+2 oy
373 göst.
Diğer kategorisinde (829 puan) tarafından
Dün kışlık domates konservesi yaptım , dünün bulaşıkları hala tezgahın üstündeydi. Mutfağin ve ocağın pisliğini gören evden kaçardı. Gece uyumayan bir bebekle güne zombi gibi başlıyorum. Üstüne oğlumun öğretmeni aradı oğlum bugün düşmüş arkası çamur ıslanmış küçük bir bebek ve 5 yaşındaki kızımla alelacele üstüme bir şeyler giyip okula gittim üstüne değiştirip geri döndüm markete uğradım eve geldim bana yapışan ve ağlayan bir bebekle zar zor mutfağı toparlayabildi ama hala temiz sayılmaz evimi sanki kırk haramiler basmış. Son zamanlarda ne çocuklarıma ne evime tam anlamıyla yetişemiyorum yorgunluğumu görmezden gelip İlk fırsatta iş yapmaya çalışıyorum şansıma bu aralar bebeğim de evin içinde mi hikmetse paçamdan ayrılmıyor ağlıyor sürekli kucak istiyor dışarıda ise beni tanımıyor bile. Artık oturup bir kahve içmek dinlenmek benim için bir hayal üstüne evimi tam anlamıyla temizleyemiyorum temiz tutamıyorum bir yeri temizlesem diğerine geçene kadar o yer zaten mahvolmuş oluyor.perisan haldeyim  Kısacası artık çocuklarıma ve evime yetemediğimi hissediyorum benim gibi olan var mı Bir fikriniz var mı Ben de derdimi sizinle paylaşmak istedim.

15 Cevaplar

+1 oy
(45 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Hiçbir şey mükemmel olmak zorunda değil. Hayat da çooook kısa. Kendinizi boşuna ev tertemiz olacak diye yormayın inanın değmez. Temizlik nankördür. Benim henüz çocuğum yok hamileyim ama çok zor bir hamilelik geçiriyorum ben de her gün ev süpürürdüm illa her şey temiz düzenli olacak diye. Şimdi 2 gün bulaşık öyle bekliyor yıkayamıyorum yok yani enerjim eksilerde. Sonra düşündüm ya bebek doğunca daha da zor olacak çok mu önemli her şeyin pırıl pırıl olması. Sizin işiniz tabiki kat kat daha zor 2 çocukla ama sadece kendinizi her gün ev tertemiz olmak zorundaymış gibi şartlamayın. Salın gitsin ya sizden değerli değil. Böyle böyle kendimizi yıpratır daha da yaşlandırırız. Sonra bir gün Bi bakarız çökmüşüz geçen yıllara pişman oluruz. 

Ben yıllarca her gün evi pırıl pırıl yaptım da ne oldu takdir mi gördüm ev yine pislendi yine pislendi.  Zamanımı boşa harcadığım ile kaldım. Valla haftada bir vileda yapardım yapmıyorum artık bu ev de sadece ben mi yaşıyorum ya eşim de yapsın o daha çok pisletiyor evi. Sallayınn gitsiiiin. Bulaşık yıkayacağınızda Amaaan yıkamıyotum ya diyin bir kahve yapın kendinize oturun için. İlla o bulaşık yıkanacak. Önceliklerinizi değiştirin çoook daha mutlu olacaksınız
(829 puan) tarafından
Yazdıklarında Çok haklısın canım o kadar güzel yorumlamışsın ki evet aslında öyle keşke ben de yapabilsem bazen o moda giriyorum ama bir yerden sonra bakıyorum işler üst üste birikiyor her şey Karman çorman olunca bu sefer işin içinden çıkamıyorum ve çoğu sorumluluğu Ben ustleniyorum eşimden ziyade hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak böyle tükenmiş durumdayım sadece ev işleri değil ki çok psikolojik sorunlar da yaşadım beni yıpratacak şeyler yaşadım. Bu açıdan kendimi zor toparlıyorum.
-Reklam-
+3 oy
(19,504 puan) tarafından
Ben varım. Seni çok iyi anlıyorum. Hepsi gözünde canlandi. Benim bı de üstüne ağzına lokma koymayan bir bebeğim var. Beni en çok delirten de bu. Gelişimi durdu nerdeyse. Doktor. Raporlu mamaya başladı. Ama onu da içmiyor. Deli olcam. İçim patlamak üzere olan bı bomba gibi 
(19,504 puan) tarafından
Indigo doğduğundan beri iştahsız zaten. Aman ya bıktım evde yigili iş var canım o kadar sıkkın ki burda takiliyorum. Elim kolum kalkmiyo sanki. Tahlilleri de temiz.
(19,504 puan) tarafından
15.5 aylik
(7,712 puan) tarafından
Kaç kilo peki ? Allah yardımcın olsun valla benim kızımda hiç yemezdi 3 yaşına kadar öldürdü beni sonrasında doktor bazı vitaminler verdi onları kullandım bir dönem yedi şimdi 5 yaşında keyfine göre yer keyfine göre yemez Allah yardımcın olsun gerçekten çıldırma sebebi
(19,504 puan) tarafından
8400 dostum kilosu boyu 78 cm ölçtü sağlık ocağı. Çok da güvenmiyorum ama hadi en az 76 de boyuna. Hangi vitamini kullandın. Ben de kullanayım bari
(7,712 puan) tarafından
Valla 5 tane yazmıştı. Benimki 10 aylıkken 10 kiloydu 18 aylık olunca yeni kilo almaya başladı . Çinko , B12 iğnesi, demir , d vitamini ve folik asit bunları içeren ilaçlar
+3 oy
tarafından
3 tane cocukla cok normal canim grn bitaneyle yatisemiyodum daha yeni bi duzenim oturdu sukur bebeler biraz buyusun toparlanirsin anladigim kadariyla hepsi kucuk 
(829 puan) tarafından
İnşallah canım benim ya aslında aralarında biraz yaş farkı var biri 8 biri 5 biri ise bir buçuk ama iki tanesi ayrı okullara gidiyor evin içinde huzursuz bir bebekle zorlanıyorum. Bir de büyük oğlum atipik otizm onun ekstradan özel eğitimi var tek başına bunlara yetişebilmek çok zor
tarafından
Abla yinede yakin uaslari hepsinin ayri ilgiye ihtiyaci olan bi donem buyuk zaten ekstra ilgi isteyen bi durumda 5 hasindaki desen o da kucuk e biri zaten daha bebek senin cocuklarin hic biri kendini becerecek durumda degil hepsiyle ilgilenmen lazim aciksa karnini doyuramaz altina kacirsa degistiremez hic biri bunlari gec bi de esref saati essek saati oluyo o denk gelirse yandin ki kucugu yokluyo bu ara galiba ki yapisiyo sana bi yandan evi cekip cevirmeye calisiyosun daha nolcak malesef gun 24 saat en azindan 30 saat olmasi lazim ki hem cocuklarin gonlu olsun hem evin tertipli olabilsin anca o kadar nolacak
(829 puan) tarafından
He vallahi öyle canım gün saati zaten bize yetmiyor yani toplasan belki 3 saat umuyorum  ve bu da enerji toplama mı yetmiyor zaten dediğin gibi bu Küçük zaten yaş sendromu mudur nedir sürekli bana yapışıyor ve ağlıyor benim için de her birisini ayrı bir problemi var ayrı bir sorumluluğu İnşallah bu günler de geçecek inşallah bunun mükafatını görürüm Rabbimden diye umut ediyorum sabırla dayanmaya çalışıyorum.
