0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (517 puan) tarafından
Kizlar telefondan okuyorum bazen , fark ediyorumki başörtü takmamisim acaba bı hükmü varmı günah olur mu

6 Cevaplar

0 oy
(679 puan) tarafından
Dinlemek ayrı takmak gerekiyor ama bazen ev temizlik yaparken açıyoruz dinliyorz başımiz açık saygısızlık ama telefondan kuran açık okuyorsak tabiki bile bile günah 
-Reklam-
0 oy
(1,802 puan) tarafından
Şimdi kesin net bişey diyemem de. Sen kapatsan daha iyi olur cnm. Belki bişey olmaz ama herzamn biz saygımızı gösterelim çünkü Allahın ayetlerini okuyoruz bişey kaybetmeyiz sevabını alırız hem meleklerde oluyo
(517 puan) tarafından
Tabi ki canım Kur'an'ı elime alınca örtüyorumda ,bugün okurken farkettim takmadiigmi ,çocuklardan fırsat bulup okumaya çalışıyorum,diğer çocuğum elimde kitap görünce krizlere giriyo boyama kitap vs gibi felan geliyor ona galiba,buyuzden bugün telefondan okumak istedim de
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Abdestli mi okuyorsun
(517 puan) tarafından
Namazdan dolayı abdestli oluyorum küçük bebeğim var bide kızım fırsat buldukça okumaya çalışıyorum telefondan,kuranı kerimi elime alınca kızım saldiriyo Birakmiyor ,bugün farkettim başı açık okudugumu
(3,187 puan) tarafından
Ben de telefondan okuyorum sağlam bir kaynak olsun yeter ama daha dikkatli olmakta fayda var. Sadece senin için demiyorum genel olarak saygılı olmak en güzeli
(517 puan) tarafından
Tabi ki canım dikkat edeceğim bundan sonra inşallah
0 oy
(7,195 puan) tarafından
Kur'an okurken baş örtmek farz değildir diye biliyorum. Fakat edeben ve Kur'an'a olan saygıdan ötürü başınızı örtmeniz daha eftaldir. 
(517 puan) tarafından
Tabi ki canım Kur'an'ı elime alınca örtüyorumda ,bugün okurken farkettim takmadiigmi ,çocuklardan fırsat bulup okumaya çalışıyorum,diğer çocuğum elimde kitap görünce krizlere giriyo boyama kitap vs gibi felan geliyor ona galiba,buyuzden bugün telefondan okumak istedim de
0 oy
(1,350 puan) tarafından
Hayır günah olmaz telefondan ya da kuranı kerimden basın açık okuyabilirsin ama tabi örtmek daha uygun olur 
0 oy
(3,187 puan) tarafından

Karşınızda yüce Rabbimin kitabı olduğunu düşünerek ciddiyetle okuyun lütfen. Saygı eksildikçe kaybolur

Kur'ân okumaya başlamadan önce derlenip toparlanmalıdır. Kur’ân okuyan kimse Kâinatın Sahibinin yüce kelâmını okuduğunu, Ona yalvarıp yakardığını, Ona dua ve niyazda bulunduğunu, bir derece Onunla konuştuğunun şuûru içinde olduğunu hatırlamalıdır.

Kur’ân-ı Kerîm yüzünden okunacaksa abdestli olmalıdır. Çünkü abdestsiz olarak Kur’ân’a dokunmak ca­iz değildir. Fakat abdestsiz olarak Mushafa dokun­madan okunabildiği gibi, ezbere de okunabilir. Bu arada varsa misvakla, değilse diş fırçası ile ağız ve dişler temizlenmelidir.

Kur'ân okuyan kimse çok ciddi bir işle meşguldür. Bunun için ciddiyeti bozan davranışlardan uzak durmalı, lüzumsuz hareketler yapmamalı, bir ihtiyaç yokken eliyle, ayağıyla, ağzıyla, burnuyla oynamamalı, sağa sola sallanıp durmamalıdır.

Kur’ân okunurken gülmek, lüzumsuz şeylerle uğraşmak ve dikkat çekici şeylere bakmak da Kur’ân’ın nezahetine uygun değildir.

Kur’ân okunurken lüzumsuz işleri terk edip huşû ile dinlemek, sünnettir.

(14,612 puan) tarafından
İş yaparken bakara süresi açıyorum gibi cümleler kuruyorlar Buda doğru değil o zaman
(3,187 puan) tarafından
Dinlemek farz olduğu için ben odaklanamıyorsam açmıyorum. Doğrusu her şeyin caiz olup olmadığı yazıyor ama işin edep saygı boyutu var bu kaybedilmemeli diye düşünüyorum. Ki hocalarımız ve sünnet olan da bunu destekliyor zaten. Saygının adım adım farkında olmadan azalabileceğini düşünmek lazım. Zaten her şeyi yapamıyoruz bari yaptığımızı en güzel şekilde yapalım ki daha çok yakınlaşalım diye düşünüyorum. Mesela oturup dinlesek daha çok etkileniriz ama iş yaparken o ortam olmuyor. Türkçe sohbet dinlerken de böyle oluyor kaçıyor arada cümleler

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 383 göst.
+1 oy
3 cevap 442 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Sihirlimom (7,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Elif aydmeir (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 468 göst.
27 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Tbioltt (241 puan) tarafından soruldu