+2 oy
219 göst.
Diğer kategorisinde (484 puan) tarafından
İyi geceler kızlar malum kış geldi temizlik yapmam gerek ama benim 4 yaşında hiç durmayan sürekli oyun isteyen elimi bir işe sürdüğümde beni aşırı darlayan bir kızım var inanır mısınız günlük işte bulaşık yemek sil süpür işini bile zor yapıyorum sanırsın yeni doğmuş bebek yani hep oyun oynamak istiyor hep ilginin kendinde olmasını istiyor sürekli onunla olmamı istiyor benimle aynı durumda olan anneler muhakkak vardır siz nasıl yaptınız böyle durumda...

12 Cevaplar

+2 oy
(4,606 puan) tarafından
Sen süpür o silsin sen perdeleri çıkar o makineye atsin 

Is paylaşımı yapin
(484 puan) tarafından
Canım inan dediğin herşeyi yaptırmaya çalışıyorum birini yaparsa birini yapmıyor ağlıyor ben yapmayacağım oyun oynayacağım benimle oyun oyna işin ne zaman bitecek diyip sürekli darliyor beni
(4,606 puan) tarafından
Eline bi tava ver kopuklesin dursun onu bi yarim saat oyalar ben oyle yapiyorum bazen
-Reklam-
+1 oy
(7,719 puan) tarafından
Kızım 2 buçuk yaşında ev temizliğinde bana katılıyor. Sürekli bir şeyler yaptırıyorum (onun yapabileceği basit şeyler) sizin ki daha büyük krizi fırsata çevirebilirsiniz aslında. 
(484 puan) tarafından
Bende mesela sil süpür yaparken eline bez falan veriyorum hadi kızım sende televizyonu falan sil diyorum iki siliyor sonra bırakıyor ağlamaya başlıyor ben silmek istemiyorum oyun oynayalım diyip duruyor normalde de herşeyi beraber yaparız ama kızım sadece oyunu beraber oynamak istiyor
(7,719 puan) tarafından
Çok mu oynayıp alıştırdın acaba. Sürekli aktiviteler yaptıysan sensiz oyun kuramıyor olabilir.
(484 puan) tarafından
Yani zamaninda evet oynadım doğal olarak herkes illaki zamanında oynamıştır çocuğuyla ama bnm kızım aşırı aşırı düşkün oyuna yani kendi başına oynadığı maksimum 10 dk falandır
(7,719 puan) tarafından
Ben temizlik yapmak istemiyorum oyun oynamak istiyorum dediğinde, peki gidip oyununu oynayanilirsin diyor musun? Yoksa tamam kızım gel oynayalım mı diyorsun? Çocukların ağlamasına Fırsat vermek gerekiyor yani 4 yaş kendi kızımla kıyasladigimda büyük laftan anlayan bir yaştır.
(484 puan) tarafından
Tamam oyun oyna benim şu an isim var isim işimi bitirip oynayalım beraber diyorum asla kabul etmiyor benim sensiz canım sıkılıyor sen olmadan oynamak istemiyorum diyor isim bitene kadar da ağlıyor
(7,719 puan) tarafından
Konuyu uzattım ama merak ediyorum açıkçası canım ne tür oyunlar oynuyorsunuz ben aktivite bulmakta zorlanıyorum artık değişik şeyler belki vardır. Gün içinde neler yapıyorsunuz mesela
(484 puan) tarafından
Yani boyama yapıyoruz saklambaç falan oynuyoruz etkinlik kitapları aldım onları yapıyoruz ben resim yapıyorum kızım boyayıp kesip sticir gibi her yere yapıştırıyor hamurla kinetik kumla falan oynuyoruz açıkçası hergun ne yapacağımı şaşırıyorum bende
(7,719 puan) tarafından
Hepsini yapıyoruz bende değişik şeyler arıyorum ya
+1 oy
(11,376 puan) tarafından
Sadece 4 yaşındaki olsaydı temizliğimi kolay yapardım. 1.5 yaş bebe de var. Evi süpürsem şükrediyorum 
(484 puan) tarafından
Allah sabır versin canım ama benim kızım oyuna aşırı aşırı bağımlı onunla beraber oyun oyna herşeyi unutuyor bu yüzden günlük işlerimi bile zor yapıyorum
(11,376 puan) tarafından
Her çocuk farklı işte benimki ben kolaycana hemen süpüreyim diye yerdeki oyuncakları eşyaları toplar herşeyi yerli yerine koyar iyiki var kızım şükürler olsun
0 oy
(382 puan) tarafından
Hep onunla oynamayın ilgilenmeyin bir süre  sıkılmasına imkan verin.Sıkıldıkça oyun kuracaktır tek başına oynama süresi uzayacaktır.
(484 puan) tarafından
Bazen gerçekten ilgilenmeme zaman kalmıyor iş güç falan derken akşam oluyor ama o süre içinde defalarca işin ne zaman bitecek işini çabuk bitir yeter sıkıldım diyip duruyor
0 oy
(252 puan) tarafından
Bende daha başlamadım 3 ve 1 yasindalar ama o kadar yormuyolar oğlum da çok hevesli mesela cam sili sıkıyor ben siliyorum yada eline bez veriyorum kapıları sil diyorum süpürgeyle isim bitince ayarını kisiyorum ogluma veriyorum supuruyo kızımda uyumuyo yanımdaysa 1 yaşındaki mama sandalyesinde bize bakiyo 
(484 puan) tarafından
İşte canım benim kızım öyle şeyleri yapmıyor yani yaparsa iki yapıp hemn ben yapmak istemiyorum oyun oynamak istiyorum diyip ağlıyor
(252 puan) tarafından
Bizde de tam tersi Bi yandan oğlum öğrensin istiyorum Bi yandan hemen işimi yapım yanımdan gitsin istiyorum tlfonu veriyorum oynasın diye ama 2 dk oynayıp bende yapicam diyo mecbur 1 saatlik iş 2 saat oluyo
(484 puan) tarafından
Aynen canım bnmde bir saatlik iş iki saat oluyor ben telefon falan vermiyorum ama Tv'de sınır koymuyorum zaten ondan da en fazla 20 dk izliyor sonra yine oyun diyip ağlıyor bütün derdi tasasi benimle oyun oynamak
(252 puan) tarafından
YouTubekids var cocuk için onu acıyorum reklam falan girmiyo zaten TV de bende de sinir yok sabahtan akşama açık bazen bakmiyo bile tlfonda günde yarım saat belki 15 dk alarm kuruyorum çalınca kapatıyor isim olunca tek seferde oynamış oluyo günlük hakkini
0 oy
(2,067 puan) tarafından

