0 oy
231 göst.
Diğer kategorisinde (235 puan) tarafından
Tetanoz aşısı yaptırdınız mı? 21 haftalık hamileyim hemşire 2 hafta önce gel deri sonra biz seni ararız falan dedi aramadı. Ben zaten ikili tarama testi detayşı ultrason falan hiçbirini yaaptımadım gerek duymadım. Buda böyle çok gerekli bişey değilse peşine düşmicem. Siz yaptırdınız mı, faydası nedir.? 

17 Cevaplar

+2 oy
(1,329 puan) tarafından
Ben ne yaxık ki 3 haftalık hamilelikte acilde olmak zorunda kaldım çok kendimde değildim yoksa asla izin vermezdim sonra o kadar korktum ki düşük olabilir diye.Çok şükür bişi olmadı.Ama genel olarak aşı karşıtı bi insanım kendime de bebeğime de asla aşı yaptırmayı düşünmüyorum.Koronada da tüm baskılara rağmen aşı olmadığım için kendimi kutluyorum.
-Reklam-
+2 oy
(3,355 puan) tarafından
Hiçbir işe yaramıyor hiç yaptırma 
+2 oy
(765 puan) tarafından
Ben hiç birini yaptırmadı bunu da yaptirmayacagim. Allahin izniyle bisey olmaz. Korona da hamileyim ben de o zaman bile olmadım ne tetanoz ne de korona aşısı.sana bağlı burda senin vicdanına kalmış biz ne desek boş askm
+2 oy
(19,503 puan) tarafından
Yaptırdım 

Faydasını gördüm mü görmedim mi bilmiyorum ama zararını görmedim 
+2 oy
(4,257 puan) tarafından
Iki gebeligimde de yaptirdim. Amaci dogum sirasinda olusabilecek seylere karsi vucudu hazirlamak. Kendinin ve bebeginin sagligi icin olmalisin. Havadan gazel okuyanlara bakma sen.
(9,675 puan) tarafından
Sen nerden ne okudun acaba bacım?
(4,257 puan) tarafından
Instagramdan bilmem ne bilgini okumadigim kesin bacim(!) :) he varsa ikna edebilecek bi hipotezin veya okudugun bilimsel kabul gormus bi makalen link beklerim.
+1 oy
(5,326 puan) tarafından
Ben yaptirdim diger testleride yaptirdim 
+1 oy
(7,463 puan) tarafından

2 gebeligimdede yaptırdım. 

+1 oy
(2,943 puan) tarafından
Yaptırdım aşıyı. Ama tarama değil onu yerine nipt testi var daha kapsamlı onu yaptırdım. Bunlar önemsenmeyecek şeyler değil. 
(235 puan) tarafından
Aşının önemini bilmiyorum o yüzden buraya sordum. Ama tarama testleri veya diğer testlere gerek duymadım. Tedavisi var mı sonuçta yok. Allah korusun ters bir şey olduğunu bilsek bile ne yapabiliriz ki? En azından gebeliğimi huzurlu geçirmeyi tercih ederim. Yengeme down dediler öldü öldü dirildi doğdu şükür hiçbir şeyi yok
+1 oy
(2,020 puan) tarafından
Evet yaptırdığımmm
+1 oy
(29,051 puan) tarafından

Kızımda yaptırmistim iki doz bunda yaptırmiycm

+1 oy
(627 puan) tarafından
Bende bugun oldum 
+1 oy
(747 puan) tarafından
Ben yaptırdım canım 1 doz sonra korktuk zaten 2 doz olmucam yapılmadıda tetanoz :) 
0 oy
(1,346 puan) tarafından
Ben karma aşı da yaptırdım  bebek aşı olana kadar bebeği de koruyor. Doktorum bir hastasının 1 aylık bebeginin bogmacadan öldüğünü söyleyince korktum açıkçası 
0 oy
(2,566 puan) tarafından
Yaptırdım 2 dozunu da, riske atmak istemedim hiçbir şeyi
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Tek doz yaptırdım ikinciyi yaptırmadım 
0 oy
(17,241 puan) tarafından
Ben hepsini yaptırdım. Geçen seneydi galiba tamanladim 
0 oy
(9,675 puan) tarafından
Tetanoz asısı hamılelıkte yapılmaması gereken bir aşıymış canım. Bebegınde sıkıntıya sebeb verebilir 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 113 göst.
0 oy
3 cevap 80 göst.
4 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 113 göst.
0 oy
10 cevap 185 göst.

408,427 soru

12,271,096 cevap