+3 oy
(2,489 puan) tarafından
3 cpcugm var hergun evimi toplayip supurup silmek icn canimi ortaya koyuyorm ama yinede bisiler eksik kaliyor camasir mutfak yemek cocuklrn ustu basi dersleri yemekleri Yani bazen evimi tam ttemizleyemiyjrm bile cunku tuvaleti lavabsu banyosu hergn temzlik bekliyor hergn hepsini yapamiyrm asla.brn yapiyorm iste oyle boyle diyenl3r az otede dursn cunku eminimki yaninda destekci birisi vardir hoc olmazsa uyuyabiliyordur.mesela ben gece uyusam diyorm belki daha dinc kalkicam belki hepsini yetstrcem ama yok asla yetistiremiyorm.he cocuklrimdan kisipta temizlik onla bunla ugrasamam acikcasida cunku bu yaslari bidaha geri gelmjcek oyuzden benden bisi istedklerinde birakiyorm isimi gucumu yqlan yok sadece onlara yöneliyorm
(829 puan) tarafından
Vallahi canım ben de değil her gün haftada bir banyo ve tuvaleti yıkıyorum ya da yıkamıyorum belki bazen 15 günü buluyor vakit olmuyor çünkü büyük oğlumun hem özel eğitimi hem de normal okul ödevleri dersleri küçük bebek derken çocuklarımı öyle bırakıp da her gün yapacağım işlere kendimi adıyamıyorum ilk önceliğim benim de çocuklarım çünkü dediğin gibi Bu yaşları bir daha gelmez ne katıyorsak geleceği için kişiliklerine dair şu an katabiliriz hayata en iyi şekilde nasıl hazırlayabiliriz o önemli yoksa ev temizliği zaten her gün her zaman ömrümüzün sonuna kadar yapılan bir şey.
(2,489 puan) tarafından
Sen hic canini sıkma yapcak bisi yok robot degiliz sonucta kendinj yeterszde hissetme oluruna birak
+3 oy
(2,125 puan) tarafından
Benim iki çocuğum var bir düzene koyunca oluyo aslında seninkiler okula gidiyormuş 1 i kaliyo galiba onuda oyalamak için eline bir şeyler versen oyuncak meyve falan masaya oturtsan o sırada bulasiklari mutfağı halletsen sonra mutfak temizlendi salona geç o sırada başka bir şey ver o sırada da salonuvtopla ornek veriyorum biraz daha bizim düzene oturdu ama benim önceliğim temizlik her yeri bir güzel temizlarim arkasindan hep birlikte banyomuzu yaparız parka cikariz yanımıza biberona süt koyarız yoksa meyve suyu kraker alırız yanımıza suyumuzu aliriz birazcık oynariz eve geliriz ellerimizi ayaklarımızı yıkarız pijamalarimizi giyeriz aparatif elimden gelen yemeği hazırlarım hatta bazen kahvaltı gibi yaparız yada hemen olucak şeylere yonelirim karnimizi doyururuz salona oyuncak cikartirim 4 oğluma 4 kızıma 8 oyuncağı da yatarken hemen yerlerine koyarız salonu toplarız oğlumla yatak odasına geçeriz biraz masal anlatırım telefondan masal açarım onlara sarılırım erkenden uyutmaya çalışırım 9-10 gibi sonra kalkarım kahve iciceksem içerim TV izliyceksem izlerim eşim geldiyse onunla ilgilenirim arkasından bizde uyuruz 
(829 puan) tarafından
Enerjine hayran kaldım canım , inşallah bende kısa zamanda yola koyarım herşeyi
(2,125 puan) tarafından
İnşallah cnm olur böyle şeyler ama alışırsın zamanla zaten kendiliğinden bir rutine oturuyo
+2 oy
tarafından
Ben 1 bebekle yetemedigimi dusunuyorum ..cunki yetemiyorum..ajsjsj

Ama dert etmiyorum ..oldugu kadar
(829 puan) tarafından
Sen daha hayatın baharındasın canım keyfini çıkar  Ben üç çocukla yaşadığımı bile unuttum arada aynayı görünce bir selam verip geçiyorum 3 gün saçımı toplamadığım oluyor.:)))