Biraz bağımlı gibimi olmuş size? Aslında yaş olarak evet küçük ama artık kendi başına azda olsa dikkat süresi oyun kurması lazım...ha benim oğlumda öyle:) bir işi yaparken sıkılıp öbür işe geçer ama benim avantajim eşimle aynı yerde çalışıyoruz burda hem kalıyoruz annemde yanımda ordan kurtarıyorum ben onlar bakarken ya ben yada annemle beraber yapıyoruz ama çocuktan önce daha çok az yorulup çok iş yapardım artık yapamıyorum öyle ince temizlik aman olduğu kadar 

0 oy
(6,663 puan) tarafından
Tek çocuklu evlerde bu sorunlar var. İki çocuk olunca birbirleriyle bi şekilde oyun kurup oynuyorlar. 
0 oy
(100 puan) tarafından
Hayırlı geceler. Benim kızım da 3.5 yaşında ve evet dediginiz gibi sil süpür bile zor yapıyorum çünkü çok sıkılıyor. Parka gitmek istiyor. Kardeşi yok. Ablası veya abisi yok. Çok yalnız. Çok üzülüyorum gerçekten. Hatta Esim işten simdi geldi bu konuyu ciddi bi şekilde onunla konuşacağım. Normalde istemiyoruz hemen ikinci çocuğu. Bi kac sene sonra düşünüyorduk. Sorunuza gelecek olursak ben işim olduğu zaman çizgi film açıyorum biraz. Bir de o gün yapabildiğim kadar yapıyorum 
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Hem 4 hem iki yaşında çocuklarım var çok zor çok 
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Yaptigin islere dahil et. Toz mu aliyosun ver bi bez de ona o da yapsin. E baktin yapmiyo net sekilde konusacaksin. Ben temizlik yapmaliyim ve sen kendin oynamalisin. Seninle isim varken oynayamam diye. Darlasa da umursama
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Ona da yapabileceği ufak işler ver benim de 4 buçuk yaşında ben öyle yapıyorum şurayı sil şunu topla falan yapıyor zorlamıyor 
0 oy
(94 puan) tarafından
Onunla vakit geçirirseniz ısrar etmez.oyuna birlikte başlayın sonra siz işinize geçin.o da oyuna dalar.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 62 göst.
0 oy
8 cevap 177 göst.
13 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 259 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 250 göst.
25 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu