiyor ahahaha
(730 puan) tarafından
Süper :))))) aşırı sevindim valaa niye kusmüş :)
(1,583 puan) tarafından
Evime gelmişti. Kapıdan girer girmez bu evin halı ne, ben işteyken gidip bulaşık makinesini çekmiş altını kontrol edip eşime söylediler. Bu arada 1 yaş çocugum var ve haftanın 5 günü çalışan biriyim.  Ben de strese girdim gece burnumdan şakır şakir kan geldi ağlamaktan ölmüştüm. Sabah surat asıp işe gittim diye evden çekip gitti. Gittiği her yerde de dedikodumu yapmış eşim de beni haklı buldu görusmuyor ailesiyle. Annesiyle ben zorla baristirdim  ama ben gorusmuyorum
(730 puan) tarafından
Gitsin kendi evini döksün baksın altına istersen 7-24 evde otur kimseyi ilgilendirmez makinenin altı koltuğun üstü en  iyisini yapmışınn .
0 oy
(5,599 puan) tarafından
Bn dovuma 1 hafta vardı gün aldım doktor böyle hasta olursan biraz ertelerim demişti iki günde bitkisel ne varsa ictim çünkü oksurursem olan bana olurdu   doktorumla bir görüş derim cnm sezeryan olsa biraz daha ertelenebikir ozeldeyse eğer 
(1,583 puan) tarafından
Sabah gel doğuma girecek gibi. Anestezi uzmanı da bakacak dedi. Sabah karar verilecek . Aferin diye ilaç var onu kullandım bugün daha iyiyim. Öksürük yok hapşurma 1 kere oldu. Ben de ıhlamur c vitamini ilaç pastil burun spreyi. Tüm tuşlara basıyorum resmen iyileşmek için
(5,599 puan) tarafından
Çok zor ya Rabbim işini kolaylastirsin cnm
0 oy
(3,850 puan) tarafından
Korkma birsey olmaz hapusuruken ve öksürürken kendi sıkmayıp elinde geldiği kadar bir yere oturup koltuktan tutunarak destek alirsin.Ne dikişlerine bir sorun olur ne başka birsey.En fazla genel anesteziye alırlar pandemi de koranali olduğu halde doğurdu millet.

Ama hasta olduğun için yeni doğana bulastirabilirsin sık el yikama ve maskesiz kucağına kesinlikle alma.Sezaryan sonrasi zaten antibiyotik bir kaç günlük agri kesici ve vitamin veriliyor.
(1,583 puan) tarafından
İnşallah kolay atlatırım sağ ol yorumun icin :)
0 oy
tarafından

Sezeryana girdiğimde faranjitim kabarmıştı astım da vardı öksürerek girdim ama ne olduysa ameliyat esnasında çok rahattım doktor durumuna göre biseyler yapar canm çok geçmiş olsun sağlıkla al kucağına bebisim<3

(1,583 puan) tarafından
Sağ ol canım amiiin inşallah
0 oy
(5,688 puan) tarafından
Geçmiş olsun ıhlamur filan iç inşallah kolay atlatırsın sezeryani. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah. 
(1,583 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Ben boğaz enfeksiyonuyla girdim malesef. Yarım uyuşturdular. 17 gün oldu doğum yapalı. Geçmedi üstüne birde kızım grip bulaştırdı. Hapşırıyorum öksürüyorum dikişlerim acıyor. 
(1,583 puan) tarafından
Ay zaten aylarca zor hapşurup öksürüyor insan yani o dikiş acısı benim 1 yılı almıştı iyileşmesi.  İnşallah atlatırım zaten korkuyorum aşırı gerginim. Size de geçmiş olsun inşallah
(1,281 puan) tarafından
İçini ferah tut doğumdan sonra birşeyin kalmaz inşallah. Benim bağışıklığım çok düşük hep şiş bademcikle geziyorum aldiricam inşallah bebeleri biraz büyüteyim de

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 133 göst.
22 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Derin9090 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 91 göst.
21 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ruveydacacan (967 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 140 göst.
15 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ruveydacacan (967 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 192 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,109 puan) tarafından soruldu

404,758 soru

12,124,669 cevap

36,483 kullanıcı

...