+2 oy
(17,914 puan) tarafından
Tek önerim şu kendini yıpratma her yer tertemiz mis gibi olmak zorunda değil. Her şey mükemmel olmak zorunda değil yaşayacak kadar temizlik yaşayacak kadar yemek yap geri kalan vaktini çocuklarına ve kendine ayır ne çocuklarını ihmal et ne de kendini 
(829 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım güzel yorumun için. Ben de kısmen öyle düşünüyorum ama komşumun evini tertemiz gördüğümde kendimden utanıyorum kaç gündür kahve içmeye cagiricam diyorum evimi öyle bir müsait bir duruma getiremedim. Bırak evin temizliğini hafta sonu bir parka bile çıkamıyoruz artık ya ödev dir
ya bebektir araya öyle bir sıkışmışım ki durumum olsa bir yardımcı alırdım haftada iki gün bile olsa ama kiramı bile zar zor ödüyorum Rabbim hepimizin yardımcı olsun inşallah. Anne olmak çok zor gerçekten
(17,914 puan) tarafından
Canim komşunun senin gibi üç küçük çocuğu mu var :) varsa ya onun evi de temiz değildir ya da başka bir yerlerde bir seyleri ihmal edip evine harcıyordur zamanı ben çalışıyorum tek çocuğum var biraz da dağınığım ev mükemmel olsun diye uğraştığımda ya okula enerjim kalmıyor ya çalışıp gelince oğlumla ilgilenemiyorum üç şeye birden aynı enerji ile yetişemeyince hangisi önemli ise ( önce oğlum sonra işim) ev en sona kalıyor
(829 puan) tarafından
Yok vallahi canım onun 3 çocuğu yok Bir 8 yaşında kızı var okula gidiyor bide 3 yaşında oğlu var benim ise büyük oğlum özel çocuktur atibik otizm onun da ekstradan özel eğitimi var
(17,914 puan) tarafından
E o zaman neden kendini onla kıyaslayıp yetersiz hissediyorsun ki ?
(829 puan) tarafından
Sanırım kıyaslama değil de bir nevi imrendim. İnşallah bir gün benim de evim temiz olacak:))))
(17,914 puan) tarafından
Çocukların biraz büyüsün olur olur
+2 oy
(717 puan) tarafından
Bacım iki kızım var.Küçüğüm 2 yaş.Poğaça bile yapmadım uzun zamandır ikinci kızım doğdundan beri 1 kere yaptım.Evimi toplayım yemeğimi yapıyorsam yeter gözüyle bakıyorum.Herşeye yetişmek zaten mümkün değil çoçuklar aç değil açık değil,bir de kızlarımla ilgilenebiliyorsam yeter önemli olan onların mutluluğu.Sen konserve yapmışsın biraz abartı değil mi sence de 3 çoçukla bir de biri bebek diyorsun.İnsanın biraz da kendi elinde hayatı.Bu kadar herşeyi yapıcam dersen mutsuz huzursuz olur bu da ailede herkese yansır.Önce snne iyi olacakki yuvadakiler mutlu olsun.
(829 puan) tarafından
Yorumunda sonuna kadar haklısın canım ama malum hayat pahalı artık  kiramız da zamlandı üstüne bir sürü borcumuz var Ben de kışın çocuklarıma biraz da olsun güzel bir yemek yedirebilmek için en azından bütçemizi açmayacak şekilde onun için yaptım.
+2 oy
(7,464 puan) tarafından
Akşamdan bulaşık birakmamaya çalış.  Bnmde 7 aylik bebeğim var . Sabah kalktım.  Kahvaltı hazırladım ocağı sildim . Bulaşığı makineye attım.  Cocugu okula yolladim. Kuru fasulye pilav yaptım demin . Kahve içtim.  Bugunume çok şükür 
(829 puan) tarafından
Kesinlikle öyle geceden mutfağa temiz tutmak sabaha Çok güzel bir rahatlık aman ne yazık ki benim oğlan en erken 1'e kadar uyanık ve mızmızlandığı için ben de artık halden düşüp sızıyorum.
