+6 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (2,773 puan) tarafından

Benim iki evladımin arası 13 ay kızlar.  İlk kızıma tedavi ile hamile kaldım.  Bir gazliydi ki hiç geçmeyecek sanıyordum. Annem de kayınvalidem de rahmetli oldu sıfır desteğim vardı. Geç cocuk sahibi olduğum için korunmadim ve isteyerek ikinci bebeğime hamile kaldım. Kziimin zorluğu, vücudumun ağırlığı,  ikinci bebeğimin doğumu birçok sıkıntı ile uğraşırken tek başına mücadele... 

Ya şimdi dönüp geriye bakıyorum da. Benim bebeklerim büyümüş bile <3 verene çok şükür.  

Hiç bisey kalıcı değil şu hayatta hanimlar ya. Gece uyanmalar, gazlar,huzursuzluk,huysuzluk vs. Neler geçiyor hersey bir süreç.  Evet evlat yetiştirmek çok zor, her dönemi zor ama hersey geçici.  Öyle size de moral olur belki uykusuzluktan yüzü cokmus , banyo yapamayan,  oturup bor kahveyi zor içen, evini temizleyemeyen dinlenmeyen güzel anneler ...

16 Cevaplar

+2 oy
(2,773 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

Biri 4 biri 3 yaşında şu an bu arada :)
-Reklam-
+1 oy
(3,191 puan) tarafından
O anlarda şöyle bir kaç cümle duymak bile iyi gelirdi. Çünkü genelde çevremiz ya gerçekten anlamıyor ya da bize öyle geliyordu. Şükür deneyimleyerek öğreniyoruz Rabbim sıhhatli bir hayat nasip etsin hepsine hepimize❤️
(2,773 puan) tarafından
Amin canim inşallah.  Gerçekten öyle.. bende eleştirilmek dışında kimseden bisey görmedim :))
(3,191 puan) tarafından
Herkes hayatımızdaki yerini belirlemiş oldu. Cidden neler yaşıyoruz ya şöyle düşününce zamana nasıl sığmış her şey. Evlendikten sonra yıllar hızlı geçmeye başlamıştı ama çocukla daha hızlı geçmiş :)
(2,773 puan) tarafından
Evet bir sabah oluyor bir akşam aralar yok . Su gibi zaman
tarafından
Cicikuş@senin yorumlarini o kadar beğeniyorum ki..tam soylemek istediklerimi söylüyorsun
(3,191 puan) tarafından
Sağ ol canım ❤️
+1 oy
(7,209 puan) tarafından
Bu çocuk ne zaman büyüyecek,yok ben büyütemeyeceğim galiba, hiç uyumuyor uyuduğu günleri görebilecek miyim diye diye kendimi yıprattığım çocuk 4 yaşında elhamdülillah ❤️ Rabb'im sağlık versin, sağlıklı evlat versin bu dönemin en büyük zenginliği bu galiba gerisi halloluyor çok şükür.
(2,773 puan) tarafından
Çok şükür maasallah kuzuma..gerçekten yani cok çaresiz kaldık çok ağladık ama geldi geçti amannn  seldosum :))
+1 oy
(318 puan) tarafından
Benim iki evladımın arasında tam 2 yaş var çok zorlanıyorum bebeğim sürekli ağlayan bir bebek sıfır uyku sıfır huzur onlarda böyle büyüyecek mi acaba hiç ağlamadan güzellikle oynadıklarını görebilecek miyim herşey geçici biliyorum ama jiç geçmeyecek gibi :(
(2,773 puan) tarafından
Allahin izniyle büyüyecek. Oyun oynayacak,  tuvaletini kendileri yapacak bez devri kapanacak.  Ama yine yaramazlık yapacaklar. Bu kez kavgalar ve kıskançlıklar başlayacak ve artacak.  Hersey tamamen geçmiyor bacım sadece başka bir sürece giriyorsun :)
(318 puan) tarafından
Elbette herşeyin bir zorluğu vardır bunun yanında kolaylığını da olur tartışma birbirlerine vurma hepsi olacak bazen sinirlenecek bazen o tatlı kavgalarını izleyeceğim ama uykusuzluk kalmaktan ağlama sesinden ve sıcak birşey içememek beni çok yıprattı Allahım güç kuvvet versin
(2,773 puan) tarafından
Amin canım benim
 Evet kesinlikle daha zor değil şu ankinden
+1 oy
(7,450 puan) tarafından

Maşallah. Bnmde 2 oglum var. 8yasinda ve 7 aylik :)

(2,773 puan) tarafından
Allah bağışlasın.  Arada baya fark varmış sen rahatsındir
(7,450 puan) tarafından
Eh işte baya rahatım;)) ben istedim pespese olmamasını.
(2,773 puan) tarafından
Allah hayırlı ömürler versin <3
+1 oy
(3,459 puan) tarafından
Saçma bi duygusallıkla okudum ay ağlayasım geldi☺️☺️ maşallah kuzularıma. Dünyaya gelen öyle böyle büyüyor. Kurt kışı geçiriyor ama yediği ayazı unutmuyor be Tuğbam☺️☺️
(2,773 puan) tarafından
Kesinlikle öyle eser. Valla çok ayaz yedim ki.cim başım dondu  :D
(3,459 puan) tarafından
Doğruu☺️☺️☺️
+1 oy
(609 puan) tarafından
Bir an benmi yazdım acaba dedim, benjm 4 evladım var ikisi büyük ama ikisi aynı dediğin gibi küçük oğlum 8 aylık kızım 2 yaşında. Kızıma doğum yaptığımda annem yatalak oldu ona baktım hem lohusaydım, oğluma hamileyken annem vefat ettim. Zaten kayınvalidem uzakta , diğer büyük çocuklarımın tam ergenlik sorunları oldu. Bebeklerim arası tam 17 ay. Çok üzüldüm çok zorlandım sanki tüm dünya üstüme yüklenmişti , biri kucağımda biri ayağımda ki hala o haljm devam ediyor ama birbirlerine alıştılar ben alıştım çok şükür sakinlediler evde düzenimiz oturmaya başladı. Çok şükür bu halimize
(2,773 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Hayat zor herkes yaşıyor biseyler
+1 oy
(4,354 puan) tarafından
37 yasinda tup bebekle anne oldum. Nazina gazına bin şükür. 9 kasimda bir yaşında olacak prensesim. En sinir olduğum oo bunlar iyi gunlerin lafi. Her gunum birbirinden iyi benim yeterki Allah yuvamdan sagligi bereketi huzuru eksik etmesin
(2,773 puan) tarafından
Aminnn inşallah canım.  Öyle ya destek olmadıkları gibi bide can sıkıyorlar.  Her dönemleri ayrı özel güzel.  Tüm zorluklarına rağmen
tarafından
Kızımla aynı gün doğmuşlar ya
(4,354 puan) tarafından
Evet 9 Kasım doğumlu cocuk vardı burda bes altı tane. Gecen gun bahsi geçmişti
+1 oy
tarafından
Gerçekten bunu bende bigun dermiyim acaba? Babasız çocuk büyütmeye çalışıyorum maddi imkan olmayınca çok zor  yaramazligindan deilde benim bu cümleyi söylemek istemem onu hakkiyla  yedirip içirip giydirip buyutebilmek için bunuda hakkıyla yapamıyorum :(
(2,773 puan) tarafından
Ahhh kuzum  . Hayat çok zor . Allah yardımcın olsun.  Ailen yada herhangi bir desteğin yok mj
tarafından
Ailem var ama destekten çok köstek olanlardan
0 oy
(2,244 puan) tarafından
Bir süredir kafamda ister istemez iki çocuklu hayat var. Anne olmak için son şansımmış. Birkaç içinde oldu oldu yoksa tüp bebek dedi doktor. Ben kaygılım olursa nasıl altından kalkarım diye. Şu postu okumak cesaret verdi :) Sevgiler 
(2,773 puan) tarafından
Çok zor evet. Ama yokluğundan daha zor değil. <3
0 oy
(51,334 puan) tarafından
heh tubisim kendi kendini nazar et bebeler bu gece uyumazlarsa görürsün ☺️
(531 puan) tarafından
Hahaha ikisi birden uyumasa diyorsun mu
(2,773 puan) tarafından
Şu an hala ayaktadır desem:)))) ama arada bu saate kalıyorlar kuzum ya
(51,334 puan) tarafından
benim elos altı yaşında deliksiz uykuya hala hasretiz krup oluyor öksürüyor surekli maf ediyo onuda beni de
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Uykusuzluktan yüzü çökmüş banyo yapamayan oturup bi kahveyi zor içen evini temizleyemeyen dinlenemeyen o anne benim:)))) 3 yaş ve 20 günlük bebişlerim var:) yavaş yavaş düzeni oturtacagimizi düşünüyorum bakalım:))) şuan için misafir gelmesi canımı sıkıyor o kadar
(2,773 puan) tarafından
Senin canını sıkacak kimseyi kabul etme canım.  Allah kolaylık versin
0 oy
(14,128 puan) tarafından

