+2 oy
800 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (18 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar ben 3 çocuk annesiyim 2 öğrencim var pogacayi severiz ama sadece severiz yapamayız:D çünkü yüzlerce tarif denedim ama ne oluyorsa sert oluyor cokda dikkat ediyorum aynen tarife sadık kalıyorum ama yok en son 9 yaşında ki kızım anne biz poğaça sevmiyoruz koyma beslenmye dedi :)

28 Cevaplar

+1 oy
(7,775 puan) tarafından
Ununu fazla koyuyorsundur ne kadar cıvık o kadar yumuşak olur 
-Reklam-
0 oy
(13,127 puan) tarafından
Canım hamuru yumuşak tut ele yapışacak kıvamda olsun. Tepside mayalandır muhakkak 
0 oy
(141 puan) tarafından
Canım hangi tür maya kullanıyorsun hepsinin mayalanma süresi farklı oluyor sonuçta 
0 oy
(766 puan) tarafından
Fırından kaynaklanıyor. Eski fırınım beko markaydı ne tarifler denedim mayalı her hamurişi kaya gibi oldu. Şimdi fırını değiştirdim aynı şekilde tapıyorum sert olmuyor. Fırın işi tamamen şans markaya falan da bakmıyor
0 oy
(3,080 puan) tarafından
Mayalı yaparsan  

Süt 

Şeker 

Tuz 

Un 

Maya 

Yumurta beyazı 

Az bişey mayonez kat 1 tatlı kaşığı kadar 

Yumuşak ele yapışmayan hamur olsun pişti zamanda çok az böyle elinle su serp üstünü ört ve hamuru yaptın şeklini verdin zaman 10 15 dk üstünü ört bekle öyle pişir puf puf olur ben yaparım çokda beğenirler komşularım bazen ister misafirm gelecek yapar mısın diye 
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Canım hamurun ne kadar yumuşak olursa poğaçan da o kadar yumuşak olur malzemelerin ılık olacak unu da yavaş yavaş eklicen poğaça hamuru fazla yogurulmak istemez
0 oy
(10,360 puan) tarafından
Ya mayası iyi gelmiyodur ya ununu fazla katiyosundur yada çok pişirip sertleştiriyodur fırının. Ben de evlenince ilk bir iki yaptığım poğaça kurabiye gibi taş gibi olmuştu fırının ayarını öğrenince düzelttim. Birde kolay poğaça var oda mayasız kabartma tozu ile oda güzel oluyo. Önemli konu unu yeteri kadar kullanmak hafifçe ele yapişan güzel kıvamlı olması gerekir hamur. Birde şekil verince hemen fırına verme 30 40 dk tepsi mayası yaptır inşallah güzel olur 
0 oy
(1,410 puan) tarafından
Ben su yerine süt koyuyorum. Yani 2 su bardağı süt yarım su bardağı yağ şeklinde koyuyorum. Mayalarken süt çok sıcak olmasin.ılığa yakın.unu ekledim yoguruyorum ya az toparlandi 1 yemek kaşığı kadar tereyagi ekleyip tekrar yoguruyorum.sert bi hamur olmasın hafif ele yapışan. 1 saat üzerini ört mayalansın. Tepsiye seklini ver üzerini bi bezle 15 20 dakika kadar daha ört. Tepsi mayası gelsin. Fazla bekletirsen mayalansin diye bu sefer özelligi gidiyormus diye duymustum. Ilk evlendigimde mayali pogaca yapamazdim .kayinvalidemden isterdim yapmasını. Simdi alistim artik. Yumusacik oluyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 413 göst.
24 Aralık 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 320 göst.
5 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 140 göst.
11 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Keremalimm (148 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 428 göst.

409,065 soru

12,294,790 cevap

38,300 kullanıcı

Kategoriler

...