(7,464 puan) tarafından
Kac aylik bebek
(829 puan) tarafından
18 aylık oluyor 5 güne. Eskiden çok böyle değildi son 2-3 haftadır gece sürekli uyanıyor ağlıyor geç uyuyor
(7,464 puan) tarafından
Bnmkide uyanıyor geceleri . Ama alıştım uykusuzluga
+2 oy
(3,084 puan) tarafından
4 çocuğum var.sabaha kadar 16 aylık olan 10 kere uyandı grip oldu hasta bide.sabah 6 da uyandım şu saate kadar totom yer görmediydi yeni oğlanı ayağıma aldım oturdum. 3 çocuğum sabahçı kahvaltı hazırladım hepsine tek tek beslenmeye kızartma yaptım.sonra onları gönderdim ev sildim süpürdüm.ama bulaşığa yetişemedim daha duruyor kahvaltı bulaşığı.dursun bakalım  onada sıra gelir elbet :)) daha akşam yemeği düşüncem .. 3 gibi okuldan sırayla gelirler hepside malum ac gelir daha onlara bişey hazırlıcam. 
(829 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım ay keşke benimki de üçüsü beraber aynı saatte okula gitseydi en azından o arada evi temizlerken ve biraz vakit ayırirdım kendime ama biri gidiyor geldikten sonra öbürü başka bir okula gidiyor akşama doğru onu almam gerekiyor zaten sürekli okul yollarındayiz  üstüne terör estiren bir bebekle:))
+1 oy
(3,386 puan) tarafından
Ya canım yanlış anlama bu söylediklerimi eleştiri olarak da anlama ama bebeğin var okula giden çocuğun var yetişemiyorum diyorsun kışlık konserveni bu sene yapma bu sene de zaten kış 3-4 ay sürüyor o sürede kışın domatesini ye yani bu kadar kendini yıpratma çocukların varken madem. Yetişemiyorum yetişemiyorum diyorsun. Çocuğun biraz daha büyüsün daha güzellerini yaparsın
(829 puan) tarafından
Aslında mesele konserve değil cnm evet oda ekstradan yordu ama günlük hayattaki hicbirseye yetişemiyorum artık . Yani düzene koyamıyorum hayatımı .
(3,386 puan) tarafından
Vallahi benim bir tane kızım var ona rağmen ben de yetişemiyorum işlere anca biraz büyüdükleri zaman rahat ederiz
0 oy
(6,663 puan) tarafından
Al bendende o kadar. 3 çocukluyum üçüde küçük ev kirlendi temizlik hayal gibi

Temizlikçi şart ben girişemiyeceğim. 
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Allah kolaylık versin. Çocuklarınla ilgilen  kendini zorlama ev de olduğu kadar olsun. Daha küçük bebek varmış bebekle tek bile olsa zor oluyor bilirsin. Bir de konserve falan kolay değil ki bacım ben az bişey fazladan bir şey yapsam pertim çıkıyor tek çocukla. Oğlum iki gündür çok ateşliydi ben de duygusal olarak çöküyorum hemen. İnsanlık hali işte evi boş ver de çocuklara yetemediğini düşünme sakın Her şeyin geçici olduğunu unutma❤️
(829 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım güzel yorumun için, öyle yapmaya calisicam ❤️ artık ekstradan birşey yapmicam . Kendimi fazla zorladigimin farkindayim
0 oy
(1,167 puan) tarafından
Biz boşuna bir cocuk yapmadik işte boyle olacagi belli cunku kacis yok Allah yardimciniz olsun :)
(829 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Domates konserleri her yıl şart değil. Her gün çeşit çeşit yemek şart değil. Her gün evi silmek şart değil. Sana tavsiyem su. Uyanınca yatakları topla hafif ortalığı topla. Sadece kırıntıli yerleri süpür. Ve hafif yemekler yap. En azından bu dediklerimi haftanın 3 günü bile yapsan toplan 1 saatini alır. Ve kalan saatler senle çocuklarına kalır. Herseye yetişmeye çalışmak seni yipratir
(829 puan) tarafından
Aynen öyle canım sanırım ben her şey mükemmel olmasını sağlamaya çalışıyorum ama bu da beni fazlasıyla yoruyor bundan sonra kendimi ve çocuklarıma çok daha kaliteli zaman ayıracağım gerekirse işleri de yapmam eşim gelsin yapsın
(1,718 puan) tarafından
Aynen öyle. Bosver ya emin ol daha mutlu olacaksın

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 425 göst.
13 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 259 göst.
31 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
50 cevap 1,562 göst.
12 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Mlhnvzt07 (1,262 puan) tarafından soruldu