Cok sukur<3Rabbim.saglik versin hepsine

(2,773 puan) tarafından
Amin inşallah canım benim
0 oy
(1,126 puan) tarafından

Şuan beni anlatınız sanki:):) artk düzensiz bir evim dağınık ola biliyom hergun müsait olamiyom eskisi gibi ama olsun tüm bunlar içinde evimizi neşelendiren bi presesimiz var rabbim kolaylik sağlık versin herşey geçiyor benimkide tedaviyle oldu neler çektim bı yıl ve sonra hamilelik sendromu tedavi sürecimi unturdu .??sonra bebiş oldu o gazlı gunelr 40 li dönem bana herşeyi unturdu doğum acısını bile ve ağrılarım nazlanmdan nasıl geçirdim inan bilmiyom lohusalık ağlamalar ağırlar uykusuz geceler aç günler tek kalmam bebiş ev herşey yeniden  adepte olmak ve çok şükür bu günümüze eşimle tek hepsni başardık üstesinden geldik geçmeyecek dediklerimiz hepsi geçti önemli olan sağlık ve eşinle baş başa verip üstesinde gele bilmek 4 aylık olduk çok şükür onun gülüşü herşeye bedel ☺️☺️rabbim isteyen herkese tatırsın bu duyguları☺️ inan o kadar çok özlüyorum o ilk doğum günlerimi bebeklik hallerinii geriye bakıyorum neler çekmişim 1 yılda 

(2,773 puan) tarafından
Gerçekten öyle canım benim. İnsan geriye dönünce ozluyor bile. 0 -1 su gibi geçiyor
0 oy
(7,719 puan) tarafından
O zorlu dönemde böyle motive edici yazılar okurdum ama yok yine de geçmeyecek gibi gelirdi. Evet geçiyor ve hatta bebeklik dönemi özleniyor hatta ikinci bir bebek mi yapsam özlemi geçiyor aklımdan sonra diyorum kendine gel deliksiz uyumaya devam :)
(1,126 puan) tarafından
Benim şuan uyku uya bilyom ama  daha düzenimiz yeni oturyo ve dişler falan çıkınca ek gıda o dönemlerde neler yasiycaz öyle birlikde yaşayıp görcez VAllh tabi bebeklik fotlara bakyom keşke biraz yavaş büyüsü diyom şimdide n özlüyorum büyürse ne yaparım demekki o sıkntılı gunelri unutuyoalrk ki anne ikinciye karar vere bilyo
(2,773 puan) tarafından
:))) Allah sağlık versin canım.  Mental sağlık önemli tabi
(1,126 puan) tarafından
Aminn☺️
0 oy
(531 puan) tarafından
Bebeğim 7.5 aylık ilk 3 ay çok çok zordu kolik ti her gece ayni saatte anlamsiz ağlama kriz gecirmeleri vardı.   Uykusuzluktan göz altlarim morariyordu sinirden ağlıyordum çok çok zordu gerçekten geçti gitti o günler.   Şuan da zorluyor geceleri uyumuyor ama en azından oyalayabiliyorsun.  Ilk aylar hiç biseyden de anlamiyorlar ki.  Çok şükür rabbime nasip etti onu bana uzun omurleri olsun yavrularimizin
(2,773 puan) tarafından
Amin canim.  Geçiyor zaman bir şekilde.  Her anın kıymetini bilmek lazım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 33 göst.
13 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,474 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 33 göst.
11 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya43 (548 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 386 göst.
7 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,402 soru

12,270,158 cevap

37,572 kullanıcı

Kategoriler

...